אני הרוס.

ריוד ב

New member
אני הרוס.

בעוד לא הרבה זמן אני צריך להתייצב בלשכת הגיוס, בעקבות הצו הראשון. איך נעמדים מול האטימות הצה"לית? איך מסבירים להם שאני לא רוצה להשתייך לגורם שכל מטרתו היא להרוג? אני לא בקיא בפציפיזם, ואני לא יודע אם טכנית אני מוגדר כפציפיסט 100%. אם היו מנסים לפגוע פיזית באדם שקרוב אלי, אני חושב שכן הייתי מגיב באלימות. בגלל דקויות שכאלה אני פוחד ליפול בועדת המצפון. עיינתי פה בלינקים, והכל נראה כ"כ מסובך ומפורט ודקדקני, ונראה לי שבודדים הצליחו לעבור "חָלַק" את ועדת המצפון. ואז חשבתי לעצמי: הרי מספר ה"משתמטים" הולך וגדל עם הזמן. האם כל אותם אנשים באמת עברו ועדת מצפון וצלחו אותה? האם אין דברים נוספות להפטר מהצבא מבלי להצהיר על עצמך כפציפיסט? אני כבר לא יודע מה לעשות, ואובד עצות. אשמח לכל עזרה מכל אחד, גם ובמיוחד מאנשים שיצאו מצה"ל מבלי להצהיר על עצמם כפציפיסטים. מסרים יתקבלו בברכה. תודה ושבוע טוב.

Mיקי_

New member
צר לי אבל כאן בפורום

אנחנו עוסקים במי שכן רוצה להצהיר ל עצמו כפציפיסט, ומי שמגדיר את עצמו ככזה. ישנן דרכים נוספות לצאת מהצבא, שלא קשורות לפציפיזם, אבל הן אינן קשורות לפורום הזה, ולא כאן המקום להתדיין בהם. אתה מוזמן לפנות לפרופיל חדש. יציאה על מצפון היא אכן דבר מפורט, מסובך ודקדקני, אך בהחלט יש אנשים שעברו אותו חלק, בעיקר עם מעזרו בידע של אחרים שעברו זאת לפניהם. אני לדוגמא עברתי ועדת מצפון ראשונה, ללא הרבה קושי בוועדה כיוון שעד שהגעתי אליה, ידעתי היטב בפני מה אני עומדת, ומה ברצוני לומר וכיצד. זה הכל עניין של השקעה ומוכנות. ובסופו של דבר גם אם זה לא עובר "חלק" התוצאה הסופית היא שחשובה. שהוא שיחרור מצפוני.

ריוד ב

New member
איך אני יודע

אם אני מגדיר את עצמי ככזה? אם יש דרכים פשוטות יותר להשתחרר מהצבא, למה להצהיר על עצמך כפציפיסט ו"לסבך את העניינים"? למה לא להשתחחר מהצבא בדרך אחרת, ולהיות פציפיסט אח"כ, בשקט? זה הכל עניין של כבוד? של להגיד "אני פציפיסט ואני מצהיר שאני פציפיסט ואני אשתחרר מהצבא אף על פי שאני פציפיסט, מה שהופך את עניין היציאה שלי מהצבא למסובך הרבה יותר"? זה נשמע כאילו אני אומר את הדברים בכעס אך לא לזה אני מתכוון. אני פשוט מנסה להבין את העניין... מה זה פרופיל חדש? ויש לך מושג אם יש פורומים העוסקים בעניין של שחרור מהצבא שאינו קשור בפציפיזם? אם כן, אפשר לינקים? תודה רבה על העזרה.

Mיקי_

New member
בקישורי הפורום תמצא קישור לפרופיל

חדש, הם עונים על הצרכים שלך. מדוע שהצבא ירתיע פציפיסטים בהליך שלו מלהצהיר על עצמם ככאלה? אם נברח ממי שאנחנו ונאפשר לצבא לתייג אותנו כ"חריגים" (לא מתאימים למסגרת, או לא כשירים נפשית) אנחנו מאפשרים לגוף אליו אנחנו מתנגדים להצהיר עלינו משהו, במקום שנצהיר אנו עליו. ובכח מפחיתים מכוח הסירוב שלנו. הכח בפציפיזם הוא לאמר את הדברים מפורשות. אין ספק שחלק מזה שההליך הפציפיסטי מסובך מהליך הצהרת דת, או נישואין, או פטור נפשי, הוא כחלק ממנגנון ההרתעה הצבאי, ואם נרתע ממנו אנחנו משחקים בדיוק לידיים של מי שיוצר את האפלייה הזו. ואין כל סיבה שנשתף על אפלייה זו פעולה. כאמור יש אנשים שחושבים אחרת, והעיקר בעניהם הוא השיחרור, הם ישמחו לעזור לך בפרופיל חדש, אליו תגיע דרך קישורי הפורום.

למעלה