אני במיעות?

seeyou

New member
אני במיעות?../images/Emo153.gif

אני חושב ש" המסורת" או תרבויות עתיקות גורמות לרוב המלחמות-בעיות עוני. האנושות אמורה להתקדם בתפיסה ולא לחזור לצורה שבתית! השוני בין העמים-בין שפות ובין מנהגים גורמים לרוב הבעיות ! לשליטה של "חזקים-עליונים" על חלשים...רק בגלל המסורת.. קחו לדוגמה יוגוסלביה... בזמן טיטו..הייתה מדינה..יחסית יציבה.. כיום,מספר מדינות,יותר חלשות עם שנאה אחד כלפי השנייה..לדורות!! והכול למה?"המסורת".....היא יותר חשובה מאשר ערכי אדם כאדם! קחו לבנון...כול כפר מדינה נפרדת... הדוגמה הקלאסית היא ברית המועצות לשעבר! היו 110 עמים...כאשר בכול אחד היו מספר זרמים... הרוסיים לא הבינו שזה יהיה הגורם לקריסתם!..השוני.. ומה ניתן לעשות?לשבת לגבש "תבנית" לאומית אוניברסאלית-לא חייב להיות אמריקאי...עם שפה אחד!! ודת(כן!!) דת אחד אשר תכלול את המנהיגים החשובים של רוב הדתות!!

זה לא יילך

פשוט כי האדם הוא אינדיבידואליסט מיסודו. אבל נכון הוא שהלאומניות היא מכה עולמית, שגורמת לכל מיני "לוחמי חירות" למעשים איומים ולא רציונליים. חישבו כמה הרוגים היו נחסכים מהעולם אילולא רצח פרנצ´יפה את יורש העצר האוסטרי.

אריק פ

New member
כנראה שלא הרבה

זה בערך כמו לחשב כמה הרוגים היו נחסכים לולא אריאל שרון עלה על הר הבית. זה לא שזו באמת היתה הסיבה , אלא רק תירוץ. @אריק

seeyou

New member
..ולולא אריאל שרון חצה את התעלה?

הרגל "כפוי טובה"...של בני אדם... שוכחים את הדברים החיובים ומנפחים את השלילים! למרות העליה שלו על הר הבית ,דרך אגב,מאות אלפי יהודים עלו מ1967 הוא רשם הצלחות יותר מברק,אשר ברח מלבנון-תוך פקודה להתפטר מהנשק ! ואם מדברים על פוליטיקה,מי זה מצנע? אם הוא כל כך טוב,אז חייבים לפטר את כול ההנהגה הישנה,פרס,רמון,בורג!! משה רבינו ,רצה לנהיג את העם,סיבב אותו במדבר,עד שכול המתנגדים מתו!

אריק פ

New member
לא הבנת נכונה את דברי

אני התכוונתי שרצח יורש העצר האוסטרי לא היה הסיבה לפתיחת המלחמה, זה היה רק התירוץ. עשיתי השוואה למקרה דומה - עליית שרון על הר הבית, וגם כאן התכוונתי שעלית שרון על הר הבית לא היתה הסיבה , אלא רק תירוץ. תירוץ עלוב. ולולא אריאל שרון חצה את התעלה, כנראה שלא היית מדבר איתי. בכל מקרה לא בעברית. @אריק

נכון

ופרינצ´יפה היה שליפה פוטוגנית מהמותן, אבל ללאומנות ודאי היה משקל מכריע בפריצת מלחמות העולם(הבלקן, גרמניה).

seeyou

New member
ללאומנות ודאי היה ,יש,ויהיה../images/Emo59.gif

.............משקל מכריע בפריצת מלחמות העולם!!!!!!!! וזה מרגיז! מבחינה ביולוגית יש זהות בין אנשים של כל הדתות....וזה יכול לספק בסיס שהיה "גורם יחיד" ל"יצירת" בני אדם! העולם הופך ל"כפר" אחד גדול ועם הטכנולוגיה של היום אפשר לתכנן עולם חדש,גן עדן ... ...לא חייבים למות על מנת להגיע לגן העדן...

all about eve

New member
פתרון אוטופי: פדרציה עולמית

על מנת להקים ממשלה כלל עולמית מאוחדת שתדאג לכל בני האדם, תפסיק את המלחמות, ותעביר כספים לאזורי פיתוח, מבלי לפגוע ביחוד התרבותי של כל לאום, עלינו להקים פדריצה של כל המדינות בעולם. לכל מדינה תשאר הזכות לקבוע את מדינות הפנים שלה, ולשמור על הצביון התרבותי שלה. לעומת זאת מחלוקות יפתרו בדרכי שלום מבלי להילחם ולההרג. אתם חושבים שבארצות הברית לא היו מחלוקות בין המדינות על מים מאז מלחמת האזרחים למשל? תאמינו לי שהיו אבל זה עדיין לא אומר שיוצאים למלחמה. בשנים האחרונות אנו רואים מגמה של יצירת גושים גודים של מדינות. אני בטוח שבעוד 50 שנה העולם (אם הוא יתקיים עד אז) יהיה מחולק למספר גושים גדולים. זה פשוט יותר משתלם והרבה יותר בוגר.

ANTiADi

New member
המממ...

במקום לפזר את כל הכוח, המרוכז כבר עכשיו אצל כמה קפיטליסטים גדולים, אתה מציע לרכז אותו עוד יותר??!?

all about eve

New member
חס וחלילה!!!!!!!!!!!!!!!

הריכוז נועד למנוע ביזבוז אנרגיה מיותרת על מילחמות, על מנת לפזר את המשאבים למקומות שבהם הם דרושים. כמובן שהדבר דורש הבנה שאם אחד סובל זה אינטרס שלי לעזור לו, הבנה שאני לא חושב שקיימת היום. אני ינסה להסביר כמה זה יועיל. היום העולם מוציא בערך 1000,000 דולר ביום על כלי נשק. תאר לך שחצי מזה היו מעוברים לתוכניות לשיפור הסביבה. היה מדובר בסכום של 500,000 דולר ליום כלומר 182,500,000 דולר לאיכות הסביבה. תאר שבמקום ארצות הברית היו היום 50 מדינהות שונות. לכל אחת מהן היה צבא נפרד. ואינטרסים אחרים. מצב ארצות הברית היה גרוע בהרבה.

seeyou

New member
ממשל כלל עולמית !../images/Emo24.gif

..."לכל מדינה תשאר הזכות לקבוע את מדינות הפנים שלה, ולשמור על הצביון התרבותי שלה...????????????? דעתי לא! יש למחוק-לבטל-לשנות ולאחד.את הצביון התרבותי שלה...מזה נוצר הלאומניות!! לחשוב על אזרח אוניברסלי,נטול צביון,או בעל צביון אוניברסלי.. שפה אספרנטו(דיזנגוף) קיימת כבר עשרות בשנים אך היא לא שימושית.. למה? בגלל הצביון - לאומניות... שפה אחד-כמו מטבע אחד יכולים להיות בסיס לשינוי הכלל עולמי! גם זה יקח מאות בשנים ,זה עדיין ישתלם לאנושות(תוך הקפדה על הילודה!!!

אבל שוב, אנשים יתנגדו

אני מאוד בעד גלובליזציה, אבל לא הייתי רוצה שכל מקום יאבד את המאפיינים התרבותיים שלו. לא הייתי רוצה לשמוע אנגלית בישראל, אנגלית באיטליה, אנגלית באיסלנד... העושר התרבותי והדתי של העולם שלנו הוא דבר יפה שצריך לשמר, כי מכל תרבות אנחנו יכולים ללמוד משהו. יוצא מהכלל הוא האיסלאם במתקונתו העכשווית, שבכלל לא הייתי בוכה אם היה מוכחד בכוח הזרוע. הנה דת שבאמת אי אפשר ללמוד ממנה שום דבר מלבד שינאה.

אריק פ

New member
עד שהסכמנו...

עד שהסכמנו בנוגע לפרנצ´יפה אתה חייב לקלקל?
לדעתי אתה צודק בנוגע לאיסלאם רק עם תיקון קל - את מנהיגי דת האיסלאם הנוכחיים (רובם, לא כולם) היה שווה באמת להכחיד בכוח הזרוע, או עדיף בכוח ההיגיון, אבל מפה ועד להגיד שמהאיסלאם אין שום דבר ללמוד מלבד הנשאה? לעיתים לא כדאי למהר למסקנות חפוזות. לדעתי האישית, מהאיסלאם אפשר ללמוד לא פחות מהנצרות והיהדות. @אריק

אולי מהאיסלאם של

אז. חליפות קורדובה, וכאלה. היתה תקופה בה האיסלאם הוביל באסטרונומיה, מתמטיקה ועוד. אבל במתכונתו הנוכחית, אני לא ממש רואה מה אפשר ללמוד מדת השהאידים הזאת.

דניאלמ

New member
מה ההבדל בין דעתך לדעת המוסלמים

הקיצוניים שמאמינים שצריך להפוך את כל "הכופרים" בעולם למוסלמים ולבטל כל חשיבה או התנהגות תרבותית אחרת??? תחשוב קצת אתה פשוט מציע דיקטטורה תרבותית גלובלית בשם הנאורות והקידמה.. אולי תקרא את הספר 1984 ותחכים...

דניאלמ

New member
האם תשלח לחינוך מחדש את כל מי..

שלא רוצה להכנס לתבנית האנושית החדשה שלך???. שהיא בעצם-דת חדשה רק בלי אמונה רוחנית כלשהי.

למעלה