אני בירח דבש

אני בירח דבש ../images/Emo6.gif

ואני נהנה מכול רגע בהתחלה זה היה תמוהה לי לא הבנתי אייך יכול להיות ששכחתי להזריק והסוכר ניראה נורמלי כבר חשבתי שאולי טעו בבדיקות ואיין לי סוכרת ביכלל והחלטתי לעשות ניסויי קטן אכלתי ארוחת ערב גדולה יותר מהרגיל ושתיתי אפילו קוקה קולה
ולא הזרקתי ביכלל אחרי אותה ארוחה שעתיים אחר כך הערכים היו נורמלים להפליא וגם שלוש שעות אחרכך עדיין הייתי בערכים נורמלים היתקשרתי למירפאת סוכרת ושם למדתי לראשונה על התופעה המענינת של ירח דבש קצת מוזר ונישמע אפילו בילתי אפשרי לכאורה אבל מסתבר שזה קיים אני כבר שלושה שבועות בירח דבש ונהנה מזה עשיתי עוד בדיקות דם cpptd כך אני חושב שקוראים לזה כדי לבדוק מה הרזרבה בגוף ככה לפחות האחות הסבירה לי (או ש אני לא הבנתי נכון) והתוצאה יצאה נמוכה מה שמחזק את העיניין שאני באמת סוג 1 ובירח דבש שלכם המחייך שלא מתייאש

ירח דבש - תקופה נחמדה../images/Emo13.gif

לפני מספר ימים כתבתי מסר, ובו היבעתי חשד, שיש טעות באבחון שלי. החשד שלי נבע מהעובדה, שהורדתי בצורה דראסטית את כמות האינסולין, שהזרקתי ואפילו היו ימים, שבהם לא הזרקתי בכלל. בתקופה הזאת ערכי הסוכר שלי היו מצויינים (בין 80 ל90 לרוב), ולכן כמוך גם אני חשבתי, שאולי יש טעות באבחון. בכל מקרה בשבוע האחרון אני כבר חזרתי להזריק 3 פעמים ביום, ומידי פעם ערכי הסוכר שלי עוברים את ה110. הממוצע שלי בשבוע האחרון הוא 106. לא מזמן הוא היה 86 עם חמישית מכמות האינסולין, שאני משתמש בשבוע האחרון. כניראה, שירח הדבש שלי עומד להסתיים. באסה

i l a n n a

New member
אם בירח דבש עסקינן...

אחרי עשרה חודשים... כנראה שעכשיו אני בירח דבש... או שלא... הרופאה לא כ"כ הסבירה לי. מה שכן... העבירו אותי ללנטוס (הגיע הזמן לא???) מי מתנדב להסביר לי מה בדיוק זה ירח דבש ומה ההשלכות שלו עלי????? לא כולם בבת אחת!!!!!

hilapo

New member
לי מזמן הציעו לעבור ללנטוס ולא רצית

י מהסיבה שאצטרך להזריק יותר. למה כולם רוצים לעבור ללנטוס מה ההבדל? למה הוא הכי טוב לדעתכם???? חייבת להבין פעם אחת ולתמיד!! הילה

ירח דבש../images/Emo29.gif

סוכרת מסוג 1 היא מחלה אוטואימונית הנגרמת עקב הרס של תאי ביתא בלבלב המפרישים אינסולין. בתחילתה ישנם שלבים של הטבה והקלה בסימפטומים -ירח דבש - אבל במשך הזמן ההרס הוא בלתי הפיך(1). לירח הדבש אין זמן מוגדר והוא יכול להמשך ימים, שבועות חודשים ואפילו שנה.

דואגת1

New member
מחקר חדש מענין ..קשור

מדוע יש אנשים אצלם המחלה מתפתחת מהר יותר? מדוע יש אנשים אצלם היא מתפתחת יותר לאט ? קישור למחקר

Master Boo

New member
גם אותי העבירו ללנטוס

|חוויות קצת לא נחמדות) אני על זריקות, לא משאבה. לא הייתי הכי מאוזן שבעולם, היו לי קפיצות ערכים לכאן ולכאן. הרופאה המליצה לי לעבור ללנטוס, אז חשבתי למה לא- היא בטוח יודעת. היא נתנה לי מינון התחלתי של 25, ו"נראה לאן נמשיך משם". בימים הראשונים היה לי סוכר בשמיים, סביבות ה250 לאורך כל היום. זה ביאס אותי, אבל הרבה פחות ממה שעתיד היה לבוא בימים הבאים. משהו כמו שבועיים אחרי שהתחלתי עם הלנטוס הסוכר התחיל לרדת. הגעתי למצבים של היפו קשה בבוקר- מהסוג שאני שמח שהיו אנשים בבית באותו זמן. הורדתי לבד את המינון ל22, והתקשרתי לרופה אחרי כמה ימים. היא הורידה לי שוב ל20, והורידה לי את האקטרפיד בערב, כדי לא להגיע לבוקר עם סוכר נמוך מדי
וזהו, אז אני פחות או יותר מאוזן- בימים האחרונים היה לי ממוצע של 95
כמובן שעדיין יש קפיצות פה ושם, אבל אין מה לעשות- אני לא יכול לוותר על המתוקים שקופצים לי לפה לפעמים במשך היום

hilapo

New member
עדיין אף אחד לא ענה לי מדוע "כולם"

עוברים וממליצים לעבור ללנטוס? במה הוא יותר טוב? וכו' וכו'???

King of pain

New member
לנטוס ...

אינני יודע אם "כולם" באמת ממליצים לעבור ללנטוס - ככל סוג של טיפול , ישנם גם כאלו שלא כל-כך מסתדרים עם הלנטוס ( העט המאתגר , הבעיות שיש לעתים להשיגו דרך קופ"ח , ובודאי עוד מיני בעיות ) . אני משתמש בלנטוס כבר יותר משנה ( איך שהזמן טס כשנהנים ... ) , ומאוד מרוצה מהתוצאות . הלנטוס , בהזרקה חד-יומית , נותן רמה קבועה פחות או יותר של אינסולין , בניגוד לאינסולין ארוך-טווח אחר , שמגיע לשיא כעבור מספר שעות , והשפעתו מתפוגגת מהר יותר . לכן , בתוספת של אינסולין מהיר-פעולה לפי הצורך , השימוש בלנטוס מזכיר את השימוש במשאבה , ונותן אפקט דומה . אצלי הוא פתר בשלב ראשון בעייה של ירידתיתר של ערכי-הסוכר בלילה , ובאופן כללי הוא שיפר מאוד את האיזון , והפך את קלות הקיום להרבה יותר נסבלת ...
... אשמח לעזור בעוד פרטים ותשובות לכשאתבקש ... רוב בריאות ושמחה , והמשך יום שני מוצלח ...

ההבדלים בן טיפול בלנטוס למשאבה

בשניים יש איזו שהיא רמת רקע עליה צריך להוסיף אינסולין מהיר בשביל כל מזון שהוא. לנטוס: נותן רמת רקע קבועה ואחידה לאורך 24 שעות (זריקה אחת) וזריקות נוספות כבולוס לאוכל. משאבה: רמת הרקע יכולה להיות שונה מעת לעת למשל בלילה פחות, בבוקר יותר וכדומה. הבולוס לאוכל ניתן בלחיצת כפתור ולא בזריקות ויש אפשרות גמישות גדולה יותר. אולם החסרון הוא שמכיוון שהאינסולין היחיד הוא אינסולין מהיר, במקרה של תקלה נכנסים לקטואצידוזיס מהר יותר. יש המשלבים שימוש בלנטוס עם משאבה לצורך בולוסים בלבד וכך נמנעים מהחסרונות

למעלה