אני בשוק טוטלי...

Juramento

New member
אני בשוק טוטלי...

נכון שהיינו קטנים אז אמרו לנו שבזמן השואה עשו מהיהודים סבון? לפני שיצאנו לפולין נשאלה השאלה האם זה נכון או לא ואמרו לנו שאין לזה הוכחות משמעותיות וזו שמועה בלבד. עכשיו, אני גולש לתומי, חיפשתי קצת חומר על מחנה ההשמדה סטוטנהוף שבדנציג, גרמניה-פולין, ולפתע מצאתי קטע, בו יש תמונה של מפעל קטן לייצור סבון במחנה. שמו של הסבון הוא RJS ומשמעו הוא "Reines Judische Fett" ובעברית - שומן יהודי טהור. "הרופא" של המחנה מאוד התגאה בהמצאה שלו, שיטה לייצור סבון משומן...לא יאמן...ואני לתומי חשבתי שזו באמת סתם שמועה...

Pukipsey007

New member
לא לא לא..

ראשי התיבות לא מציינים עשוי משומן יהודי אלא משהו לתעשיית הרייך- R זה רייך ושאר האותיות זה משהו.. אבל זה לא "עשוי משומן יהודי" או "שומן יהודי טהור". טוב, זה מה שהמדריכה שלנו אמרה לפחות.

../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif../images/Emo12.gif מה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifזה רק שמועות../images/Emo35.gif

הייתי בטוחה שזה נכון..=/..טוב עדיף שזה יהיה שמועות..

מדריך1

New member
סבון

זו רק שמועה, שהחלה עם הגעתם של ניצולי השואה לארץ. בזמנו בהר ציון היה מרתף שואה ושם אף הציגו מוצג שכזה. לצערי הכנוי "סבון" החל מאז. מבחינה פיסיקלית וכימית זה לא ניתן לביצוע, וזאת, מפי מומחים.

Juramento

New member
תסתכלו בעצמכם

לפי האתר שצירפתי, מדובר בראשי התיבות האלה - שומן יהודי טהור. והערה למדריך, מבחינה כימית ניתן להכין סבון משומן אדם מכיוון וסבון מכינים משמן/שומן חי או צמחי + NAHO שהוא בסיס(אלקלאי) חזק מאוד. הסבון מהשומן החי(ומכינים כזה דרך אגב) הוא סבון מאוד מאסיבי ומשמש לניקוי של דברים מאוד מסויימים.

Juramento

New member
הנה -

אז ככה: בתמונה המצורפת רואים את רופא המחנה, רודולף ספאנר(בשטוטנהוף). הוא זה שהגה את הרעיון והמציא את דרך הפקת הסבון הנ"ל.

Juramento

New member
קראו -

One of the worst crimes committed by the Nazies has been in Stutthof. Professor Rudolf Spanner, an SS officer and "scientist", was owner of a small soap factory located in Danzig. In 1940, he invented a process to produce soap from human fat. This "product" was called R.J.S. - "Reines Judische Fett" - which means "Pure Jewish Fat". Hundreds of inmates were executed for the "production" of soap. Rudolf Spanner was very proud of his invention. Following testimonies of some survivors, he used to spend hours and hours just to admire his "invention". At the liberation, the Allies discovered chambers full of corpses used for the production of soap. After the war, Rudolf Spanner was not arrested and continued his "researchs"...

חייםלוי

Member
מנהל
קראתי גם באתר הזה וגם בעוד אתרים

על כל שבמחנה שטוטהוף ייצרו סבון מיהודים. פענוח ראשי התיבות שם לא מתאים RJS Reines Jüdisches Fett הרי יש שם S. לעומת זאת זה מתאים ל Seife שזה סבון בגרמנית. בחיפוש בגוגל מצאתי את האתר הזה http://www.ihr.org/leaflets/soap.shtml ובו מתברר שראשי התיבות לא היו RJS כי אם RIF Reichsstelle für Industrielle Fettversorgung משרד הרייך לאספקת שומן מסחרית. הסיפור על עשיית סבון מיהודים החל להתפשט כבר בגטאות ובמשפטי נירנברג אפילו הביאו חתיכת סבון שנעשתה מיהודים, כמוצג משפטי. את האתר הזה יש לקחת בערבון מוגבל מאוד משום שהוא שייך למכחישי השואה. הוא גם כותב שם שהסבון הזה היה לפחות עדות מוחשית בניגוד למשרפות שאותן לא ראינו. באנציקלופדיה ויקיפדיה הצרפתית מתייחסים לענין הסבון כאמת. http://fr.wikipedia.org/wiki/Stutthof אבל עדיין לא מסתדר לי ענין פענוח ראשי התיבות RJS עם Reines jüdische Fett

../images/Emo41.gif../images/Emo23.gifאז לא הבנתי משו=/

זה לא סתם שמועות
יעני זה נכון

Juramento

New member
אני לא אתפלא אם זה נכון.

מאוד אופייני למוח הגרמני. לפי דעתי, זו אמת.

מדריך1

New member
סבון

ל juramento לא מתכוון להתוכח עמך, היות ואתה תמיד חושב שאתה יודע הכל,וזאת מתגובות קודמות. לכן, אעלה רק תהיות. ככל הידוע לי, זה לא נכון וגם מדענים טוענים כך, יותר מכך, בדקתי ב-2 מקורות מהימנים- 1. אניקלופדיה של השואה- בערך שטוטהוף,אין מילה ולו חצי מילה בענין כל כך זוועתי ואיום. 2. שואה- שכתבה פרופ' לני יחיל- אחת מחוקרות השואה הנחשבות, וגם היא לא מאזכרת את הענין. היות וגם קראתי עשרות ספרים ומקורות בנושא השואה, מעבר לשמועות לא מצאתי איזכור בענין,וגם במש כל לימודי את נושא השואה זה לא עלה. ודבר נוסף- אתרי אינטרנט למיניהם לא תמיד מהימנים, כי האויר חפשי ואפשר לכתוב ככל העולה על דעתו של כל אחד, מעבר לכך כבר העירו כאן על הסתירה שבראשי התיבות, וכנראה זה מקור הטעות כי היה אז, נוח ליחס כל דבר לא הגיוני ונורא לנאצים, כי אכן זה בלתי נתפס את אשר עשו.

Juramento

New member
למדריך

ראשית, אינני יודע הכל ואני לא אומר פה שום דבר שלא בדקתי לפני. שאלתי שתי מורות לכימיה האם זה אפשרי, ואחרי חשיבה משותפת הן הגיעו למסקנה שכן, זה אפשרי. שנית, לא אמרתי שזה באמת קרה. אמרתי מראש שזו השערה, ולפי דעתי האישית, אני לא אתפלא אם זה אכן קרה - והנאצים הוכיחו לנו שהמוח שלהם איפשר להם לעשות דברים מהסוג הזה. הם ניצלו כמעט הכל. חוץ מזה, לא יצאתי בהצהרה גורפת - זה קרה! נכון? בקשר לראשי התיבות, הבנתי שזו טעות, פשוט לא שמתי לב אליה עד שלב מסויים. יום טוב

אלון....

לפי מה שאני יודעת ושסיפרו לנו בפולין גם אני לא תפלא אם זה נכון אחרי הכל שערות של יהודים שמו בכריות אז למה לא להכין סבון מהם (בציניות כמובן). מדריך אלון הוא אחד האנשים היותר חכמים שאני מכירה ולא נראה לי שהוא סתם יכתוב משהו שלהוא לא בדק לכן אולי כדי שאתה תבדוק מה אתה כותב. שנה אזרחית טובה לכל חברי הפורום נ.ב - ב- 17.1 יש פגישת סיכום של המשלחת שלי עם ההורים והאשת עדות והמדריכה איזה כיף זה....

s o m e o n e19

New member
קודם כל שלום לכל חברי הפורום

אני נכנסתי היום פעם ראשונה לפורום הזה וראיתי את הדיון הזה. לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר "נפילת ברלין" של אנטוני ביוור (anthony beevor), שם סופר שלאחר כיבוש העיר דנציג בידי הצבא האדום נשלחה וועדה סובייטית מיוחדת לבדוק את המכון בו ייצרו את הסבון, ועל פי הספר (שנראה נאמן מאוד) זה קרה באמת. הסבון לא יוצר רק מגופותיהם של יהודים, אלא גם מאזרחי וחיילי בריה"מ, פולין וארצות אחרות שנרצחו במחנה ההשמדה שטוטהוף. ולידיעתכם הכללית, אותו פרופסור שפאנר ועוזריו, שחקרו את הנושא וייצרו את הסבון, מעולם לא הועמדו לדין מכיוון שעיבוד גופות לא היה בגדר פשע.

DaveAmaze

New member
היי גם קראתי :) ספר מעולה

תתקן את התגובה שנתתי למטה לגבי המספרים כיא אני פשוט לא זוכר.

DaveAmaze

New member
עשו סבון מאנשים באופן כללי אבל

אבל לא למטרות מכירה המונית. שהרוסים התקדמו לשטח גרמניה הם מצאו מפעל שבו 85 גופות אם אני לא טועה, ללא ראש. שעשו מהן סבון :/

למעלה