אני בלחץ אטומי

מילקי110

New member
אני לא צריכה שלושה חדרים

אבל אני כן צריכה 2.5 כי יש לי מכונת כביסה ומייבש ובדירות שראיתי שהן שני חדרים אז

אין לי מקום לשים את המייבש . הדירה שבה אני גרה כעת היא 2.5 + מרפסת קטנה ששם אני שמה את המכונה והמייבש .

לא נראה לי שיתאים לי לגור עם שותפה , כפי שציינת אני גרה כבר שנים לבד ואני לא רוצה.. אני אוהבת את הפרטיות שלי , ולא ארצה.

* בנוגע לבעלת הדירה זה לא שבאתי ועכשיו אני אומרת לה שאני לא מעוניינת אלא באתי ראיתי , ואחרי זה באתי שוב עם אבא שלי והוא לקח את החוזה בישביל להראות לעו"ד

והיא אמרה שבינתיים היא לא תראה את הדירה .

** אני צריכה להודיע לה שאני לא מעוניינת .. פשוט גם הארנונה שם ממש גבוהה זה יקר בר"ג ארנונה יותר זול.

מילקי110

New member
זהו הודעתי לה

התקשרתי לבעלת הבית ואמרתי לה שאני לא מעוניינת בדירה

היא לא שאלה למה , רק אמרה אוקיי בסדר גמור . זהו תם ונשלם.

מה שלא סיפרתי זה שגם היא עצמה קצת לא נראתה לי , אבל מה שהכי לא היה נראה לי זה .. נכון בית הקברות

הייתי פזיזה מאחר וראיתי שתי דירות מעפנות ואז הגעתי לה לשם ובאמת יחסית אליהן היא שווה מבחינת המראה ואז יצאתי למפרסת וראיתי את בית הקברות

וחשבתי נו טוב אז מה , וגם נלחצתי . אז כתבתי לאבא שלי מסרון והוא בא איתי יום למחרת לראות .. אבל זהו .. תם ונשלם

גם עצם התגובה שלה שזה לטובתי אומר לי שעשיתי בשכל . תחושה של הקלה כי הייתי בלחץ מזה .

אבל שוב לגור ליד בית קברות עם כל מה שכתבתי על הסביבה זה לא נכון עבורי . פשוט לא .. עם כל החרדות והפחדים שלי.

מילקי110

New member
יש אנשים כמוני שהם פשוט סתם כאן

סתם בעולם הזה , אני לא עושה כלום , וגם לא עשיתי רוב החיים בכל המסגרות השונות היה לי רע מאד

תמיד הייתי אאוטסיירית , הנה אני אגיד על עצמי שמנה או בכינוי המעליב "דובה " כינוי אותי בכינוי זה הרבה פעמים , פעם כאשר באתי להיכנס לסנטר

נערים שאני לא מכירה אמרו לי שמנה דובה , ובכלל הרבה פעמים שמעתי את הכינוי הזה , בכל המסגרות היה לי רע , רע מאד , כל הזכרונות מגעילים

הפסיכלוגית שאלה אותי איך היה בעבר ולא זכרתי אפילו להגיד לה ספציפית כנראה יש לי מחסומים בזיכרון . אל בעבודה אני מקלידה כל מיני מסמכים תעודות של צבא , לימודים

וכו' ואז אני נזכרת כל הזמן כמה רע זה היה . בצבא המפקד שהיה לי לא היה מרוצה ממני הייתי כל השירות באותה יחידה לא הייתי מקובלת חברתית כמובן לא סבלו אותי שם

והמפקד חודשיים לפני השחרור שלי עבר יחידה ואפילו לא אמר לי שלום , לא סיכום ראיון כלום , אז הנה לכם .. בלימודים אחרי הצבא גם כן היה מגעיל למדתי תחום מסויים

באומנות שבו היינו עושים פרוייקטים ביחד , מעולם איש לא פנה אליי הפעמים הבודדות זה בגלל שאני דחפתי את עצמי ואחרי זה לא פנו אליי בכלל כי כנראה שלא היו

מרוצים ממני . הייתה לי חברה מסויימת בלימודים שבשנה הלשלישית לא רצתה איתי כלום ...פשוט הפסיקה לדבר איתי , ולא זה לא פרי דימיוני או למה את לא ניסית לדבר

איתה , קלטתי והבנתי . שלא לדבר על זה שבסוף השנה הראושנה עברתי תאונת דרכים , עמדתי על אי תנועה בדרך ללימודים ואיזה נהג מבוגר עלה על המדרכה

מזל גדול גם שלא היה שם איש מהלימודים שכן אז הייתה פדיחה , כי הזמינו אמבלונס וכו' , אז כמעט איבדתי את החיים בגיל 23 , וכפי שהשוטר אמר , ניצלת בנס ..

מה תגידו ? מישהו החליט להשאיר אותי כאן , וזה לא אומר שאחרי זה באו תובנות של וואו , כלום החיים המשיכו כסידרם ניסתי לעשות דברים אבל תמיד הרגשתי

רע ואכלתי . כיום המצב לא שונה אני בדיוק באותו מצב מלפני עשר שנים או חמש עשרה שנה , נכון היה את הניתוח ויש לי עכשיו סוג של חברות .

אבל כל אלה שהיו איתי בלימודים , בבית הספר , בצבא יש להם מקצוע הם נשואים ויש להם בין שניים לשלושה ילדים ..ואני עדיין באותו מצב נכון מינוס כמה קילוגרמים אבל

עדיין באותו מצב בדיוק. גם מבחינת הראש , בוא נאמר שהילד בן ה - 21 שהיה אצלינו בעבודה יותר בוגר ממני בראש.

* אני לוקחת כדורים לצינון , וקראתי על האריזה שמותר לקחת עד 4 ביום , לקחתי שניים אבל חשבתי בראשי מה קורה אם ....לא לדאוג אני לעולם לא יאיז לעשות משהו

אף פעם , בגלל הפחד הגדול מהמוות , ויש לי פחד גדול מאד מכדורים אבל תהיתי מה בדיוק קורה לגוף ממה הבן אדם מת כאשר הוא לוקח נניח חמישה כדורים ? או בולע

את הכל , ממה ?

זה נורא פשוט כל הזמן לראות מה קרה לאנשים אחרים ומה לי כולנו נגיע לאותו מקום וזה לא פייר .. הם חיו ואני לא , ואני עדיין לא , כי הפחד משתק

אבא שלי אומר תלמדי מקצוע בישביל שיהיה לך יותר כסף , ואני חושבת מה אלמד , ואני עוד מעט בת 40 עוד מעט זה מאוחר מידיי , אני חושבת אם אלמד עכשיו נניח גם ארבע

שנים אז בגיל 41 יהיה לי מקצוע ואולי יש איזה סיכוי , אבל מקום שזה ידרבן אותי הפחד משתק .. אני כמובן יעלה את זה בטיפול .( אגב לא יודעת להגיד לכם בכמה טיפולים

הייתי עד היום , נכון שלא CBT ,אבל עדיין כמה פסיכלוגים , פסכאטרים - לא הגעתי לאישפוז נכון , אבל עדיין נראה לי שלושה פסיכאטירים , פסיכלוגים באמת אין לי מושג,

דיאטניות או תוכניות של דיאטה חבל על הזמן : דיאטניות של קופת חולים , שומרי משקל , תוכנית דיאטה בקאנטרי , אחרי זה בחדר כושר נוסף שהייתי בו , מירי בלקין ,

אחד מטוטמם שעושה צומות , דיקור סיני , דיאטת כרוב , דיאטת הספר "רזה לתמיד " , דיאטנית פרטית , אחרי זה עוד אחת - מה הפלא שההורים שלי השתגעו תראו

כמה כסף נשפך המון ונשארתי דפוקה , ובסוף בגיל 35 ניתוח , וגם שם דיאטנית שלא סבלה אותי המנתח גם , נכנס לחדר הניתוח לא שלום , הוא לא סבל אותי אפילו

לא הצליח לתפקד כרופא .. ) אז הנה לכם , אני רואה את הקיר השחור בסוף בגלל זה לא רציתי לגור ליד בית הקברות כי אני לא רוצה לראות את זה כל יום

הידיעה שזה משהו שאי אפשר לברוח ממנו ואיש לא יכול לעשות כלום , לא אתם לא הפסיכלוגית רק לאמר : יהיה בסדר , ואת מתקדמת , את חזקה - מעניין אותי מאיפה

החוזק הזה , מה מחזיק אותי , אדם מקבל משמעות ממקצוע , משפחה , חברים , לי יש קצת מזה בקטנה .

שלא לדבר על הטירוף שלי ושאני חולת נפש .. וזאת הסיבה לכל מה שכתבתי למעלה .. פשוט נורא ואיום ..

מה אני אגיד לך, מילקוש

צר לי על כל הכאב והזיכרונות הקשים שלך. זה באמת נורא לחיות את רוב החיים כילדה שמנה, כנערה שמנה, ואחר כך כאישה שמנה. אני מזדהה עם זה כל כך. כל הקללות של הילדים הרעים האלה. וילדה אחת, כבר לא ילדה, זה היה בי"ב, הייתה אכזרית והתעללה בי, ערסית כזאת, וקראה לי "עדנה", כי זה שם של פרה. ואצלי זה בכלל היה דבה, לא דובה. אפילו במשפחה שלי, כשבאתי להכיר לסבתא שלי את האקס המיתולוגי שלי, הייתי בת 23 או 24, וכל מה שהיה לה להגיד לי זה לשאול אותי, בנוכחותו כמובן, למה את כל כך שמנה. גם הוא וגם אני לא ידענו איפה לקבור את עצמנו מבושה. וגם המשפחה שלו צחקו עליי, הם לא סבלו אותי, חוץ מהסבתא שלו, שהייתה מקסימה. עברתי התעללות כל כך קשה בבתי הספר, שכל שנה עברתי כיתה וגם בית ספר כמה פעמים. התעללות פיזית, נפשית ומינית (כאילו שלא היה חסר לי בבית גם...).

זה לא הגיע לי, מילקי, לסבול ככה. וגם לך לא. אבל זאת המציאות. זה מה שהיה, ואת העבר אנחנו לא יכולות לשנות. אנחנו כן יכולות ללמוד בסבלנות ובהדרגה איך להקליט קולות טובים על הקלטות של הקולות הרעים האלה שטבועים בנו כל כך, עד כי נדמה לנו שהמחשבות האלה הן שלנו, הן חלק מאתנו. אז זהו, שלא. ואפשר לשנות אותן. אי אפשר למחוק, זה נכון, אבל אפשר להקליט על אותו סרט הקלטה דמיוני שיש לנו במוח. ואפשר - מה זה אפשר, צריך - לעבוד עם מה שיש לנו עכשיו, לראות איך למרות כל החרא שאכלנו בחיים אנחנו מתקדמות ויוצאות מחוזקות, פשוט כי אין ברירה אחרת. אין, מילקי, זה לחיות או למות, ובאיזה שהוא שלב אנחנו צריכות לבחור את הבחירה הנכונה.

אל תישאבי לקולות הרעים האלה, ובעיקר אל תאמיני שהם שלך. הם לא. הם לא האמת, הם רק מה ששטפו לך את המוח איתו כל השנים, אבל אפשר להתמודד עם זה, והמטפלת תלמד אותך איך. אני באמת מאמינה בה, וגם בך כמובן.

היי48

New member
אויש אלומונת...

אני רק יכולה לחבק ולאמר שאני מאוד מאוד מאוד מצטערת לשמוע על כל זה. לא ידעתי על המצב שהיה גם מחוץ לבית. מילקי-גם מצטערת לשמוע על כל מה שכתבת.

ואלומה אני ממש מסכימה עם מה שכתבת לגבי זה שלמרות הכל צריך להתקדם ושאין ברירה. אני לא יודעת אם במקרה שלי אני מרגישה מחוזקת, אבל בהחלט מסכימה איתך לגבי זה שאין ברירה ושצריך להמשיך ולהתקדם. איזה כיף שיש אותך ושאת כותבת כ"כ יפה ועוזרת לאנשים אחרים לתאר את מה שהם מרגישים

היי48

New member
מילקי לגבי למידת מקצוע

לא כל מקצוע מחייב למידת תואר שלם. זה תלוי כמובן באיזה מקצוע את מעוניינת לעבוד, ואני לא אומרת שתוותרי על מקצוע שאת רוצה לעבוד בו בגלל שצריך ללמוד תואר בשביל לעסוק בו, אבל אני רק אומרת שתקחי בחשבון שיש מקצועות שמספיק קורס של כמה חודשים בשביל לעבוד בהם. ויש גם מקצועות שלא דורשים תואר או קורס בכלל ושלומדים אותם במהלך העבודה עצמה. יכול להיות שיש גם עוד אופציות חוץ מאלו שציינתי, אני לא מומחית בנושא, אבל רק שתדעי שתואר הוא לא הדרך היחידה ללמידת מקצוע, אלא רק אחת מהדרכים.

מילקי110

New member
הבעייה העיקרית זה שאני לא יודעת

תודה היי , הבעייה שלי זה שאני לא יודעת מה שאני רוצה

וכן הייתי לפני כמה שנים במבחנים של ייעוץ מקצועי עשיתי מבחנים ונאמרו דברים

בין היתר נאמר : מקצוע טיפולי , ותרגום .

כמובן שלא עשיתי עם זה כלום . גם אבא שלי אמר לי תבחרי מה שאת רוצה ללמוד ואני אשלם את זה ( כמובן עד שהוא ייצא לפנסיה כי אחרי זה באמת לא יהיה

לו מאיפה לעזור לי כי אמא שלי והוא יחיו מהפנסיה הזאת ואני כמובן לא רוצה לפגוע להם בזה , בשום אופן ).

* להתקדם לאן חברות יקרות ? אני אלך מחר לטיפול כן , אבל להתקדם לאן ?

אני תמיד מרגישה רע , גם כאשר אני מרגישה טוב לדוגמא : בבית קפה עם החברים מהקבוצה אחרי שאני יוצאת אני מרגישה רע

עוברת מחשבה של הסוף מתקרב ואני מרגישה רע.

נראה אדבר על זה מחר .. שאני כל הזמן מרגישה רע .

נ.ב - ביום שישי דיברתי עם הפסיכולוגית ובקישתי הנחה במחיר .

למרות שאבא שלי יעזור לי עדיין אני מרוויחה משכורת מינימום וההוצאות על החתול , הקבוצה שאני הולכת ..

הרגשתי לא נעים עי מעולם לא ביקשתי הנחה מאף אחד ובהתחלה היא אמרה לי שהיא כבר עשתה הנחה שבד"כ היא לוקחת 450 והמחיר 350 זה אחרי הנחה

היא אמרה אני אחשוב על זה כי אני רוצה לעזור לך ואני אחזור אלייך עוד מעט .. ואז כעבור זמן היא חזרה ואמרה טוב , 300 ש"ח אז אמרתי לה אני אחשוב..

אתם אולי חושבים שאני חצופה כך הרגשתי אבל באמת אין לי כסף .. ואז חזרתי אני ואמרתי בסדר תודה רבה .

גם מחר כמובן אודה לה מאד ...אני מרגישה לא נעים אבל לא הייתה לי ברירה .

אני במינוס בבנק כל הזמן ( ולא אני לא אבקש מאבא כי הוא כבר הרגיל אותי שבזה הוא לא עוזר ואני שמחה על כך , זה גם לא נעים ראיתם גם שנסיתי לבד אבל אז

הייתי הולכת פעם בשבועיים והיא עודדה אותי לשאול אותו כי היא אמרה שהיא סבורה שאני צריכה פעם בשבוע ).

ובחודש הבא גם יש חג , ואני רוצה לקנות לי אוכל לחג , ואני לוקחת את תיאו לוטירנר במונית. אז מחר אני אוציא 600 ש"ח . 300 לה , ואני אקציב לי 200 ש"ח לאוכל לחג

תכננתי כבר לקנות באיזה מקום בבני ברק , גפילטט פיש , קיגל תפוחי אדמה ואולי גם קרפלעך ודי יקר שם אבל זה מקום איכותי .

ו 100 ש"ח למונית הלוך חזור עם תיאו ( 50 ש"ח לכל כיוון ) ואת הטיפול שלו עצמו אשלם באשראי .. באמת אין לי כסף .. יש לי תקרה של 6000 וכרגע אני במינוס 4000

כן קיבלתי משכורת אבל אני במינוס כל הזמן , אני לא טובה עם כספים ...

המשכורת מכסה את המינוס כל חודש אבל זה לא מספיק ולא לא אבקש מאבא כי הוא לא יעזור ..

מילקי110

New member
נכון מאד אני מאד מפונקת

ואני לא יודעת לשלם את החשבונות לבד כי כך הרגילו אותי

הכינויים לאנשים בחיי ? כמו מה , שאני קוראת למישהי חכמה ? זה מעליב ?

כאשר אני מספרת פה על אנשים שיחד איתי בקבוצה שהם מוצלחים מאד כי הם עובדים בעבודות ראויות ויש להם מקצוע ?

אני גם נותנת מחמאות לאנשים בחיי . קצת רגישות ? מה שקראתי למישהי בעבודה שמנה ? אני מעולם לא אמרתי לה את זה בפנים , והאמת שזה גם לא מפריע לי שמנה.

ונכון מגיע להוריי שקט ורווחה . הם מסכנים בגלל שיש להם בת כמוני אין ספק .

ואני אכן מפונקת . רגישות ?? האם כל אותם אנשים מתנהגים ברגישות כלפיי ? גם אותי קיטלגו , בתור השמנה , המוזרה , המתוסתבכת ... אז הנה אני פשוט מתנהגת כפי

שמתנהגים אליי .

* תודה אלומה .

צילמתי את עצמי ואני חושבת שאני מזעזעת רואים שאני משוגעת , רואים שמשהו לא בסדר איתי

לא מבינה איך יש אנשים שהם כן בקשר איתי וכן רוצים את קרבתי , אני לא הייתי רוצה להיות בקשר איתי יש בי משהו מפחיד ולא נעים

גם אני לא הייתי רוצה .

אני הולכת לפסיכלוגית בישביל שיהיה לי עם מי לדבר אני בספק האם דברים ישתנו .

הוריי מסכנים מאד לדעתי , הם אנשים טובים ואחרי מה שעשיתי להם עצם זה שאבא שלי בקשר איתי והם נותנים לי לגור בדירה שלהם אני צריכה להודות

מה שעשיתי? הייתי לוקחת כסף בלי רשות , לא סכומים גדולים , כמו נרקומן כדי שיהיה לי כסף לקנות אוכל בחוץ , ללקט 10 ש"ח עשרים ש"ח

בישביל אוכל .. כל הזמן רק לאוכל .

ואכן אני מפונקת מאד , מבחינה חומרית תמיד קיבלתי כל מה שרציתי , כל פעם כאשר הם היו נוסעים לחו"ל הם היו מביאים לי בשמים מהדיוטי פרי ואיפור ומחו"ל בגדים

ותמיד היו שואלים אותי האם אני רוצה משהו ..

וכמובן תמיד היו משאירים לי כסף , היו נוסעים איתי לתחנת הדלק ליד הבית ממלאים את המיכל מלא , ונותנים לי כסף ,זה לאוכל וכו' הם היו אומרים ..

שלא לדבר על כל הכספים שהם זרקו על הטיפולים שלי . והדיאטניות .

אמא שלי עצמה גדלה בבית של ניצולי שואה , היא וסבתא שלי לא התסדרו כך שאין להאשים אותה כי היא פשוט מחכה את ההתנהגות שהייתה לה בבית.

אני חושבת שאני מפחידה , אני גם לא הייתי רוצה להיות בקשר איתי ולא הייתי רוצה בת כמוני ..

* ואגב אם מדברים על רגישות : אז ניתן להעביר ביקורת ולבקר את הכותב אבל אכן ברגישות בסדר ?

ואם את\אתה מרגישים שהתגובות מענות אותך אפשר גם לא לקרוא .. בסדר ? אני פתוחה לביקורת ואני מסכימה שאני מפונקת .. ונוגע להורים

אבל בנוגע לקיטלוג של אנשים , לא מסכימה . מה אמרתי שלא בסדר ?

למעלה