חצישלישרבע
New member
אני גר עם ההורים... רק בצד
בשבועות האחרונים יצא לי להתקל במספר אנשים בסיטואציה הזו: שאלתי אותם אם הם גרים לבד (אני תמיד עושה את זה, אבל אף פעם לא מייחצנת את הפורום
), והם אמרו לי "לא, עם ההורים". כששאלתי אם הם מתכוונים לעבור למקום משל עצמם, הם אמרו : בשביל מה? יש לי יחידה נפרדת/דירה נפרדת/קומה נפרדת. מבחינתם, יש להם הפרדה ברורה בין החלל "שלהם" לחלל המשפחתי - והם לא משלמים על כך כסף. מטבע הדברים גם חשבונות אחרים מצטמצמים פלאים: כל חשבונות התחזוק לרוב לא עליהם, וגם קניות המזון הן חלקיות - כי הבית ממש ליד. כמובן, קשה לדבר כאן על "עצמאות" במובן המלא שלה, בדיוק בגלל העניין הכלכלי, אבל זה גרם לי להרהר על סדרי העדיפויות כאן: במקרים שלהם המטרה של "חלל אישי נפרד" גדולה מן המטרה הכוללת של עצמאות. לא משנה להם שהם לא משלמים ומחזיקים את עצמם (נהפוך הוא - כך הם חוסכים כסף), כי מספיק להם שיש להם את המקום שלהם. אם לכם היתה אפשרות כזו, הייתם בוחרים בה, או שבכל זאת הייתם הולכים על העסקה השלמה של מציאת דירה - כולל ויתור אפשרי על נוחות, והוצאה כספית לא מבוטלת
מה שאני בעצם תוהה לגביו זה האם "החזות החיצונית" של לגור לבד היא בעצם מספיקה, וזה לא משנה שממש דלת ליד נמצאים אבאמא?
בשבועות האחרונים יצא לי להתקל במספר אנשים בסיטואציה הזו: שאלתי אותם אם הם גרים לבד (אני תמיד עושה את זה, אבל אף פעם לא מייחצנת את הפורום