אני בת 29

מיכלוש67

New member
אני בת 29

צריכה לרדת במשקל שאלתי היא הבנתי שתפוח אדמה זה פחממתי רציתי לדעת האם דלורית יש בה כמות והאם היא פחממתית? כי אני אוהבת נורא דלורית וכל יום אוכלת אחת האם בדיאטה כדאי להמעיט בדלורית?כמה קלוריות יש בדלוריתוהאם יש הבדל בין דלורית לדלעת האם דלעת היא יותר קלוריות או פחמימה וכמה קלוריות יש בדלעת?מה עדיף בדיטאה דלעת או דלורית? תודה תשובה דחוף

דלורית

לא בדיוק כמו ירק, ולא בדיוק כמו פחמימה רגילה. יש 50 קל' ל100 גרם. היא באמצע הדרך בין להחשב ירק לבים פחמימה עמילנית טיפויסית. היא עשירה בויטמינים, סיבים, ערך גליקמי נמוך, מתוקה וטעימה להפליא. בריאה מאוד בקיצור. אני מתה עליה ואוכלת כל יום! בדלורית יש קצת יותר קל' מדלעת. אך היא יותר טעימה מדלעת. ובגלל שדלעת דיי תפלה, נוטים להוסיף לה רטבים או רסקים או תיבול מתוק

המשך תגובה

בדלעת מעט פחות קל' מדלורית, אבל לה נוטים להוסיף טעמים ולכן בסוף יוצא שיש בה יותר קל' מאשר דלורית שמתקתקה טבעי. אין פה עניין של עדיף. בלי קשר לדיאטה. אין בעייה לאכול את שתיהן. הן דלות בקל' וההבדל זניח ולא מורגש בשביל להעדיף או להמנע מאחת מהן. עדיף מה שטעים לך, והכל במידה, שתיהן. ואין קשר לגיל 29 או כל גיל.

תשובה

שלום רב, דלעת ודלורית, בניגוד לתפו"א ובטטה, נחשבים כירקות, אינם עשירים בפחמימות ואין צורך בהגבלה מיוחדת בדיאטה. תהני, נטלי

למעלה