אני הופכת לאירופאית?

een ogenblik

New member
אני הופכת לאירופאית?

אין כמו ביקור של ישראלים כדי לעמת אותנו (אותי) עם השינויים שקרו לנו (לי) מאז שעזבנו (עזבתי) את ישראל.

בדרך כלל, אני מחזיקה מעצמי מישהי שמאווררת את הבית כל הזמן. מעין תכונה ישראלית קולקטיבית (בקרב בני דורי, אני חוששת שעם השתלטות המזגנים, גם זה השתנה), להשאיר חלון פתוח ולו לכדי סדק, כדי לאוורר. אז זהו, שאני משאירה סדק, כזה שאינו אוטם את החלון אלה משאיר חרך איוורור. אבל עכשיו נגמר ביקור הוריי ואחי. כל הזמן קר. למה קר? איך קר בביתינו המשופת? ובכן, אם משאירים חלון פתוח בכל חדר (מינימום חמישה חלונות בקומה העליונה), אז קר.

כל פעם אני מופתעת מחדש כמה קר, ואז מגלה חלון אחר פתוח. אני פשוט איני חושבת לבדוק חלונות לפני שקר לי.
אני נכנסת להתקלח ללא חשש, ואז צריכה להגיע רטובה למגבת שתלויה ליד החלון (הפתוח). קר!
אני מתעוררת בבוקר בתחושת קור מוזרה, קמה קפואה לבדוק את חלון חדר הרחצה, רק כדי לגלות שאותו האיש כבר סדר, אך לא את חלון חדר ההלבשה שלנו.
אני מנסה לשלוף את כאוס מתחת לשמיכתה על הספה לציחצוח שיניים, ורק תלונותיה מביאות אותי להרים עיני לחלון חדר המשפחה. כן, הוא פתוח.
בפינת האוכל קר, כי החלון פתוח, וגם דלת ההזזה הגדולה אינה ממש סגורה.
בספריה קר כי ספרים כנראה זקוקים לאיוורור מתמיד.

האם זהו, באמת נגמר, אני כבר יותר אירופאית משחשבתי?

מה שרק באמת מוכיח עד כמה (נדמה לי)

האי הירוק אינו באמת אירופאי. זהו פשוט עוד מדד שבו הם נכשלים.

בדירה שבה אני גרה, החלונות באו עם סדק מובנה שאפשר להשאיר פתוח.

כמובן שאנחנו לא באמת משאירים פתוח, כי החלונות עצמם, בכל הדירה, לא אטומים בכלל ורוח ואויר מאווררים את הדירה באופן תמידי. זה קשור לסירוב שלי לחמם את הדירה, מדובר במערכת ניקוז כסף יעילה במיוחד, אז עדיף לי פשוט לחמם את עצמי.

בבית משפחת הבסיסט אני תמיד חושבת פעמיים בחורף לפני שאני עולה לקומה העליונה, כי גם החלון וגם הדלת של חדר המקלחת/שירותים תמיד פתוח והקומה כולה פשוט *קפואה*. לדעתי זה קשור לעובדה שכבר כמה שנים לא גרות שם נשים/בנות באופן קבוע, כך שהליכה לשירותים פשוט לא דורשת חשיפת עור רבה.

בבריטניה, צרפת, וארה"ב אני תמיד מוצאת את עצמי זו שפותחת חלונות, בעיקר בחורף, אבל ממש לא ב"כל חדר".

לא.

דווקא בבתים חדשים ובכאלו ששופצו לאחרונה (וגם- עד לאחרונה, לא יודעת אם עדיין בתוקף) כולם עבדו עם המענק לחיסכון אנרגיה.

בדירה שלנו אין בידוד, וגם יש סדק מכוון ומובנה (עם שרוך לפתיחה וסגירה) ובבית הבסיסט גרים שניים וחצי בחורים שאוהבים להשאיר חלונות פתוחים. לא יודעת לגבי הבידוד שם, לדעתי הוא לא משהו (ההרחבה של המטבח היא כמו מרפסת שסגורה עם מבנה זכוכית שכזה, לא מבודד במיוחד, ובלתי נסבל לדעתי בקיץ בימים שיש שמש).

jonbaum

New member
אז הכוונה להשארת חלונות פתוחים?

דווקא נדמה לי שההולנדים והגרמנים הם האלופים בתחום הזה, ולא האירים.
יתקנו אותי המומחים אם אני טועה.

התגובה שלי התייחסה לפוסט של אוחן

שממנו הקשתי (אולי בטעות) שפתיחת חלונות היא מנהג יותר ישראלי מאשר אירופאי.

jonbaum

New member
אם זה היה תלוי באשתי

(שהיא לא ישראלית) החלונות שלנו היו פתוחים כל היום וכל הלילה.

נראה לי שזה די תואם

את ה"טענה" (הלא-באמת רצינית, למקרה שזה לא לגמרי ברור) שלי שאירים הם לא באמת אירופאים (שוב, לפי הסיווג שהקשתי מהפוסט של אוחן).

jonbaum

New member
מהרבה בחינות אולי הם לא באמת "אירופאים"

אבל דווקא מבחינת השארת חלונות פתוחים נראה לי מאוד שהם כן.

een ogenblik

New member
בימים רחוקים, בנבכי הפורום (הזה, או אחרים)

כאשר רק התחלתי דרכי באינטרנט, כמעט כל מי שכתב השתגע מאי-אוורור בתים באירופה, ולא במדינה אחת. בבלגיה נתקלתי בזה באופן אישי, כשאנשים הזדעזעו מחלונות פתוחים שהשארנו בכל מצב, וכאשר סיפרתי על זה, כמעט כל מי שגלש הכיר זאת. כך שקשה לי להבין, אלא אם זהו שוב פער דורות, כיצד פתיחת חלונות הפכה לפתע למשהו אירופאי (די ברור לי שהיא הפסיקה להיות משהו ישראלי מאז שעזבתי, אבל זה משהו אחר).

jonbaum

New member
אני זוכר בביקורים בהולנד בילדותי

אי שם בשנות השבעים שהחלונות של הבתים היו פתוחים כל הזמן, בדרך כלל עם סדינים תלויים בהם לאיוורור.

MayFebruar

New member
לא ידעתי שזאת תוכנה ישראלית

באמת.
כי גם בובי תמיד פותח את החלון לאיורור. אני תמיד רק מבקשת שיודיע לפני כדי שאתלבש חם. אנחנו גרים בדירה קטנה, אז מספיק לפתוח חלון אחד בשביל שכל הדירה תתקרר.
הוא גם אוהב לפתוח את החלון בחורף לפני שאנחנו הולכים לישון, גם כשמינוס 15 בחוץ...
גם לנו יש חריצי איוורור בחלונות שתמיד פתוחים בחורף.

אני מאוד מסכימה איתך ששמים לב לשינוי כשנמצאים עם ישראלים או בביקור בישראל. אני אפילו מרגישה בהבדל מקריאה בפורומים ובפייסבוק למשל. אבל זה כבר בלתי נמנע אחרי 15 שנים...

elley

New member
פתאום עלה בדעתי

איך זה שהישראלים כל הזמן פותחים חלונות, כשהכל חייב להיות סגור בגלל המיזוג? הרי, מי שפותח חלון בארץ נשרף פחות או יותר, או נמס, תוך פחות משלוש דקות. אולי הם פותחים את החלונות אצלך כי - תחזיקי חזק - אצלך אפשר? זה כמו מן משחק כזה של ילדים שרק קלטו שאפשר להכניס ולהוציא משהו מקופסא - הם יעשו את זה שעות. אז ישראלים פותחים חלונות, כי זה קטעים?

אצלי בבית (גם כשעוד גרתי בארץ וגם עכשיו) החלון בשירותים תמיד פתוח כדי חריץ (חוץ מכשמתקלחים בחורף. יש גבול) ובמטבח גם פתוח החריץ רוב הזמן. לפתוח לרווחה כאן רק בקיץ, וגם זה רק חלון אחד בגלל שחם. או כששרפתי משהו במטבח, כמובן

een ogenblik

New member
ציינתי במיוחד

"(בקרב בני דורי, אני חוששת שעם השתלטות המזגנים, גם זה השתנה)".
הוריי ואחי שייכים לבני דורי או למבוגרים מכך, והם אינם אוטמים את ביתם מפאת מזוג. להפך, יש שעות בהן החלונות פתוחים לרווחה כדי לקלוט את הבריזה מן הים.

elley

New member
יפה שיש להם בריזה...

ולא קר להם? כי הטענה שאני הכי מקבלת כאן הכי הרבה מישראלים שמבקרים היא שקר נורא, גם כשאני כבר מזיעה לגמרי.

shemesh7079

New member
יש משהו בקור האירופאי

כנראה... אני תמיד סבלתי מקור, אבל לא היתה לי כאן שום בעיה בחורף. הבגדים כאן גם מותאמים למזג האוויר. אמא שלי, שתמיד תמיד תמיד סובלת מחום, באה לבקר אותנו בפברואר, הביאה איתה מעיל שקנתה בארץ במיוחד בשביל הנסיעה, כי אין מצב שהיא תלבש מעיל בישראל, (לא מספיק קר) ונאלצה להודות שקר לה, וללבוש את מעיל הפוך המכוער שלי:)
וגם כשזוג חברים ביקרו אותנו באוקטובר, הטמפרטורה היתה סביב 10 מעלות ביום, נעים לכל הדעות:) כל פעם שיצאנו מהבית זו היתה סאגה של מה ללבוש, כשאני פשוט זרקתי מעיל על החולצה שלי והייתי מוכנה לצאת...

rona73

New member
יכול להיות

בשנים האחרונות אני די אוהבת לאוורר :).

ז"א בהתחלה באמת היה לי כאן מאוד קר עד קפוא אבל אפילו בימי חורף קשים אני אפתח חלון אחד לפחות.לא לכל היום לשעה מקסימום.הבעיה היא שלפעמים בחורף החלון תקוע ואי אפשר לפתוח אותו כי הכל קפא בחוץ........

היום חופשי מאווררת 25 מעלות בחוץ ! אפילו פותחת את החלון של הילדים בבוקר (שקר יותר)הם עוברים לסלון .

למעלה