אני היחיד ש...?

rechan

New member
אני היחיד ש...?

זה כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי אפרת גוש... נו טוב... אפשר להגיד שאני מעריץ. זה כבר כמה שנים שאני מעריץ שלה, והאמת היא שקצת התאכזתי מההופעה במועדון התיאטרון. שלא יהיה לא ברור, אני חושב שההופעה הייתה טובה, אבל... זה ידוע לכל שסגנון ההגשה של הגברת גוש השתנה באלבום האחרון (למעט השיר המקסים "אמן"). ומשהו באלבום החדש, משדר אפרת "חזקה" יותר (אני לא מאמין שכתבתי את זה), למרות המילים המדברות על רגעים לא הכי טובים בחיים. וזה ניכר גם בהופעה, בה היה עיבוד חדש לחלק מהשירים הישנים יותר, על מנת להתאים לסגנון החדש. ופה מגיעה הבעיה! השיר "קרב איגרוף" לדוג', מילים ולחן שפשוט נוגעים בנקודה הנכונה. אבל העיבוד החדש, פשוט ל-א מרגיש נכון. האווירה הקצבית יותר בפזמון, פשוט לא מתאימה למילים ולאווירת השיר. כמו כן, היו חסרים לי הרבה שירים ובראשם "הסליחה ואני", שעדיין מצליח להסעיר אותי כל פעם מחדש. איך מוותרים על יצירת מופת שכזאת??? חוצמזה, היא מלכה. לראות אותה שרה את "בום טראח!" "דיאטה" או "קופסה ביום" שווה את הכל.

ednaye10

New member
אתה לא היחיד../images/Emo24.gif

היי,ברוך הבא לפורום! האלבום השלישי של אפרת הוא באמת שונה מאוד בסגנון שלו ובדרך ההגשה משני האלבומים הראשונים.גם אני שומעת את אפרת מתחילת דרכה והתרגלתי למוסיקה השקטה והמרגיעה וגם לי היה קשה בהתחלה לקבל את הסגנון החדש שאפרת אימצה לעצמה,סגנון מוסיקת הג'אז.באחד הראיונות שאפרת התרייאנה בטלוויזיה היא אמרה שגם אותה זה מעניין למתוח את הגבולות שלה ולראות מה היא יכולה לעשות עוד עם הקול שלה.הייתי בהופעת ההשקה לאלבום החדש במועדון הזאפה בתל אביב לפני חודשיים בערך וגם לי היה קשה לשמוע חלק מהשירים השקטים כמו למשל:תמיד כשאתה בא במוסיקה קיצבית ורועשת.אבל בסך הכל אני חושבת שזה כן בא לה בטבעיות לשיר גם בדרך הזאת כי יש לאפרת את שני הצדדים האלה באישיות.גם את הצד הרועש וגם את הצד השקט.אני אישית מתחברת יותר לצד השקט שלה כי זה גם מה שאני באופי שלי.אני חובבת מוסיקה מרגיעה בדרך כלל.לכן גם אהבתי את השיר "אמן"כי הוא הזכיר לי מאוד את האלבומים הקודמים שיש לה.אתה לא היחיד ששם לב להבדל וקשה לו קצת לקבל את זה.אולי אם תתרגל לזה תאהב את זה יותר וחוץ מזה,עדיין יש שני אלבומים שיישארו לנצח באותו הסגנון ואף אחד לא יכול לשנות את זה!

אריה31

Member
מנהל
אני מתחבר מאוד למשפט האחרון שלך../images/Emo13.gif

"עדיין יש שני אלבומים שיישארו לנצח באותו הסגנון ואף אחד לא יכול לשנות את זה" - אמת לאמיתה!!

אריה31

Member
מנהל
לטעמי האלבום השלישי מאוד מתאים להופעות

כאילו הוא קפיצי ורקיד ומלא חיים וזה אחלה להופעות
כמובן שנהנתי מאוד גם מההופעות אחרי האלבום השני וגם אחרי הראשון שהייתי בהופעה אחת בעיקרון מבחינתי אין כמו האלבום השני שהוא אלבום מופת!!!, אבל אני מתחבר גם לצד הרועש של אפרת כולל העיבודים החדשים לשירים קודמים ובעיקר ל"טוב לבד" הסליחה ואני שיר מעולהההה, אבל אני לא זוכר אם שמעתי את אפרת מבצעת אותו

rechan

New member
שאלות שמעניינות אותי.

הסליחה ואני באמת אלבום מצויין. הייתי ב 4-5- הופעות שלה (2 רגילות ו2-3 בימי סטודנט) ורק בהופעה לאחר הוצאת "הסליחה ואני" היא ביצעה את שיר. אותי מעניין לדעת מאיפה הגיע שינוי הגוון בשירה. האם זה היה המקור שלה ועכשיו היא חוזרת אליו, או שאולי זה התקדמות הלאה. והאם כל הדיבורים על איימי ווינהאוס אכן נכונים. יש בזה משהו מובן, שהשינויים בכל אלבום, נראים לנו גדולים ומיידיים. הרי אנחנו מקבלים, כל אלבום או שיר לאחר כמה שנים\ חודשים. בזמן הזה אנחנו חורשים את האלבום הקודם עם האופי הקודם, בזמן שהאמן המבצע כבר שכח ממנו וממשיך הלאה. בנוגע לרקיד.... יש לאפרת גוש שירים שמחים באופן מוצהר לגמרי?

אריה31

Member
מנהל
המקור של אפרת זה ג'אז

זו המוזיקה העיקרית ששמעו בבית בו גדלה והיא עצמה אוהבת את זה מאוד האלבום השלישי הוא הראשון שהיא חיברה בעצמה לכן הג'אז יחסית קצת יותר חזק בו אני חושב שהסיבה שאפרת זכתה בזמרת השנה סוף סוף זה בגלל שהיא התאימה את עצמה לרוח התקופה שזו מעין חזרה לסיקסטיז (בעיקר בשיר "אה אה אה") עם זמרות כמו איימי ווינהאוס, איימי מקדונלד, אדלה, לילי אלן, השיר שזכה השנה באירוויזיון ועוד אני לא בטוח שהאומן ממשיך הלאה לפני המאזינים כי אחרי כל אלבום מגיע תור הופעות. אפרת ממצה כרגע חזק את האלבום השלישי אני באופן אישי מקווה שהאלבום הרביעי יהיה בסגנון אחר לגמרי לא חושב שלאפרת יש שירים שמחים כי היא לא טיפוס שמח במיוחד, אבל מהרושם שנוצר לי כלפיה היא הופכת להיות יותר אופטימית וחיובית עם השנים

ednaye10

New member
תשובות../images/Emo13.gif

לדעתי אם היית שואל את אפרת היא הייתה אומרת שהאלבום השלישי הוא התקדמות רצינית בקריירה שלה.פעם ראשונה שהיא כתבה והלחינה את כל השירים(מלבד שיר אחד).וזה גם האלבום שהביא לה את המזל לקבל את "זמרת השנה".בנוגע לשירים שמחים,אני לא חושבת שיש לה שיר ממש שמח.אבל גם אם היה בטח הוא לא היה מצליח.שירים שמחים לא מתאימים לה ,לדעתי בכל אופן.אני בספק אם האלבום הרביעי יהיה בסגנון שקט יותר.נראה לי שאם היא התחילה לשיר ג'אז היא לא תחזור אחורה לשיר כמו בשני האלבומים הראשונים.אם בכל זאת זה יהיה ככה אני מאוד אשמח.

למעלה