אני במילכוד

מיקי 35

New member
אני במילכוד ../images/Emo7.gif../images/Emo35.gif

שלום לכל חברי הפורום, רוצה לספר לכם את הסיפור שלי. מקווה שזה לא יעייף אתכם. אז ככה… אני נשוי 8 שנים (+ שנה מגורים משותפים) וחיי המשותפים עם אישתי מעולם לא היו אידאליים. היא נכנסה לחיי בתקופה שהייתי בודד מאוד, אחרי שנים רבות של דיכדוך ודיכאון, ולבד ארוך מאוד. הכניסה שלה לחיי הביאה בי לשינוי מאוד חיובי. היא חיזקה לי את הביטחון העצמי, שעזר לי בעצם לבנות את עצמי שוב מההריסות, גם מהבחינה האישית, וגם מהבחינה המקצועית אפילו. על זה כמובן אני אסיר תודה לה, ולעולם אהיה. בקיצור… כדי לא להאריך בדברים התחתנו. מיותר להגיד שמן הרגע הראשון ידעתי שהיא לא האחת בשבילי. לא שלא אהבתי אותה… אבל תמיד ידעתי החל מהרגע המאוד ראשון שנכנסה לחיי שאנחנו לא ממש מתאימים. למרות זאת התחתנו. חיינו המשותפים היו רחוקים מלהיות רגועים. הרבה מריבות, הרבה השפלות (בעיקר מצדה). חיים בצל מתח תמידי. הרבה צעקות, והרבה אלימות מילולית. ובכל זאת… שנים אחרי שנים לא פירקתי את החבילה. לא יכולתי להודות (בעיקר לעצמי) שהקשר לא עובד, שהנישואים לא עובדים. אחרי שנים מספר הבאנו ילדה מקסימה לעולם, שהיא עולמי, שאני מאוהב בה עד לעומק נשמתי. החיים המשיכו, בדיכדוך… התרכזתי בילדה, ובתוכי ויתרתי על האושר שלי כי שאבתי אושר מהילדה שלי. עד שברגע מסוים בלי כוונה, בלי לחפש, ככה במקרה הופיע בחיי מלאך. הופיעה אישה שגם לה עברו ועוברים תלאות קשים ביותר בחיי הנישואים שלה, שפתאום גילמה בתוכה כל מה שחלמתי באישה. חכמה, רגישה, מקסימה, מיוחדת, מלאך של ממש, התגלמות הטוהר והיופי. התאהבתי בה עד לעומקי נשמתי. ידעתי אל מהרגע הראשון, ואני יודע את זה גם עכשיו שהיא ה"אחת". תוך זמן לא ארוך אישתי עלתה על הקשר. הגילוי הוביל למעשה לשינוי יסודי ביחס שלה אלי, ובכלל בחיי הנישואים המשותפים שלנו. היום הרבה יותר רגוע וללא ספק חיים יותר טוב. אבל הלב שלי כבר לא שלה… הוא נתון למישהי אחרת. אין ספור פעמים חשבתי לפרק את החבילה כי איך אפשר לחיות תחת קורת גג אחת חיי נישואים בלי אהבה ? אבל תמיד אין ספור דברים עצרו בעדי. הילדה בראש ובראשונה, הפחד מהבדידות (אין כל ביטחון כי האישה השניה תעזוב את בעלה כדי להיות איתי… ולמעשה יותר סביר שלא). בקיצור… אני ממשיך לחיות את חיי בדרך כלל לא רע… אבל בידיעה כי משהו בהם לא שלם. אני לא כאן ולא שם, ואני גם לא מעז לעשות את הצעד הדרמטי. זהו בגדול. תודה לכם על ההקשבה, ואשמח לקבל תגובות.

הלב שלך נתון למישהי אחרת

הלב שלך הוא שלך. אתה "נתת" אותו לאחרת ואתה הוא זה שיכול להחליט "לתת" אותו לאחרת אחרת, ואפילו לאשתך. וכתבתי כך כדי להדגיש את אלמנט הבחירה והאחריות. אני כותב "נתינה" במרכאות כי נתינת הלב היא מסוג הנתינות שניתן לתת ללא הגבלה ודבר לא נגרע ממך בעת הנתינה, נהפוך הוא. אם אתה רוצה שחייך יהיו שלמים, עשה את הבחירה. אולי תעבור תהליך כואב של ויתור ופרידה, אבל עשה את הבחירה והיה שלם עימה. גם בחירה להשאר במצב הקים היא בחירה. רק קח את האחריות על הבחירה והיה שלם עימה. שום דבר איננו מושלם. בחר במתאים ביותר עבורך והיה שלם עם בחירתך.

מה הקטע עם 8???

יש משהו מיוחד בסיפרה 8??? ואני חשבתי שהמשבר הא דווקא אחרי 7!!! לעניננו: א. זה רק פטהמורגנה!!! מה שאתה מספר על האישה השניה לא אמיתי כי אתה לא באמת מכיר אותה!!!!!!!! ב. לצערי איש מאוד חכם, פעם אמר לי : שאולי הדברים עכשיו בסדר אבל לא משנה מתי זה עוד פעם יתפוצץ ואותם תחושות יעלו ויצופו כך שלא הייתי בונה על זה!!!!!!! ג. תמשיך להשקיע את אהבתך בילדה!!!!!! על זה אני יכולה להבטיח שתקבל "פיצוי" בצורה של אהבה בחזרה (אם תדע לא לעשות את השגיאות).

מיקי 35

New member
דווקא כן מכיר ../images/Emo99.gif

שכחתי לציין שהקשר שלי עם האישה השניה נמשך כבר כמעט שנתיים כך שאני כבר מכיר אותה לא רע בכלל... חוץ מזה אני מסכים כי לעולם אין לדעת איפה האושר והאם צעד זה או אחר הוא דווקא הצעד הנכון, לפעמים אנחנו פשוט הולכים אחרי תחושות ורגשות...

מיקי 35

ואני חשבתי שעברית אני יודעת! "לאחר זמן קצר אישתי גילתה"- לא ידעת ששנתיים זה בגדר "זמן קצר" אתה יודע כמה דברים אפשר לעשות בשנתיים??!! ואני לא מצליחה להבין את הבעיה: יש אישה שניה שאתה אוהב אז סבבה לך מה רע??? אז אישתך גילתה! אז מה! אז עושים הפסקה הענינים מתקררים היא (אשתך) כבר שכחה ויאללה.........תחזור לפרק הניאופים. לא הפריע לך שנתיים למה שיפריע לך עוד 5???

piter pan

New member
הציניות לא מועילה לו עכשיו כך אני

מתרשם. תני קצת כרדיט לאדם הזה . אני מבין שאצלך הכל מאוד פשוט וברור ולשונך פסקנית ומלאה בסימני קריאה וציטטות. מה זאת אומרת "אז אישתך גילתה אז מה"? עמדת פעם במצב כזה? היית מאוהבת במשך שנתיים תמימות באדם אחר שאת חשה שהוא האדם הנכון עבורך? את באמת כה מזלזלת בהכרות של שנתיים , אף שהיא אינה תחת קורת גג אחת? ידידי - הפתרון אינו קל כנראה וספק אם המילה "פתרון" נכונה בכלל למצב שכזה. לא נכון וגם בלתי אפשרי להתעלם מהרגש וכל נסיון לערבב בינו לבין ההגיון הוא אולי סיפרותי או סמאנטי אבל לא מציאותי. הראש הולך למקום אחד והלב שט למקום אחר וכל מי שיאמר אחרת כנראה שכח אהבה מהי. אם רע לך בבית , לא כדאי לעזוב עבור מישהי אחרת אלא לעזוב למען עצמך. הילדה מקסימה ותשאר מקסימה תמיד . האם נגרם לה נזק מהזוגיות שהיא חווה אצל הוריה? (איני יודע או חלילה קובע אלא אך שואל) האם לראות מעמדים בהם יש התלהמות והשפלה של הורה אחד את השני בריא לה? ומה איתך ? אתה מתוסכל נורא בוודאי. מה עם אהובתך ? בוודאי שוחחתם. האין לך שמץ של מושג אם מוכנה לעזוב עבורך או שלא עבורך , או לא ? מה, לא דיברתם על זה מעולם? אני לא יודע מה כדאי לך לעשות אבל אחרי שנתיים נראה סביר והגיוני שייסתמן איזה כוון , אחרת זה לא הוגם כלפייך. אני מאוד מבין אותך.

מיקי 35

New member
תודה על ההבנה

קודם כל תודה על המילים החמות. ולשאלותיך: לילדה בוודאי האוירה לא הכי טובה, למרות שכמו שאמרתי די השתפרה בחצי שנה האחרונה. ולגבי אהובתי בוודאי שדיברנו ואנחנו מדברים כל הזמן. החלומות שלה זהים בסך הכל לשלי, אבל נכון להיום היא לא חושבת לעזוב את בעלה מסיבות טובות השמורות עימה. בכל אופן תודה שוב, על ההבנה

shiraa

New member
למיקי

כשקראתי את דבריך מצאתי את עצמי בתוך הסיפור הזה אלא שאני קצת יותר מבוגרת ממך . אני מניחה כי העובדה שאשתך גילתה את הקשר הביאה אותה להחלטה שעדיף לשמור אותך לעצמה, כי עד כה זה ברור שהיית עבורה משהו מובן מאליו. אולי יהיה זה נועז מצידי לומר לך, אולם אם אתה בטוח לחלוטין בקשר עם האישה האחרת מדוע שלא תעזוב את המסגרת הראשונית לטובת הקשר החדש? לי זה משום מה ברור שזה רק עניין של זמן שהמצב בינך לבין אשתך יחזור לקדמותו. לדעתי אתה צעיר ואין כל סיבה שתמשיך את חייך בריקנות שכזו.

מיקי 35

New member
תודה shiraa

תודה, לא יודע באמת אם המצב עם אישתי יחזור לקדמותו או לא... מאוד ייתכן שכן. ולגבי הריקנות... באמת אני לא יודע מה לעשות. שום החלטה אינה פשוטה, ואת כמובן יודעת את זה. בכל אופן, תודה

shiri40

New member
רגע של הזדהות

... בדרך זו או אחרת, גם אני בסיפור דומה.... אמנם בעלי היה אהבה מאוד גדולה שלי, במשך הרבה מאוד שנים... אבל היתה התרחקות בשנים האחרונות, מסיבות שלא ארחיב כרגע, ואז - הכרתי אהבה גדולה מאוד.... כבר יותר משנתיים.. ברור שהוא בחיים לא יעזוב את אישתו וילדיו... אני והבעל בטיפול, בניסיון להיטיב את חיינו המשותפים... רציתי להזדהות ולספר על הרגשת הקריעה הפנימית, בין הבית לבין האחר... העולם הזה של החלומות והפנטזיות... הפוטנציאל - איך היה יכול להיות אחרת...

מיקי 35

New member
טוב לדעת שאני לא לבד

טוב לדעת שיש עוד אנשים שהיו בסרט הזה... מה שאת כותבת כל כך נכון, על החלומות והפנטזיות, והפוטנציאל תודה

חלום רטוב

בתור מי שמאוד מאמינה ב"פסיכולוגיה בגרוש" הרי לך תאוריה: רק מליקרוא את ההודעה שלך ניתן להבין שאתה עמוק בתוך חלום מקצת מהמושגים שהשתמשת: "....במקרה הופיע מלאך" "גילמה כל מה שחלמתי באישה" "מלאך של ממש, התגלמות הטוהר וה...." אתה בתת-מודע שלך יודע שזה רק חלום האישה האחרת לא אמיתית אז למה אתה נאחז ב"קורי השינה" יעזור אם ארכוש עבורך "שעון מעורר" חדש????????????? בהצלחה

קרןב

New member
מה שאתה צריך לעשות זה, להתבגר

וכנראה גם לנסות לקבל יעוץ נפשי. אני יכולה להזדהות עם הכאב שלך, ואני יכולה להבין כמה קשה לחיות במערכת זוגית ללא אהבה. אבל במו ידך הכנסת עצמך למצב הזה, וכיוון שלא יכולת למצוא בעצמך הכח לשנות משהו בחייך, נשארת שם. ונשמע כאילו אתה כל כך מרוכז בעצמך, ולא חושב על איש מלבדך. איך אתה מרגיש, להיות בזוגיות שמראש ידעת שאין שם אהבה, ושאתם לא מתאימים, ועדיין נשארת? יש בזה משהו מאוד מנצל ולא הוגן כלפי אשתך - בת זוג היא לא מטפלת או יועצת, היא בת זוג! יש לה צרכים ורצונות ותשוקות. ואם אתה שואל אותי, אז מגיע לה בן זוג שיאהב אותה באמת ובתמים, ולא יתן לפחד שלו מהחיים להוליך אותו - ולהשאר במקום לא טוב ולא מספק, לשני בני הזוג. אתה ההוכחה הטובה ביותר לכך שאדם שאינו עצמאי מבחינה רגשית, לא יכול לקיים קשר זוגי בריא. אם לא תפתח עצמאות רגשית, יכול מאוד להיות שגם בקשר הבא שלך תפתח יחסי תלות כאלה, וטוב לא יצמח מכך. אני מכירה בכך שתלות רגשית היא הכרחית ביחסים אינטימיים וקרובים בין שניים. אבל תלות רגשית אינה סותרת עצמאות. אתה עצמך העדת שפעולותיך אינן נובעות מתוך רצון חופשי, אלא מתוך פחד משתק. אמר או אמרה כאן מישהו/י, שאם אתה רוצה לעזוב ולפתוח בדרך חדשה, עליך לעשות זאת, בין אם מחכה לך בת זוג חליפית ובין אם לאו. מפני שהתחלה של קשר טוב תלויה, לדעתי, ביכולת של כל אחד מבני הזוג לתפקד כיחידה עצמאית ושלמה, ורק אז לצאת לביחד.

החיים מציבים עובדות

קרן שלום אני מתרשם שאת בחורה צעירה ובספק אם את אכן בקשר נישואים. לצערי - מאוד קל לשפוט אחרים: "אתה לא אמיץ", "אתה צריך לעשות כך וכך...." אבל כפי שכתבתי לפעמים החיים מציבים עובדות ולא תמיד מה שנראה כל כך אבירי ניתן לישום!!!!!!!! ואין זה מעיד על אדם בעל אופי חלש או כדומה. לא לכולם מתאים ללחום בטחנות רוח! ואולי הפיתרון נמצא במקום אחר ........ שידרוש מינימום אנרגיה ומקסימום תפוקה!!! (ראה ערך תאורית האי-סדר) בהצלחה (מה לעשות שחיבוקים לא הצד החזק שלי!!!!!!!)

קרןב

New member
החיים אינם מציבים עובדות

אתה קובע איך ייראו חייך. ואכן, אינני נשואה, אך הייתי במערכת יחסים ארוכה, ולא מן הסיבות הנכונות להיות בקשר, לדעתי (פחד מהעולם ומעצמי ומהלבד, למשל). לא מדובר כאן על אבירות או על מלחמה בטחנות רוח, אלא ביכולת של אדם לקחת אחריות על חייו. והאם אתה באמת מאמין שכדי לבנות זוגיות טובה אין צורך להשקיע אנרגיה ומאמץ? איפה המקום הזה, של "מינימום אנרגיה ומקסימום תפוקה"? צר לי, אך אינני חושבת כמוך - בשביל תוצאות צריך להשקיע, והרבה, בכל תחום.

adam33

New member
אל תפגע אבל

כשהזין עומד השכל בתחת תתחיל לחשוב אם היתה זו אהבה אמיתית מה הית עושה? הרי הית מזמן עוזב וחי איתה וכך היא איתך אבל למרות שידוע לי על אהבות שעזבו הכל לשם האהבה אצלך זה הבעיות שלך וגם הבעיות שלה ובסופו של דבר אתה נאחז בה יותר מאשר היא נאחזת בך והרי אישתך מן הסתם לא רעה איני יודע אבל אני מניח שהיא לא רודה בך ולא משגעת אותך אלא יש קצת חוסר מין או תקשורת ולכן אם תקבע מהיום שאתה מחזיר את ליבך ( ואני יודע שזה לא יהיה קל) ומשתדל לא לפזול בחוץולא משנה למי אני בטוח שאת כל המרץ שלך אתה תחדש עם אישתך רק שתזכור לטנגו צריך שנים בהנחה שאישתך גם תבין את כח הרצון שלך ואת המאמץ שאתה עושה למרות שקשה לך רק בשביל הנסיון לאחד את מה שהיה

למעלה