אני והדולר...

lee_1

New member
אני והדולר...

כשאני ובעל הדירה חתמנו חוזר הוחלט שאני משלמת 2500 ש"ח ובסוף השנה נתקזז לפי 500$. בינתיים הדולר יורד ויורד, ונורא מעניין אותי לדעת איך בסוף השנה שלי כאן אני אמורה לדעת כמה היה הדולר כל חודש, או לפי מה מתקזזים?

Jazz Singer

New member
נתחיל מזה ש...

בכל מקרה בעל הבית חייב לך. לפי מיטב ידיעתי 2500 לחלק ל500 זה 5. הדולר אפילו לא קרוב לזה. לא עשית איזה רישום בכל חודש? איזהו מעקב?

SPnage

New member
אפשר לבחור יום בחודש

והוא נותן נתונים ליום זה. לדוגמא מסמנים הראשון לחודש ומקבלים את שער הדולר בראשון לכל חודש בשנה האחרונה. מאוד נוח.

Mיקי_

New member
הסבר

קודם את לוחצת על מה שמסומן באדום [1], ואז נפתח לך חלון [2] בו את מסמנת את מה שמסומן בסגול, וככה את מגיעה לכל תאריך שמתחשק לך מאז המעבר לש"ח.

למישהו יש הסבר

למה רוב בעלי הבית מתעקשים על דולרים? בעל הבית שלי חי בארה"ב והוא זה שאמר שהוא מעדיף שנקבע מחיר בשקלים, וזה עושה את החיים הרבה יותר קלים. אני ממליצה במעמד חתימת החוזה לנסות לדבר עם בעל הבית על אפשרות לשלם בשקלים. אמנם הפעם הדולר יורד אבל לרוב זה לא קורה.

gesus

New member
זה משהו היסטורי

פעם היה קטע של לאגור דולרים מכל מיני סיבות. למקרה שנצטרך לברוח מהארץ, אינפלציה של השקל וכו'. לאט לאט אנשים יפסיקו את השטות הזו מכיוון שבסופו של דבר אף אחד לא מרוויח מזה חוץ מהחלפנים. ההצדקה היחידה שאני רואה זה רק במיקרים שבהם באמת בעל הנכס נמצא בחו"ל והוא לא רוצה לעשות את ההמרה הזו לשקלים.

אם ככה זה באמת דבילי

היות ששכ"ד נקבע בדולרים אבל התשלום עצמו מתבצע בשקלים בערך של שער הדולר. ואתה רואה הצדקה לכך במקרה שבעל הנכס נמצא בחו"ל אבל דווקא בעל הבית שלי חי בארה"ב ורק בא לבקר בארץ מדי פעם ובכל זאת הוא זה שהתעקש על שקלים (ואנחנו שמחנו כמובן).

Jazz Singer

New member
אני חושבת ש...

לבעלי דירות נורא נוח לבקש שכר דירה בדולרים בתקווה שהדולר יעלה וזה כמובן יהיה לטובתם.

gesus

New member
עדיין אין היגיון כלכלי לזה

גם אם הדולר יעלה, שיעור העלייה די מזערי ובטח שלא יניב רווח גבוה יותר ממסלולי השקעה אחרים.

SPnage

New member
זה פשוט מסיבות הסטוריות

בתחילת שנות השמונים היתה פה אינצלציה מטורפת של עשרות אחוזים כל חודש, ולכן הצמידו הרבה דברים לדולר כדי לא לאבד את ערך הכסף. מאז האינפלציה ירדה, אבל ההצמדה נשארה. יש היום בעלי דירות שלוקחים שקלים אבל הם מעטים. הרוב מצמידים לדולר פשוט כי ככה נהוג ולא חושבים על זה יותר מידי, או כי הם בעצמם שוכרים דירה צמודה לדולר ואז רוצים הגנה מפני ירידה או עלייה של השער.

למעלה