אני הולכת ומתמוטטת

אני הולכת ומתמוטטת

מה שלומכם? ברחתי לכם מפה כי לא יכולתי לעכל כל כך הרבה קשיים כל יום. ההתמודדות שלי בבית מספיקה לפעמים וקשה לי להכיל מה שקורה גם כאן. מפעם לפעם אני מסתכלת, קוראת, מזדהה, חושבת, מהורהרת. והימים עוברים להם והלב שלי בפנים נקרע והגוף שלי בוגד בי והרגליים שלי רועדות והנשימה שלי מתקצרת ואני עייפה כרונית ואני מתוסכלת ואני מרגישה שכמה שאני נותנת ונשאבת ומתגייסת רק לעזרה ולתמיכה ולאהבה אני מקבלת זבנג בפרצוף. והמורה והמנהלת וכולם אטומים, לא יודעים על מה אני מדברת האם אני משוגעת? האם רק בבית הוא כזה? והמילים שכולם זורקים על "גבולות" ו"גבולות" ועונשים ו"גבולות." מה כולם חושבים? מה הם רוצים ממני? אני חרא אימא? אז יאללה, מתפטרת. תטפלו בו אתם יותר טוב, נראה אתכם. גאונים. כן, באמת, אני דפקתי לו את המוח, הא? אני גרמתי לו להיות אגואיסט וחסר איכפתיות וחמלה כלפי הסביבה והאנשים שהכי יקרים לו ועוזרים לו. אני גרמתי לו להתעניין רק במה שמעניין אותו. לפתח חרדות ואובססיות מטורפות שכמעט משתקות אותו מתפקוד מלא. אז מה, הוא תחמן? הוא מתנהג בסדר בבית ספר ואצל חברים, אבל רק בבית הוא סתום ולא ברור וסוציומט ואחוז פאניקה וחרדה? רק בבית הוא עדיין מחרבן בתחתונים? צורח מכאבי בטן של פחדים, מנסה להקיא? רק בבית הוא קורא לאמא בת זונה? מפגרת, מי רוצה להיות בן שלך בכלל? והמחברות שלו מבולגנות, והוא לא מאורגן בכלום. אבל כשהמורה פוגשת אותי היא אומרת: הוא מקסים, הוא משגע. הוא מאורגן. הכול בסדר. מספיק להעיף מבט אחד בילקוט שלו ולמות במקום. הם עיוורים? הם מטומטמים? הוא מסתיר את מה שהוא באמת מפני אנשים? שלוש פעמים בשבוע לפחות הוא מצהיר שהוא רוצה למות כי אז הוא לא יסבול מהפחדים שלו. ואף אחד חוץ ממני ומבעלי לא רואה את זה? רק כמה אמהות ששמעתי שריכלו בינן לבין עצמן ואמרו שהוא קצת רחפן ומוזר. אבל מוכשר. אז מה? ואיך זה שהמטפל שלו, לפני יומיים מתקשר ואומר לי: תשמעי, אני לא יכול לטפל בילד שלך יותר. אני לא מצליח להתחבר אליו.... ואני מתפלאה: סליחה?? אתה מטפל, לא??? מה זאת אומרת שאתה לא מתחבר אליו? תראי, הוא ממשיך, הוא אגואיסט. שום דבר חוץ מהעולם שלא לא מעניין אותו. הוא רק רוצה שאני אתעניין בדברים שמעניינים אותו. הוא לא מכבד את הזולת. כשמעירים לו הוא נסגר ומתעצבן ונכנס מתחת לשולחן. אז מה? אני שואלת. אז אתה מפטר אותו? אתה לא יכול להתמודד עם זה? אם הוא היה בסדר, לא היינו מגיעים אליך, לא? כן, אבל הוא גדול מדי. אני לא מסוגל להתמודד עם זה. כנראה שאני יכול להתמודד רק עם ילדים קטנים יותר. ואני שוב פוכרת אצבעות. שוב להסביר לו שהמטפל לא ימשיך איתו. מחפשת לחזור לפסיכולוגית הקודמת. מתמודדת עם בעלי מה כן ומה לא. דייייי. לא יכולה יותר. קחו אותי מכאן.
סליחה. שחר שממררת בבכי מול המסך ויודעת שכתבה מבולבל נורא.

vered73

New member
כבד, כבד, כבד. גם אני, הקשקשנית,

השארת אותי חסרת מילים. נשאר לי רק לשלוח לך חיבוק גדול ויד גדולה שמחזיקה אותך שלא תפלי מהרכבת הדוהרת שנקראת חיים. (גם אם המסלול שלנו הוא "חיים קשים").

וואו וואו

קוראת אותך ומרגישה שהנשמה שלי נקרעת אבל פתאום חשבתי על משהו לפני שנתיים ניהלתי גן של ילדים עם פיגור אחד הילדים היה מטופל אצל מטפל התנהגותי והוא היה פשוט מדהים הוא הצליח לעשות עבודה נפלאה בללמד אותנו ואת ההורים איך למגר התנהגויות ואיך לקדם אחרות וזה... הצליח הוא מרעננה אני חושבת, לא זוכרת את שמו אך אם תרצי יש לי את הטל של ההורים אתקשר ואשאל בשבילך.

תודה, אל תבררי עדיין

כי אם הפסיכולוגית שהייתה לנו קודם, פנויה עדיין להחזיר אותו, ואת זה אדע עוד 10 ימים, אז נחזור אליה. ראי תגובתי לעלה תאנה למטה. היא סייעה לו כל כך והייתה נהדרת איתו. אבל תודה גדולה על הנכונות. אני אהיה איתך בקשר דרך מסרים, אם אזדקק.

vered73

New member
צר לי שהפעם הכתף שלי קצת מוגבלת...

אבל לשמחתי יש כאן בנות עם כתפיים טובות להשען עליהן היום. זה פשוט לא אחד הימים הטובים שלי וקשה לי לעודד אחרים.

לשחר..

משאית של חיבוקים בדרך אלייך. לכולנו יש ימים קשים ושחורים, אבל אחרי כל לילה אפל מגיח לו " שחר של יום חדש" והוא מופלא ונפלא וחדש.. בהערכה עצומה על ההתמודדות היום יומית, דבר שאינו מובן מאליו. דניאלה

קטונתי, ובכל זאת אנסה...

אני זוכרת שבזמנו חשבתם על טיפול תרופתי והיתה אי הסכמה בינך לבעלך, אבל לאחרונה הוא השתכנע, לא? - נשמע שכדאי להתחיל... לגבי המטפל - נשמע שעשה לכם טובה. לא יודעת מאיזה איזור אתם, אבל זה הזמן לעשות מחקר רציני וללכת לתותח בתחום שלא יתקפל (ממש בושה). מעבר לזה שולחת לך חיבוק ומקווה שתמצאי את הזמן והדרך גם לטפל בעצמך - את זקוקה לזה לא פחות ממנו.

עלה תאנה

כן, בעלי השתכנע. ואז, אחרי כמה שיחות עם רוני הגש, גם היא הסכימה שניתן לזה צ'אנס הומאופטי/אלטרנטיבי. הלכנו למטפלת בצמחי באך ומדיטציה ודמיון מודרך. היא מאוד עזרה לטל. הייתה הפוגה של שבועיים בחרדות. ממש שיפור. אתמול פתאום חלה תפנית וכרגע אנחנו עם הידג על הדפוק לראות מה יהיה עם זה. אני כן רוצה לחזור לפסיכולוגית הרגשית שהייתה לו כי היא מכירה אותו טוב כל כך וגם קידמה אותו המון. ולגביי.... הפסקתי את הטיפול שלי האישי, והתמיכה שלי, כי הפסיכולוגית עברה מרמת אביב לרעננה ואני לא יכולה להגיע לשם. אני אמנם בעלת רשיון נהיגה, אבל לא נוהגת, ואין סיכוי שאסע באוטובוסים או במונית מהמרכז לרעננה. כך שהפסקנו את הטיפול. :( תודה על המילים שלך. אני משערת שאם המצב ימשיך ככה, נשקול בהמשך מתן טיפול תרופתי. את המרשם כבר קיבלנו ואפילו הוצאתי את התרופה כבר בבית מרקחת והיא בתיק שלי.

גלירון1

New member
אומנם אני כנראה רק בתחילת הדרך...

ועצות מעשיות לא אוכל לעוץ לך. התיאור שלך רק מחזק את העובדה, שאנחנו האמהות כנראה באמת- זן נדיר. מוכנות להקריב למען ילדינו ולאהוב ללא גבול. מחבקת אותך מכאן...

אמא יעל

New member
שחר יקרה ../images/Emo24.gif ../images/Emo201.gif

אין לי הרבה לומר חוץ מזה שגם אצלי בימים האחרונים מתחילים סדקים מרוב תשישות. אולי זה נחשול כזה, פתאום קשה יותר, וזה יתמתן עוד כמה זמן, עד הנחשול הבא. כוכב מרקורי נמצא עכשיו בנסיגה, אם אסטרולוגיה מדברת אליך. התחלתי לאחרונה לקחת פרחי באך. קניתי ספר ואני מתאימה לעצמי שיקויים בכוס מים - 4 טיפות רסקיו ושתי טיפות זית OLIVE ושתי טיפות אגוז WALNUT - וזה עוזר לי. כמה פעמים ביום. רסקיו מרגיע חרדה וכעס, זית מועיל לתשישות כתוצאה מטיפול ממושך באדם קרוב, ואגוז תורם להתגמש ולהתמודד עם השינויים שהחיים מזמנים. וגם - התחלתי להיפגש עם פסיכולוגית חדשה שתעבוד עם הבן שלי - היא מקסימה, בתל אביב, אבל נראה לי שעדיף שתחזרי למי שכבר מכירה אותו ועזרה לו בעבר. תחזיקי מעמד, אור ואהבה.

allafish

New member
ילד מסכן, חרדות זה סיוט!!!!

שחר, אולי כדאי לשקול תרופה לא אלטרנטיבית? בתור אחת שפעם היתה בדכאון חרדתי מאוד כאב לי לחשוב על מה שבנך עובר- להרגיש חרדה זה סיוט שבאמת בא להתאבד כדי להפסיק להרגיש אותו (יותר גרוע הרגשתי רק אחרי 20 שעות של צירים פעם בדקה ללא אפידורל). בספרה " השפה הסודית של בעלי חיים" טמפל גרנדין מתארת את השנים הארוכות שבהם סבלה מחרדות על בסיס יומי, ואיך שפרוזק שינה את חייה ואיפשר לה לתפקד, ללמוד ולהצליח בחיים. ניסו לחבק אותו חזק-חזק, לחץ על הגוף מאוד מרגיע את החרדות (טמפל גרנדין בנעוריה אפילו בנתה לעצמה מין מיתקן חיבוק שבו היתה נכנסת כשהרגישה חרדה). חיבוק חזק גם לך, התקופה קשות תמיד עוברות, תחזיקי מעמד עוד קצת.

micmaoz

New member
אני מבינה איך את מרגישה

גם הבן שלי היה "מלאך" מחוץ לבית ולא הבינו על מה אני מדברת.אפילו המורים פה באמריקה קראו לו משגע, נהדר, נפלא, מלאך ולא הקשיבו לי. אמרו לי שאולי הבעיה אצלי ולא אצלו, כי אני הייתי היחידה שטענתי שהוא מתפרע, שיש לו התקפי זעם אלימים, חרדות, חוסר אמפטיה, אובססיה, והוא מתפרק לגורמים כשהוא מגיע הביתה מבית הספר... אני מבינה איך את מרגישה! רק כשהיה בכיתה ה' הם ראו את מה שאני ראיתי- כשהוא לא יכל להחזיק את זה בפנים יותר ו"התפוצץ" בבית הספר (זרק כסאות על המורה והילדים ואח"כ ברח מבית הספר לעבר כביש מהיר והוחזר ע"י שוטר). אז, סוף סוף הכל יצא החוצה והם הבינו על מה דיברתי כל השנים. כל מה שאני יכולה לומר זה שגם אם זה נראה אבוד, וקשה מנשוא כרגע, הדברים ילכו וישתפרו ככל שהוא יגדל. הבן שלי עבר קשיים נוראיים (רצון להתאבד, אפילו נסיון, אישפוזים בבית חולים בגלל זה) והנה עכשיו הוא בן 13, עבר בר-מצווה והמצב שלו יציב - בלי התקפי הזעם של פעם, בלי רצון למות, הרבה יותר ארגון ואכפתיות כלפי אחרים- שינוי גדול לטובה, כך שיש תקווה! מיכל

גאמי

New member
שחר מתוקה שלי!

אני רוצה לומר אך אין לי מילים, אין לי . רק חיבוק, צריכה אחד? מוכנה לחבק אותך עד מחר ושתבכי לי על הכתף מתוקה. רק דבר אחד כל כך הכעיס אותי. המטפל הדמקולו המטופש הזה, אולי באמת כדאי שיעשה הסבה מקצועית, כי אם הוא מטפל של ילדים מסויימים בלבד אז מה זה אומר עליו....אני חושבת ואולי טועה שעם ילדים אין זה חשוב קושי או לא, חשובה הגישה, הגישה לילד, להיות פתוח לראות את המטופל באשר הוא. טוב לפחות היה כנה ואמר מפורשות שהוא לא יכול עליו. כנראה באמת שבנך אינטליגנטי מדי עבורו ומורכב מדי וראוי למטפל יותר רגיש ומכוונן. שחרונת, באשר לבעלך והמורים והכל דיברנו על זה כבר כל כך הרבה ואני יודעת שקשה לך ולא יודעת מה לומר. לימים קלים ומחייכים יותר. יאללה שיגיעו כבר. אוהבת

שחר-

אמנם קלינאית תקשורת- שהמילים הם כלי העבודה שלה, אבל את הצלחת (מה שאחרים, כולל בעלי לא הצליחו) להשאיר אותי ללא מילים. מה שאני יכולה זה רק להציע חיבוק, מילים טובות, כתף, וכל מה שאפשר. ההיכרות שלנו היא אמנם רק וירטואלית, אבל אם אפשר כל עזרה שאת רוצה, אני מוכנה להגיש.. היי חזקה. יש כל הזמן עליות וירידות, וכמו שהבת שלי אמרה לי פעם- גם אחרי הלילה החשוך ביותר, עולה השחר.. רונית ולגרין

שולחת לך חיבוק ../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

היי שחר, עושה רושם שאת צריכה המון תמיכה והדרכה איתו. המטפל הזה לא שווה כלום- אם התגובה שלו היא כזו. פשוט תעברי הלאה. אל תתני לרגשות האשמה להציף אותך- ומצאי לך מקום לטפל בעצמך. ברגע שיהיה לך קצת זמן לעצמך, לנשום ולטפל בך- יהיה לך כוח להכיל יותר את העומס.לגבי הטיפול בילדך- לעניות דעתי הוא צריך להיות משולב בכמה רמות- תזונתית וביולוגית- כפי שכתבתי לך המון המון פעמים, ולא ממש רצית להתעסק עם זה, רגשית , עם תמיכה לו ולך ואם את לא מרגישה שלמה עם הטיפול התרופתי, כי את הרי הולכת עם המרשם והתרופה בתיק- סמכי על האינטואיציות שלך ומצאי טיפול מתאים אחר. אבל הוא חייב טיפול. והעובדה שהוא אוסף את עצמו בכיתה ומשתדל מאד לתפקד טוב שם- היא חצי הכוס המלאה, כי גם אם לך קשה לראות זאת- הרי שהוא מתאמץ מאד כדי לתפקד שם, אז זה טבעי שהוא יתפרק קצת בבית.. האם היית חשה טוב יותר אם הוא היה מתפרץ, מתפוצץ ומתפרק בכיתה?? לא נראה לי.. אני לא זוכרת האם הוא עם שילוב יחידני ומי מלווה אותו- אך יש הרבה נושאים שאפשר לפתור עם סיוע נכון, כמו להתגבר על הרצון להיכנס מתחת לשולחן. אז הוא מכריז שהוא רוצה למות, כי קשה לו עם הקשיים שלו וקשה לו עם התגובות שלך. הוא ממש מתחנן לעזרה וצועק "הצילו" בדרכו. אנא קבלי עזרה כדי לעזור לו. אנא טפלי בעצמך ועזרי לך להתאושש. אחרי שתעשי את צעדים לשינוי ולא תפחדי- הוא יתחיל לצעוד בעקבותייך. שולחת לך
תלמה.

אני 000

New member
לשחר

לשחר היקרה את אישה נהדרת אני שולחת לך הרבה אהבה אני מקווה שקצת יסתדר

שחר שלום ../images/Emo140.gif

אנחנו לא מכירות. אני מפורום הורים לילדים עם מחלות. קראתי אותך וכבד לי על הלב. רוצה להגיד לך שהחיים של הבת שלי השתנו מקצה לקצה מהרגע שהתחילה בטפול תרופתי נגד חרדה. חבל שטל שלך סובל כל כך אם כדור אחד קטן ביום יכול להקל עליו. נראה לי שזה הצעד הראשון שהייתי עושה. ברגע שטל ירגיש טוב יותר יהיה לכולכם אוויר לחשוב. שווה לדעתי לחשוב גם על תמיכה חדשה בשבילך. יש בודאי פסיכולוגים אחרים טובים ונחמדים בת"א. אני מקשקשת לך במוח. בטח חשבת כבר על כל זה. מקווה שיוקל לכם קצת. מיכל

אני רוצה להודות לכל מי שהגיב

קשה לי לענות לכל אחד בנפרד. אחר הצהריים, ה"סרט" המשיך. והתמיכה הנפלא מה"עזר שכנגדי" שוב הגיע בצורה של "הוא לא צריך טיפול, אני אטפל בו, אני אסתדר איתו, לא רוצה להחזיר אותו לפסיכולוגית הקודמת וגם לא צריך שום טיפול תרופתי למעט תמציות פרחי באך." אני השתוללתי פה ואיבדתי עשתונות. זעקתי כמו שבחיים לא עשיתי קודם לכן. והנורא מכול הוא שהילדים שמעו הכול. וממש לא איכפת לי משום מה. אין לי כוח לשים לב גם לזה. להיות "חינוכית". אני רק ב-נ-א-ד-ם!!!! אני חושבת שהיום הוא היום המשברי ביותר בחיי מאז שטל אובחן. בפעם הראשונה שאני מרגישה שאזלו כוחותיי. אני לא מסוגלת לטפל בכל העניין הזה וגם להילחם על העובדה שהוא זקוק לטיפול ועזרה, מול אבא שלו. זה כבר פתולוגי מדי בשבילי ואני על סף להרים ידיים, להיכנס מתחת לשמיכה, להיעלם נפשית, פיזית או בכל דרך אחרת. נגמר לי הכוח. ותודה שקראתם עד עכשיו. וסליחה שאני כולי שק של שיט אחד גדול. אישה פאטית שבוכה באינטרנט לאנשים זרים כי החיים שלה והאנשים שהיא הכי אוהבת בעולם, לא מסוגלים לעזור לה. כי אף אחד לא יכול לעזור לה חוץ מהיא עצמה וכבר אין לה כוח יותר. אני מרגישה חולה. פשוט חולה. בגוף, בנפש, בכל מקום אפשרי. ואני בטוחה שמתישהו אצטער על ההודעה הזו ואולי אבקש מתלמה למחוק אותה אבל עכשיו, בא לי לצרוחחחחחחחחח. ואחר כך למות בשקט. (ולא להיבהל, אני לא אעשה לעצמי שום דבר. סתם אמירה של כאב תהומי ומשתק)

mayarel

New member
שחר כדאי פסק זמן

אני לא יודעת מה המצב בבית וכמה הילדים תלויים בך אבל אני חושבת שממש כדאי לארגן בכל מחיר איזו נסיעה קצרה. לא משנה לאן.. הייתי מזמינה אותך בשמחה אלי אבל הרעיון הוא למצוא שלווה ולא בלאגן.. צאי מהבית. לא יודעת אם את יכולה לעשות הליכות, אם את עובדת או שיש לך בקרים חופשיים... אל תשבי כל הזמן במיץ של עצמך ותצאי מדעתך. אני חושבת שהבן שלך מאוד זקוק לך אבל כאדם שקצת יודע לקחת אחרוה ולנשום. שיחזק אותו בדברים שהוא טוב בהם וימצא בשבילו שיטות וכלים לחיים ולא רק יתן לו תשומת לב שלילית ויצור מעגל קסמים שלילי כזה. אם בעלך משוכנע שיש בידיו את המפתחות להצלת המצב תני לו לנסות וצאי מעט מהתמונה. את בשום פנים ואופן לא צריכה להתנצל שאת כותבת לנו והלוואי שניתן היה לעזור יותר אבל לפעמים צריך לזכור גם בסיטואציות קשות שהפיתרון יכול לקחת הרבה זמן ורמת הציפיות צריכה להיות נמוכה בהרבה ואז לגייס את הכוחות הנכונים מבחינה נפשית ומעשית. לי היו שלוש שנים נוראיות שכללו בזה אחר זה אסונות שאין לי אפילו את הכוח לגולל את הכל אבל כרגע אני אוטוטו בת שלושים, אם חד הורית, אחות שקולה ועוד תארים שכפי שאת מתארת לא יכולים להיכלל ברשימת התארים הרצויים אצל אף אחד. אני יודעת שיש לי ימים מאוד קשים מבחינה נפשית ואני לוקחת עזרה. אי אפשר להיות חזקים כל הזמן, צריך גם לדעת מתי לקחת אחורה ולדעת שהמערכה הזו אבודה וצריך טקטיקה למערכה הבאה שגם בה הניצחון האפשרי הוא קטן. אני לא חלילה רוצה לדכא אותך אני פשוט חייבת באופן אישי להיות מציאותית וזה עוזר לי לא ליפול חזק מידי כל פעם. אנשים יכולים להשפיע ולשפר את המצב של הילדים שלהם אין פה שום ספק, אבל כמה זה לא תלוי רק בהם. ויש עוד ילדים.. את צריכה למצוא את השקט בכל הרעש הזה ואני ממש מקווה שתצליחי.

למעלה