אני ואקדח

רעוּת

New member
שלמה ארצי

"אתמול היה טוב, אתמול היה טוב ויהיה גם מחר
או שכבר לא יהיה

Shame in you

New member
אהההההההההה

שמעתי משהו. איזה שיר נוראי. (במובן החיובי, כלומר)

Aerogirl

New member
אני קצת בשוק ממה שאני קוראת פה!

20,000 אנשים באו למחות כנגד פשע, כנגד כאב שנגרם לנשים (וטורי ביניהן). נחשון לקחה את השיר הכל כך קשה הזה, הכל כך כואב וכל כך צורם הזה, ושרה אותו בספונטניות תוך כדי שהיא מנסה להילחם בעצמה לא להישבר מול הצופים, כל זה באומץ יוצא דופן ואתן בוכות לי פה שהיא זייפה? נחשון יודעת שהיא לא טורי, ולא מתיימרת להיות טורי, המטרה הייתה להעביר את המסר החשוב הזה ולזעזע את מערכת המשפט בישראל. אולי בזכות המעשה שלה משהו למעלה ישתנה... לפני שיצאתי לכיכר רבין שמעתי את השיר, אחרי שלא הייתי מסוגלת לשמוע אותו שנים, כדי להכניס את עצמי לאווירה. יצאתי מנגבת את הדמעות ושעה וחצי אחרי היא שרה את השיר, והייתי בהלם! היו סביבי בחורות שהכירו את השיר וסיפרו שהן לא יכולות לשמוע אותו כי הוא פורט על מיתרי חייהן. היו שם נשים בקהל שהשיר הזה מחזיר אותן לרגע שהרג את החיים שלהן. זה אולי הטקסט הכי קשה שאי פעם שמעתי, אז תרגיעו קצת את הביקורת ותפרגנו לבחורה על האומץ. זה לא כוכב נולד והיא לא ביזתה את השיר או את טורי. אני חושבת שטורי, בתור זו שעברה את זה, הייתה מפרגנת לה. היא הביאה את השיר הכי לא מיינסטרימי של טורי לתודעה של אלפים!!!!! תיקחו את הדברים קצת יותר בפרופורציה. קרה הערב משהו מדהים במדינה שלנו. משהו גדול יותר משיר. אני אישית התרגשתי מהביצוע ואני חושבת שהוא יצא מהלב. ובקשר לתירגום, כן הייתי משנה כמה מילים, אבל היה לי ברור שזה הוכן בחטף עבור האירוע ושהיא לא חשבה באמת שיבואו 20,000 אנשים. זה באמת לא ממקומנו לשפוט את זה כל כך בחומרה. לילה טוב, אופיר

כמו שאמרנו בצ'אט

אנחנו רחוקים מלהעביר ביקורת, ושמחים על הבחירה- על כך שטורי מתחברת לכל כך הרבה אנשים (רק חבל שבכאלה נסיבות). לחלקנו פשוט היה מוזר לשמוע שביצעו את השיר, ועוד בעברית, אבל מעבר לזה אני לא חושבת שיש התנגדות. ואולי אפילו להפך. הטקסטים של טורי חשובים לכולנו, וחשובים לנו גם הדברים שעולים ומשתמעים מהם, ולרגע לא הייתה כוונה לפגוע במישהו. ואני מרגישה שאני יכולה לדבר בשם כולם פה בקטע הזה. אולי באמת לא היתה מקום לביקורת מהסוג הזה בעניים כזה רגיש, וסליחה על הפגיעה שנוצרה מכך, אבל שוב אני בטוחה שאף אחד לא התכוון לזלזל בנושא או בזמרת וחשוב לי להדגיש את זה.

פלוטו24

New member
מתנצל

לא הייתה כוונה לפגוע ואולי הייתי צריך להקפיד על מילים. אני ממש בעד ההפגנה וכל מה שקשור לנושא הקשה הזה. פשוט כמו שגל אמרה, קצת קשה לשמוע על שיר שכולם מכחרחם כל כך מקרוב מקבל משמעות שונה. בכל מקרה, זו הציניות שלי ואני לא מצטער עליה. מתנצל אם פגעתי בכל מקרה.

Applebite

New member
גם לי יש הבהרות

כאמור, לא הייתה כוונה לפגוע!!! לא טענו שהיא ביזתה את השיר או את טורי, כלל וכלל לא! הטענה הייתה אך ורק (לפחות שלי) על התרגום שלדעתי נשמע קצת רע. אישית, כששמעתי בהתחלה שזה השיר הזה, התרגשתי מאוד והייתי בשוק שמישהו באמת מכיר אותו ובוחר להביא אותו אל כל הקהל הזה. האנשים שבאתי איתם לא יודעים אפילו מי זו טורי איימוס (חוץ מהפעמים שבהן אני מזכירה את שמה). זה שיר מתאים לנושא העצרת, אבל שנשמע רע בעברית, זה הכול. זה שיר שכל כך התרגלנו לשמוע את טורי שרה, האישה שחוותה את האירוע הספציפי (והנורא) שמתואר בשיר, בקול שלה ובשפה שבו היא כתבה אותו, שהיה קשה לשמוע אותו בשפה אחרת ובקול אחר- וכל זה בלי שום קשר לנושא העצרת וכו'. לא יכולתי לדעת שהזמרת חוותה דבר דומה וכל הדברים שתיארת כאן. לסיכום, לא היה בכוונתי לזלזל בנושא (חס וחלילה, בדיוק בגלל זה הייתי שם) או בזו ששרה את השיר. האומץ שלה בעינו עומד וראוי להערכה.

Aerogirl

New member
תודה לכם על הפתיחות.

חזרתי הביתה אתמול והייתי עוד מאד מעורערת. לשיר הזה יש הרבה השפעה עלי (ועל כל כך הרבה אחרות , באמת שמתנדבות במרכזי הסיוע מכירות את השיר בע"פ). כתבתי את הדברים האלה לפני שנכנסתי לצ'אט, לא חשבתי שתהיו ערים בשעות כאלה. אני שמחה שהייתם שם. אני עדיין חושבת שמה שכתבתי ראוי להכתב ומקבלת את ההתנצלות. השיר לא נהרס, מבחינתי רק קיבל ערך מוסף. ואני חושבת שעלינו להרגיש גאווה כפורום של טורי שהיא הושמעה במעמד כל כך חשוב וגורלי. תודה שנתתם לי לשתף ושיהיה לכם אחלה שבוע! אופיר

gelrad

New member
דרך אגב,

האם ניסיתם (הכוונה למרכזי הסיוע) להציע לטורי סיור/מפגש במרכז הסיוע? אין לי מושג כמה זמן טורי תהיה בארץ, ולכן האם יש לה זמן למשהוא חוץ מההופעה (הרי למשל לא מתוכנן לה שום הופעה בטלווזיה...)

אני מבינה אותך,

אבל אני לא חושבת שאין מקום להעביר ביקורת, זה לא מנוגד לכך שהנושא חשוב ורגיש (אם הוא לא היה, לא הייתי נוסעת להפגנה בכיכר אתמול). זה קאבר לשיר, ככה הוא הוגדר אתמול, ומהופעות אפשר להנות ולא להנות. אולי לא עמדתי מספיק קרוב לבמה, אולי לא הייתי מרוכזת, אני לא יודעת - אבל לא נהנתי מהקאבר שלה. ברור, יכול להיות ששפטתי את המבצעת יותר מדי בחומרה, אבל זה ממש לא נובע מזלזול בנושא ובנשים הפגועות שהיו אתמול בכיכר.

shiray

New member
בשלב הזה של העצרת כבר הלכתי,

(כי כבר שבוע לפני קבעתי תכניות שלא יכלתי לבטל, אז לפחות הלכתי לשם לשעתיים), אז אני לא ממש יכולה להגיד מה אני חושבת על הקאבר, וכל מה שאני אגיד זה רק בתאוריה. א-ב-ל, דבר ראשון תסתכלו פה בהודעה, וישר יקפוץ לראש נראה לי כמה אנשים מהפורום הלכו להפגנה אתמול, וזה לא משהו של מה בכך. לא כל המדינה הייתה בכיכר (וחבל שכך), וזה שלפורום היה ייצוג גדול מראה לדעתי 2 דברים: 1. אני לא מתיימרת להכיר את סיפור החיים של כל מי שבפורום, אבל מבנות שאני מכירה, נשים שעברו התעללות מינית מכל סוג שהוא, מתחברות לטורי ולשירים שלה. 2. טורי מייצגת כח נשי כ"כ חזק לדעתי, שאי אפשר לאהוב אותה ולא להעריץ אותה על זה. אני לא יודעת אם בזכותה אני מרגישה אישה יותר חזקה ופמיניסטית, אבל ברור לי שהיא תרמה לעיצוב שלי כבן-אדם. בגלל זה לדעתי אני מסכימה עם אופיר לגמרי- מבחינתי גם אם שחטו שם את השיר על הבמה, גם אם התרגום היה נוראי, כל עוד הוא העביר קמצוץ מהשיר המקורי, זה אומר שהוא אחד השירים הכי חזקים שקיימים, והכי רלוונטים להפגנה שהייתה אתמול. ובנוסף, כאמור, לדעתי לא רק שטורי הייתה מפרגנת, היא הייתה פשוט מרגישה גאווה ומחנק בגרון מזה שמכ"כ רחוק היא עדיין משפיעה פה, ושהשיר הזה הושר שם מול כ"כ הרבה אנשים וריגש ונגע בדיוק באותם אנשים אליהם היא התכוונה לפנ 15 שנה, כשהיא החליטה לפרסם את השיר הקשה הזה. עכשיו רק נותר לקוות שביה"מ לא יקבל את עסקת הטיעון הנוראית הזאת, ושבכל מקרה, המתלוננות האמיצות האלה שאבו קצת כוח מההפגנה אתמול, והבינו שהן הכי לא לבד בעולם יותר.

Aerogirl

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לה, לטורי!!!

כשהלכתי הביתה אתמול, היה לי רצון עז לספר לטורי כמה התרגשתי. לא יודעת אם יהיה לה זמן לדבר על זה, או רצון להתמודד ערב הופעה עם הסיפור האישי שלה, אבל אולי שווה לנסות... מישהי/ו יודעים למי לשלוח מכתב? אולי ליצור קשר עם אמרגן שלה או מישהו שמלווה אותה?

../images/Emo45.gif

כשראיתי את הכיכר המלאה חשבתי כמה נפלא יהיה אם טורי תשמע על זה לפני שהיא מגיעה לארץ.

רעוּת

New member
16:16

אולי ככה היא תאהב אותנו יותר ממה שהיא אוהבת את הערבים ותקדיש לנו את סי סייד. כאילו, הם מכריחים את הנשים שלהם ללבוש רעלות ואין להן זכויות בכלל

Aerogirl

New member
למה את חושבת שהיא אוהבת אותם יותר?

היא באה לכאן, לא? ודווקא בגלל שלנשים שלהן קשה לדבר בשביל עצמן, זה מדהים אם אחת כמו טורי משמשת להן קול. היא באמת אמנית שאיכפת לה וזה נפלא בעיני.

noosh

New member
כי זו רעות

היא תמיד חושבת שאוהבים מישהו אחר יותר (או במילים אחרות - היא צוחקת. כלומר, היא תגיד שלא ותתעצבן עליי, אבל היא באמת צוחקת).

רעוּת

New member
הייתי רצינית לגמרי ../images/Emo46.gif

זה ברור שהיא אוהבת אותם יותר. היא שמאלנית עוכרת ישראל (היא אמרה שהיא תבוא רק כשיהיה שלום, ועכשיו יש שלום אז היא באה) גם אני בתור שמאלנית עוכרת ישראל אוהבת אותם יותר, אז אני לא מאשימה אותה. נו הם כאלה חמודים עם הכאפיות והרעלות. אולי אני אאמץ את זאתי מכוכב נולד בתור ערביית מחמד? כאילו, דוס מחמד זה כבר פאסה.

gelrad

New member
אגב, משהוא שאני ארצה לכתוב לטורי...

שלדעתי "שלום מגיע כאשר ההבטחה של השלום יותר חזקה מהתקווה לניצחון" רק חבל שרוב השמאל לא מבין זאת, שהדרך לשלום הינה על ידי שבירת החלום הפלשתיני לניצחון, כל עוד זה לא יקרה לא יעזור כלום...

למעלה