אני בשוק

אני בשוק ../images/Emo2.gif

זה מתחיל להיות מהנה יום שישי עושה לי FRIZ בשוק {FRIZ המצאה שלי מנוחה גברית גרידא יענו עזבי אותי בשקט ( באמא שלך )} אפילו קניתי עגלה כזו עם 2 גלגלים כמו בכל מקום גם כאן יש מותגים אז לא היתה עגלה של NIKE אז קניתי מותג שנקרא חוויה , מדהים מה נכנס בפנים חצי אבטיח פיצוחים ירקות פירות ממתקים תבלינים ופרחים 3 ליליות 15 ש"ח. יש בשוק משהו מיוחד אני מעדיף לנסוע לשם באוטובוס להיכנס לאווירה לרדת ממש בשוק ולא לחפש חניה ואז הצעקות והקולות הריחות והמראות מתערבבים להם במין תערובת ששיכת רק לשוק , עד היום הייתי בטוח שהמזגן בשוק מקולקל היו הבנתי שאין בכלל מזגן וזה מגביר רק את ההנאה , יש לי כבר דוכנים קבועים מעדיף לפרנס את אלה הבודדים כל מיני רוכלים שמוכרים איזה בצל ירוק ב 2 שקלים או אלה שמשקיעים בצעקות כל היום צועק אז מה אני לא אקנה אצלו , הכי קטעים שניסיתי להתמקח עם אחד על מחיר העגבניה אמרתי לו תגיד למה אצלך עגבניה ב 2 שקלים וכל השאר שקל וחצי מה הוא עונה לי ? תגיד לי מה אנחנו בשוק.. הכי כייף זה לפרוק את הכל על השיש פתאום מגלים כמה דברים קונים במאה שקלים . שבת שלום .

y o u r

New member
בשוק תתנהג כמו בשוק../images/Emo8.gif

חחחחחחחחחח נו באמת מה זה כאן ? פורום?

טליסמה

New member
ויש ביניהם אנשים יצירתיים

צועקים בחרוזים "רק היום, רק היום עגבניות בשקל... בשקל אל תגידי הייתי ולא קניתי אל תגידי ראיתי, רציתי ופיספסתי..."

seg sug

New member
כשמגיעים החום נעלם

האישונים מתרחבים, הנחירים מסניפים, ריחות צורות , צבעים, בליל של צעקות, אנשים מזדחלים, אם מהחום ואם באפשרות לבדיקת מחירים. הימים שהייתי מגיעה לשם- לסופו של השוק בתחתית-עולה עד למעלה ויורדת חזרה מחליטה שרירותית, היכן להעצר- ואיזה דוכן נראה לי יותר. אין הסבר למה זה, או אחר, פעם המחיר, פעם המוכר, ופעם הירק שנראה יותר. צבעים, כל הצבעים, התיאבון נפתח ורוצה הכל, פתאום הכל נראה חיוני והכרחי ואין זה חשוב כי לאחר זמן נזרק בחלקו, נזכרת לרגע בתאנים המתוקים, שטרם התחסלו. העיניים- העיניים הכל קונות. כל דוכן מרגש ואחר, קונה מזה, וקצת מזה, והידיים מתמלאות, ומגיעה עד מוכר הפרחים: "היי שלום" לך אומר, "זמן רב לא הגעת לכאן", "איך? איך אתה זוכר?".נדהמת משיבה, זה היה כל כך מזמן, אמנם לקוחה קבועה, לא מפספסת שישי, גם באוטובוס צפוף ומחניק. עם שקיות עמוסות, ועייפות שכזאת והידיים אוי כמה שהן נקרעות. לעיתים עם ילד על מנשא גב, מאושר, או נדהם מהתרחשויות שסביבו. "אותך זוכר" הוא לי אומר, גורם לי לחייך, עד בפנים בתוך הלב. "את תמיד פרחים אצלי קונה- אצלך זה בלב בנשמה", "תודה" עונה אני במבוכה,(היה שווה לבוא רק בשבילך- חושבת במוחה). השוק, והרוכלים הפירות והירקות שנראים נפלא, מעוררי תאווה, כאילו קורצים בשימחה,קני ותהני. עכשיו להגיע הביתה הפרחים לסדר, להרגיש מלאה איך עושים לי טוב בנשמה להרגיש את האור שהגיע מהשוק עטוף צלופן- משם עד לכאן, אלי לשולחן. להכין ארוחה דשנה, מלאה, ולבסוף להתרווח על אבטיח וגבינה. כן הפעם הדרך חזרה היתה ברכב במזגן, אך לא נפגמה ההנאה. (תודה על התזכורת עכביש
)

שוטפים ואוכלים,הכי טעים כך

אבל מעבר לזה.אפשר למלא תאנים,בכבד עוף או בבשר טחון וירק,קצת יין ולתנור.

seg sug

New member
מלבד הטבעי ביותר

לבצוע לבדוק ולאכול, חותכים ומטגנים במחבט, יחד עם שזיפים מוסיפים לשוקיים מטוגנים קלות בחמאה ושום דבש, יין אדום, מלח, פלפל, רוזמרין וזנגביל מכניסים לתנור.... חום גבוה בגריל, והמעדן מוכן לאחר 40 דק'- ללקק האצבעות. בתאבון

מי נום

New member
הכי טוב עם גבינת עובש או קממברט

או גבינה חריפה אחרת. חוצים, שמים את הגבינה ואוכלים. אפשר גם לחתוך לסלט ירות או לאפות בתנור עם יין אדום. הכי טעים לדעתי - קר וטבעי - שעה במקרר ולטרוף

לי יש לי יש....שימו לב

שוטפים את התאנים עושים x עם סכין שמים גבינת מסקרפונה בפנוכו...כמובן מעורבבת בסוכר וסוכר וניל(תמצית או סוכר וניל של ממש)אפשרי גם גרידת לימון שמוסיפה המון... ואופים כעשרים דקות... מקררים וטורפים, אחלה דבר בשתי דקות עבודה, בתאבון.. נ.ב :אפשרי להחליף את גבינת המסקרפונה בקרם פרש...יאמי.

R a c h e li

New member
עכבישי.....אני בשוק...../images/Emo25.gif

מתי לוקח אותי לסיבוב בשוק ....גם על מאתיים אתפשר... יווווווווווו כמה שבא לי שוק.... |עגבניה מלפפון בצל חציל אפרסק מילון אבטיח שום פטרזיליה שזפים | ;-D

יערית

New member
../images/Emo6.gif

תודה על החיוך בבוקר
הבאת לי רעיון לקנות עגלה עם שני גלגלים מאובזרת שמורה במצב מצויין, ידית אחיזה מעץ +טסט לשנה,יד ראשונה כמובן
ולהתחיל במסע...

יעלילה1

New member
לא קראתי קודם, חשבתי שאתה מדבר

על שוק אחר... אז נכנסתי לקרוא, ככה לפני ארוחת הבוקר. מחפשת נחמות באינטרנט, אחרי שהילדים הלכו איתו. וההודעה שלך הזכירה לי את התקופה שגרתי בשכירות עם חברות, ואיך היינו הולכות לשוק בשישי, וכמה נחמד זה היה אז. היום הכל בסופר, קר ומנוכר, אבל לפחות קרוב לבית.

השתקנית

New member
אחחחחחחחחחחח השוק

לא יודעת על איזה שוק מדובר אך ביסודם כולם דומים שוק הכרמל שוק התקווה שוק מחנה יהודה ריח של שוק כל היופי מתערבב עם הג'יפה לפעמים אני מסתובבת בשוק ורואה את כל השפע הנשפך מהדוכנים ואת התיירים עומדים ומצלמים............ ומטיילת אט אט קונה ג'בטה חמה חמה מהמאפיה בוצעת חתיכה חתיכה ומטיילת קונה דובדבנים ואט אט מסיימת אותם (אפילו בלי לשטוף - רק שאמא שלי לא תשמע.) או שהולכת לחנות של ציון וקונה גבינה בולגרית וככה גונבת עם הג'בטה ו-100 שקלים???????? זה מספיק לחודש........................

וואלה

אהבתי. את שכתבת עכביש ואת כל התגובות. גם אני קניתי תאנים. עכשיו רשמתי מתכונים. תודה חבר'ה

למעלה