אני והוא

100100100

New member
אני והוא

התחתנו לפני כחודשיים חשבתי שזה יגרום לו להרגיש מן סוג של אחריות וגאווה ואהבה לפחות בהתחלה אנחנו חברים כבר 6 שנים ואמרו לי מקורות לא מוסמכים שלפי הקבלה והשמות שלנו , חיי האהבה שלנו מוגדרים כ- אהבה /מריבה ואין דרך יותר טובה להגדיר את זה או אוהבים מאוד או רבים מאוד וזה תמיד אני רבה איתו כי אני נפגעת מהר (אני כאילו אף פעם לא מעצבנת אותו ) .... אני באה מבית שאמא עושה ברוגזים לאבא , וכמה שאני ראיתי את זה מהצד ושנאתי ואמרתי שאני לא אהיה כזו, אני כזו..... לדוגמא מקרה שקרה , נסענו לטיול של יומיים ובמשך הטיול נכנסנו למסעדת מזון מהיר אנחנו ועוד זוג אני התיישבתי והוא התיישב רחוק ממני הוא הזמין לעצמו אוכל.... ואני לא (לא הייתי רעבה) אבל כרגיל אני מנשנשת והוא יודע שבלי קטשופ אני לא אוכלת , הוא דאג לעצמו טוב טוב לרטבים שלו והבחורה האחרת ביקשה רוטב אחר אבל בשום אופן הוא לא זכר להביא את הקטשופ אני נפגעתי מאוד גם מזה שהוא לא ישב לידי וגם שהוא לא דאג לי זה נראה אולי טיפשי אבל זו דוגמא קטנה מאוד.. אנחנו יכולים לשבת בארוחת ערב של המשפחה והוא ימזוג לעצמו לשתות (כשאני יושבת צמוד אליו) והוא אפילו לא יציע לי.... או לאמא שלו או למישהו אחר.... או הוא רואה אותי מרימה וסוחבת ואפילו לא יעזור וכנ"ל לאמא שלו ... אין לי הסבר כי אני באה ממקום של רק לעזור... עוד משהו ... הוא לא מהמניאקים שעושים בכוונה הוא פשוט לא פותח את הראש מן סוג של אגואיסט כנראה לא במכוון כי אם זה היה רק אליי ככה אז מילא אבל גם לאמא שלו הוא ככה.... אני נפגעת עד עמקי נשמתי עד כדי כך שאני לא יכולה לדבר איתו במשך ימים ארוכים מאוד מה עושים קשה לי להתעלם..... וזה דברים שחוזרים על עצמם אחרי שכבר הערתי לו.... זה גורם לי לפעמים לבכות המון... אגב ... השבוע דיברתי עם אחותיו ומתברר שגם חבר שלה יכול לשבת בשולחן לקחת צלחת עם משהו ולא לשאול אותה אם היא רוצה.... פשוט לשים לעצמו ולהניח או להעביר.... איפה הם גדלו האנשים האלה???? איפה הכבוד לאישה/ לאדם?..... דוגמא נוספת, אם אמא שלו טורחת לבשל ארוחה ומוזגת לכל אחד בצלחת הם לא מחכים שהיא תתישב גם לאכול הם פשוט מתחילים לאכול ... וזה מוזר לי מאוד.... למה לא לחכות עוד כמה דקות לתת לה כבוד על הטרחה שלה.. אני והוא באמצע שנות ה- 20 לחיינו מה עושים עם הברוגזים שלי האלה אני חייבת להפסיק אותם אני יודעת , ואיך גורמים לו להתייחס אליי למרות שלא נראה לי שזה אפשרי

100100100

New member
אני רואה את זה כ...

למה אני צריכה "להתחנן " ליחס ....... למה זה לא בא לו טבעי לדאוג לי כמו שאני דואגת לו ולסביבה......

natalynataly

New member
מה שברור לך לא ברור לו

מה שמובן מאיליו בשבילך - לא עולה על הדעת בשבילו. למה? - בעצם זה לא משנה. אבל זו עובדה. גם אני עם בן זוג שהוא עם חינוך אחר לגמרי - אם מתבטא בעדינות. - ומה שאת מתארת ממש ממש מוכר... אבל ברגע שמסבירים, שאומרים שזה מעליב - יש דברים שמשתנים, כי באמת שהם לא עושים בכוונה. ויש דברים - שאת צריכה לקבל שזאת עובדה, שזה לא כדי לפגוע בך או משהו, שהוא פשוט כזה וזהו. גם כיום, אחרי יותר מ 15 שנים של ביחד - בן זוגי יכין לעצמו קפה , ולא יחשוב אפילו על לשאול אם גם אני רוצה..... למה? כי כשהוא רוצה קפה, הוא לא חברותי. הוא רוצה קפאין, ולא מעניין אותו אף אחד - זה ממש לא נגדי או איזה פרנסיפ. הוא פשוט כזה. להיעלב מזה? בשביל מה? מה זה יתן לי ???
בקיצור, לדבר, לדבר, לדבר. לא לחשוב ש"זה מובן מאיליו" - כי זה לא.

100100100

New member
קודם כל , כל הכבוד לך

סוף סוף עוד מישהו כמוני , איך איך איך את חיה עם זה איך את מבליגה איך אפשר לא להיפגע?? זה בדיוק מה שקורה אצלנו וזה לא מקובל עליי!! שהוא יעשה לעצמו ולא יציע ובטח כשיושבים כל החברה ואת רואה את הגברים האחרים מפנקים את החברות שלהם והוא לא.... , נכון זה לא חדש לי והערתי כבר כמה פעמים אבל כ"כ הייתי רוצה שזה יבוא לו מהלב......כאינסטינקט כמו שאצלי זה עובד...

keoser

New member
"אל תקחי דבר אישית".

פשוט מאוד - זה כל מה שאת צריכה לעשות. בקלות אפשר להביא אותך לרמה בסיסית ביכולת הפשוטה הזו בעזרת הדרכה. הספר "ארבע ההסכמות" יכול לעזור לך, אבל אני ממליץ לך לשלב איתו הדרכה של מדריך. :) אוהב, יוסי :)

זה בעלך ../images/Emo13.gif

כל החינוך שהוא קיבל, החיים שהוא עבר, ההרגלים שלו הביאו אותו לאן שהוא היום. זה הוא. הוא לא פועל מתוך רוע. ככה הוא. אם הוא ישתנה, זה לא כי תעלבי ממנו ותעשי איתו ברוגזים. אם הוא ישתנה, זה יהיה מבחירה שלו. אי אפשר להכריח אדם להשתנות מבלי שהוא ירצה בכך. הברוגזים או ההעלבויות לא יגרמו לו להשתנות. את יכולה לדבר איתו ולהגיד לך שחשוב לך שהוא יתחשב בך. אבל את לא יכולה להכריח אותו לפעול איך שאת רוצה.

tete1

New member
חושבת ש

אני חושבת שיש לך בעיה גדולה ועשית בחירה לא נכונה מותק שיהיה לך בהצלחה

שרון288

New member
לכל הבנות האחרות

לצערי הבחורה הנ"ל כבר עשתה את הבחירה שלה והרבה לעשות לא ניתן... אבל אפשר לעוץ עיצה לכל שאר הבנות באשר הן בבואן לבחור בן זוג לעתיד: תמיד תבדקי כיצד הבחור מתייחס לאמו. בעתיד את תקבלי בדיוק את אותו היחס. עיצה מס 2- אי אפשר לשנות אנשים בד"כ. what you see is what you get תחשבו טוב טוב על ההחלטה שלכן. זה לא צחוק. ולבחורה הנחמדה שכתבה את ההודעה- ליבי איתך. מוזר שלא שמת לב לזה שהוא לא אדם ש"דואג" לאשתו כמו שהיית רוצה ובכל זאת נישאת לו... שיהיה לך בהצלחה

100100100

New member
שמתי לב ....

אני יודעת שאני מצטיירת כנראה כבחורה טיפשה ש.... ידעת ראית ובכל זאת הלכת עם זה.... בכל זאת אני לא חושבת שאני טיפשה כי אנחנו באמת אוהבים ואני חוזרת על זה מיליון פעם כי זה אהבה אמיתית לא סתם 6 שנים של גישור על פערים.... הלוואי והייתי יודעת איך לגרום לו לעשות את הדברים האלה מהלב , כי אני כ"כ לא רוצה שזה יבוא כי אני אמרתי ..... אני שוב אומרת שאם אני רק יגיד הוא יעשה הכל בשבילי, אני יודעת, אבל דברים שהרוב עושים בטבעיות לבד הוא לא שם לב.... וזה עצוב מאוד ובהקשר לכך שאיך שהבחור מתייחס לאימו כך לאישתו לא תמיד נכון יש לנו חברים שהבחור סוגד לאימו וזה לא נראה כך כלפי אישתו.... תמיד יש יוצאי דופן ולא כדאי להכליל תודה על ההתיחסות עדיין עצוב לי.....

פיני007

New member
נראה לכן שהבעיות הם רק בין בני זוג?

יש לי בן מבוגר (35) והוא גר עדין בבית.... אל תשאלו מדוע.... והוא יכול להתעלם מכביסה שהורדה מהחב, להתעלם מצלחות בכיור, מסתם עיתונים מפוזרים, מתריסים פתוחים בלילה, מחשמל דלוק ביום. בקיצור, מעופף אמיתי. קל לו ככה כי להורים נמאס להעיר או יותר נכון לי נמאס להעיר לו כי הוא מיד מתפרץ בחזרה. אימו לעומת זאת מגינה עליו כל הזמן וככה יש הרבה ויכוחים במשלוש הפלאי הזה.

dia logica

New member
בעיות בכל תחומי החיים

אנו נתקלים בבעיות שונות ומשונות במהלך החיים. אך לפעמים מה לעשות שהבעיות שלנו הן בתוך הבית ואין לאן לברוח. בד"כ הדברים קורים כיוון שאנו נכנסים לדפוסי התנהגות שלא מקדמים אותנו כלל לעבר שינוי אלא מקבעים את המצב ואף מחריפים אותו. במקרה הנ"ל - הבן שלך למד כי הוא חי בבית מלון בו מטפלים בו ודואגים לכל מחסורו והוא לא נדרש לדבר. אישתך מחזקת את המצב בכך שהיא מגנה עליו ומחזקת אותו ובינתיים נוצר בינכם קרע והבן שלכם "נכנס" באמצע.
לדעתי, עליך לשוחח בעניין עם אישתך ולא הבן שלך... עליכם להחליט כיצד לנהוג כחזית מאוחדת מול הבן, על מנת לשנות את המצב

למעלה