אני הולך לבית הלבן!!!!!!!!!!!!!

אריאל2005

New member
אני הולך לבית הלבן!!!!!!!!!!!!!

חבר'ה יקרים - אני מבקר בבית הלבן!! בעוד שבוע וחצי אני יוצא עם משפחתי לחו"ל, ואנחנו מבקרים בוושינגטון. בעקבות הסדרה, כמובן, רציתי לבקר בבית הלבן. בשביל זה צריך אישור מהקונגרס-מן שלך, הפעלתי את קרוביי בחו"ל - והשיגו לי ביקור!!! כפי שאנו יודעים, הביקור הוא לא ב-West wing אלא ב-East Wing, אבל אני מצלם תמונות ויהיו לי תמונות של המסדרון הראשי (איפה שנכנסים ל-West Wing ויש את המאבטח וכולם רושמים את שמם). מבטיח להעלות תמונות!

AnnabeI Lee

New member
רציתי לכתוב איזו תגובת נאצה אנטי

ממשלת בוש. אבל אני המנהלת כאן
.

אריאל2005

New member
אני הראשון שיעודד תעמולה אנטי-בושית

אבל הבית הלבן זה לא בוש, ובוש ובוודאי לא הבית הלבן... אני הולך לשם לא בשביל להיפגש 'בטעות' עם בוש אלא כדי להיפגש 'בטעות' עם טובי זיגלר!!

אין מה, הייתי בסיור לפני כמה שנים

עכשיו הם מאוד מגבילים את הסיורים משיקולי ביטחון, אבל לא רואים כ"כ הרבה, לצערי... ובטח לא את מאחורי הקלעים כמו בסדרה... מצד שני, גיסי לקח אותי לסיור ב-OEOB, ואפילו שם זה לא ממש מזכיר... הרבה יותר שקט, והרבה יותר אפור...

וסליחה שאני מורידה ציפיות, אריאל

פשוט... קח בחשבון שתראה בעיקר חדרים פורמליים ואולמות לקבלת פנים, ומעט מאוד משרדים וכאלה... אבל אולי תוכל להעיף מבט לחדר העיתונאים, לפעמים מכניסים אותם לסיור, ובדרך החוצה, תבקש שיכוונו אותך ל-pebble beach, המקום ממנו כל העיתונאים עושים את התדרוכים שלהם.

אריאל2005

New member
אני יודע, היה לי ברור שזה לא יהיה

סיור ב-West Wing... באתר של הבית הלבן כתוב שהסיור הוא בכל ה"Blue room", "Green Room" ובכל שאר חדרי הארוחות-ערב הממלכתיות... אבל זה בכל זאת הבית הלבן, ואם אני אהיה ב-Press Briefing Room אז בכלל...

זה עניין של מזל, ככה הבנתי

אני פשוט זוכרת את זה כסיור די משעמם... אגב, גם הסיור בקפיטול (שקל להצטרף אליו והוא יוצא בחינם כל שעה) מזוויע. נורא התבאסנו על כל המאמץ, רואים בערך 3 אולמות, מקבלים הסבר על פסלים וציורים ויוצאים החוצה. בתור מי שהסתובבה לא מעט בוושינגטון (גיסי וגיסתי גרים שם) - אני הייתי בודקת מה רואים בסיור בביהמ"ש העליון. ספרית הקונגרס מדהימה ויש שם תערוכות מקסימות וכמובן כל המוזיאונים נחמדים במידה זו או אחרת. אנחנו מאוד אהבנו לעשות טיולים רגליים דרך כל המונומנטים - לינקולן, וושינגטון וזה שעל גדות ה-tidal basin, שכחתי של מי הוא, ואפשר כמובן לעבור את כל ה-mall, כולל מדרגות הקפיטול וכאלה, ואז להזמין את ג'וש לבוא לראות מישהו בנשואה cause that's what sons do for old friends of their fathers . וכמובן מוזיאון השואה מאוד מרשים, אבל זה פחות 'ממשל' בזמנו אפשר היה לעשות סיורים חמודים בבנין ה-FBI, כשאנחנו היינו לפני שנה הוא היה בשיפוצים אבל אני זוכרת את זה כסיור מגניב. קצת מורבידי אבל מעניין הוא ביקור בתיאטרון שבו נרצח לינקולן (Ford's Theater), יש שם מלא מזכרות וכל הסיפור די מעניין. אם אתה רוצה המלצות וכו' - חופשי.

אריאל2005

New member
הבינותי..

במוזיאון השואה הייתי בפעם שעברה, מאוד התרשמתי. וכמובן כל הMemorials של הנשיאים, אנדרטת לינקולן המקסימה ובריכת ההשתקפות.. גם בספריית הקונגרס הייתי. ב-National Archives היית?

רק בשביל לראות את הצהרת העצמאות

יש מין תור כזה, במיוחד, היה חביב. לא בדקתי אם יש עוד אופציות, כי זה היה די ממזמן והייתי עם משפחה, ועם הגבר לא טרחנו להגיע לשם. שווה לבדוק מה יש שם. אגב, אולי שווה גם לחשוב על ביקור ב-National Cathedral, ראיתי אותה מהכביש והיא נראתה ממש מרשימה. גם ארלינגטון מאוד מרגש -- טקס חילופי המשמרות מקסים, ואפשר ללכת לבקר כל מיני מפורסמים. איפה עוד אתה מתכנן להיות ? אגב, ב-Off היסטרי, גיסתי מספרת שפתחו "סניף" של ה-Air and Space Museum באיזור לאנגלי בוירג'יניה (שם גם ה-CIA) והוא הרבה יותר מרשים מהמקור ב-Mall. וגם כדי לדעת שבפרברי DC יש Six Flags ואנחנו מה זה נהנינו שם ! מעבר לאתרי הממשל, עשינו בעיקר תיירות של כיף - נכנסנו באקראי לכל מיני מקומות, כמו לחממה של הסמית'וסוניאן (נמצאת ליד דוכן הכרטיסים של הסיור בקפיטול), למוזיאון האמריקות, לסיור מודרך במוזיאון לאומנות מודרנית, לג'ורג'טאון וכאלה.

אריאל2005

New member
אז ככה

אני גם הולך עם משפחה, אבל נתפצל שם, ואני רוצה ללכת ל: -הבית הלבן -הקפיטול -מוזיאון השואה (הייתי גם בפעם שעברה) -המוזיאון להיסטוריה אמריקנית של הסמית'סוניאן (הייתי גם בפעם שעברה, אין כמו לראות את הנעליים של Dorothy...) -Lincoln Memorial (מהמם! הייתי עם אבא שלי, וכשהוא היה בבית-ספר היה להם משימה ללמוד את ה-Gettisburg Adress בעל-פה, וזה הרי חקוק שם על הקיר, אז בחנתי אותו שם לראות אם הוא זוכר את זה..) -Ford's Theater -אנדרטת חיילי ויטנאם (הקיר עם שמות כל הנופלים ופסל שלושת החיילים) -Washington Monument (ה'מגדל אייפל' של וושינגטון) -Jeffereson Memorial -National archives (בפעם שעברה ויתרנו על זה) -ספריית הקונגרס (הייתי גם בפעם שעברה, יפה מאוד, אני רוצה לחפש שם ספר שסבא שלי כתב....) -Roosevelt Memorial (פסל רחוב, יחסית חדש). אולי גם ה-FBI. אנחנו צריכים גם לחפש אוכל כשר ובית כנסת...

לו"ז עמוס, אבל למה רק ממשל ?

לפי הכרטיס שלך אתה אמנם בן 105, אבל אני מניחה שבפועל אתה יותר קרוב לסוף עשרה-אמצע עשרימים ? בכל מקרה, נכון שוושינגטון היא הרבה ממשל, אבל יש עוד דברים נחמדים לעשות שם. ואם מוזיאונים לא עושים לך את זה, תן קפיצה לאיזור ג'ורג'טאון לביקור במצבורי הסטודנטים של GW וג'ורג'טאון עצמה, יש שם חנויות חמודות והמון פעילויות סטודנטים כייפיות ואפילו רק בשביל האווירה וחנויות הספרים. אישית, אני פשוט אוהבת להסתובב. תמיד מגיעים למקומות מעניינים. להיכנס למקומות, לקרוא עיתונים מקומיים, לקחת אוטובוסים. אנחנו ביקרנו במוזיאון להיסטוריה של הרפואה, ובפרט רפואה צבאית, שממוקם באחד המרכזים הצבאיים ב-DC. מעבר לכך שהמוזיאון עצמו הזוי ומרתק ברמות, גם ההסתובבות בבסיס עצמו הייתה מעניינת, וגם השכונה שהגענו אליה, שאחרת לא היינו הולכים בה בחיים. עוד דברים שעשינו - הלכנו לרוב סרטי ה-IMAX במוזיאונים (גם החלל וגם הטבע), הסתובבנו בחנויות המוזיאונים, אכלנו בכל מיני קפיטריות מגניבות של מוזיאונים וקמפוסים, נכנסנו לחנויות ספרים בכל חור אפשרי. זה אנחנו. אבל הנקודה היא שיש מספיק דברים שהם לא "ממשל" שאפשר לעשות לפי מה שכיף לך. לגבי בית כנסת - לא צריכה להיות בעיה, למיטב ידיעתי יש כמה וכמה, ופשוט אפשר להרים טלפון לשגרירות או לעשות חיפוש באינטרנט על מרכזים קהילתיים יהודיים שיוכלו להפנות אותך. גם אוכל כשר זו לא בעיה כזו גדולה. הנה קישור לרשימת בתי כנסת: http://www.jewishdc.org/religious/Synagogues/synagogu.htm מקומות כשרים: http://www.jewishdc.org/religious/Kosher/food.htm http://www.aish.com/travel/washington_dc.asp#kosherdining אה, והמלצה אחרונה - אם יש מזג אויר טוב, שווה לעשות את המסלול של אנדרטת לינקולן עד הקפיטול, דרך הבית הלבן ושאר ה-Mall, ברגל. זה מסלול של כמה שעות נינוחות, אבל הוא מאוד מרגש, והרבה יותר כייפי מלקחת מטרו מנקודה לנקודה.

אריאל2005

New member
אני כבר בן 106

אבל את רוב הדברים שאת מתארת אפשר גם למצוא בניו-יורק (שם אנחנו רשמית מתאכסנים בשאר הטיול), בעוד שמוזיאונים כמו אלה שציינתי אפשר למצוא רק בדי.סי. זה לא רק ממשל, זה יותר היסטוריה אמריקנית, שזה מעניין אותי מאוד. בקשר לחנויות ספרים- אני מתכנן לי חצי יום ב-Barnes and Noble בניו יורק. תודה על הקישורים!

תהנה ../images/Emo13.gif אגב, במרחק נסיעה מ-DC

יש, אאל"ט, לא מעט אתרים נוספים שקשורים בהיסטוריה אמריקאית - החל מארלינגטון, דרך ביתו של ג'ורג' וושינגטון ונדמה לי שגם כמה אתרי קרבות.

למעלה