אני זקוקה להסברים!!!

אני זקוקה להסברים!!!

נכון שאני פה רק יומיים וחצי וכבר עשיתי מהומות כשאמרתי שאני לא מסכימה לשם החדש של הפורום. ונכון שבאיזה רגע של התרוממות הנפש אמרתי שאני כבר יודעת הכל... אבל אני אשמח אם מישהו יעשה לי סיכום + הסברים לגבי כמה מן המונחים והכותרות (יומיים שאני סופגת מידע אל מוחי המרוט...) הסבר את המושגים הבאים. פרט ונמק.
1. מבחן טובה .(TOVA). מה זה, למי, למה, מתי, ועל ידי מי? 2. אבחון פסיכודידקטי. מה זה, למי, למה, מתי, ועל ידי מי? 3. בדיקת נוירולוג ילדים. מה זה, למה, מי מפנה? 4. מכוני למידה. 5. זכאות הילד המאובחן כבעל לקות כל שהי. ממי לבקש, למי להזכיר, איפה זה כתוב? 6. חונכים. מי הם, איפה מוצאים אותם, במה יכולים לעזור? לכל השאלות דלעיל אפשר ורצוי להוסיף המלצות חמות למומחים (אפשר במסר מחשש פרסום) וגם הסכום המשוער יהיה נחמד.. שכחתי משהו? אה, כן. כמה שאני לא אוהבת את השם של הפורום, ככה אני אוהבת את הפורום ואת אנשיו!!!! ואני מ-מ-ש לא אוהבת את השם...

טוב אז בקצרה...../images/Emo13.gif

1. מבחן טוב"ה הוא מבחן שנעשה אל מול מחשב, ומשמש ככלי עזר לנוירולוג כדי לקבוע האם המאובחן מגיב טוב לטיפול תרופתי (לרוב ריטאלין) 2. אבחון פסיכודידקטי - נעשה רק על ידי מאבחנים מוסמכים, לרוב פסיכולוגים חינוכיים, האבחון בודק יכולות קוגניטיביות ומצב נפשי של המאובחן כדי לאתר הפרעות קשב וריכוז והשפעתם על התפקוד היומיומי וכדי להצביע על תהליכי טיפול נדרשים. 3. נוירולוג ילדים בודק את התבטאות הסימפטומים הפיזיים להפרעות הקשב והריכוז והשפעתם על התפקוד הפיזי. האבחון הנוירולוגי קצר בהרבה מהאבחון הפסיכודידקטי, ובלעדיו אין קביעה סופית להימצאות הפרעת קשב וריכוז או היפראקטיביות, הנוירולוג בניגוד לפסיכולוג יכול להחליט על טיפול תרופתי. 4. מכוני למידה, יש רבים. תלוי לאיזה מהםן את מתכוונת ומה הבעיה של הילד לפי קביעת האבחון, זו שאלה כללית מדי. 5. לגבי זכאויות וזכויות - אני מפנה אותך לזהבה - אגב - עכשיו את מבינה למה דיברנו על זכויות בשם הפורום?
6. חונכים - לרוב באוניברסיטאות יש חונכי פר"ח, סטודנטים שעבור התנדבות כזו מקבלים הנחה בשכ"ל, נסי להתקשר למוסד האקדמי הקרוב לביתך. ניתן גם למצוא לפעמים חונכים בקרב הקהילה או בהמלצת יועצת בית הספר. המלצות למומחים? שלחי לי מסר עם אזור מגורייך ומספר הטלפון שלך ואני אתקשר אליך
צ´או

איך ידעתי שתגידי לי משהו על הזכויות

היי אפרת לא רק שידעתי חייכתי חיוך בדיוק כמו ששמת בעצמך, כאשר כתבתי את הסעיף הזה האמת שאני עובדת על זה וזה נורא קשה. כי זה המון נושאים כל כך חשובים. האם בתווים הכוונה גם לרווחים? כי אם כן אז יש 19, נכון? אז הנה ניסיון ראשון(קודם כבר הצעתי משהו בשרשור): הפרעות קשב - זכויות או הפרעות קשב והזכויות מה את אומרת בתור התחלה? סיגל

זהבה נ

New member
סדר בבלגן ביקשת, אז הנה../images/Emo140.gif../images/Emo92.gif

מהידע והנסיון האישי שלי: 1טובה זה מבחן שנערך מול מחשב שעוזר לנוירולוג לדעת את ההשפעה המקסימלית של הטיפול התרופתתי, הוא מיועד למי שחושדים שיש לו הפרעת קשב ריכוז והתנהגות. 2אבחון פסיכודידקטי עורך בדרך כלל פסיכולוג שיש לו ידע והתמחות גם בלקויי למידה, זה אבחון שעורכים לילד שחושדים שיש לו קושי פסיכולוגי ולקויות למידה. 3 בדיקת נוירולוג, זה בדיקה של רופא שההתמחות שלו בנוירולוגיה על מנת לשלול או לאשר בעיות או קשיים בתחום הנוירולוגי. 4 מכוני למידה, זה מכונים שנפתחו שבדרך כל מנוהלים ע"י מומחים בהוראה מתקנת לילדים שיש להם לקויי למידה. 5 זכאות לילד מאובחן, זה מאוד שונה מאחד לשני כי זה לפי מה אבחנו את הילד ולא כל לקות או קושי מזכה בזכאות כל שהיא. 6 חונך, הגדרה רחבה של אדם שעוזר לילד עם קשיים, זה יכול להיות אחר הצהריים ויכול להיות בבית הספר אני בדרך כלל מצאתי אותם בחוגים כמדריכי החוגים לכדור סל, טיסנאות, שחיה, וכדו´, אין להם בעיה לעבוד בבוקר בסיוע בבית הספר כי אז אין חוגים ולאחר הצהריים נעזרתי בסטודנטים(הכל באופן פרטי). בקשר לשמו של הפורום אולי את תמצאי שם קולע???? להתראות, זהבה נ זכויות הורים

תודה רבה זהבה וברוכה הבאה

תודה על התשובות ! אני פה רק יומיים וברור היה לי שחלק מן השאלות שלי תתבהרנה תשובותיהן אחרי האבחונים. (זכאויות, מכוני למידה וכ"ד) למרות שאני חדשה כאן , ברורה לי חשיבות המידע על הזכויות והחוקים, ביחוד כי קראתי ולמדתי פה מהורים ומבעלי לקויות על החומה האטומה לפעמים וחוסר הידע שיש לאנשים שמייצגים את המערכת. אז אל תקבלי את ביקורתי על השם של הפורום באופן אישי, טוב? פשוט הוא פחות ברור ל"מתחילים" ופחות מזמין. אני מודעת לבעיתיות של מספר התוויום.. התאקלמות נעימה!

מה ההבדל בין השנים מבחינת הזכויות?

בשם הנוכחי, החדש, לא ברור זכויות הורים בדיוק כמו בשם שהצעתי. רק שיפרתי את קריאות הנושא הראשי שהוא הפרעות הקשב. היה עדיף לכולם למזג את שמות שני הפורומים ואז היה הכי קולע. אבל אמרתם מקסימום 19 תוים... אם ניתן יותר מקום לזכויות ההורים, לא ישאר מקום להפרעות הקשב...

זהבה נ

New member
סיגל שלום, זכויות הורים אינו מיועד

רק למי שיש לו ילד עם הפרעת קשב. זו נקודה מאוד חשובה שלדעתי מאוד כדאי לחדד אותה ובם היא נעלמת ולא כל כך מובנת. כי יש זכויות שונות בין הורים לילדים רגילים והורים לילדים בעלי פיגור והפרעות בתקשורת ועוד תסמונות שלא אפרט כאן. השאלה המרכזית היא האם זה מקבל כאן את המקום המתאים או לא. ואולי זה מונע מהורים שזקוקים לעזרה והכוונה בנושא זכויות לא להכנס לכאן כי הם יכולים לחשוב שזה לא המקום עבורם. תמיד יש חששות. אבל אני מבטיחה לך שנתגבר. ביי, זהבה נ

למעלה