אני הייתי רוצה לדעת

Goggle Girl

New member
סתם מעניין, מה כל קאנג'י אומר?

כי אוטומטית חיפשתי את הקאנג'י של ירח ויכול להיות שזה בגלל הפונט שלי אבל זה לא ממש זה :| אז רציתי לדעת אם זה אמור להיות בכלל

Yosh Yosh

New member
אז מה זה akatsuki no kuruma?

יש לי שיר כזה, נורא יפה. שחר המכונית? :X

CountDust

New member
אולי "רכב השחר" או "גלגל השחר"

אולי אפשר להבין מהמילים של השיר

GnomeBubble

New member
להפך: מכונית השחר

למרות שזה עדיין לא עושה את השם יותר הגיוני

CountDust

New member
שחר ../images/Emo13.gif

בבדיקה במילון מסתבר שיש לא מעט אפשרויות למילה "שחר" ביפנית: 暁 [あかつき] [akatsuki] - (n) dawn, daybreak, in the event of. 暁天 [ぎょうてん] [gyouten] - (n) dawn. 鶏鳴 [けいめい] [keimei] - (n) cocks-crowing, dawn. 曙 [あけぼの] [akebono] - (n) dawn, daybreak, beginning. 曙光 [しょこう] [shokou] - (n) dawn, prospects. 早暁 [そうぎょう] [sougyou] - (n-adv,n-t) daybreak, dawn. 早天 [そうてん] [souten] - (n) early morning, dawn. 朝明け [あさあけ] [asaake] - (n) dawn, daybreak. 天明 [てんめい] [tenmei] - (n) dawn, daybreak. 東雲 [しののめ] [shinonome] - (n) daybreak, dawn. 払暁 [ふつぎょう] [futsugyou] - (n-adv,n-t) dawn, daybreak. 未明 [みめい] [mimei] - (n-adv,n-t) early dawn, grey of morning. 明け [あけ] [ake] - (n,n-suf) beginning, dawn, end, expiration. 明け方 [あけがた] [akegata] - (n-adv,n-t) dawn. 夜明け [よあけ] [yoake] - (n) dawn, daybreak. 有り明け [ありあけ] [ariake] - (n) dawn or daybreak (with the moon still visible), all night. 黎明 [れいめい] [reimei] - (n) daybreak, dawn.

raisingod

New member
אבל...

השיטות האחרות פחות נפוצות וAKATSUKI היא מה שמשתמשים ב99 אחוז מהמקרים{ורק בשביל ידע הוא הוצא מהJLPT לפני שנתיים בטענה שהוא לא נחוץ-אמם אז אני די חושב שאפשר להסתפק באקטסוקי{כמובן שבמהלך הזמן כן לומדים מילים שונות אבל חצי מהמילים בהודעה הקודמת לא שמושיות(לפי שיחות אם כמה חברים דוברי יפנית שהיה לי דרך האינטרנט)}

GnomeBubble

New member
זה בערך כמו לומר ש

המילה "חמה" בעברית במשמעות של שמש לא שימושית. כמה אנשים משתמשים במילה "חמה" בשיחות רגילות? מצד שני, היא מופיעה בסיפורת או בשירה. אז אני לא הייתי מרחיק ואומר שהם לא שימושיות למי שרוצה להגיע ליפנית ברמה שהוא יוכל לקרוא סיפורת וכל זה, ואני חושב שכל המילים הנרדפות מאוד מתבלות את השפה (וחבל שיש מעט מאוד כאלה בעברית), אבל בהחלט akatsuki מספיק למי שרק רוצה לדעת להגיד "שחר" ביפנית.

GnomeBubble

New member
הממ

עד כמה שההבנה שלי תופסת, akatsuki מדבר על שחר בתור הזמן ביום בסביבות הזריחה, ו-yoake יותר על הרגע המסויים שבו "מואר הלילה" (מכאן הקאנג'י 夜 -לילה ו-明ける - להאיר). הרבה פעמים פשוט מתרגמים yoake לזריחה, למרות שזה לא מתכוון לזריחה של השמש עצמה, אבל בעברית הוא באנגלית נהוג יותר להשתמש ב"זריחה" או ב-sunrise כדי לתאר את הרגע הספציפי הזה, אז התרגום תקף.

raisingod

New member
מממ

YOAKE לפי הבנתי הוא הרגע הספציפי שבו ניתן להבחין לראשונה באור בלפנות בוקר מעין הרגע התחילי של השחר

למעלה