אני המומה!

yaelg23

New member
אני המומה!

בפתח הסרטון "איך השתלטה החברה הכלכלית 'בשן' על אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר-אילן?" נכתב "סרטון מצמרר", ואכן הצטמררתי מצפייה בו. הצטמררתי מסילוף ועיוות האמת, מניסיון (פתטי אם יורשי לי לציין) להציג שמועות (כפי שהודו יוצרי הסרטון בתחילתו) כעובדות מוצקות ומרעישות. אני סטודנטית שנה רביעית פה בבר-אילן. חרה לי מאוד לשמוע ולראות שקרים והשמצות ולכן החלטתי לכתוב מכתב זה. חשוב לי לציין כי איני עובדת באגודת הסטודנטים ולא בחברת בשן, ומעורבותי בבחירות אלו מסתכמת בפתק אותו אשים בקלפי ב-10.06.09. בורות!!! הסרטון מבוסס על בורות של יוצריו, או חלילה מרמז על בורות של צופיו: אגודת הסטודנטים אינה יכולה לעסוק בפעילות כלכלית על מנת להפיק רווחים מעצם היותה עמותה. הקמת חברה כלכלית לאגודה (עניין המקובל באגודות סטודנטים רבות, אוניברסיטאות, רשויות מקומיות ועוד) מאפשרת לאגודה לחסוך יותר כסף המושקע בסופו של דבר בסטודנט. האגודה אינה זכאית להזדכות על המע"מ, אך החברה הכלכלית כן. האגודה לא יכולה לעסוק בפעילות עסקית, אך החברה הכלכלית כן. בסופו של דבר, מקסום רווחים של החברה הכלכלית מביא למקסום הפעילות שמקבלת האגודה מבשן ולחסכון בהוצאות האגודה. כלומר, בסופו של דבר הכסף כן מגיע בדרך עקיפה לידי האגודה, וממנה לסטודנט. חשוב לזכור שאם בשן לא הייתה מקימה את הדוכנים, מוציאה פרסומים ומתעסקת בפעילויותיה, מישהו אחר מבחוץ היה עושה זאת (בכל זאת זוהי הזדמנות עסקית) ולא האגודה (שאסור לה להפיק רווחים), כך שבסופו של דבר הכסף בוודאות לא היה מגיע לסטודנט. השאלה האמיתית היא: האם הכסף שהגיע לאגודה אכן עבר לרווחת הסטודנטים? במצע של עתיד בבחירות אשתקד הובטחו לסטודנטים מספר דברים: מעון יום, תקנון פרו-סטודנטיאלי, בנק בחינות, אינטרנט אלחוטי, תשלום לאוניברסיטה דרך האינטרנט, חדרי מנוחה לסטודנטים, שינוי מערך הקפיטריות ועוד – כל אלה קוימו או בתהליך מתקדם. אם אלו הם פני הדברים, אז כשמדברים על שינוי באגודת הסטודנטים מדברים בעצם על מעבר מעשייה לשילוב ידיים? סתם קצת חומר למחשבה מאחת שאכפת לה ושונאת שקרים...

ולמרות הכל.. הייתי שואל את עצמי

למה חברת בשן לא שקופה לביקורת? האגודה ללא התקבולים מבשן [שמסתכמים בחצי מיליון ש"ח עפ"י תקציב האגודה של שנה שעברה..] יושבת על סכום של 4 מיליון ש"ח - שכמעט כולם באופן מוחלט מגיע מאיתנו. מערך הקפיטריות נשאר בזיוני ויקר התקנון לא שונה - ואנחנו אנשי שנה ב' הרגשנו את זה ממש עכשיו על בשרנו מעון היום והאינטרנט הגיעו כמעט לחלוטין מכספי האוניברסיטה - 20,000 שקל.. בנק בחינות? זה שאנחנו משלים עליו כל שנה בחוברות בין 70 ל-150 שקל?? "קונספירציה טובה היא כזאת שלא מצליחים לחשוף אותה" יעל, נרשמת היום לתפוז וזה מאוד מעניין למה - אם אין לך שום אינטרס תחשפי את עצמך.. דניאל בן אליהו, נציג שנה שניה ומתמודד למועצה מטעם שינוי אמיתי בכלכלה.

zarkawi

New member
ההצעה שלי עדיין שרירה וקיימת

מי שרוצה להיבחר לאגודת הסטודנטים יחתום שבמידה שהוא חייב להביא לשינוי משמעותי לפחות באחד הדברים שהוא מציע, ולא - התואר שלו ידחה בעוד שנה. ככה זה כשמתחייבים - אם מבטלים או לא מקיימים - משלמים קנס. מה דעתך יעל ? מה דעתך דני ?

למעלה