אני והתנועה- ההספד.

my sweet michal

New member
אני והתנועה- ההספד.

היום הברזתי מאמצע הלימודים, אכלתי שניצל לצוהריים, עשיתי משמרת בעבודה והפסקתי להיות בתנועה. בניגוד לכל השאר, האחרון- לא היה מבחירה שלי. כששמעתי שהעלות של קורס משצי"ם היא 1100 כעסתי בעיקר על התנועה. איך תנועת נוער שמתיימרת להיות סוציאליסטית, שקוראת לשוויון חברתי ולא מפלה בקבלה אליה- יכולה לדרוש כ"כ הרבה כסף עבור הקורסים שלה, כאילו רחוב לאונרדו דה וינצ'י בו נמצאים משרדי התנועה מנותק מהמציאות הכלכלית הקשה בארץ. רציתי לצעוק על כל החשובים בחולצות הכחולות שהם מדברים באוויר, לשאול איפה הערכים שהם מנסים להקנות לנוער באים לידי ביטוי ביום יום (חוץ מ"אם בא לך סנדוויצ' תלך ותכין" כמו שנכתב בקלסר של קורס מדצי"ם..) אבל אמרו לי, שהמועצה אמורה לסבסד. אז ביררנו, כל החבר'ה, והסתבר שהמועצה שלנו- זאת שכבר ידענו שאין לה גרוש על התחת מנערת את עצמה מכל קשר לקורסים ומחנות הקיץ של השנה.. היה קשה להתווכח כשמול המשרד שעמדנו בו עברה עוד מנקה שלא קיבלה משכורת כבר שלושה חודשים.. אבל עדיין, לא הכל אבוד! עוד העזתי לדבר עם החברים ממטה יהודה, ערבה, יזרעאל וכל שאר המועצות המסבסדות- שיתחילו לריב מעכשיו מי זוכה להיות איתי בקבוצה- כי הישוב בוודאי יעזור בתשלום... אז לפני שעה חזרתי מהפגישה עם הועד, כשהעיניים שלי עוד אדומות ונפוחות מהבכי שהתפרץ לי שם ברוב חוצפתו בעיקר כי לא יכולתי להחזיק יותר.. לא יכולתי להחזיק את הכעס על האדישות שבה הודיעו לי שהועד לא מתכוון להוציא אפילו אגורה על סבסוד לקורס משצי"ם, לא יכולתי להחזיק את העלבון על חוסר ההערכה שצוות ההדרכה הבאמת איכותי שלנו זוכה לה, את התחושה שיורקים לי בפרצוף אחרי שנים של השקעה ותרומה שבאמת נעשתה מכל הלב והנשמה. וזה הרי ככה בכל פעילות.. כל טיול, מחנה או סמינר הוא מלחמה חדשה. אני לא אהיה יותר בתנועה. ולא האמנתי שזה משפט שאני אעיז לומר עד אחרי גרעין עודד.. החברים הטובים שזכיתי להכיר, הזכרונות, החוויות המטריפות- כולם ישארו איתי תמיד, אבל התייאשתי.. אמרו לי בתנועה שיש לי כוח. אמרו לי שאני יכולה להשפיע. אמרו לי שאני יכולה לשנות. מסתבר שלא הכל...
מיכל, מדמי"ת מגליל תחתון שבאמת כבר נשבר לה הזין.

michi05

New member
מיכל....

אבל אם כל כך בטוחים שאת יכולה להשפיע אז אולי כדאי לך להמשיך ולנסות במקום לוותר? נשמע שהתנועה באמת חשובה לך... כדאי לוותר על הכל ?

my sweet michal

New member
אני לא מהמוותרות בקלות..

הנקודה הזאת שאני נמצאת בה עכשיו היא אחרי נסיונות חוזרים, נשנים ומייאשים מול אנשים אטומים ובני זונות- אם יורשה לי להוסיף...

michi05

New member
אבל...

את כבר במצב שאין מה לעשות? כאילו ניסית הכל? אני מבינה את התסכול... והייתי מגיבה כמוך אם הייתי במצב הזה אבל אני מאלה שמוותרים יחסית בקלות... ככה ש... תחשבי... אולי יש עוד מה לעשות?

HairyPoota

New member
גם אני חשבתי על זה!

אחד הערכים הבולטים הם חיי צנע....אז מצידי שיהיו פחות פעילויות או תנאים יותר חרא במחנאות/קורסים... נכון...כל זה חשוב...אבל יש הרבה ילדים בארץ שלא יוצאים לקורסים בגלל העלויות... ועכשיו אני רואה שזה לא רק במועצה שלנו (לב שרון) אני רואה שזה בעיה ארצית...שמעתי על פירוק גרעין בגלבוע..אין סבסודים מועצתיים בכמה מועצות שאני מכיר, פיטור (או משו כזה) איתן(?) הרכז של דרום שרון,וגם בלב שרון פיטרו את הרכז(קובי אהבת חיי) שנה הבאה אין גרעין... אתם לא חושבים שצריך לעשות משו ולעיר את אלה שיושבים של בת"א?!?! אם יש שגיאות או משו...אני פשוט כותב בלי לראות את המסך...

s h e e p i t

New member
אחת מהסיבות שחשבתי בגללן לא לצאת

לקורס מד"מים.... בכל זאת... אני משלמת רק לקורס (לא כולל השתלמויות ודברים באמצע השנה) 600 שקל! רק לקורס! מה שאני עושה בתנועה זאת התנדבות לא מוגזם לשלם 600 שקל על התנדבות ?! אחרי הכל...

my sweet michal

New member
מפטרים את קובי???

לא יכול להיות..!! הוא היה המדריך שלי במדמי"ם והתאהבתי בו קשות מהשנייה הראשונה פחות או יותר..! זה הפסד ענק לתנועה ולמועצה שלכם במיוחד אני מניחה. יוו המצב רע

tuty fruty

New member
בואו נעשה משהו...

למרות שלנו יש סיבסוד ענק אנחנו משלמים רק 410 אני עדיין כל כך עצבנית ממה שקורה בתנועה הזאת ואם זה סיפורים שאני שומעת מבת דודה שלי בלב שרון או עם זה חברות שלא יוצאות בגלל עלויות או סתם בגלל שלא מעריכים אותם אנחנו חייבים לעשות משהו .. אנחנו מפספסים המון אנשים איכותיים בגלל הדברים האלה. אולי הגיע הזמן שבמקום שנתלונן ונשב בחיבוק ידיים נעשה משהו נתחיל בדברים הקטנים בלדבר ואם זה לא ישפיע נעשה משהו יותר חזק. הפתירון היחידי שיש לי לעשות בשביל הקיץ אולי נעשה בזאר ענקי שנעשה אליו ימבה פרסום יש פה אחד לפחות מכל מועצה ואפשר לגייס עוד אנשים ונזמין את כל הארץ להתתף בזה אנשים כן מהתנועה לא מהתנועה ואם הכסף נסבסדד אפילו חלקית למי שצריך...

kimkerly

New member
גם אני בעד

לעשות משהו איך זה יכול להיות שאצלנו במועצה יש מושבים כמו המושב שלי שיוצאים ממנו 2 בנות לקורס מדצים אני ועוד אחד לקורס מדמיםפ ועוד אחת כנראה וגם זה לא בטוח לקורס משצים ואנחנו משלמים איזה לפחות אני איזה 3 שקל למדמים ולמדצים שילמתי 200 כשיש ישובים עם הרבה יותר אנשים בישוב שצריכים לשלם 600... או יותר הבנתי שככה זה גם בגולן וגם בגלבוע... אוווף זה ממש מבאס אני אומרת שאף אחד לא ירשם עד שהתנועה תיכנעעע ונגיש גם עצומה... איכשהו.... אני חייה בסרטים סורי... ?why

kedeman

New member
אפשר אולי לנסות

אולי אפשר לנסות להקים "קרן סבסוד" אני חושב שכבר קיימת קרן כזו שמי שצריך יכול לפנות לתנועה ולקבל - אם זה מוצדק אולי אפשר לבדוק אם יש קרן כזאת אם יש - לארגן אירועים לתרום לה כסף (אני זוכר שבכיתה ט היה בטיול חרמון קיוסק של סמינר שינוי שגייס כסף לסבסודים)

fresh mishmesh

New member
מיכל,

תראי, השיקולים שלך מאוד מאוד נכונים ומאוד ברורים, ואני לגמרי מזדהה איתך אני באמת לא רואה איך בשנה הבאה בתור גרעינרית, אני אוכל לעמוד בפני החניכים שלי, שהמטרה שלי היא להוציא אותם לקורסים, ולהגיד לה שקורס עולה 1000 ש"ח++ אבל לגבי קורס מש"צים אני מבקשת ממך לשקול שנית, ואפילו שלישית. מתוך ניסיון אני אומרת לך שהקורס הזה הוא מעבר לקורסים האחרים. גם מבחינת החוויה, גם מבחינת כל הכלים שהוא מקנה לך כדי להתמודד עם השנה הזאת בתור מש"צית. אני רואה אנשים שלא עברו את הקורס ומוגדרים כמש"צים, לעומת אנשים שכן עברו את הקורס- ההבדל (בעיני) די בולט. זה באמת קורס שלא שווה לפספס, ובטח שלא בגלל סיבה כספית. נכון, הוא עולה המון, אבל כל העלויות האלה מוצדקות. בניגוד למד"מים למשל, זה קורס שכולל ניידות מתמדת, מה שאומר המון תשלומים לאוטובוסים. מרגיז אותך שהקורס הזה עולה המון? את צודקת, מאוד אפילו, אבל אין מה להאשים את התנועה. תאמיני לי שהם לא יושבים במשרד כל היום וחושבים איך לייקר לנו את החיים... הם עושים את ההיפך בעיקרון. ואני יכולה להגיד לך שבתור י"בניקית החיים לא קלים מבחינת תשלומים לתנועה, כי יש הרבה דברים לי"בניקים במהלך השנה שדורשים תשלום. הייתי בדיוק במצבך, וגם אני הוצאתי המון כעס ותסכול, עד שהבנתי שזה לא ממש עוזר. רציתי להיות פעילה, לא רציתי לוותר בכזאת קלות. אז את יודעת מה? אפשר לעבוד קצת. אפשר לארגן עם עוד חבר'ה שיוצאים לקורסים בזאר גדול כמו שרנה הציעה. יש המון דרכים להשיג את הכסף הזה, רק אל תסגרי את הראש בפני האופציות... כי אני אומרת לך מניסיון של לעבור את הקורס הזה ומניסיון של כל השנה הזאת, שהקורס שווה כל שקל!

my sweet michal

New member
אוף אני יודעת...

היה לי כל כך ברור מאליו שאני יוצאת לקורס הזה.. ועוד אחרי קורס מדמים שהיה כ"כ מעשיר, חוויתי וכייפי. וכן, יצא לי לראות חברים שלי מוציאים משכורות של חודשים שהם קרעו את התחת בשבילן על סמינרים כאלה או אחרים בשנת י'ב.. הפתרון היחיד מבחינתי עכשיו הוא לשלם את כל הסכום- ז"א בדיוק כל המשכורת שאני מקבלת מהדרכה בקייטנה שלושה שבועות. נראה לי לא שפוי.. אבל עם כל האהבה שלי לתנועה הזאת והרצון שלי להיות שם- עוד נראה..

מיכל אני בשוק!

כשראיתי את השם שלך בסוף ההודעה הייתי בשוק. כל הזמן שקראתי ניסיתי לנחש מאיפה את ובסוף ראיתי שאת גרה 10 דקות ממני.... אני לא יודעת אם הכעס שלך על התנועה הוא מוצדק אבל אין ספק שהמושב יצא בן- זונה!!!

THE sky angel

New member
מיכי בובי...

אני אוהבת אותך!!
יהיה בסיידר.. :) קבלי חיבוק קודם כל-
דבר שני אני כל כך מבינה אותך.. ותמיד חשבתי מה אפשר לעשות עם זה.. אולי הגיע הזמן שבאמת נתחיל לחשוב על משו?! התנועה זה הבית שלי, ובאיזה שהו מקום זה החיים שלי, אני לא מוכנה לוותר על החלום הזה, על שפתאום לא יהיה לי בית... חייבים לעשות משו..!!

my sweet michal

New member
מורו'ש...

את האחראית הראשית למסור לכולם נשיקות וחיבוק גדול ממני! עדיין לא מאמינה שאני לא אהיה שם...

THE sky angel

New member
מצטערת אהובתי... =\

כנראה שגמאני לא אהיה שם..!! אבל אני יכולה למסור לחבריינו בערבה מה שתרצי.. את יודעת.... חחח :) אוהבת אותך ואני מתגעגעת נורא!!

my sweet michal

New member
חי חי ../images/Emo13.gif

מי אמר שהתכוונתי דווקא לזה?..
גם אני מתגעגעת..! נתראה בכיף ארצי לפחות?

kedeman

New member
עוד לפני שהספקתי לקרוא תגובות אחרות

אני מבין את הבעיה שלך.... גם אני לא הייתי יוצא למש"צים אם לא הייתי משיג לי סבסוד כמובן שאפשר להציע לכם את האופציה של לנסות להרים ארועים מקומיים בשביל לסבסד אבל אני מאמין שהרבה כסף זה לא יסבסד לכם - במקרה המאוד טוב אם תעלו על איזה סטארט אפ רציני תצליחו לסבסד 100 שקל אם ניהיה ריאליסטיים יותר - יותר מעשרה שקלים לכל אחד לא באמת תצליחו לעשות. לתנועה - גם לה לא תמיד יש כסף ולא סביר שהיא תסבסד לכל אחד מהחניכים שיצאו לקורס הרבה כסף ואין מה לעשות - אין שוויון! כל המועצות מקבלות את המחיר שהתנועה נותנת ומי שיש לו כסף מסבסד ואחר כך כל מושב שיש לו כסף מסבסד עוד שוויון? אין! יש מציאות. אבל יציאה לקורס היא לא הדבר שיכול להגביל אותך בתנועה - אני בחיים לא יצאתי למד"מים, הרבה מדריכים לא יצאו למד"צים והרבה אחרים לא יצאו למש"צים - וכולם פעילים בתנועה!! היציאה לקורסים זה העשרה, זה תוספת, זה אנדרנלין וזה הפן החברתי אבל הם לא חובה כדי לעשות שום דבר יותר מזה!! גם בעיות עם המושב לא חייבות לעצור אותך מלהמשיך להיות פעילה אז אני מבין את הכאב שלך וכמה שרע לך אבל זה לא מחייב אותך להספיד את היחסים שלך עם התנועה

my sweet michal

New member
אז ככה...

את עניין המכירות כבר ניסינו, ואפילו הרווחנו יפה- כסף שבהחלטה משותפת של כולם שאני מסכימה איתה ב100% הולך ליוצאים לקורס מדצי"ם. אני לא אהיה פעילה יותר בישוב שלי מתוך עיקרון, מתוך זה שהמקום שאני גרה בו לא מעריך את כל מה שנתתי כל השנים.. וזה לא שעשיתי את זה כדי לקבל גמול מסויים, אבל עדיין- איך אפשר למחוק שעות של הכנות ועבודה, הפעלות בחגים, מחנות וטיולים, עשרות פעולות... איך? הועד פה לא יורק לכיוון של הנוער, בלי להבין איזה טעות עצומה ולא הוגנת זאת. זה יכאב לי המון, כי אחרי הכל העשייה הזאת היא בשביל הקטנים שלי (כן כן כל אחד מהם הוא קצת שלי ושל כל אחד אחר בצוות..:) ) אבל אני לא יכולה להמשיך בחוסר פירגון הזה.. אז סבבה.. שימשיכו להוציא פה את הכספים על המועדון גימלאים- הם עוד יקצרו את הפירות בעוד כמה שנים שממקום חי ותוסס הישוב יהפוך למזדקן ושומם.

למעלה