אני הצאט והמפגש

שירז**

New member
אני הצאט והמפגש

זה בעצם החל לפני 4 שלוש שנים קצת אחרי התקופה שהתחלתי לגלוש התחלתי להכנס לצאט, בהתחלה זה ניראה כזה מוזר, לא עמדתי בקצב ההקלדה, בכללי לא הבנתי על מה כל הצחוקים, ניראה לי טיפשי וריקני כזה. אני חושבת שישבתי שם בכוונה תקופה לא מעטה על מנת ללמוד את הכללי, והפרטי, ולראות על מה בדיוק כל המהומה שלא נדבר על המחקר שהתבצעה באותה התקופה גם.אין ספק שהצאט הוא כמעט השלב הראשוני שממכר כל כך , לי אישית גם היה קשה להתנתק למרות שאני גולשת הרבה פחות מהרגיל, למרות שאיבדתי עניין כיום, למרות הכל זה תופס חלק גדול מאופי הגלישה של המכורים, או הגולשים בכלל. אני רוצה לעבור את כל השלוש שנים כאן ולספר לכם על צעד שעשיתי אתמול פעם ראשונה מזה כמה שנים מאז שאני גולשת בנט. אזרתי אומץ ונסעתי למפגש צאט של חדר 50 וזה בכונה ניבחר חדר מבוגר כי הוא יותר יציב משאר החדרים שהכרתי , ההחלטה שלי להגיע לשם התקבלה עקב יום הולדת של חברה טובה שהכרתי בצאט שהחליטה לחגוג שם וזה בעצם גם שיכנע אותי להגיע לשם . אני חיבת לציין שאנשים הכירו אותי בשם ולא ידעו עם מי הם מדברים שלוש שנים מכירים ולא ראו או שמעו . אתמול זה הגיע. אתמול אזרתי אומץ ונסעתי עד הצפון בשביל לראות את הפנים מאחורי השם. חלק היה מאכזב ולא מובן , החלק הגדול פשוט היה נהדר ומרגש כי ככה סתם הפתעתי את כולם, שניכנסתי לשם שאלו מי את<?.. עניתי ,רשמו את שמי על מדבקה והדביקו לי על השרוול ומה אני עשיתי? הורדתי את המדבקה והעברתי אותו על התיק האישי שלי. ששאלו למה עשיתי זאת אמרתי במידה והתיק ילך לאיבוד ידעו למי למסור כמובן שזה היה בצחוק. הרי לא רציתי שכולם ידעו מי אני באמת. וסתם מתוך חוש הומור זה מה שאמרתי שלא ישאלו יותר מדי שאלות . הערב אנייכולה לומר שהיה מאוד נחמד, האנשים שהכרתי לא איכזבו לעומת זאת היו אנשים די מוזרים שהתרחקתי מהם כמו מאש. שאתה מגיע למפגש כזה כולם נידהמים , בוחנים את המראה שלך, ההליכה שלך, שפת הגוף ומשוים אותו לרמה שיצגת בצאט עצמו הכל אפשרי לייצג בצאט, בדיוק את ההפיך ממה שאתה ,ואת זה ראיתי על כמה מהם שונים לחלוטין ממה שכתבו , דיברו, או הראו. את אלה הניבחרים שהכרתי הם בדיוק אבל בדיוק אותו הדבר שהכרתי ללא שינוי רק שעכשיו המראה הפיזי התחבר למראה הוירטואלי. אתה מחבר ומרכיב אנשים אנושיים נושמים וקיימים כל הוירטואליה התפזרה , זהו איאפשר להמשיך להיות חסוי, כמו שהייתי עד עכשיו. עכשיו ראו אותי שמעו אותי בחנו אותי וזה למעשה גם לא הפריע לי.את אלה שלא עינין לא יצגתי את עצמי מולם, ישבתי עם החבורה שהכרתי והיה מאוד נחמד. הלכתי לשם מתוך סקרנות גם, וגם בגלל החברה שרציתי לפגוש מה גם שלא הגעתי לשם לבד, לקחתי איתי חברה טובה מהעבודה שהתעניינה בעצמה להגיע, אני חושבת שזה גם הקל עלי לשבת איתה ולא לבד.למרות שלא הייתי לבד הרגשתי שאני לבד בגלל חוסר תקשורת מעבר לשיחה וירטואלית זה בדיוק כמו פגישה ראשונה עם אדם מסויים רק שכאן יש לך רקע מסויים על אותו אחד, זה קצת שונה .קצת מוזר וקצת מרתיע בתור התחלה , כי למעשה כולם הופכים לאנושיים , זה מה שהיו וכך נישארו רק שהשיחות הוירטואליות לוקחות ממך את ההלבשה הפיזית מול הפרטנר. אני לא אגיע שוב למפגש מעין זה , רציתי לנבור בסקרנות שלי , בדקתי ראיתי התרשמתי והספיק לי, אני יודעת שזה לא עבורי אלה ידידות שמענינית אותי תישאר בקשר זה או אחר ללא הגעה למפגשים מעין אלה. סך הכל המפגשים האלה יכולים לתרום מאוד לאנשים בודדים מבוגרים , וגם צעירים, המפגשים מפתחים את חוג החברים שלך ויכולים לתרום לך מעין קסם שאתה לא יכול ליצור בעולם המציאותי, הקלות הבילתי ניסבלת של ההכרות הוירטואלית כל כך קלה מה שאתה לא יכול לאפשר לעצמך להכיר בקלות רבה בדרך המקובלת בין בני האדם. הצורך בספייס נישמרת ברמות מאוד גבוהות בכל מישורי האינטרנט. זה היה קיים וישאר קיים כמרכיב ראשוני של ההתמכרות שלנו לנט. "ספיייס"... עולם שאתה מתחבר אליו בקלות רבה, עולם שמושך אותך עולם שאתה יכול להתאהב בו. בלי חוקים ודרישות.בלי ניתוחים מיותרים של קול, מראה , לבוש וכ"ד. כאן אתה מכיר קצת אחרת . אני בחנתי את כולם שם , הסתכלתי ,על הצורך שלהם להתגבש, להכיר , ולהתוודע אחד לשני. אני ראיתי גם שישבו כולם בקבוצות אלה קבוצות שנוצרו עוד בצאט עצמו של חברים , חוג חברים מצומצמם שכל אחד יצר לעצמו שם , בדיוק כמו שאני הצלחתי ליצור וישבתי עם אלה שהכרתי , ולא התערבבתי עם אחרים , מה שמלמד אותי שוב ש... כמו בחיים גם כאן בוחרים את החברים שאיתם אתה רוצה לשבת . שוב הספייס שחוזר על עצמו האומנם כך?

e-magine

New member
שירז, כמה שאלות

את יודעת שאני מתעניין בהיבטים התאורטיים של ההתמכרות, ולכן אחרי שקראתי את ההודעה הזאת יותר מפעם, הגעתי למסקנה שחסר לי משהו. למעשה, תארת את הרושם הראשוני שלך בצ´אטים וגם את היחס שלך היום למדיה הזאת, (כאשר אני רואה בהשתתפות שלך במפגש חלק מהיחס הרגשי לעניין 0אגב אני בכלל לא בטוח ולא יכול להיות בטוח שההליכה שלך למפגש היא חלק מהשתחררות מהקשר הרגשי או חלק מחיזוק שלו, ימים יגידו) ציין שהמדיה הזאת ממכרת במיוחד בשלבים הראשונים ושקשה באמת לעזוב אחרי שנופלים לתוך הרשת, מה שבעיקר חסר לי כאן הוא התייחסות לשאלה למה בעצם זה ממכר, לאילו צרכים זה עונה, ואיך נתת מענה שאיננו צ´אט לצרכים האלה כדי להשתחרר מהמלכוד אני לא יודע אם תרצי לענות, אך בעיניי אלה השאלות החשובות בתמונה ולמעשה בחרת להשאיר אותן מחוץ להודעה.

תגידי שירזי היקרה....../images/Emo24.gif

החזקת מעמד שלוש שנים באותו צאט? זה מדהים אני חייבת להגיד שלמרות שאימגין כתב לי פה שהוא חשב שאני לא בצאטים כי יש לי בעיה טכנית עם הטכנופוביה שלי ואני לא יודעת להיכנס אני לא כל כך מסכימה עם זה כי בגלל שלא רציתילהיכנס לצאטים ודחיתי את זה המון המון זמן בגלל זה גם לא מצאתי דרך איך להיכנס לחדרים אני זוכרת שהיינו עם אמנות ביואל ומידי פעם אריק המנהל היה פותח בצהריים ביום שישי חדר ואף פעם לא הצלחתי להיכנס לא לצאט ולא לחדר וזה תסכל אותי נורא לא יודעת מה היתה מדיניות הכניסה אז לצאטים היום זה הדבר הכי קל בעולם בשבילי להיכנס לכל צאט בכל פורטל למרות שבתפוז התחילו במקביל לישן עם צאט חדש סגול שעושה פרסום למצלמות וכולנו מהפורומים רוצים את הישן אז יש לי איזו בעיה טכנית שהישן רשום אצלי בפייבוריטס וכשאני מנסה להיכנס אליו הם כותבים לי שהשם שלי לא חוקי ואז אני מחליפה כאילו שם ומקלידה מאדאם באטרפליי שוב והניק שלי מופיע עם כוכב וזה יוצר בעיות מסוימות בתוך הצאט של הפורום שלי הקבוע מפה מתפוז (אנטימיות-תמיכה) כי יש אנשים שחושדים שזה לא אני אלא מתחזרה מתחזה אבל עם הצאט של חמישים פלוס בפורטל אחר אין לי שום בעיה שירז זה מוזר שכתבת שנסעת לצפון כי אני רואה שרוב האנשים מרוכזים במרכז ותמיד עושים את הפגישות או בתל אביב או באיזשהו מקום בין תל אביב לחיפה ואגב לגבי המפגש הגשמי עם האנשים אני מוצאת שדבר אחד הולך לאיבוד לעולמים והוא הקסם של הסודיות והיכולת לדמיין את הדמויות בכל האופנים שבעולם ואפילו לדמיין אותם כל יום אחרת שבירת האנונימיות והסוד והקסם הזה היא דבר שבגללו כדאי לחשוב 10 פעמים אם כדאי להיפגש או לא אני הכרתי אישה בשם מיקה בצאט חמישים פלוס שכולם אוהבים אותה אהבה עזה כי היא מיוחדת במינה ונפשה ונפשי נקשרו מאד ודברנו הרבה בטלפון ובצאט ואז שום דבר לא יכול היה להתקלקל בפגישה בינינו כי הקשר כבר עמוק מאד אבל עם אחרים זה לא ככה ואפילו אם יש איזה גבר מסוים נניח בן ארבעים פלוס שגם הוא קבוע אצלנו בחמישים פלוס והוא נראה מרשים וגברי ויפה עדיין אם המראה שלו בחיים לא מתחבר לי לדמיוןן הפנימי....אז זה נורא מאכזב... ובסוגריים לגמרי את האהוב הוירטואלי שלי שהכרתי לפני שנה עד היום עוד לא פגשתי אבל בתיקיה שלי יש לי מלא תמונות שלו מהיום ומלפני כמה שנים וגם של כל המשפחה שלו כך שאם ניפגש אי פעם מבחינתי המראה שלו לא יהיה הפתעה אני מאד אוהבת את המראה שלו ומאד נמשכת אליו על פי המראה שלו ואני ממשיכה לסבול נורא מהאהבה שלי אליו כי אצלו יש רק ידידות נייטרלית לגמרי אבל עקבית אבל עדיין עד היום אחרי שדיברתי איתו לא מעט פעמים בטלפון (נניח בממוצע פעם בשבועיים) (כי הוא לא סובל טלפון) ואחרי שהתכתבתי איתו במשך שנה יום יום מבחינתי (ומבחינתו כמעט יום יום) קשה לי לחבר את המראה שלו לפי התמונות עם הקול שלו לפי הטלפון ועם הדמות שלו הכותבת שהחליפה בערך שלוש פאזות בתקופה שאני מכירה אותו ועדיין לא פגשתי ברשת אף גבר אחד שיכול לתפוס את מקומו[ אצלי בלב וזה עצוב נורא

למעלה