אני והלבד שלי

felka

New member
אני והלבד שלי

אני קראתי לאחרונה די הרבה כתבות ובלוגים בכל מיני שפות ומדינות על ה"לבד שלי" ומה עומד מאחורי זה.... די ברור לכולנו שמוסד המשפחה לא מתאים לזמנינו ויש צורך בלשנות סדר. אנשים מסוגלים לממן לעצמם את החיים, יודעים למלא אותם באושר (גם אם מדובר בזוגיות) והכל לבד.... מה שנשאר זה ילדים שכמובן אף אחד לא ממעיט בערך שלהם, אבל יש לנו פה דוגמאות של אימהות שדי מצליחות לנהל את העסק. אני רוצה לדבר איתכם/ן על הלבד שלכם. אנשים נותנים קונוטציות שונות ומשונות ללבד... אחד אומר זה מחלה ... שני זה סם.. שלישי לא מסוגל להיות לבד אבל אחרי חודש בקשר בורח... אז מה זה לעזעזל הלבד הזה. לנו כאנשים שחוו ניסיון בקשר קודם, לבד יכול לתת ביטחון שאם והיו בקשר קודם אלמנטים שלילייים זה לא יחזור.. למעשה לבד מחזיר אותנו לבסיס... מפה הולכים למעלה או לצדדים. באחד הניסיונות שלי להבין מה אני מחפש בקשר התחלתי לקרוא ספר הדרכה "האם אני כל כך רוצה למה אני עדיין לבד". ספר מדריך על מציאת בן/ת זוג והתנהגות בהתחלה. אני כפליט של אהבה נכזבת ראשונה לא היה לי מוסג מה אני עושה עם בחורה חחחחחחח (לפני 10 חודשים) היום העולם נראה אחרת לגמרי. נוחות של לבד אני יכול להשוות לנוחות של סטוצים... טוב לי עם אבל רק לזמן מוגבל... לא רוצה יותר אחריות לא רוצה התחיבויות. למה צריך לשמוע קיטורים ולזרוק זבל כאשר אני יכול להחליט לעשות את זה לבד. אני בכוונה נותן דוגמאות מהחיים הפשוטים ולא גולש לזוגיות והתנהגות יותר מסובכת, כי זה משממלא לנו את החיים: דברים קטנים. מה אנחנו מחפשים בקשר - בדרך כלל דברים שלא מסוגלים לקבל מ"לבד" שלנו: פרפרים בבטן, כיף של בילוים, ביטחון והכי חשוב חבר שיודעים שהוא הכי טוב לנו. הרי כאשר בוחנים בן אדם בדייט רוב הבחינה היא על היותו בעל פוטנציאל להיות חבר טוב, אחרת זה הופף לסטוץ או יזיזות. אז מזה לבד שלכם ואיך אתם מתיחסים אליו. מהם יתרונות וחיסרונות שלו בפרק זה של חיים שלכם. ולמי שלא מבין: זאת הדמייה... לא מייצג את העיקרונות או מחשבות שלי.

שרשירית

New member
הלבד שלי

הלבד שלי נועד על מנת לסדר את המחשבות בראש. לחשוב על הדברים בכדי לדעת מה היו הטעויות, מה צריך לשפר על מנת שלא לחזור עליהן בעתיד, היום כבעלת ניסיון - מה אני רוצה בעתיד על מנת שהזוגיות תצליח. משום מה אף פעם לא לבד, יש לי פחד מלבד - כנראה שלבד לי מידי לבד. מגיל 16 תמיד נמצאת בסוג של זוגיות. יכולה להיות לבד עם עצמי, בלי לדבר פיסית עם אף אחד (גם לא בטלפון),בדיוק 6 שעות אח"כ מתחילה לטפס על קירות ולהשלים את החסר בשיחות אינסופיות עם כל העולם ואשתו. מפחדת מהלבד ולמעשה הפחד הכי גדול שלי לפני שהתגרשתי הוא - מי ירצה אותי. (פסיכי אבל חששתי מזה, היום יותר רגועה
). גם היום, הספיק לי מעט זמן אחרי הגירושים להיות לבד כדי להבין ולדעת שאני לא רוצה להיות לבד יותר ואני כן מחפשת זוגיות. כנראה שבסוף הנישואים חיינו פיסית ביחד אבל היינו מרוחקים מאוד כך שהיה לי מספיק זמן לסדר מחשבות בראש ולדעת שאין לי צורך להיות לבד עכשיו.

רק שיר

New member
אני חושבת

שבאופן כללי שאלו שלא מכירים מציאות אחרת, הלבד הוא אורח חיים אלו שלא לבד מבחירה לעתים הוא יוצרים פתח להזדמנות ובחינת הלא מוכר. מכירה אי אלו אנשים שהלבד דווקא העצים אותם, כי דרוש אומץ להיות לבד ולהתבונן פנימה הרבה יותר קל לברוח ישירות אל קשר בטוח ומוגן. למזלי או שלרוע מזלי -לא הזדמן לי כלל להיות לבד אז תשובתי היא כללית ולא אישית:)

לבד או בדידות

מערכת היחסים שלי עם הלבד שלי משתנה כל הזמן. אני לא באמת לבד - יש לי את הילדים שלי. יש לי חברים וחברות. יש לי משפחה - קרובה ורחוקה. אחרי הפרידה מאוד נהניתי מהלבד הזה. החיים המשותפים לא היו קלים בשבילי, בעיקר לא בסופם. נהניתי לעשות בשביל עצמי, להיות בשליטה על החיים שלי, על העשייה ואי-העשייה שלי, על ניהול הזמן שלי והפנאי שלי. נהניתי מכך שאין מי שיעשה לי נקיפות מצפון על כך שאני משקיעה יותר אנרגיה בלעזור לאחר מאשר בלהיות איתו ועוד כהנה.. אני מסתכלת על הלבד שלי עכשיו. עכשיו חסר לי. אני רוצה יותר. חסר לי הביחד. חסר לי לשבת ביחד כשהילדים משחקים. חסר לי החיבוק כשנכנסים הביתה/נפגשים אחרי יום העבודה. חסר לי הדיבור. הדיבור האחר, האישי, שחולק את היומיום. חסר לי החיבוק של לפני השינה. אז אני לבד, אבל לא בודדה. בדרך כלל לפחות. ואני מרגישה מספיק חוסר כדי להיות מסוגלת להכניס מישהו לחיים שלי. מישהו שימלא אותם, אבל אחרת. מישהו שידע להיות איתי אבל לא לגזול אותי ממני. מישהו. מתישהו. אני בטוחה (?? בטוח שמקווה) שאני אשכיל לעשות את זה אחרת הפעם. שאדע לשרטט את הגבולות שלי כדי לשמור עלי מהישאבות, כדי להיות יותר בביחד (שלא אצטרך להילחם על העצמי בתוך הביחד. זה כל כך מרחיק, המלחמה הזו).

felka

New member
אני נותן לך ../images/Emo24.gif

יפה כתבת! תובנות כאלו לא שמעתי מהרבה אנשים....

רומנteaת

New member
הגעתי לתובנה חשובה היום.

בהתחלה רציתי לכתוב, שאני גרועה בלהיות לבד, ושאף פעם לא הייתי. וכלפי חוץ זה נראה ככה, כי כל תקופה בחיים של, בערך מגיל 10 עד עכשיו, תמיד היה לי מישהו. אבל עכשיו קראתי את מה ש"והלאה" כתבה, ועליתי על משהו: נראה לי שהמצב שלי הפוך ממה שחשבתי. נראה לי שבעצם כל הזמן הייתי לבד, ואף פעם לא הייתי ביחד. אשכרה, אף פעם לא הייתי ממש ביחד עם מישהו. הכל היה כלפי חוץ ולא אמיתי, וכשכן היה משהו אמיתי הוא היה מאוד וירטואלי וחסר קיום, חסר סיכוי. קצת מבאס אותי. אבל מפה אפשר רק לעלות, לא..?

מפה בהחלט יש לאן להתקדם, ללמוד

ה'כאילו ביחד' הזה כל כך מוכר. יש משהו בחינוך הסביבתי שאנחנו מקבלים שמכניס לנו מאד חזק את עניין הביחד. יש פה גם בטח איזה פן ביולוגי. מה שקורה לנו הוא, שאנחנו ביחד מתוך הכרח או התנייה סביבתית, ולא מתוך רצון או צורך פנימי שלנו. כאילו ביחד. מפה בהחלט אפשר להתקדם. ברגע שאת יודעת מה את רוצה יותר קל לחפש אותו, להשיג אותו, לא?

הלבד שלי...

אני חושבת שהשנה הייתי הכי לבד והכי ביחד שיכול להיות. הכי לבד- לא היתה לי זוגיות כבר כמעט שנה שלמה, בחיים לא הייתי "לבד" כל כך הרבה זמן, אבל הייתי ביחד עם עצמי, התחלתי להכיר את עצמי, להבין מה אני רוצה ולאילו כיוונים אני הולכת- וזה פשוט שווה הכל. ה"לבד" מהזוגיות הביא אותי ל"ביחד" עם עצמי, היה נפלא.

הלבד שלי...

גיליתי על עצמי המון בפרידה מבעלי (כמו כולנו אני חושבת) וכשאני אומרת פרידה זה תהליך ארוך ארוך של שנה וחצי בלי לחשב את כל הבלאגן לפני. בתוך ה"זגויות" איתו - מצאתי הרבה מהלבד שלי. אני לא אחת שהיתה תמיד עם מישהו - בדיוק ההיפך ומתוך בחירה. והביחד איתו מבחינתי היה עמוק ואמיתי - רק שלא מצידו. ולאט לאט הלבד שלי נבנה יותר ויותר.. בשלבים שעברנו בדרך לסוף...אני זוכרת כמה חשבתי לעצמי "הוא פשוט מלמד אותי באל כורחי - להיות לבד. " בהתחלה בהרבה כאב וצער - כמה שלא ניסיתי - לא היה ביחד. והלבד שלי הלך והתעצם עוד ועוד.עד שהפכתי לישות עצמאית - חסרת בן זוג וזוגיות.אשה, ואמא שמסתדרת לבד. כך שהעזיבה כבר היתה חלק טבעי מההתפתחות של לבד . היום אני רואה שהלבד הזה הוא חזק מאוד - שומר על עצמו - לא כלכך נותן לי לגעת בו. אני מאוד רוצה לאהוב שוב ולהיות בביחד אמיתי - כמו שנאמר כאן קודם.. הלבד איתי והוא חלק ממני בתקווה שתגיע זוגיות שתעשה לו מקום ,ולאט לאט הוא יתכווץ הלבד הזה, וקצת ישחרר אותי ואני אותו.

aviavram

New member
עזבי אני יבוא לתות אצלך -נתחלק

ובדרבשיה ממילא לא צריך מסננת

למעלה