אני וטקסים דתיים

rigoletto111

New member
מה נורא בלגזור חולצה ישנה?

הרי ממילא אחר כך צריך להשלים את הגזירה כדי לצרף אותה לסמרטוטים... לא אמרתי שיש משהו רע בטקסים האיריים החביבים הללו. אבל אני לא אוהב את ההתנשאות על טקסי האבל היהודיים - כאילו הטקסים החילוניים מביאים תועלת מדהימה שהם לא מספקים.

Le Fay

New member
זה אגרסיבי! איזה כייף, דף שני במקום

תיבת מסרים
טקס מתאים עושה הרבה דברים שטקס מסורתי אינו יכול לעשות, וחוסך הרבה דברים שטקס דתי מחייב. כדי לזכור את יום המוות לא צריך לחכות להלוויה ולראות כל הדרך גופה מיטלטלת לפניך על אלונקה, ולפעמים הדבר האחרון שמתאים לומר שם זה כמה האל מלא רחמים

צורי80

New member
למה לא לשלב את הכל?

קודם כל אין ספק שהדבר הכי עילאי זה לתרום איברים לאנשים שזקוקים להם אבל את שאר האיברים חשוב לקבור לא רק בגלל הנקבר אלא יותר מצידינו המכרים שלו בכך אנו מראים את הערכתינו כלפיו וכלפי כל אדם באשר הוא אדם ועוד, לוויה יכולה להכיל שני צדדים צד אחד זה הטקסט הקבוע שנאמר ויאמר דורות על גבי דורות שזה החוליה שלנו בשרשרת הארוכה ומצד שני יכול לבוא הרובד האישי שאותו תיכנן האדם לפני מותו או חבריו לאחר המוות כך אני חושב יכול האינדבידואל להביע את צדדיו המיוחדים בתוך הכלל

בילדותי כשקרה ליל משהו לא נעים

אמרו לו: עד החתונה זה יעבור. אף אנו נאמר לך: עד ה*** זה יעבור...

KaleMoid

New member
מפריע לי לחשוב על זה

עוד לא התרגלתי לזה שאני אמות.ולא אני לא רוצה לוויה דתית עם כל החברה קדישא שרצים עם הגופה וההמון אחריהם.וליד האסופה יש אסופה נוספת עם מת משלהם וגם עליו קוראים מתוך ספר דברים שנקראו למתים אחרים לפני המת הזה. והחברא קדישא הללו עושים עבודתם נאמנה ולא ממש אכפת להם מדינה או מיוסף,הם מתים גם ככה.העיקר שיהיה לפי ההלכה.

למעלה