אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-ם!!!!

PMTrainer1987

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-ם!!!!

שנים ייחלתי לפתיחת הפורום הזה - והנה הוא הגיע! בלי ידיעתי! למזלי חבר שלי סיפר לי שהוא נפתח... אז קודם-כל אציג את עצמי: אני ירון, בן 14, טולקינאי מושבע. קראתי את: ההוביט (מקור, ת. חיילים), שר הטבעות (באמצע קריאת המקור, ת. לוטם), הסילמריליון (ת. לוטם, מחזיק ברשותי את המקור, מוכן ומזומן מיד עם קץ שר הטבעות) אני אמנם לא שולט עדיין בכל רזי טולקין, אך זה לא מפריע לי לאחוז בדעה שטולקין הוא ללא כל ספק הסופר הטוב ביותר שאת ספריו קראתי בכל ימי חלדי! בכל אופן, יודגש לאלתר שאני לא אוהב את "ההוביט", ושר הטבעות הוא האיכות האמיתית של טולקין. אני נהנה מטולקין לא רק ברמת הסיפורת, אלא גם ברמה הפילוסופית והרגשית. ועכשיו, לאחר כל הבירבורים, אני סוף-סוף מסיים...

לאנשים יש נטיה לזלזל ב"הוביט"...

באמת שאני לא יכולה להבין למה. טוב, למען האמת אני כן יכולה- "ההוביט" היא יצירה קלת- דעת יותר, מבודחת בפני עצמה ומשעשעת יותר מאשר שר הטבעות. ואנשים לא מעריכים את זה- נראה שהרוב חושב שזו איננה איכות. אני חושבת בדיוק להפך- ההומור האישי כל כך של טולקין, החם והאבהי, אם ניתן להגדיר זאת כך, מפוזר בנדיבות ממש מקסימה בין הדפים. אני חושבת, שבדרכה שלה, "ההוביט" היא יצירה לא פחות טובה מהטרילוגיה. בנוסף לכך, ההוביטים זוכים שם לתיאור יותר מעניין מאשר בשר"ה, לדעתי. חברה שלי קוראת את שר"ה בלי שקראה את ההוביט; ניסיתי לשכנע אותה לא לעשות זאת, אבל היא מתעקשת. אני חושבת שהיא מפסידה הרבה ממה שכל אחד שקרא את "ההוביט" יודע על טבעם של ההוביטים. שנאמר- זוהי דלעתי. Galadriel

PMTrainer1987

New member
תגובתי

ההוביט - אמנם הוא מתאר את ההוביטים באופן מפורט יותר, אך הוא כתוב בסגנון שונה - tough luck! על-אף שהוא חלק בלתי-נפרד מן הלג´נדריום, מבחינת תחושת ההנאה שלי בזמן הקריאה הוא אינו משתווה לספרים אחרים, ולאו דווקא של טולקין. בשרה"ט טולקין עושה שימוש רב ועוצמתי ברגשות הקורא. חוץ מן העובדה שהסיפור עצמו הוא קרוב למושלם, איכותו נמדדת, לפחות בעיני, גם בעובדה שכשאני קורא את הפרק השני של החלק הראשון, The Shadow of the Past, אני מרגיש איך קצב פעימות הלב שלי עולה, ובייחוד כשמגיעים תקטע בו גנדלף אומר לפרודו: ".This is the Master-Ring. This is the One Ring to rule them all" זהו חלק בלתי-נפרד מאיכות הספר, בעיני, והוא פשוט לא מופיע בהוביט...

yuvalr1

New member
על ההוביט

לדעתי אתה צודק החלט. באמת יש משהו שונה בשר בטבעות שאין בכל ספר אחר שקראתי. אך ההוביט הוא עדיין יצירת מופת ואין לזלזל בה! ההוביט זהו ספר נהדר ומקסים!

Hermione HP

New member
שלום לך, וברוך הבא..!../images/Emo20.gif

היי! אני סמדר, פוטריסטית מושבעת, שאוהבת גם את טולקין (ובגלל זה על תשמיץ את ה"פ בנוכחותי...
...)
אני לא אהבתי כל כך את ההוביט... הוא היה די נסחב... אני מניחה שזה בעיקר בגלל שקראתי את שרה"ט לפני.... (בלי קשר לסרט... קראתי הרבה לפני שהוא יצא..)
למרות שזה בטח נשמע די נדוש, אני יותר מעדיפה את העלפים על ההוביטים... ויותר מתחברת אליהם..

פרמיר

New member
שלוש ../images/Emo99.gif

גלדריאל, לותיין וידריל ומבנות התמותה: איאווין וניינור ניניאל

למעלה