אני בעליו החוקי

Javelin

New member
../images/Emo6.gif

איך החדשים האלה החליטו מה נושא הפורום ? דרך אגב, אתמול לראשונה טעמתי בנדיקטין (35 שקל ל1/8 כוס סניפטר, אבל מה אחלה של משקה), לא פלא שטל משבח כל הזמן אותו, הקטע שהגישו לי אותו הרגשתי שהמשקה חם ועלו ממנו אדים, זה היה ממש מצחיק. אני בא לשתות והאדים נכנסים לי לגרון ומשתקים אותי (הרמתי את הכוס איזה פעמים שלוש עד שהצלחתי לטעום). שאלתי את הברמן אם הם חיממו אותו, הוא אמר שלא ואז הוא הסתכל על המדף של המשקאות שיושב מעל התאורה ואמר שכנראה זה בגלל זה. אני יודע שמשקאות וחום לא הולכים ביחד, מה דעתכם על זה ? אחרי שהבנדיקיטין התקרר הוא דווקא איבד מטעמו. לו רק טל היה מחובר ...

thenewone

New member
אני בעליו החוקי

של בקבוק ברונלו די מונטליצ'ינו, קסטלו באנפי 1998. מישהו (מוש?) יכול לספר לי קצת עליו...

siete

New member
אאוץ'! ממש חכם להחזיק משקאות מתחת

לתאורה. דברים כאלה מעצבנים אותי!

rustynail

New member
את הבנדיקטין כמו הקוניאק

נהוג לשתות בכוס מחוממת....אבל בנדיקטין בבישול תמידי זה כבר טיפשי...

Orrza

New member
../images/Emo124.gif יש לי ביקורת חמורה!!!

לא נכון בכלל!!!! כוס סניפטר מחוממת זו המצאה וכאילו "הגדלת ראש" של חבר'ה שרוצים להנות יותר מהאדים של המשקאות. ברמנים רציניים יודעים שכוס הסניפטר בנוייה על מנת שהמשקה יחומם קלות ע"י ידו של השותה, ועקב כך ישוחררו ארומות נעימות מן המשקה. חימום הכוס (אקט מיותר ומקלקל שהומצא ע"י ברמנים ששמעו בחצי אוזן על חשיבות החימום של המשקה ובד"כ נעשה ע"י קיטור של מכונת אספרסו): א. מבטל את הצורך בכוס סניפטר, מכיוון שאין צורך בחימום מהיד כי הכוס כבר חמה די והותר, אפשרי באותה מידה להשתמש בלוובול או קולינס... ב. מחממת את המשקה באופן מוגזם, וגורם לתחושות שהוזכרו כאן, כגון "חנק". ושוב: לא מחממים כוס סניפטר בשום אמצעי חוץ מהיד. מי שיש לו השגות, שיכתוב ליצרני הקוניאק ויספר להם איך הוא מחמם את הכוס כדי לשתות, וישאל לדעתם... מייד הם שולחים לו כח בינלאומי שיפלוש לו לבר ויבנה שם שלטון חדש!!! כמו בעירק. בהצלחה לכולם.

thenewone

New member
מסכים עם אורזה

ובכל אופן לא מבין איך מהשאלה שלי על היין האיטלקי שקיבלתי הדיון הגיע לפה... מישהו בכל זאת על היין?

Javelin

New member
אופססס סורי ניובי

התכוונתי לבקר את החדשים האלו שחושבים שהם יודעים מה נושא הפורום. וכבר החלטתי להמשיך עם זה. אין לי מושג על היין שלך אבל מוש בטוח יודע.

rustynail

New member
לא מסכים...מנהג עתיק יומין שמגיע

מארצות קרות...או ממוזגנות קשות כמו אצלנו..יצרני הקוניאק אפילו משווקים כלי חימום סניפטר מיוחדים להנאה מלאה של הקוניאק... וכמובן שהכוונה היא לא להרתיח את הכוס אלא לחמם אותה קלות שלקוח לא יחכה עם המשקה ביד עד שיתחמם אלא העבודה נעשתה בשבילו משקה המוגש בטמפ' גבוהה מטמפ' החדר ...משקה המשרה חמימות נעימה...לא נעים בקיץ בכלל .... אגב מנהגי קוניאק מספר צורות הגשה: 1. ניקולשקה הגשה רוסית ידועה של הצאר! פלחי לימון עם קפה טחון וסוכר 2. תפוזים\לימונים בליווי שוקולד מריר משעשע אותי שאנשים שוללים דרכי הגשה כל פעם מחדש בלי לצאת מהקונכיה שלהם ולטייל בעולם וללמוד קצת דרכי הגשה מקומיות ועולמיות....הדרך האוניברסלית הומצאה עבור הקישור הבסיסי ביותר ומה הלאה כל מקום למנהגיו אין הגשות מוטעות(לא ליפול לקיצוניות) איש איש והנאתו ישנם הגשות מוזרות מצחיקות משעשעות ואף מזוויעות לדעת שמרנים חנוטים אבל הנסי יצאו עם ההנסי הייבול(זוועה!!!) ואני מכיר אנשי הנסי שוט אבל הדרך המקובלת היא כוס שחוממה קלות עד לטמפ גוף! ומשם ההנאה מתחילה...צ'ירס!

Javelin

New member
אז אם הבנתי אותך נכון

אם מחממים את הבנדיקטין (אני לא בטוח עדיין איך לעשות את זה בבית, אולי לשים את הכוס בתוך מיכל מים חמים ?) זה בסדר ? אבל עד טמפרטורה של 35 מעלות בערך ? אם כן אז אדים אמורים לעלות מהמשקה (באיזה טמפ' בנדיקטין מתאדה :)) ?

rustynail

New member
לא הבנת נכון.... יש לחמם כוס ריקה

קלות ז"א שתשים את הכוס בידך היא חמימה ולא יותר ואז תמזוג המשקה לתוכה

thenewone

New member
אני לא אוהב את זה ככה

זה חם לי מדי ואפילו מחניק. אני מעדיף את הכוס בטמפ' החדר, בישראל היא בוודאי מספיקה.

למעלה