אני בשוק!!!!

אייבורי

New member
צאי מנקודת הנחה בסיסית

שהורים אוהבים את הילדים שלהם. בדרך הם גם צריכים להתמודד איתם. אני לא יודע מדוע בחרה האם להשתמש בטקטיקה כזאת אני בטוח ללא ספק שאין שם יצר סדיסטי חבוי שכל עניינו להציק ולענות את הילדה המסכנה. [זה אמנם קיים אבל באופן נדיר יחסית]

ayala26

New member
מוזר

מצד אחד אתה קובל שמשתתפות בשרשור בטוחות שהן רואות את כל התמונה "אתן רואות רק תמונת סטילס אחת" ומצד שני , אתה דווקא בטוח ללא ספק... למה? איזה תמונות אתה רואה מעבר למה שסופר בשרשור? איך אתה יכול להיות בטוח ללא ספק שלמרות שיצר סדיסטי קיים דווקא המקרה הזה הוא לא?

ayala26

New member
גם אני צועקת על הבן שלי

אבל אני לא סוגרת אותו בחדר ומשמיע לו בכוונה תחילה תוכנית שהוא אוהב בטלויזיה ואוסרת עליו לצאת. זה המקרה שמתואר פה - לסגור את הילד בשירותים, לא להרשות לו לצאת ולשים בדי וי די תוכנית שהיא אוהבת, להגביר קול כדי שהיא תשמע בשביל מה צריך לשים תוכנית בטלויזיה שהיא אוהבת, להגביר קול כדי שהיא תשמע ותתענה? מה זה קשור לצעקות? אם אני רוצה למשל שהבן שלי ילך לישון בצהריים כי הוא עיף והוא לא רוצה ואני שמה אותו במיטה ואוסרת עליו לצאת אני סוגרת את הטלויזיה בשביל מה הוא צריך לשמוע מה שאני לא מרשה לו לראות באותו רגע? וכל זה לעולם לעולם לא התקשר לגמילה. גם ילדים גמולים מפספסים. לדעתי האישית חוצפה ממדרגה ראשונה לעטוף את הילד בחיתול במשך שלוש שנים ואז להחליט יום אחד שמספיק לי להחליף לו חיתול ואוי ואבוי אם הוא יעשה בתחתונים. חינכת את הילד שלך שלוש שנים שזה בסדר לעשות צרכים על עצמו - תתמודדי עם ההשלכות של גמילה. (אני גידלתי את הבן שלי בלי חיתולים, הוא לא נגמל, זה היה תהליך טבעי והיו פספוסים, ראי מה כתבתי בתגובה בשרשור הזה למעלה)

אייבורי

New member
אני שמח עבורך

אבל אשמח לשמוע יותר על שיטת גידול ללא חיתולים האם התינוק היה פשוט משתין ומחרבן במיטה על השטיחים פשוט משחרר חופשי בכל השטח?

ayala26

New member
בדיוק להפך!!

תינוק בחיתול עושה צרכיו בדיוק באותו זמן ובאותו מקום שהוא נמצא כשיש לו. תינוק בלי חיתול מסמן ומבקש גם ללא יכולת להביע במילים שהוא צריך עזרה והוא מחכה (כן! כן!) שיקחו אותו למקום שבו נהוג אצלנו לעשות צרכים. אצל כל הורה זה מקום אחר, יש כאלו שעושים מעל סיר ויש כאלו שבגינה. אצלנו זה היה בשירותים מההתחלה. זה היה לי נוח לשבת איתו יחד על האסלה. הבן שלי לא עושה צרכים במיטה עוד לפני גיל שנה מהסיבה הפשוטה - הוא לא עושה צרכים מתוך שינה. בשביל לעשות פיפי (ומי עושה קקי באמצע הלילה?!) הוא מתעורר וכשהוא מתעורר גם אני מתעוררת ועוזרת לו. הוא כאמור כבר בן שלוש וחצי וכבר לא צריך עזרה. הוא כבר הולך לשירותים לבד.

ayala26

New member
מה שכתבתי זה בדיוק לפני גיל שנה וחצי

בגיל שנה וחצי הבן שלי למד לומר "פיפי" ואז כבר הסימנים היו ברורים. קרא את הקישור שצרפתי הוא מסביר הכל בהרחבה.

ayala26

New member
בגיל שנה עברנו באופן קבוע לישון יחד

לפני כן לפעמים לא הייתי מספיקה להגיע לחדרו כשהיה מתעורר. יש כמובן גבול לכמה תינוק יכול לחכות שיבואו אליו. זה מה שקורה לתינוקות עם חיתולים. הם לא מחכים כי ממילא אף אחד לא בא.

ayala26

New member
ולמה זו אכזריות לשמה

כי היא נקטה פעולה כדי **לגרום** לבת שלה לבכות! גם הבן שלי בוכה והוא ממש לא יקבל כל מה שהוא רוצה רק בשביל שיפסיק לבכות שהוא רוצה משהו שאסור אבל אני לא גורמת לו בכוונה לבכות. אם אני לא מרשה לו עוגיה או גלידה אני לא אוכל מול פרצופו עוגיה או גלידה כדי שיזיל ריר ויתענה. גם אנחנו מתנים את הטלויזיה בדברים אחרים אבל כשאסור לו לראות טלויזיה אנחנו לא נשים לו את התוכנית שהוא אוהב כדי שישמע מה שאסור לו לראות. סיפרתי לבן זוגי על הסיטואציה וגם הוא חושב שזו התאכזרות. אנחנו גם בשום אופן לא סוגרים אותו בחדר או בשירותים (הוא דווקא נעל את עצמו פעם
). מעולם לא התעורר בי רצון להשפיל ולהעליב את הבן שלי ככה. גם כשאני צועקת עליו אני מבקשת ממנו סליחה כי הוא נעלב באמת וזה גורם לי רגשות אשמה. זה לא עונש אפקטיבי להעליב את הילד שלך.

אייבורי

New member
פרשנות שלך לדברים

אני פשוט אומר שזהו מצב קפוא בעולם דינמי [אין לי מושג למה רצתה שהילדה תבכה, מניח כי יש שם מאבק כוח] דר"א "כליאה" או שלילת חופש איננה מעשה אכזר בעיני. דר"א זה שעדיין לא שלחת את הילד לחדרו, זה לא אומר שלא תעשי את זה בעתיד וגם אם לא, זה לא מעיד דבר על הילד של השכנה. [יש ילדים כאלו ויש אחרים]

down under1

New member
אוי, ברח לי

התאור של המעשה כפי שנעשה מראה על אמא עם הפרעות קשות. היא לא מסוגלת לשמור על פרופורציה מול הילדה שלה ומגיבה ברוע. כן, יש אנשים רעים. ואם נשמע לך יפה נפש לצקצק למשמע תאורים כלאה אז שישמע. לדעתי עונש כה הוא הרסני ומראה הרבה מאוד על היחסים, תגובות וקבלה של הילד. כדי לעשות משהו כה צריך קודם כל להסתכל על הילד כעל פחות מההורה. הוא פחות והרגשות שלו פחות חשובים והדברים שהוא עושה נעשים מרוע ולכן מותר להגיב ברוע. זה גם מראה על אמא חסרת יחולת שליטה וריסון עצמי. הרי כולנו מגיעים לתסכולים מול הילדים אבל רובנו מסוגלים לעצור ולחשוב על התגובה שלנו.

אייבורי

New member
אז תתפסי אותו ../images/Emo13.gif

אני מסכים שנשמע מהתאור, תגובה היסטרית ואגרסיבית. מאחר ושנינו לא יודעים את שלל הנסיבות שהביאו אותה לשם אני פשוט משתדל להחריש ולא לצקצק בלשון. באופן כללי אני מסרב להקל ראש בהתנהלות אנשים וילדים ולא פותר אותם באמירה שרוע מוביל אותם.

down under1

New member
תכלס אנחנו שומעים פה על סיפור שנשמע

ע"י משהי שאנחנו לא מכירים על ספסל בגינה. אפשר להגיד לצורך העניין שזה סיפור מפוברק שבחרנו לנהל דיון על התוכן שלו. אתה יכול לדמיין נסיבות שעונש כזה יהיה הגיוני להם?

ניקולי

New member
שלא נדע איזה הורים יש

מסכנה הילדה טראומה לכל החיים... דברים כאלו לא עוברים גם כשהילדים גודלים. נראה לי שהאמא הזאת היא מחוסרת עצבים והיא מנסה להתפטר מדברים מהר במקום להתמודד איתם. אני מאוד מקווה שהילדה תהיה שונה ממנה ושעם הילדים שלה תנהג אחרת. ילדים זה סבלנות והרבה סבלנות זה לא העיקר להביא ילדים לעולם...

buba300

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gifהאמא בטח צאצא של היטלר. נאצית!

למעלה