אני בעד...

michal optimit

New member
אני בעד...

ליריקה! כל יום, מילים של שיר אחר של פינק פלויד. מי בעד?

meandmeandme

New member
אמממ... נשמע לא רע בככל

רק אולי כדי יותר כמו כל שבוע כדי שיהיה זמן למצות את הדיון. אז נגיד יעל תתחיל ותרפרסם את השיר הראשון וכולם יכתבו עליו מה הם חושבים עליו, פירושים שלהם שלו, מידע עליו ודברים כאלה. ואז בסוף יעל תבחר מי יכתוב שבוע הבא וכך הלאה. ואם קצת מזל לכל אחד יהיה הזדמנות לכתוב שיר. מה אתם אומרים? מה את אומרת יעל?

Yael Floyd

New member
קצת מוזר לי לחשוב על זה, אבל ננסה.

ואם זה יילך נהפוך את זה למסורת בפורום
אז השיר GOODBYE CRUEL WORLD Goodbye cruel world I´m leaving you today Goodbye, goodbye, goodbye Goodbye to all you people There´s nothing you can say To make me change my mind Goodbye לקח לי אולי שעה לנסות להסביר לטליה איך הבנתי את זה (והיא חייבת לי על זה שיר, אבל לא חשוב) אבל בדרך כלל אנשים מפרשים את השיר הזה כשיר התאבדות, וככה גם אני חשבתי מזמן, עם כל הקטע של "שלום עולם אכזר, לא יעזור מה שתגידו לי, אני הולך, ביי ביי..." (תרגום עלוב, תתעלמו מהקטע הזה) אבל בעצם זאת "החומה" האחרונה שהוא בונה לפני שהוא הופך למן היטלר קטן כזה ואוטם את עצמו לגמרי ומאבד את ההגיון לגמרי (לדוגמה בשיר RUN LIKE HELL שמגרשים יהודים מהבתים וכושים מאיזו מסעדה והאונס ובלה בלה.. לא צריכה לספר לכם כנראה) קצת מבולבל, אבל מה שניסיתי להסביר זה שזה לא שיר על הרצון שלו להתאבד, להעלם מעולם וכו´ וכו´ אלא הצעד האחרון לפני החומה שהוא בונה. (בעעע.... מבולבל נורא....)

את יודעת משו?

זה דווקא מאוד מיסתדר לי מה שכתבת פה.. בהתחלה באמת חושבים שמדובר על פרידה מהעולם היפה שלנו אבל כשמיתעמקים קצת מעבר ומנסים להבין את התהליך ואת כל המשמעות של הסרט הזה, את התהליך של בניית החומה ואת מה שהיא מייצגת, אז מה שאת טוענת נישמע מאוד הגיוני, וזה אפילו סוגר לי כמה קצוות בהבנה של השיר הזה ניסחת בצורה ברורה את מה שישב לי בראש במעורפל...

meandmeandme

New member
../images/Emo45.gif

אין בשיר הזה כוונה של התאבדות כי עם זה היה ככה לא היה דיסק שני לחומה. השיר הזה, כמו שאמרת, מדבר על הלבנה האחרונה שפינק שם בחומה שלו, הלבנה שגרמה לו להנתק מהעולם והשיר הזה עם מעין שיר פרידה מהמציאות. הוא אומר לכולם שאין להם טעם לנסות כי כבר החליט הוא עוזב היום, היום הוא שם את הלבנה האחרונה בחומה. זה שיר מצוין שגומר את הדיסק הראשון בצורה מושלמת. הסוף של השיר הוא מין סוף קטוע כזה. זה נותן הרגשה של ניתוק באמת והוא מבדיל את השיר הזה מהשיר שמקביל לו "outside the wall". שיר שממשיך זמן מה אחרי סופו האמיתי במין מנגינה מלודית עליזה. בחירה מצוינת לשיר ראשון בשרשרת שתקווה תיהיה ארוכה.

avivs

New member
מישהו מכון לעזור לי להבין את

קומפטרבלי נומב? אני לא מצליח להבין את השיר הזה (הכוונה: אני לא מצליח לקשר את השיר עם החומה בכלליות, אבל אני לא מבין אותו כול-כך בכול מקרה)

meandmeandme

New member
אממ... אני ינסה...

קומפטרבלי נאמב הוא שיר שבא אחרי שפינק חוסם את עצמו מהעולם לגמרי. בשיר מדברים שתי קולות, הרופא, שזה מי ששר את הבית (רוג´ר ואטרס), ופינק שאותו מגלם דיוויד גילמור בפזמונים. השיר מתאר מצב שבו פינק ניהיה מנותק לגמרי מהמציאות ואינו מסוגל לתקשר יותר עם בני-אדם, מצב זה נגרם בעיקר בגלל החומה שבנה אך כנראה גם בגלל סמים. השיר מתחיל בניסיונות של הרופא להעיר את פינק וליצור קשר איתו "is there anybody in there?". הרופא טוען שהוא מסוגל להפחית את הכאב עם פינק יגיד לו מה כואב לו בדיוק. הבית הראשון נגמר והפזמון נכנס. בפזמון פינק אומר שהוא לא מצליח לקלוט את הרופא "your lips move but i can´t hear what your saying". פינק טוען שלא כואב לו ושאין מה לעזור. פינק שקוע בזיכרון מהעבר, הוא מספר על איזה מחלה שהוא חלה בה שהיה קטן, מחלה זו מוזכרת גם ב"mother". הוא משווה את הההרגשה שלו עכשיו להרגשה שלו במחלה ההיא והוא טוען שהרופא לא יבין אותו ולא יבין את המחלה, שהוא לא תמיד ככה ושהוא "comfortably numb". בתרגום חופשי cofortably numb זה "מנותק בנוחות". פינק מנותק מהמציאות, מהכאב, מהעולם, מאנשים, מהרופא ונוח לו עם זה. אחרי זה הדוקטור חוזר ואומר "ok" זאת אמרת "בסדר, אתה לא עונה" ואז הוא ממשיך "רק דקירה קטנה [...] זה יחזיק אותך במהלך ההופעה, בוא הגיע הזמן ללכת". הרופא מזריק לפינק חומר כלשהו שאמור להחזיר אותו למציאות, הצעקה של פינק מראה שהוא חזר. במהלך כל הדיסק "the show" זה בעצם מטאפורה לחיים "must the show go on?" "so you thought ya might like to go to the show", הפעם לעומת זה, הכוונה היא כנראה להופעה שפינק הולך להופיע. פינק חוזר לשיר והוא טוען שהוא עדיין לא קולט כלום והוא עדיין תקוע בזכרונות מהעבר אף הפעם זה לא מחלה אלא איזה "fleeting glipse" או "מבט זריז". לא ממש ברור למה הוא התכוון אבל אחד הפירושים זה שכהוא היה צעיר הוא ראה מבט זריז של מה שהחיים באמת (מות אביו), הוא ראה שהם לא כאלה נפלאים כמו שהם אמורים להיות ושהם מלאי כאב, אימה, ואובדון. אבל עכשיו הוא לא יכול לדעת בדיוק למה הוא התכוון והילד גדל והחלום נעלם. הוא עדיין קאמפטרבלי נאמב.

Yael Floyd

New member
מה?!?!?!?!

היום כתבתי לך הסבר ענקי!! אני לא מאמינה שהוא לא נכנס!!! זיינתי ת´שכל שם שעוווווות על השיר..... דאמט.....

Eclipsed 0

New member
מעולם לא הבנתי...

מה גורם לו להפוך להיות כזה, בעצם... אגב, לשיר הזה אמנם אין משמעות כזו, אבל ל"Stop" דווקא יש (לדעתי).

meandmeandme

New member
בערך...

בשיר סטופ פינק אומר כאילו די לחומה. stop i wanna go home take of this uniform and leave the show but im waiting in this cell because i have to know have i been guilty all this time הוא שם לב לאיזה סוג של בן אדם הוא הפך והוא אומר שהוא רוצה לעזוב את ההצגה ולהתאבד אבל הסיבה היחידה שהוא נשאר זה כדי לגלות אם הוא אשם. הוא רוצה לדעת אם בגללו הוא בנה חומה, אם בגללו החיים כאלה מכוערים.

Eclipsed 0

New member
זה באמת מאוד צרם לי באלבום\סרט...

הוא די עסוק שם בלהאשים את אמא שלו, אשתו, ווינסטון צ´רצ´יל, הצבא האנגלי, אדולף היטלר, מערכת החינוך, קוקאין, הרואין, קנאביס, האמרגן שלו, המעריצים שלו ומלה"ע ה-2 שדפקו לו את החיים. (אז מה גרם ל"פינק" להיות פאשיסט-נאצי-וואטאבר?)

meandmeandme

New member
\/\/\/\/\/\/

זה נכון שכל הדיסק פינק מאשים אחרים במה שהוא הפך להיות אבל תמיד יש לו ספקה כלשהיא שאולי הוא אשם בכל זה. הוא יודע שיש כזה סיכוי ולכן הוא מכחה למשפט. השופט מערך מכריז שזה הוא שאשם בהכול אבל יכול להיות שזה רק בגלל שכל העדים מאשימים אותו ואף אחד לא מוכן לקחת אחריות. זאתת אומרת שאי אפשר ממש לדעת מי אשם חוץ מזה שחומה אשמה, מי אשם בחומה? לך תדע, אני אומר שכולנו.

Eclipsed 0

New member
סליחה, חשבתי שאתה מתכוון לענות

על השאלה ששאלתי - מה גרם לו להפוך למנהיג טוטליטרי פתאום?

למעלה