אני, בן זוגי ואמא שלו...

אני, בן זוגי ואמא שלו...

החמות המיתולוגית. אמת או אגדה אורבנית? איך זה אצלכם? אמא שלו. מפריעה לקשר או אולי (האם בכלל יכול להיות) תורמת לקשר? ולמה נזכרתי, כי הכתבת מלאישה מראיינת עכשיו לכתבה בנושא (מי שרוצה שישלח לי מסר ואני אקשר ביניכם (אפשר בעילום שם)). וחשבתי שזה נושא מעניין לדיון, כאן, אצלנו בבית.

../images/Emo35.gifאמא שלו? מי זאת? לא מכירה....

באדי הצהובה

lili81

New member
בדיוק היום

דיברתי על זה עם חברה... אומנם היא לא מתערבת ישירות בחיים אבל לפעמיים הוא מוציא משפטים מהפה שאני יודעת שזה ממינה... היא עוזרת לנו שצריך אומנם אין עדיין ילדים אבל מאמינה שלא תיהיה לה בעיה ...לעיתים אני חושבת שהבעיה היא שלי כי אני מרחיקה אותה ממני היא נורא רוצה להיות לי לחברה אבל אני מסרבת בתוקף ובאלגנטיות מחשש פן תיכנס לי לחיים יותר מידי כבר אמרתי שהיא מעדות המזרח שהם נורא אנשים חמים ולעיתים חמים מידי השבוע היא התקשרה אליי סתם לשאול משהו על בושם שהוא קנה לי ולא הבנתי למה היא לא התקשרה אליו... אין לי עניין בלהיות לה חברה יש מספיק אבל אני בהחלט שומרת על קשר נורמלי וכולם שמחים בחלקם... כשקנינו את הבית פחדתי שהיא תתינחל פה ..כי היא גרה דיי קרוב אבל היא היפתיעה ולא באה.. סך הכל הכל ממש בסדר לאומת סיפורים על חמות וכלות... יצא לי קצת ארוך .. סליחה

לא בשביל לזרות מלח... ../images/Emo3.gif

אבל אנחנו דוגמא לאיך אפשר שיהיה נהדר. אמא שלו כל כך שונה ממני. אישה דתיה ומבוגרת. אני שני דורות ממנה וחילונית. ולמרות זאת יש לנו קשר נהדר
היא אמרה לי מיד בהתחלה - "כשהבן שלי מתחתן, יש לי עוד בת". והיא לא רק מבטיחה אלא גם מקיימת. אני אוהבת אותה כאילו היתה סבתא שלי (היא מבוגרת מאמא שלי). היא באה מדי כמה שבועות לשבת. מכיון שהיא דתיה ואני מנהלת בית חילוני, היא באה עם סירים. יש לי סט כלי אוכל מיוחד כשר למהדרין רק לארוחות איתה. שמים פלטה, מיחם. אבל מדליקים אור ורואים טלביזיה. היא לא מעבירה ביקורת. כל אחד יחיה כפי שמתאים לו. היא לא מתערבת או מחטטת. פשוט נשמה טובה. שמחה כל כך שזה ככה. ודרך אגב - גם ההורים שלי לא מתערבים. הם יכולים לייעץ אבל לא להעביר ביקורת ובטח ששומרים על הפרטיות שלנו ולא נכנסים לנו לחיים.

אנחנו מסתדרות יופי

גם בן הזוג ממש שמח שהמקרה שלנו שונה משהיה עם ה-X לי היא מראה דברים מיוחדים מדברת איתי על כל מיני דברים אישיים וגם נותנת לי מתכונים כשאני מבקשת אפילו הצלחתי לעשות מאכל שנשים אחרות לא הצליחו לעשות כשהיא נתנה להם אותם. אני שמחה שהיא יופי של בנאדם (מעבר לעובדה שהיא עוד לא חמותי באופן רישמי)

Tully Is Here

New member
מאחלת לכל אחת חמות כמו שלי

אני מתייעצת איתה לפני שאני מתייעצת עם אמא שלי. היא פשוט מקסימה ובעלי עשה עבודת הכנה לפני שהגעתי, היא ממש לא מתערבת לנו בחיים, יודעת בדיוק איפה הגבול. משקיעה בנו כל הזמן. פשוט אישה נהדרת. ולמרות שאנחנו מאוד שונות בהשקפת עולם שלנו, אנחנו מאוד מכבדות אחת את השניה

1נעמונת

New member
אני נישאתי ליתום

לא בכוונה, לצערי הוריו נהרגו בתאונה מחרידה שם באוקראינה. אבל אין לי צל של ספק שלו (והלוואי) פולה הייתה בחיים, היא לא הייתה מצליחה "לאכול" בכזו קלות את הכלה הזרה שבנה הביא הבייתה - ישראלית מחוספסת לגמרי, שאומרת את דעתה בלי בושה, ו...רחמנא ליצלן, א-שוורצע. הרוסי מתקשה לעכל את מה שבישל.....אמא שלו בטח הייתה חוטפת מזה שבץ.

Nataly A

New member
בהתחלה הייתי משוכנעת שהיא שונאת

אותי. עם הזמן הבנתי שהיא פשוט אישה שדי מרוכזת בעצמה רוב הזמן. והיא אמנם אוהבת את הבן הבכור שלה מאוד, אבל היא כל הזמן נעה בין אגואיזם ללחנוק את זוגי (שאני לא בטוחה אם הקו המפריד שם כל כך עבה...). בהתחלה היה בינינו מעין משוך בחבל סמוי, כי אני מאוד דומיננטית במערכת היחסים שלנו, והיא התחרפנה מזה שהיא כבר לא האישה היחידה בבית, ובטח לא בחייו של זוגי. אני חושבת שהיא השלימה עם זה כיום. אבל היא נדחפת לנו לחיים בצורה מזעזעת - כל מה שמעניין אותי כרגע זה לקבל את העבודה ולעוף מפה על טיל. אני מקווה שהמצב ישתפר ברגע שיהיה בינינו קצת מרחק.

Oיון

New member
אמא שלו רק איחדה ביננו יותר..

כמה שהקשתה- ככה נהינו נאמנים יותר אחד לשני... היום מנסים להסתדר, בכל זאת.. לא קל חמה פולניה..

נושא קשה

אני לא יכולה להגיד שאימא שלו מגעילה אלי או מתייחסת לא יפה או מתערבת אבל היא לפעמים מגזימה בדרישות למשל לבוא איתה לקנות משהו בזמן שתככנו ללכת. להשאיר אותי ביום שבת לבד בבית עם חום גבוה כי היא מתעקשת שהוא יגיע לאכול איתה. לבקש לבוא איתנו למלא מקומות ועוד מאידך היא משתדלת להכין לי דברים מיוחדים לאכול משתדלת לשאול לשלומי ולתת לי דברים ...

s h i r k u s h

New member
יש פורום שנקרא "חמותי ואני"

ונכנסתי בעבר בגלל לינק מהדף הראשי של תפוז ומאז מידי פעם נכנסת לקרוא והסיפורים שם מדהימים. אין לי כרגע בן זוג, אבל עם האקס למשל היא לא ממש הועילה ולא הזיקה, אולי כי היא לא גרה איתו ביחד וראיתי אותה כולה פעם אחת בקשר שלנו.

ענתי 10

New member
../images/Emo10.gif

אני וחמותי זה סיפור שאפשר לכתוב עליו רומן בן 10000 עמודים לצערי. אני באמת מנסה שהיחסים יהיו בסדר כפי שאני מבינה את זה ואני מאמינה שגם היא רוצה, אבל עושה את זה בדרך שלה שדר"כ ממש לא מתאימה לי. למשל היא קוראת לזה אכפתיות, אני קוראת לזה שתלטנות וחטטנות שלא במקום וכו'. דוגמא עכשיו היא הגיע לפני חצי שעה. על הדרך היא פיזרה עשרות עצות/הערות. ברחתי לכאן

למעלה