אני היחיד ששם לב ?

pink floydror

New member
אני היחיד ששם לב ?

לדמיון הדיי חשוד בין הקטע שאחרי הפזמון בMother Russia של רנסנס ..אחרי המשפט "Mother russia can you hear him to" לבין הקטע פתיחה ב Peaches en Regalia של זאפה ?

עמית ע

New member
אם כבר

הייתי מצפה שתשים לב לדמיון לשיר "Russians" של סטינג - סטינג מצטט ממש את הרומנסה מתוך Lieutenant Kije של פרוקופייב ורנסנס עושים וריאציה על הנושא.

שלוש תוספות + צ'יפס

1) סטינג כתב ב'בוקלט' של האלבום שהוא אכן השתמש במוטיב מאת שוסטקוביץ', עד כמה שזכור לי, בשביל השיר "רוסים" 2) להקת רנסאנס, באלבום האוסף שלהם, מציינים שהשילוב המוטיבים הרוסיים בשירים שלהם מסביר את ההצלחה שלהם בישראל (!!!). 3) סטרווינסקי אמר פעם בראיון: "במוסיקה, אני אף פעם לא משאיל, אני תמיד גונב".

עמית ע

New member
פרוקופייב בטוח

זאת היצירה של פרוקופייב: Lieutenant Kije - Romance זה השיר של סטינג: Russians שים לב לקטעים בתזמון 1:23, 2:29 ו-3:36 וזה השיר של רנסנס: Mother Russia יש משפט מוסיקלי דומה למדי (אם כי לא זהה) בתזמון 0:21 ו-2:58

Avishh

New member
שרשור אסוציאציות?!

אז אני אמשיך - יש שיר של כלא שש שמשפט המחץ שלו ("בא לשכונה דיבור חדש" או משהו בסגנון) הוא 1:1 משפט המחץ (s/t) בשיר 21st century schizoid man. תבדקו ותראו. בינתיים לא עולים לי עוד רעיונות.

CallMeCavanaugh

New member
בא לשכונה בחור חדש?

של אלון אולארצ'יק? יש דמיון קל ביותר, וגם זה בכמה תווים הראשונים. ממש לא אחד לאחד. לא אותם טונים ולא אותו מקצב.

Avishh

New member
אני אמרתי אולארצ'יק?

אמרתי של כלא 6! בבקשה לקרוא שנית את ההודעה

CallMeCavanaugh

New member
פשוט השורה שציינת דומה

ואני יכול להבין למה אנשים יחשבו בטעות שמדובר בהעתקה 1:1. חוץ מזה שבהחלט יתכן שאותו שיר כלא שש מבוסס על הלחן של אולארצ'יק, וסביר להניח שאולארצ'יק שמע קינג קרימזון בזמנו, עם כל השפעות הפרוג על כוורת.

orbiti

New member
דווקא לא

פגשתי את אוליארצ'יק לא מזמן והוא סיפר לי שלא רק שהוא לא אוהב פרוג (היה לפני כמה שנים בהופעה של יס והשתעמם), הוא גם לא אהב פרוג בתקופת כוורת למעט אלבומים ספציפיים של זאפה. הוא סיפר לי, לעומת זאת, שלפני 20שנה הוא הקליט אלבום פרוג עם אדי ג'ובסון (עמלי מכיר אותו, הוא יכול לספר יותר).

למעלה