אני בוכה :( ... כי

lightflake

New member
כן היה ברור שלא תבין

מיותר לדון כשאין מינימום נסיון להבין

פרשתי, באמת שיש לי דברים חשובים יותר לעשות

ינוקא1

New member
כל הפורום קם על צד שמאל (שאין לו)

כרגיל, אתה שוב מפספס את הנקודה.

אין באמת שום בעיה עם הרולס-רויסים של אושו, ולא עם סקס, ולא עם מסיבת טכנו-אסיד (נועה זולו היא דווקא נפלאה) וכו' וכו'. כמו כן יש מצב שחלק מהאנשים הללו ואולי גם כולם הבינו משהו, אבל זהו, לא יותר מיזה. הם פשוט מבלבלים בין ההבנה שזכו לה לבין הארה, או לפחות לבין ההארה שהבודהה התכוון אליה, ומאז, הם עצרו. הם עצרו והפכו להיות מורים בעצמם, וכל מה שהם יכולים לעשות זה לחלוק את תובנותיהם עם אחרים, ולא הרבה יותר מיזה. כולם נראים טוב, מדברים טוב ונשמעים טוב - אבל אז מה? הם ממזמן כבר לא בדרך הנכונה.

על-פי הבודהה, הארה היא דבר עמוק ביותר ורחב ללא גבול. היא הכחדה מוחלטת של כל הרגשות השליליים מחד, וטרנסדנציה מוחלטת של האנושיות כפי שהיא מוכרת לנו מצד שני. בהגדרתה, היא לא דבר קשה או קל להשגה. יש אנשים שישיגו את ההארה מהר ובקלות, אחרים בקושי רב אבל במהירות; אחרים ישיגו אותה בקלות אולם לאחר זמן רב, ולאחרים היא תהיה גם איטית וגם קשה להשגה. אין צורה אחת בה ההארה מופיעה.

כמו כן, לדעתי האישית, תורתו של הבודהה היא לא הדרך האחת והיחידה אל ההארה. הטאו הגדול, שיווה-דהרמה, הטנטרות היוגיות, הואישנווה, הא-דוואיטה, הדוואיטה - אל-אף שיש ביניהם שוני רב יש ביניהם גם הרבה מן המשותף, והמשותף הזה הוא מכלול של הבנות מעשיות של מה נדרש כדי להכין את התנאים הדרושים למהפך התודעה הגדול. אני לא אפרט על זה כי זה יהפוך שוב לויכוח חסר טעם ואני כבר נלאיתי מכאלה, אבל רוב אלה שמנית את שמותיהם קרוב לוודאי שכבר ממזמן לא על הדרך להארה, אלא אם קרו אצלם שינויים שאינני מעודכן בהם. נדמה לך שאיני מכיר אותם וזה נכון שאיני מכיר את כולם, אבל את דבריהם של רובם קראתי ושמעתי במידה כזו או אחרת ואת אחד מהם שמעתי אפילו במו-אוזניי במפגש אישי.

אני אחזור על זה שוב: כולם נראים, מדברים ונשמעים טוב. אבל זה פשוט לא זה. איך אני יודע? אני יודע משום שזכיתי לראות את סופה של הדרך; משום שראיתי בעצמי, שכל מה שהבודהה לימד הוא נכון ואמיתי.

לו סגנון דבריי היה שונה, ולו לא היית עמוס בדעות כה רבות ושליליות עליי, ייתכן וגם אני הייתי *זוכה* להיכנס לרשימת המוארים שלך, אבל מה לעשות, אני לא מרמה, לא את עצמי ולא אחרים. אני יודע בדיוק מהי הארה, ולכן אני יודע בדיוק מדוע אינני מואר, ולכן אני גם יכול לשער בקרבה מרובה למציאות שרוב המורים המוארים שלך פשוט אינם מוארים. ואם הם באמת מוארים, בוודאי שאשמח עד מאוד בשבילם, אודה בטעותי ואבקש את סליחתם בפומבי.

לא כל מי שיודע לדבר ברטוריקה של הארה הוא מואר, וכדאי מאוד שתפסיק להשלות את עצמך. זה לא מועיל לך ובוודאי רק מרחיק אותך ממשאת נפשך. היום רוחניות הפכה למוצר צריכה, למוצר של שוק, וככזאת היא מלאה בשרלטנים ביודעין או שלא ביודעין כי אשליתם העצמית כה עמוקה. תפסיק להתפתות לכל מי שמצייץ יפה.

'מוטב לא להיות על הדרך מאשר להיות עליה ולו יום אחד בלבד,' אמר אחד ממוריי הזן האהובים עליי במיוחד, אבל כל אלה בשבילך הם מילים ריקות. עיניך טחו מלראות ולבך הפך לאטום. אינך באמת רוצה את ההארה, אלא אם כן היא מתאימה לדעותיך עליה ותשיג אותה על פי נוחיותה של אנוכיותך, קלה להשגה ומהירה. איזו פארסה! איזו פארסה!

lightflake

New member
"משום שראיתי בעצמי"

הייתה לך חוויה ולפיה אתה שופט התנהגות של אנשים שחיים את האמת שאתה זכית רק להצצה שלה (חוויה עוצמתית ומושלמת ככל שתהיה זו עדיין רק חוויה שחלפה ולא האמת)

כל מה שנדמה לך שהם חיים זה לא יותר

מאוסף תקוות השווא שלך. מה הם חיים באמת ומה לא אינך יודע וגם אני עצמי לא יודע. למרות זאת, בכל הקשור להארה יש לי יסוד סביר בהחלט לחשוב שאף אחד מהם לא מואר. יש דרך לדעת אם אנשים מוארים או לא, וכבר דיברתי על כך כמה פעמים ולא אעשה זאת שוב.

נוח לך להגדיר את מה שראיתי לפי דעותיך הקדומות והשגויות, אבל מצטער, מה שראיתי אינו נמצא בטווח תפישתך להבין. זו אינה *חוויה*, אלא ראייה של ממש את הדרך עד לסופה. אולם מכיוון שאתה באמת אינך פה כדי להקשיב ולדבר איתך, אין עוד מה לומר לך.

lightflake

New member
ולי יש יסוד סביר ביותר

לדעת שאתה טועה לחלוטין ולמעשה מבטל אנשים שנמצאים באותו מצב בו נמצא בודהה שאתה כה סוגד לו, פשוט הם מדברים על זה באופנים שונים ומתנהגים בצורות שונות שלא תואמים את תפישתך...

פספוס שלך, לא ענייני

lightflake

New member
מבחינתי הנקודה היא צביעות וסטנדרטים כפולים

"ולמה זה תראה את-הקיסם בעין אחיך ואל-הקורה אשר בעינך לא תביט"

הבשורה ע"פ מתי ז/3

שלוש סיבות טובות

ההודאה בכך שלא אני תירגמתי, מתן הקרדיט למתרגם האמיתי והאפשרות לעקוב אחר עבודתו ואולי אפילו "לתקן את התרגום" לעצמנו תוך כדי קריאה, אם אנחנו מכירים את עבודתו מספיק טוב

סיבה רביעית היא שעכשיו מי שיצטט זאת מכאן, לא יוכל לצטט זאת בליווי שמו של המתרגם, אלא אם כן יטרח ויחפש.

אמנם המתרגם הוא לא המחבר, שהעתקת דבריו בלי אזכור שמו הינה גניבה, אולם במידה ושם המתרגם הופיע, רצוי לדעתי בכל זאת לציין גם את שמו מארבעת הטעמים הנ"ל. אם אפשר.

ממילא בהרבה מקרים אנחנו לא יודעים מי תרגם ואפילו מי חיבר, אז בלית ברירה אנחנו מצטטים דברים מבלי לציין מי אמר אותם...
זה קורה לנו די הרבה לדעתי וזאת סיבה נוספת לכך שכאשר כן יודעים וזה כן נגיש לנו, כדאי לצרף את זה. אני לא אומר להתחיל להפוך את "גוגל" בשביל לדעת מי תרגם - אלא שבמידה ויודעים אז רצוי לציין.

lightflake

New member
קצת התעסקות בתפל מבחינתי

אגב האתר המעולה הזה נמצא בקישורי הפורום גם בקטגוריית הכתבים וגם בקטגוריית הבודהיזם כך שכל פעם כשאני מצטט מדרשותיו של בודהה אני לוקח את זה משם... אין צורך לחפור על זה עוד ועוד...

לא התכוונתי לערוך תחרות ביניהם...

אלא לנצל את ההזדמנות כדי להצביע על משהו שכולנו מכירים בחשיבותו, במידה כזאת או אחרת:

"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" (רבי חנינא בר חמא*)

{* הובא אלינו על-ידי רבי אלעזר בן פדת. לקוח מתלמוד בבלי, סדר מועד, מסכת מגילה, דף טו, ע"א}

לדוגמה, מה שהוספתי ב"*" איננו הכרחי, אבל מוסיף.

באם, לעומת זאת, הייתי כותב "כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" מבלי לציין את המקור (רבי חנינא בר חמא - או לפחות חז"ל - הייתי משעשע אותנו פה בדרך אחרת
).

למואל א

New member
דומה למצב שלי, אבל הגישה שלך שגויה

קודם כל תבין שהעולם הזה, המציאות כפי שאנו חיים בה זה מצב של קלקול
גם בתלמוד מוסכם שמוטב לו לאדם שלא נברא מאשר שנברא, לפי הבודהיזם והאדוויטה - היסוד לרוב הרוחניות הרצינית, הקיום בעולם הסבל הוא רע ונוצר עקב בורות, ומטרת התרגולים הינה להשתחרר מעולם הסבל
בגלל שזה נשמע פסימי וקשה לאנשים להתחבר לאמת, אז הרוחניות התפתחה יותר בקטע של חגיגות עם אלהים, ושלקיום העלוב הזה יש סיבה חשובה, והמגדילים לעשות יטענו שאלהים יתן לך בתולות בגן עדן
המציאות האמיתית היא אכן מושלמת, אבל רובנו המוחלט לא קולטים וחווים אותה בצורה נכונה

גם אני נראה צעיר לגילי, עם דעות מאוד שונות מהזרם הכללי, בלי כסף, לא שייך ולא "בבית" באף מקום, רוב האנשים אולי פחות מרגישים את זה, ואולי מפצים עצמם בכל מיני דרכים, זה הכל
ר' נחמן מברסלב אמר שהעולם הזה הוא פשוט אחד ממדורי הגהינום, לכן בחיים לאחר החיים לא יכול להיות יותר גרוע.. כדור הארץ ובני האנוש לא מושאי שנאה/אהבה בכלל, החיים כאן הם קצרצרים ובפני עצמם מאוד חיוורים, לפני שיקפצו כאן כל יפי הנפש, אני מתכוון לכך שהחיים האלו והחוויות בהם זה רק קצה קצהו של משהו הרבה יותר גדול, אנשים שחוו חוויות רוחניות ושמבינים את המקום שלהם באמת במציאות, ושהחומר זה לא הכל, יכולים להבין את זה.

גם אם הראייה שלי חומרית לגמרי אז בכלל אני מבין שהכל הבל הבלים

הכאב שבתוכנו
יכול להיות מודחק
אולם הוא מוצא דרכים
להיראות

למשל במחשבותנו על העולם
בתגובותיהם של אנשים אלינו
ובכל דרך אחרת שמתאימה לנו
הוא מבקש יחס וריפוי

האם אתה רוצה לרפא את עצמך?
היום?
עכשיו?
תוך כדי קריאת המלים האלה?

תפילת הבודהיסטווה:

"מי ייתן וכל היצורים
יזכו בזה הרגע בכל אושר שיש,
ובכל הסיבות לכל אושר!

מי ייתן וכל היצורים
יהיו חופשיים, בזה הרגע,
מכל סבל ומכל הסיבות לכל סבל!

מי ייתן וכל היצורים
יזכו בזה הרגע באושר עליון,
בעונג הנשגב של הבודהה!

מי ייתן וכל היצורים יזכו לאהוב באותה המידה
את כל הבריות בתבל ומלואה"

ועכשיו, אם שרדת את ההודעה הזאת עד כאן, כל הכבוד לך - אתה מוזמן לקרוא את המאמר הזה.
יתכן שתמצא שם כמה הפתעות יפות.

בהצלחה...

אני מתעצל... למה אתה מתעסק בתפל? #(*&^$&*!1

סתם...

אני לא מתעצל.
ואתה לא מתעסק בתפל.
ואשמח, אכן, לדעת גם את שם המתרגם, אם ידוע לך

העתקתי את הטקסט כ"פרומו" מהמאמר אליו קישרתי...

למעלה