אני המום

אני המום

כשהתגרשתי לפני כ10 שנים חזרתי בתשובה וגם הילדים שלי שבחזקתי. עם הזמן הבן הבכור שלי הכיר משהי מבית חילוני, פעם כשחזרתי הבייתה הם לא הרגישו שנכנסתי נכנסתי לחדר שלו ואני רואה אותו נבהלה כיסתה מערומיה והבן שלי במקלחת אני מאוד כעסתי ובקשתי שבבית שלי לא יהיו דברים כאילו מאחר ובבית שומרים מצוות וכו', והדוגמה שלו לאחים שלו לא מוסרית, אני גם בקשתי ממנה שאני לא רוצה אותה בבית, לאחר זמן מה הבן בא אלי ומספר לי שהיא בהריון, אם כך אמרתי שלא תחשוב על הפלה כי זה אסור, ואני לא אתן יד חלילה במוות הנכד שלי!! הוא בכה בכי מרורים לא ידע איך לאכול את החטא שעשה, והחליט להתחתן, כמובן שהשלמנו אני והכלה הייתה חתונה, היא לקחה על עצמה להיות דתיה כיסוי ראש, לבוש צנוע, וכו' נולד התינוק והתחילו להיות להם צרות, שהיו עוד קודם אבל הוא מהאהבה הגדולה שהייתה לו לא הבחין בזה, אני כן הבחנתי באדישות שלה כלפי ניהול הבית טיפול בתינוק ובכלל התחיסות לבעל, אבל לא דיברתי אילו החיים שלהם, הבן שלי כבר התעייף לכבס לבשל לטפל בתינוק וכעס עליה והחל לגיד לה שהוא רוצה גירושין, ומה היא עשתה? מרדה בו יותר, הסירה את הכיסוי ראש, הולכת במכנסיים, התחילה לעשן, ועכשיו בהריון שני כבר, ובאה לגיד לי שרוצה להפיל את העובר, אני שאלתי אותה"איך את חושבת שאני בתור סבא שומע שבאים להרוג את הנכד שלי וזה לא יכאב לי?"את אומרת דברים מכעס, תרגעי הכל יהיה בסדר, סבלנות!כשההורים החילוניים שלה לוחצים עליה שתפיל את העובר כי יש לה עדיין תינוק קטן בבית. ואני דברתי עם הבן שלי שלא יוותר כי אני בתור סבא לא יכול לשמוע את זה גם מבחינה דתית וגם מוסרית, הבן שלי חרדי ואשתו עשתה לו כך, והיא בחוצפתה באה אלי לבית במכנסיים בלי כיסוי ראש, כאילו לא קרה כלום, הבן שלי אומר על הדברים האילו שאין מה לעשות וקיבל את ההחלטה שלה להיות כך, עוד מעט גם יקנה לה מכנסיים דבר שאסור, אני מרגיש שהבן שלי נחלש מהרבה בחינות, הן בדת, הן בחוסן הנפשי שלו, והוא ביאוש אבל לא מראה. כשהיא באה אלי לבית בפריצות קיבלתי אותה יפה כל זאת בשביל הבן שלי כדי שלא תהיה מריבה שוב פעם, הם רבים הרבה מאוד, אני מאוד חושש לחיי הנישואין שלהם. אני לא רוצה שהיא תגיע אלי לבית בלבוש כזה כי הבית שלנו חרדי, ואני גם לא רוצה לפגוע בו או בה שלא יתחילו לריב עוד פעם, למשהו יש עיצה טובה? אני אובד עצות

פשושית37

New member
הסיפור שלך עצוב

עצתי לך היא לפנות בדחיפות לבעל מקצוע אני לא חושבת שאתה יכול לעשות שם משהו גם בגלל הקירבה המשפחתית שלך אתה לא לגמרי אוביקטיבי(אפילו שאתה מנסה להיות אמפטי לשניהם) וגם בגלל שזה בסופו של דבר לא תפקידך תפקידנו כהורים הוא להקשיב ולייעץ לילדנו לפני שהם מקבלים החלטה כלשהי בחייהם.ולתמוך בהם גם אם אנחנו לא כל כך אוהבים את החלטותיהם(למעט מקרים חריגים מאוד) כאבא אכפתי (כפי שאני מתרשמת ממה שכתבת)שלח אותם לקבלת ייעוץ וטיפול ותתפלל להצלחתם בכל דרך שייבחרו (לא לשכוח גם אנחנו היינו פעם בגילם עשינו טעויות ולמדנו) בהצלחה

touti

New member
עיצה טובה?קשה לתת..

שהזוג יגור רחוק ממך ויפנה לייעוץ מקצועי . מצטערת אם זה לא מה שבדיוק רצית לשמוע. בהצלחה:)

גלמור32

New member
תשלח דחוף את הבן שלך לטיפול - המקור זהוא בלבד

צר לי לומר לך זאת מנסיון שלי וממבט של הרבה מקרים שראיתי בחיי הבן שלך אם בהנהגות ואם באורח החיים שלו הזמין לו את האשה שיש לו היום והדרך היחידה לצאת ממעגל הקסמים שהבן שלך יקבל טיפול ויעוץ ושגם יחזור בתשובה יש לו אישה טובה! עובדה שהיא הסכימה לאורח חיים חרדי - זה ממש לא מובן מאילו רק שהוא לא הצליח לתת לה את היחס הנכון - ולכן היתה אפתית מצד אחד חיתה חיים חרדים אבל מצד שני כדאי שתבדוק עם הבן שלך מה הוא עשה באותה תקופה אם הוא נהג בכלל באורך חיים חרדים או שהיא גליתה שהכל צביעות אצל בנך וזה גרם לה רק לאפתיות וריחוק מאורך חיים שבסופו של ענין זר לה ונכפה עליה, לגבי הלבוש - תסלח לי - אבל תפסיק לבכות ותפסיק לחפש את הכבוד שלך . זה ממש לא משנה כרגע הבחירה היא של הבן שלך - והיא לא עושה דווקא, היא פשוט מראה לך את האמת ללא כיסוי בהצלחה - דע כי הסוד טמון אצל בנך בלבד

חן חן על התגובות ורוצה לגיד ש

אני באמת חושב שהם צריכים טיפול זוגי, אבל גלמור להגיד לבן שלי שיחזור בתשובה? הוא חרדי, ותתאר לך שהוא מטייל איתה ברחובות שהיא עם מכנסיים צמודות חולצות בטן סיגריה ביד והוא בלבוש חרדי וקונה לה ומפנק אותה ועוזר לה, היא בכלל לא מתפקדת בבית הוא מנקה מבשל עושה הכל היא בקושי מטפלת בתינוק שלהם, היא בדרך כלל מוסרת את התינוק לשמור אצל חברה, והולכת לחברות אחרות שלה,ובכל זאת לא מתגרש ממנה זה לא נקרא גם לקבל את הרע שבה? כשהוא בא לספר לי אני נמנע מהסתייגות ומרגיע אותו שיהיה סבלני ושינסו טיפול ויעוץ זוגי. זה שהיא קיבלה אורח חיים חרדי זה בגלל שהיא רצתה להשביע את רצונו ולא בגלל שיש בה אמונה אמיתית, והיום כשזרקה את הכל גם בשבילו לא מוכנה לעשות דבר שזה בעצם הכוונה שלך שזאת האמת בלי כיסוי. והלבוש שלה זה לא כבוד שלי, זה חיים שלה וכבוד שלה ושל בעלה. בתחושות הבטן שלי ומדברי הבן שלי הוא לא יכול להמשיך לסבול איתה זה רק תקופה שהוא מרחם עליה והם חזרו בנתיים כך אמר לי, שקשה לו לספוג את כל ההתנערות שלה מהאחריות שלה כאשה שלא מתפקדת, וכאם שמזניחה את התינוק, אני הסבא כל יום מקלח את התינוק, אתה מבין גודל הבעיה? היא באה אלי עם התינוק כשחלב חמוץ מסריח דבוק לו בגרון גושים כמו קוטג', זה איום ונורא, ולבית שלהם אני כבר לא הולך. האמא שלה אומרת שהילדה עצלנית מילדות, ואני חושב שהיא כן עושה דווקא, לי נמאס לטפל בתינוק, אני אדם עובד קשה. והבן שלי קורס תחת כל העבודות של הבית נקיון בישול וטיפול בתינוק, אני עוזר לו לקלח את התינוק כל יום ולהאכיל אותו, והיא מטיילת אצל ח ברות, אתה מבין ? איך זה נראה לכם? לי זה לא נראה מבשר טוב בכלל, כמה כוחות יכולים להיות לאדם לסבול את זה?

שקד74

New member
בן כמה הבן שלך?

לי נראה שהזוג הזה ביחד או לחוד לא בשלים לתפקיד הגדול של ההורות. מצטרפת לדעת אחרים, שבני הזוג יגורו יותר רחוק ויפסיקו לסמוך על הסבא. לא תפקידך לגדל את הילד. הזוג הזה חייב ללכת לייעוץ רציני, להבין את הקשיים ולקבל כלי התמודדות. מה יהיה בהמשך זו בעייתם והחלטתם. כילל גירושין אם אין פתרון אחר שמתאים להם. בהצלחה

הבן שלי בן 24

אני לא יודע שקד להגיד לך לגבי בשלות, כל מי שמתחתן לא היה בשל קודם לנישואין, הבשלות באה עם הזמן, מתנסים ולומדים מטעויות או שמממשים את ההדרכה, הייתי באמת רוצה שהם יגורו רחוק ממני, ממש עכשיו שוב פעם אותו סיפור התינוק אצלי בבית היא לא נתנה לו כל היום פירות ולא מבין למה, יש להם פירות בבית ותתארי לך שבערב אני הסבא צריך להכין מחית פירות טריה ולתת לתינוק, והבן שלי בכולל לומד תיכף ישוב, והיא כרגיל אצל חברות. הבגדים של התינוק מאתמול שהאכלתי אותו ובקשתי ממנה שתקלח אותו לפני השינה והם נשארו אצלי עד אחת לפנות בוקר, היא הלכה לישון וקמה באחת בצהריים, הילדה לא התקלחה, לא פירות לא טיפות ויטמינים, האמא לבושה סוודר וטרנינג והתינוק לובש רק טריקו על הגוף, אני מסביר לה שכמו שהיא לבושה גם הוא צריך להיות לבוש פחות, ושאלתי מדוע לא קיבל התינוק פירות בבוקר, ומדוע לא התקלח בלילה הקודם, והתירוצים שלה הייתי עייפה, התינוק לא אוהב פירות, וקילחתי אותו והבן שלי אומר שהיא לא קלחה אותו. היא משקרת לי ולא לוקחת אחריות על התינוק. אני מסביר לה שהיא צריכה להפעיל את התינוק לגרות אותו לשחק איתו, והיא אומרת "הוא לא אוהב צעצועים, הוא לא אוהב לשחק" את שמעת פעם דבר כזה?

כמו עלה

New member
נכון. אבל הבן שלך צריך להסכים. זה יחייב אותה

לקחת אחריות. אני מזדעזעת כשאני חושבת על הילד ומה שהוא עובר. ככל שתחכו יותר ההשפעות על הילד יהיו יותר הרסניות. אם יש לך השפעה על הבן שלך דבר על ליבו שיינסה בדרכי שלום להגיע איתה לטיפול. זה יכול לחולל שינוי.ואם לא אז דרך פקיד סעד ורווחה ואז זה די לפתוח איתה במלחמה.

עלה פקיד סעד ורווחה?

זה יעורר רק יותר מהומה, הם ירצו לקחת מהם את התינוק ומה התינוק אשם? אני חושב לבדוק איתם לשוחח איתם בנועם לראות איך משנים את המצב בדחיפות בעניין ההזנחה של התינוק כי בזה לא יכול לשתוק זה להיות שותף לפשע, ויש תקווה כי יש עוד אהבה. תודה רבה

גלמור32

New member
חשבתה פעם מה גרם לה לאבד את הכבוד לבן שלך

כפי שאתה כותב היא קבלה על עצמה חיים חרדיים אם זה בלבוש והתנהלות חרדית, יש לך מה זה דורש מבחורה חילונית? שלא ראתה מבית,לא כיסוי ראש ולא חיים חרדיים,? ואתה כותב כי עשתה זאת כי כיבדה את בעלה/בנך! מה גרם לשינוי ? למה היום אין לה כבוד אליו-למה? ההזנחה של הילד ניתן לתרץ מכמה סיבות שונות לאו דווקא שכשורות בעצלנות איני בא לפסול על הסף את קו ראיתך יכול להיות שאתה צודק ואני טועה כדאי בדוק גם בעיניים אחרות - אל תראה הכל כמובן מאליו ותשאל שאלות, גם אם ברורה לך התשובה הזוית שבעינך בלבד לא מספקת (הדג לא רואה את ההקוריום בו הוא חיי) כך גם אנו בחיינו אנו רואים רק את מה שלפנינו קשה שלנו להסתכל על האקוריום בו אנו חיים - בדוק ועיין

למעלה