"אני הייתי שם"

יוטו

New member
כול הכבוד לכם . אני מעריץ של כול

אחד ואחד שהיה שם . אני לא יודע אם אני הייתי מסוגל לספוג מכות ויחד עם זה להמשיך להגן על הבתים . באמת כול הכבוד לכם . !

צדיקים גדולים באמת

סיכמת את זה יפה - "אנשים שכל מה שאכפת להם זה הארץ שלהם..."(אני לא מצטט את ההמשך בכוונה, כי הוא פשוט לא נכון). חיי אדם? החוק? Not in my back yard! שאני אבין, אם אני הייתי שם בתור חייל, דבר שבהחלט יכול היה לקרות, הייתי חוטף ממך בלוקים? לדעתך זה צודק?

יוטו

New member
חייה אדם ? תשאל את השוטרים

שקיבלו הוראה לתת לכול אחד שהם רואים אלה בראש בלי לדלג על אף אחד , וחלקם עוד עשו את זה בהנאה ! תשאל את השוטרים ש"שומרים " על החוק למה הם היו ללא תגים .. אם המשטרה לא שומרת על החוק אין שום סיבה שהאזרחים ישמרו עליו .

סלוניק

New member
המתנחלים נתנו לכל שוטר בלוק בראש.

אז מה ההבדל? שאחד תומך בדיעות שלך והשני מציית לחוק?

אתה בטוח שהם קיבלו הוראה כזאת?

ואל תשקר, הם היו עם תגים, ואת זה טוענים גם מתנחלים שהיו שם....

noamgk

New member
סימנתי בעיגול אדום.

הוא קיפל אותו מתחת לרצועה של התיק. כמה שניות אחרי שהתמונה צולמה, בחור חביב שעמד לידי התנדב לשחרר לו את התג ולקרוא את שמו בקול, מה שגרם לו למהר ולהסתיר אותו בשנית.

אה...אוקי....

פעם הבאה תעשי עיגול יותר מודגש.... לא רואים אותו... אם זה ככה, אז את החייל הזה צריך להעמיד לדין על הפרת חוק... אך אין זה מתרץ את עבירות החוק שביצעו המתנחלים.

noamgk

New member
למעשה - זה קצת מתרץ.

הרי כמו שלי אין זכות להוציא אותך מהבית שלך, כך גם לשוטר שאין לו תג (קרי: אזרח) אסור להוציא את מתיישבי עמונה מבתיהם. (אל תבין מדבריי שאני תומך בזריקת אבנים, ובטח שאיני תומך בריצוץ גולגולות באלות.) ואני בן.

noamgk

New member
בגלל זה כתבתי "קצת".

אבל תאר לך שהיו בודקים ומגלים שיותר מחצי השוטרים החביאו את התג שלהם - האם הייתה להם זכות לבצע את הפוגרום הזה?

אל תקראי לזה פוגרום שכן זה טעות,

ומוריד מחומרת הפוגרומים שנערכו ליהודים.... וכן. עדיין כוחות הביטחון הורו לפנות את המקום. החוק הורה שאסור להיות שם. כמו שאתה לא חייב להקשיב לשוטר תנועה אם הוא לא לובש תג, אך אתה עדיין חייב ליסוע במהירות המותרת ע"פ החוק.

noamgk

New member
נכון.

אבל שוב, אם לשוטר אין תג - אין לו זכות לקנוס אותי. זו השאלה, לא אם השהייה של יהודים שם היא חוקית או לא, אלא אם לאזרח מותר לאכוף את החוק על אזרח אחר. ולא מצאתי שם אחר למה שקרה שם. בעצם, "פרעות" זו המילה הנכונה. מה שקרה שם בהחלט מזכיר את התמונות של פרעות תרפ"ט. ושוב, המין שלי מוגדר כ"זכר".

ארררג!!!

השם שלך מבלבל אותי כל הזמן!!... בלי לשם לב, אני בטוח שאתה בת... ופרעות זה בהחלט מתקבל... יש לי מה להגיד על זה, אבל זה עוד בתחום הבסדר... התשובה היא לא, אבל אני חושב שהשאלה ששאלת לא נכונה... היא צריכה להיות האם לאזרח מותר לעבור על חוק, בגלל שאזרח אחר עבר. ובכן, כל עוד לא מדובר על הגנה עצמית במקרה של סכנה מיידית (עם הדגשה על מיידית), אז התשובה היא לא. השוטרים אשר עברו על החוק דינם להענש. אך אין זה מצדיק את היות המתנחלים שם. גם אם היה קורה שכל הצד השני היה עובר על החוק, היה עליכם עדיין לשמור עליו, ולא לזרוק אבנים, ולא להיות שם אפילו.

אז בוא אני אספר לך סיפור.

שוטר, שבא רק מתוקף תפקידו, ותנחש מה- הוא בכלל מתנגד לפינוי, אבל זה חובתו לבצע את הפקודה שהוטלה עליו, רק מגיע וחוטף אבן ליד, ששוברת אותה. לאדם שעשה לו את זה הוא יעשה הכל. מבחינתו הוא איבד כל צלם אנוש. (וזה מה שקרה לחבר של אבא שלי...)

סלוניק

New member
אז זו פקודה בלתי חוקית בעליל.

ובואי אני אספר לך משהו - פינוי בתים שנבנו בניגוד לחוק, לא רק שאיננה פקודה בלתי חוקית בעליל אלא אפילו לא פקודה בלתי חוקית (כך פסק בג"ץ שלשום לפנות בוקר)

למעלה