אני בסין - לא קל פה

fef24

New member
אני בסין - לא קל פה

טוב, מיותר לציין שהשבוע בבייגינג היה די קל. יצאתי מבייגינג בתחושה שפיצחתי את העיר הזאת (ומיציתי אותה אחרי 6 ימים), והסתדרתי ברכבת ל- טיאנג'ין, והכל... רק כשנחתתי בטיאנג'ין התחיל הכל להסתבך. גיליתי שזו עיר נטולת מלונות (ובטח ובטח אכסניות) שלא לדבר על שמץ אנגלית שהיה עוזר מאוד, ובכלל... הייתי מיואש, ושילמתי יותר ממה שרציתי, אבל ניחא, עבר, והעיר אפילו נחמדה, עם ניחוח אירופאי. זה היה לקח ראשון לא להאמין ללונלי... משם נסעתי לטיאנשן, שהיא ממש מגניבה, העיר כלום, אבל היה שם בחור שאימץ אותי, לקח אותי מהרכבת עד שמצאנו יחד מלון, ואחרכך לאכול, ואז ישבנו באינטרנט יחד, והיה ממש מגניב. חוץ מזה גם ההר נחמד מאוד, אומנם הוא ההר הראשון, ואין לי למה להשוות, אבל עדיין אני מאמין שהוא מאוד יפה, רק המון מדרגות... משם נסעתי לצ'ופו, וגיליתי שוב שהלונלי מסריח... מה שאומר שאין לי איך להגיע מצ'ופו לשאנחאי, וזה די מדכא. אז אם מישהו יודע איך אני יכול להגיע לשטנחאי מצ'ופו, אנא עזרתו.... חוץ מזה, אני מקווה לא להתייאש יותר מידי עידן

סינית 2

New member
איך להגיע מצ'ופו לשנחאי

היי חזרתי לפני כמה ימים מסין והייתי בצ'ופו ובשנחאי אבל באמת אין דרך (לא שחיפשתי כזאת) להגיע ישירות מצ'ופו לשנחאי המסלול שלי היה כך:נסעתי מביג'ינג לג'ינאן ומשם לצ'ופו אח"כ חזרתי לג'ינאן הייתי שם יומיים ומשם נסעתי לצ'ינגדאו ומצ'ינגדאו לקחתי אוטובוס שינה של 10 שעות לשנחאי. האוטובוס האחרון יוצא מצ'ינגדאו בשעה 21:00 ומגיע לשנחאי ב-6 בבוקר. אין לי מושג עד היום למה, אבל כשהגענו לשנחאי לאיזה תחנה קטנה שלא נראית כמו תחנה מרכזית הנהג אמר לי ולחברה שלי להשאר באוטובוס כי עוברים לתחנה אחרת (כך הבנו את הסינית שלו) ומשום מה הוא חשב שאין לנו מה לעשות בחוץ אחרי 10 שעות באוטובוס... אז עצתי לך-כשאתה רואה שכולם עוזבים ומתחילים לנקות את האוטובוס-זה הזמן לצאת מהאוטובוס!!נשארנו שם שעה מיותרת, מחכות שהאוטובוס יסע למקום אחר לשווא... אל תתיאש-הסינים לפעמים מייאשים ולפעמים נחמדים-כמו הסיני שעזר לך,יש עוד מלא כאלה והם יעשו הכל כדי לעזור לך על הצד הטוב ביותר (אלה שעוזרים). ובאמת קשה להתרגל לסין, לוקח קצת זמן. בהצלחה בהמשך הטיול ותהנה!!

happydog23

New member
להגיע לשנגחאי מצ'ופו - יש דרך יותר

קצרה. אפשר לקחת אוטובוס לטאי-שאן (Taishan) ומשם לעלות על רכבת. אני לקחתי משם רכבת לסו-ג'ו אבל נדמה לי שאפשר גם לשנגחאי. רק תזכור- בגלל שזאת תחנה באמצע הדרך אי אפשר להזמין hard sleeper, אבל תקנה כרטיס לעמידה וכשתגיע לרכבת תבקש לשדרג כרטיס (המשפטים מופיעים בלונלי). קצת יותר קשה, מבחינת שפה וכו', אבל הרבה יותר קצר (אלא אם כן אתה מעוניין לבקר בצ'ינגדאו כמובן).

fef24

New member
טוב, יש רכבת מינזו

אבל כאמור, אין אפשרות להזמין מקום ישיבה אפילו... למי שרואה את ז בזמן הראוב, איך אני משדרג על הרכבת עצמה? זו נסיעה של 9 שעות, ולא בא לי להעביראוה על כסא... אגב, ראיתי כאן מערביה שכן קנתה כרטיס בטאישן ויש לה מקום שינה, ככה שזה אפשרי, אבל בינזו המוכרת התעקשה שאי אפשר... אז איך משדרגים? עוד מעט הנסיעה וממש לא בא לי להיות על כיסא 9 שעות...

happydog23

New member
גם 9 שעות בכיסא זה לא כזה נורא

זה עדיף מ-9 שעות בעמידה... הייתי תמים וצעיר בסין ולא ידעתי שאפשר לשדרג.

אMור

New member
הפשטות והתמימות בכותרת שלך

ממש מפתות אותי להחליף את החתימה שלי... אני בסין - לא קל פה גדול.

למעלה