אני ומעבר החצייה.

Brendan

New member
אני ומעבר החצייה.

בתוכניתו של חיים הכט, אשר שודרה אתמול (יום שני) בטלויזיה, הוצג מעבר החציה כמלכודת מסוכנת להולכי רגל. הכתבה התרכזה בחוסר ההשקעה במעברי החצייה (רימזור וצביעה) ובאשמה של הנהגים בתאונות המתרחשות במקומות אלה. ברצוני לתת את הדגש על התנהגותו של הולך הרגל בכוונה להראות שלעיתים קרובות הוא זה שאשם. מישום מה ישנה תפיסה בקרב רבים מהולכי הרגל כי די לו להולך הרגל להניח רגל אחת על מעבר החציה בכדי לחייב אותי, נהג הרכב או האופנוע, לבלום מיידית ולתת לו לחצות. תפיסה זו אולי יש לה סימוכין בחוק אך היא תפיסה שגוייה ומסוכנת. ראשית יש לזכור כי מעבר החציה הוא בראש ובראשונה כביש בו ישנה תנועה של כלי רכב עובדה המחייבת את הולך הרגל למישנה זהירות ותשומת לב. ההליך הנכון לחציית כביש במעבר חציה לא מרומזר היינו עמידה על שפת המידרכה, מבט שמאלה, ימינה ושוב שמאלה. רק עם אין תנועה על הכביש בשתי המסלולים – יש להתחיל את תהליך חציית הכביש וזאת תוך שילוב של מבטים חוזרים לצדדים השונים. במידה והכביש לא פנוי, כלומר אתם רואים רכב מתקרב, יש להמתין עד למעבר הרכב טרם תחילת חציית הכביש. במעבר חציה מרומזר – יש לחצות את הכביש רק באור ירוק וגם זאת רק לאחר בדיקה כי נתיב הנסיעה אשר חוצה את מעבר החצייה רייק לחלוטין. במידה ורמזור מעבר החציה אינו פעיל, יש לחצות את הכביש אר לאחר וידויי מלא כי הנתיב פנוי. זה שאתם מתחילים לחצות כביש בהנחה כי דריסת הרגל שלכם מחייב אותי לעצירה או בלימה היינה, כפי שציינתי, תפיסה מסוכנת. פעולה זו שלכם מחייב אותי הנהג לבדוק 2 גורמים באופן מקביל. ראשית – לבלום באופן פתאומי ולהתחמק ממך הולך הרגל. שנית – לבדור שיש רווח סביר בין הרכב שלי לבין הרכב שנימצא מאחוריי. תשומת לב חצויה זו, הנדרשת עקב התנהגותכם, לא מאפשרת לי תמיד לבצע את פעילות הבלימה אופן מושלם ומכאן גדול יותר הסיכוי שלי לגרום לתאונה או ע"י התנגשות בך או ע"י התנגשות הרכב מאחורי בי. הדבר מקבל מישנה תוקף כאשר מדובר בכביש רטוב ועוד יותר מישנה תוקף כאשר מדובר ברכב דו-גלגלי אשר בולם על מעבר חצייה אשר מהווה משטח החלקה בימים גשומים. לאור האמור זכור – הכביש הוא בראשית של דבר מעבר לכלי רכב. חציית הכביש היא זכותך בתנאי שהכביש רייק מתנועה. השתמש בזכות זו בתבונה ! ואתם הנהגים זיכרו – חלק מהולכי הרגל הינם ילדים אשר כושר השיפוט שלהם לא תמיד תואם את כושר השיפט שלכם והדבר יכול להוליד התנהגויות לא צפויות מצידם. לכן – כאשר אתם מתקרבים למעבר חצייה – שימו לב למתרחש על המידרכה וקחו בחשבון שהולך רגל יכול פשוט לפרוץ למעבר החציה וזאת בשל ההנחה הלא נכונה שאתה מחוייב לעצור לו. אגב, אם אתם רואים כי אין רכב מאחור, לא יקרה כלום אם מתוך יוזמה פרטית תעצרו לפני מעבר החציה ותסמנו להולך הרגל לעבור.

Brendan

New member
נוהג סידרתי בזמן פסילה.

אין זו הפעם הראשונה שהנאשם הורשע בעבירה של נהיגה בזמן פסילה. כבר ביום 5.9.01 הורשע הנאשם בעבירה של נהיגה בזמן פסילה והושת עליו, בין היתר, עונש של מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים אשר אותם ריצה הנאשם בעבודות שירות. ב"כ המאשימה ביקש להטיל על הנאשם מאסר בפועל, מאסר על תנאי, הפעלת המאסר המותנה, וקנס הולם. הסניגור המלומד ביקש לא לשלוח את הנאשם למאסר בפועל ולהטיל עליו עונש שירוצה בעבודות שירות. הנאשם שוהה במעצר בית מלא מיום שחרורו 19.9.03 ועד היום. אין ספק, כי עבירה של נהיגה בזמן פסילה היא עבירה חמורה, ונאשם אשר זו לו הרשעה שניה בעבירה זו, חייב להבין כי ימוצה עמו הדין. בהיסוס רב, החלטתי להעתר לבקשת הסניגור ולהורות כי ריצוי עונש המאסר בתיק זה ירוצה בעבודות שירות וזאת לאור התקופה הארוכה בה שהה הנאשם במעצר בית מלא. אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: * אני דן את הנאשם ל- 4 חודשים מאסר בפועל. * הנני מורה על הפעלת עונש של מאסר למשך 4 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט לתעבורה בעכו ביום 5.9.01 בתיק 5579/01 לריצוי באופן שחודשיים במצטבר והיתרה בחופף. סה"כ מאסר בתיק זה – 6 חודשים. הנאשם ירצה את עונש המאסר שהושת עליו בתיק זה בעבודות שירות במעון "עתידות" בעכו . אני דן את הנאשם ל - 10 חודשים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל על עבירה לפי סעיף 10(א), לפקודת התעבורה, או סעיף 67 לפקודת התעבורה. * הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים. * הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רשיון הנהיגה למשך 3 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט לתעבורה בעכו ביום 5.9.01 בתיק 5579/01 לריצוי באופן חופף. סה"כ פסילה בתיק זה – 10 חודשים במצטבר לעונשי פסילה אחרים. כב' השופט יעקב בכר בית משפט לתעבורה עכו גזר-דין

Brendan

New member
שאני יצלם עברייני תנועה ../images/Emo35.gif

ירושלים: שוטר תנועה רשם דו"ח והותקף על ידי הנהג שוטר תנועה הותקף הבוקר בירושלים על ידי נהג שקיבל ממנו דו"ח. השוטר נפצע באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים. התוקף נעצר לחקירה. מקור: אפרת וייס YNET

באבא2000

New member
../images/Emo31.gif להצעה האחרונה שלך!

לא גדול עם הדגשה רבתית. אחת הסיבות הכי רציניות לתאונת דרכים היא שרכב אחד עוצר ליד מעבר חצייה, הולך הרגל מתחיל לחצות ומשום מקום מגיעה מכונית שנייה שממשיכה לנסוע וקוטפת את הולך הרגל. אם אתה רואה שאין מכוניות מאחוריך, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להמשיך לסוע ולפנות את הכביש ואת שדה הראייה להולך הרגל.

Brendan

New member
ולכן הדגשתי את נושא...

"אם אין רכב מאחור." לעיתים אני חש שאין הבנה תקשורתית בין הולך הרגל לבין הנהג וזאת מישום שהתשורת בניהם היא תקשורת לא מילולית. עובדה זו יכולה להביא לא פעם לפרושים לא נכונים אשר יש ביכולתם להביא לידי תאונות. ברגע שאין רכבים מאחורי ואני רואה זאת בוודאות מוחלטת, הרי שלא יזיק לי לעצור בעיקר לילדים או זקנים על-מנת לתת להם מעבר בטוח אשר לא תלוי בהתקשרות לא ברורה וזאת מכיוון שאני מסמן לו באופן ברור שהוא יכול לחצות. אין ספק שנידרשת כאן תשומת לב מיוחדת וזהירות רבה.

באבא2000

New member
הנושא מעט קטנוני אך חשוב

מהרגע שראית שאין רכב מאחוריך ועצרת, ועד הרגע שבו הולך הרגל מסיים לחצות עובר זמן רב מאוד שבמהלכו עשוי להגיע רכב. הבעיה היא שאין לך יכולת להזהיר את הולך הרגל אחרי שהוא התחיל לחצות, ומכאן הבעיתיות האמיתית. אני מבין ומעריך את הרצון הטוב שלך, אולם היו בעבר מספר לא קטן של תאונות בשל המצב שתיארת.

Treker

New member
בנוסף...

אתה עלול להימצא אשם בדין במידה והולך הרגל נפגע מרכב אחר כאשר אתה סימנת לו לעבור.

כRובי

New member
אני גם שמעתי על זה..

למישהוא יש מידע מבוסס בנושא ? האם העובדה שסימנתי להולך הרגל "O.K" (יעני ,הבחנתי בך ואני לא מתכוון לנסוע עלייך) יכולה ל"הפיל" אותי במידה והוא נדרס מייד כשעבר אותי ונכנס "לחלק החשוף" על מעבר החצייה?

Samcon

New member
כן, אם אתה מאפשר להולך רגל לעבור

את מעבר החציה - האחריות שלא יקרה לו כלום - עלייך.

ixmix

New member
לא נכון! ועוד משהו...

קודם כל, תגובתי מלמטה שתימחק בקרוב ע"י הכRוב (נא מחק ידידי, שורשרה לא במקום...): שים ... תגובה לגבי החוק.ו ixmix ו החוק לא אומר שמספיק שהולך הרגל "שם את הרגל" (לצטט את השערתך "אולי יש לכך סימוכין בחוק"). להלן החוק המדויק, הציטוט מתוך תקנה מספר 67/א מהקובץ החדש: "נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך". מכאן שהמחוקק לא אומר לנהג לעצור ברגע שהולך רגל נמצא על מעבר החציה (וזו אגב המצאה של מורים לנהיגה) - המחוקק אומר לך לאפשר להולך הרגל לסיים חצייה בבטחה. אם שם רגל, ואתה יכול לסוע מבלי להפריע לו - סע! לגבי האחריות שיש לך להולך הרגל - שוב המצאה של מורים לנהיגה (כמו גם "זינוק בעליה" הידוע לשמצה, ועוד). אחריות מוטלת עליך במידה וסימנת להולך הרגל לעבור (ומכאן שיכלת להמשיך ולסוע מבלי להפריע לו לסיים חצייה, ועל כך ראה מה שכתוב לעיל. מכאן נגזרת התנהגות חוקית ונכונה - יכול לסוע בלי לסכן - סע! לא יכול לסוע - עמוד! בלי קשר לשאלת האחריות - אל תסמן (בעיקר ילדים אינם מעריכים את הסכנות וברגע שנהג מסמן הם חוצים ללא מחשבה נוספת). רכב עומד או מאט ליד מעבר חציה- אל תעקוף. אל תחנה לפני מעבר חציה (12 מטר) - כל אלה חוקים, ולא המלצות, שנכתבו בדם, נקווה לשקט בכבישים.

Brendan

New member
ח"כ גילה פינקלשטיין הקדימה את הכט?

הצעת חוק של חברת הכנסת גילה פינקלשטיין נהגים רבים אינם טורחים לחדש את רשיון הרכב שלהם ומסכנים בכך את עצמם ואת כל הנוהגים בכביש. נהגים רבים עושים זאת בזדון ומתוך זלזול בחוק, תוך שהם מודעים לליקויים ברכבם ולכן נמנעים מלעבור את מבחן הרישוי. מוצע לעכב את רכבם של נהגים אלו, ובכך לגרום להם לבצע חובה חוקית זו. עם זאת על פי ההצעה העיכוב יעשה רק אם נמצא שרשיון הרכב אינו בתוקף מעל ארבע עשרה יום וזאת כדי לא לכלול נהגים אשר ברשלנות או מסיבות אחרות התעכבו באופן סביר בביצוע הדרישות.

Brendan

New member
פקיד משרד רישוי במדים יצוגיים. חחחח

הצעת חוק של חבר הכנסת אמנון כהן חוק זה – עיקרו בשיפור השירות הניתן לאזרח תוך יצירת הרמוניה אחידה בכל הקשור למלבושיהם של עובדי השירות הציבורי. הלבוש האחיד והייחודי (כמו גם במקומות רבים בעולם) יוצר מזיגה נאה בין תודעת שירות גבוהה לבין סביבה מטופחת ונעימה והוא מהווה שינוי מרענן בכל הקשור ליחסי הרשויות נותנות השירות והאזרח.

Brendan

New member
Dario Franchitti נפצע בגבו

הפציעה בגב הייתה עקב תאונת אופנוע בסקוטלנד שם עסק בביקור משפחה. עקב הפציעה בגב התחתון, Franchitti לא יוכל להשתתף בתחרויות IRL ביפן. מקור: Sun-Sentinel Co

Brendan

New member
אופססס ../images/Emo52.gif אבל זה ../images/Emo32.gif

הנהג הוא נהג מירוצי מכוניות. התאונה הייתה על אופנוע עקב תקלה טכנית של האופנוע.

raanansh

New member
אל תעלב

בתור נהג פעיל ונוסע על משאית\אופנוע\פחית , לנו אולי יש את הכח על הכביש , אבל בסה"כ החוק צודק בנושא של מעברי חצייה , עלינו לתת שם זכות קדימה להולכי רגל לנוכח העובדה שבכל מקום אחר לנו הזכות הזו שמורה , יש לנו את היכולת לראות ולזהות אדם המבקש לעבור במעבר חצייה בד"כ מספיק זמן. עם זאת אגיד שיש מקרים בלתי צפויים כמו ילדים שרצים לכביש או אנשים העוברים שלא במעבר החצייה , אלו באמת מסכנים את שלומם והאישי ואותנו ולהם יש להתייחס בצורה שונה. אני כשאני מגיע למעבר חצייה מצפה מכל נהג לתת לי זכות קדימה באותה מידה שאני אתן לו ברמזור או בכל קטע אחר של כביש

ixmix

New member
שים ../images/Emo23.gif ... תגובה לגבי החוק.

החוק לא אומר שמספיק שהולך הרגל "שם את הרגל" (לצטט את השערתך "אולי יש לכך סימוכין בחוק"). להלן החוק המדויק, הציטוט מתוך תקנה מספר 67/א מהקובץ החדש: "נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך". מכאן שהמחוקק לא אומר לנהג לעצור ברגע שהולך רגל נמצא על מעבר החציה (וזו אגב המצאה של מורים לנהיגה) - המחוקק אומר לך לאפשר להולך הרגל לסיים חצייה בבטחה. אם שם רגל, ואתה יכול לסוע מבלי להפריע לו - סע! לשון החוק. Xמיקס

למעלה