אני ב-יא

imyy

New member
אני ב-יא

ואני מתכוון להיות עתודהי(ככה כותבים
) אני רוצה לברר קצת אז יש תנאים קבועים לקבלה לעתודה במדעי המחשב או שזה משתנה כל שנה? אם כן בסיסבות מה התנאים? חוץ מזה אני דיסלקט (אחרי איבחון) זה יכול להשפיע?

bodas18

New member
שלום

ראשית כל מאייתים את המילה עתודאים ב- א´. לשאלתך
בקשר לאיבחונך כדיסלקט. אני מציע שתפנה ללשכת הגיוס ותברר (בהנחה שכבר עברת צו ראשון... אם טרם עברת צו ראשון אין על מה לדבר כרגע על עתודה) האם אתה עומד בקריטריון קב"א קצונה שהוא תנאי הכרחי למסלול העתודה. קב"א = נתון הקובע את קבוצת האיכות שלך לפי מבחנים ממוחשבים וראיון אישי. בקשר לשאלתך - התנאים הבסיסיים להרשמה לעתודה (לכל מקצוע): (1) קב"א קצונה (2) ביצוע בחינה פסיכומטרית עד מועד אפריל לכל המאוחר (כולל) (3) עמידה במבחנים פסיכולוגיים-אישיותיים שיערוך לך הצבא (4) עמידה בנתוני הסיווג של המוסד האקדמאי אליו תירשם ולמקצוע אליו תירשם. בהצלחה!!!

imyy

New member
או קיי

עוד לא עשיתי צו ראשון יש לי עוד כמה חודשים השאלה שלי התכוונה לציונים (בגרויות ופסיכומטרי)

bodas18

New member
אה הא

זה מה שנקרא: כל המרבה הרי זה משובח אבל לא להגזים... תשקיע בבגרויות, תלמד טוב לפסיכומטרי והיה שמח ומאושר בחלקך :) ובין כה וכה אין לך מה לעסוק בזה כעת אם לא הייתי עדיין בצו הראשון. אולי רק בלמצוא קורס פסיכומטרי טוב או ספר לימוד עצמי טוב...

imyy

New member
בדיוק בגלל זה אני שואל

אני לא משקיע בבצפר אני לומד רק למבחנים במטמתיקה וגם זה רק יום לפני (ואל תגידו לי שזה לא בסדר כי אני נחשב לתלמיד בין השלושה הכי טובים בשכבה שלי שהיא כל היוד אלפים של נהריה) ואני רוצה לדעת עם כדאי לי להתחיל להשקיע כי אני מסתדר מצוין בלי לעשות כלום אבל אני לא רוצה לגלות שזה לא מספיק לי לעתודה

bodas18

New member
תשמע

ברור לי שבתור תלמיד תיכון אתה לא שש להשקיע בלימודים ויכול להיות שבמתמטיקה זה בא לך בקלות, אבל מה לעשות שלאונ´ זה לא אכפת?... אתה מגיע לאונ´ עם ממוצע בגרות שמשקלל בתוכו את כל מקצועות החובה שלמדת ואת מקצועות הבחירה שלך. ככך שתקבל ציונים יותר גבוהים כך יגדל הממוצע שלך. ממוצע הבגרות שלך ישוקלל עם הפסיכומטרי ליצירת ציון ההתאמה שעליו מסתכלת האונ´. לכל מקצוע יש רף מינימלי של ציון התאמה. אם לא תעבור אותו לא תוכל להתקבל... ואני לא צריך לציין שלעתודאים תמיד מעלים את הרף הזה כדי לסנן רק את הטובים ביותר. אם אתה לא אוהב להשקיע בלימודים אז לדעתי העתודה היא לא בשבילך. האקדמיה זה לא תיכון שאם לא תחמד טוב אז כל מה שיקרה זה שתקבל 60 במקום 100 במבחן ובזה זה מסתכם... זה קשה, זה תובעני וזה מצריך בגרות ואחריות... אם אתה לא אוהב ללמוד עכשיו אז אולי עדיף לך לשרת שירות רגיל וללכת ללמוד אח"כ "כמו כולם". תחשוב על זה... ובכל מקרה - עיצה ידידותית - תמיד כדאי להשקיע בבגרויות... גם אם זה לא כיף... כי עוד יותר לא כיף להשלים אותם אחרי הצבא כשאתה לא זוכר כלום ואתה לא במסגרת שמחזיקה אותך בזה... שיהיה בהצלחה!

imyy

New member
או קיי לא מבינים אותי פה

אני מאוד אוהב ללמוד אם המקצוע קשה אחרת זה לא מעניין לתחון מים או לשבת בכיתה ולראות כיתה שלמה מנסה לפתור כבר שעתיים מה שאתה עשית בהפסקה (ולפי הציונים שראיתי שאנשים אומרים שהיו להם אני לא היחיד אם הבעיה הזו) אז אני לומד רק דברים שמהווים טיפה אתגר [כדי להוכיח שאין לי שום דבר נגד למידה למדתי באוניברסיטה הפתוחה קורס אחד (ואחרי זה סגרו את האפשרות הזאת בבצפר שלנו כי לא עברו מספיק) שם לומדים לבד ועברתי עם 85 בין הבודדים שעברו] ואין גם שום סיכוי שאני אלמד למקצוע הומני אז כל מה שאני מבקש שמישהו בבקשה יגיד לי סביב מה צריך להיות הממוצע כדי להתקבל זה כל מה ששאלתי לא תכננתי לפתוח שרשור מתמשך

bodas18

New member
הבנתי

תחילה אני אתנצל על העזרה שלי... ממש סליחה שהפכתי את השאלה שלך לשירשור... פשוט נוראי מצידי... להבא אני אדע לא לענות לך. ולשאלתך: אין ממוצע בגרות קבוע לכל מקצוע. ככל שיותר יותר טוב. אתה יכול לשאול מהו הציון הפסיכומטרי הדרוש, אבל לא מה הממוצע הדרוש כי אין דבר כזה. בהצלחה.

ככה...

אני מבין שאתה מעוניין ללמוד מדעי המחשב...אני צודק? אתה באמת סגור על זה? כי על תשכח שברגע שאתה נכנס למסול העתודה אתה מקבע את עצמך ל-10 שנים...רוב הסיכויים הם שאם כבר תגיע אחרי הלימודים לצבא,ותצבור ניסיון במקצוע,המקצוע הזה יהפוך בוודאות כמעט גמורה למקצוע העתיד שלך...אז ככה שכדי לך להיות בטוח כמה שיותר בבחירה שלך. בקשר לממוצע בגרויות והפסיכו´,הכל תלוי ב-באיזה מוסד אתה רוצה לעשות את התואר הראשון? בקשר לת"א אני לא בטוח אבל,בקשר לטכניון-הסכם היה 87.6 ואני כמעט בטוח שיצא שזה היה גם הסכם לעתודאים כי יש לי חבר שהיתקבל עם 88...זה לא בשמיים בכלל ואתה גם יכול להתעודד שבגלל שחלה הידרדרות בביקוש למקצוע זה,סכם/ציון ההתאמה לקבלה למסלול ירד גם הוא וסביר להניח שלא יעלה בשנה הבאה. אתה גם צריך לזכור שממוצע בגרויות מחושב באופן שונה בכל מוסד. הנה קישור לעמוד פנימי באתר של הטכניון,כדי להגיע לדף חישוב הסכם תלחץ על "חישוב סכם" (לא צפוי...
) הנמצא בצידו השמאלי עליון של העמוד.ובכלל,דרך שם (העמוד שנתתי לך את הקישור אליו,תמצא עוד מידע רלוונטי שיעזור לך לפחות בכל הנוגע לטכניון. הנה הקישור. פייד!

למעלה