אני בדילמה

orlita

New member
אני בדילמה

ביקשתי מבני שיחזור על החומר למבחן באנגלית והוא כל הזמן מתחמק,ללמוד למבחננים בכלל אין סיכוי שיחזור על החומר וזה לגבי כל מבחן שיש. הציונים שלו בין 70 - 90. מידי פעם אני שואלת אותו בשביל מה אתה הולך לבית הספר? והוא עונה לי, כי כיף לי להיות עם החברים. יש ימים שהוא נשאר בבית כי לא מתחשק לו ללכת אבל הוא כל הזמן רואה טלוויזיה וטוען שמשעמם לו. לקרוא הוא לא מוכן, לשחק במחשב לפעמים, וכשמגיע שעה 16.00 הוא רץ לחברים. היום הוא אמר לי שבבית הספר משעמם לו אבל כיף לו שם, בנוסף הוא אוהב את המחנכת שלו. ופה אני בדילמה. לדעתי הוא מבזבז את הזמן שם,הבית ספר לו מלמד אותו כלום, שיעורים כמעט לא נותנים,מה שכן מעניין אותו אין בבית הספר. לבית ספר הפתוח ברחובות אין מקום אנחנו מספר 200 ברשימת המתנה. מה דעתכם האם להשאיר אותו בבית הספר? אני די פוחדת מכל התהליך שצריך לעבור מבחינה בירוקרטית לגבי חינוך ביתי. גם הילד לא בטוח שזה מה שהוא רוצה. החוגים די יקרים והוא אמר לי שהוא לו רוצה ללכת לחוגים כיוון שחבריו לא הולכים. אני שולחת לכולם הרבה אור ואהבה אורלי

בואי נתחיל מההתחלה...

את רוצה חינוך ביתי, הבן שלך רוצה חברים אבל לא ממש ללמוד בביה"ס. מה דעת אביו של הילד? סעיף ראשון: חינוך ביתי אפשרי רק בחתימת שני הוריו של הילד, מלבד חד הוריות שפטורות מהאפשרות שמישהו יטיל 'וטו'. סעיף שני: עם לחץ מתון ועקשנות, משולבים בטקטיקה נכונה וביחסים טובים בביה"ס, ניתן לשלב מעט בי"ס לצד החינוך הביתי. הכוונה היא לשעורי, ספורט וחברה + שעורים שבאמת מעניינים את הילד. הפרס: לא צריך להיבחן, ושעורי בית זה עניין של איזה הסכם יש בין הילד למורה. יש מפגש חברתי בביב"ס ללא העומס האחר. הילד פנוי לעסוק בענייניו בשאר שעות היום. סיפרת שהילד מתעניין בדברים שאין בביה"ס - מה למשל? בודאי תשאלי מתי מומלץ לעשות את הצעד. אני הייתי ממליצה להגיש את הבקשה לשנה"ל הבאה, זה יאפשר לדון בעניין בשקט, להתכונן פיזית ונפשית ולעכל את כל הרעיון. מה צפוי לקרות בשנה הראשונה? רוב הילדים שיוצאים מהמערכת, בין אם לחינוך ביתי, ובין אם לביה"ס הפתוח, כמעט ולא לומדים בשנה הראשונה. זה לא פשוט, אחרי שנים של "לעשות מה שצריך" לקום בבוקר ולהחליט מה לעשות. פתאום אף אחד לא מכריח אותי ללמוד - איזה כייף!!! אני עושה מה שאני רוצה? - טלביזיה, חברים, משחקי מחשב. אל דאגה!! מהר מאוד הם מתחילים להשתעמם. חשוב מאוד!! לא להתפתות לפתור לו את הבעיה. שישתעמם עד שיבחר לעשות משהו מעניין (זוכרת שגם בביה"ס הוא משתעמם?) אני מציעה שתביאי לכאן את בעלך / האבא של הילד, שישאל שאלות, יעלה את הפחדים והחששות שלו. גם הילד שלך יכול להתייעץ איתנו על הדברים שמעניינים אותו. ברגע שתחליטו שאתם "הולכים על זה", נסייע לכם בכל דרך אפשרית הביורוקרטיה זה משהו שאפשר לעבור קל יותר (אחרי שאנחנו סללנו דרך
) נעזור לך!! את לא לבד!! החלום שלי, ואני הראשונה בארץ שמממשת אותו מדי פעם, הוא שהילדים בחינוך ביתי יוכלו להחליט ללמוד שעור זה או אחר בביה"ס, שיוכלו להשתלב בשיעורי ספורט, מוסיקה, אומנות, חברה וטיולים. זו התחלה, ובמערכת יש המון פחד מהחדירה של 'המשהו האחר הזה' אין צורך לפחד מחלוציות, זה רק עוד צעד קדימה אל מערכת חינוך טובה יותר. מחכה לתשובותייך ולתגובותייך,

orlita

New member
נאוה בוקר טוב!

קודם כל תודה על העזרה שלך עם כל הלב. ולנושא שלנו אז כך,האבא של הילד לא מתערב כל כך הוא יותר סומך עליי,על מה שאני מחליטה כי הוא טוען שבנושא חינוך אני יותר מבינה ממנו. בימים שהילד לא הולך לבית הספר הוא הרבה יותר רגוע. לגבי חוגים שסיפרתי,לדוגמא יוגה לילדים או טאיצ'י לילדים, נגרות, אין את החוגים האלו ברחובות לילדים לפחות עד כמה שאני יודעת. יכול להיות שאין מספיק דרישה. אוליי מישהו מהפורום הזה מכיר חוגים כאילו באיזור השפלה. אני מרגישה שהילד בעצמו בדילמה, הנה היום הוא לא רוצה ללכת הוא מעדיף לנסוע איתי לסידורים שלי ואחר כך לעשות חרוזים מחימר. כמובן היסכמתי, ידעתי שהוא מעדיף יום רגוע. לפני 5 דקות טל אמר לי שאם היו עוד ילדים בגילו (10) שלומדים בבית אז הוא היה לומד איתם בכיף והיה עושה איתם הכל. טוב אני חייבת לנסוע לפגישה לכן אסיים ואומר בוקר טוב לנאווה ובקר טוב לכוווווווולם. שיהיה לכולנו הרבה אור ואהבה ממני אורלי

אבא לא מתערב וסומך עדיין צריך לחתום

ולכן זה חשוב. הוא צריך להיות איתך, מסכים, תומך ומעודד מול המערכת. לגבי הדברים האחרים: לא למהר להחליף בי"ס בחוגים - מה שדרוש לו - יגיע בזמן הנכון. יש פחד מלהיות לבד - הוא מובן מאוד אצל ילד שכל חייו היה מוקף בעיקר בילדים בני גילו, ובמשפחה. ילדי החינוך הביתי מתחברים עם כל הגילאים, ומפיקים מהם את כל הצרכים החברתיים שלהם. הם יכולים לשחק במכוניות עם בן 5 לרוץ ולדבר על המתאים לגילו עם בני גילו, ללמוד עם נער בן 15, ולנהל שיחות נפש עם ישי בן 80. הרעיון הוא: להתפטר (את) מתפקיד שר התרבות והבידור, ולתת לו לגלות מה הוא באמת רוצה. לאפשר לו ללמוד שאפשר לעשות דברים לבד ועדיין ליהנות. זה קשה לחשוב אחרת, אבל הצלחת החינוך הביתי תלויה החשיבה בתולית של ילד - זו שהיתה לו לפני המערכת
מקווה שהיתה פגישה טובה ונעימה,

יונת ש.

New member
נאוה, תיקון קטן:

כתבת "החלום שלי, ואני הראשונה בארץ שמממשת אותו מדי פעם, הוא שהילדים בחינוך ביתי יוכלו להחליט ללמוד שעור זה או אחר בביה"ס" רציתי רק לתקן שאני מכירה עוד משפחה שעושה כך, וחושדת שיש עוד אחרים (אבל לא בטוחה).

../images/Emo4.gif אני ניזונה רק ממידע שאני מקבלת

במערכת. נאמר לי שאף אחד אחר לא...
אם יש עוד - אני שמחה!!!!
למי שירצה, יהיה קל יותר לארגן את זה!!! מה שבטוח, זה שזה תלוי בשיתוף פעולה של ביה"ס הספציפי...

שילחי אותו לחוגים בהם יש חברים

כמו במועדון קרטה. אגב, לאמונתי, קרטה הוא חלק בלתי נפרד מההשכלה ההכרחית בעולמינו.

anat1963

New member
לא חושבת שחוגים זה חובה

לדעתי להיפך, דוקא לילדים שהולכים למסגרת הממוסדת יש הרבה יותר מה להפיק מחוגים. ילד שלומד באופן עצמאי גם חוג לא כל כך יכול לתרום לו (מנסיון של מי שלמדה חוגים מאוד מעניינים בילדותה, אבל ממה שלמדתי באופן לא רשמי הפקתי הרבה יותר תועלת). הבעיה היא שכפי שאת מתארת אם ילדך לא יהיה במסגרת הוא לא יעשה כלום שיתרום להרחבת אופקיו ויתכן שאפילו ידע בסיסי לחיים לא יהיה לו מספיק. אז נכון שבית הספר אינו מסגרת אידאלית, אבל אי אפשר לאמר שממש כלום לא לומדים בו. אז בנך יפיק את התועלת המינימלית שהוא יכול להפיק מבית הספר מבחינה לימודית וימשיך להנות משאר הסיבות שבגללן הוא הולך לבית הספר. לו נראה לי שבהחלט כן מתאימה מסגרת הלמודים הרגילה ואני חוששת שבמסגרת אחרת הוא יתדרדר. אם יום אחד אופיו ישתנה והוא יהיה אחראי יותר ויותר עם חשק ללמוד עצמי, בהחלט תוכלי להוציא אותו מבית הספר, אבל לא היום. בהצלחה!

יונת ש.

New member
זה שילד לא לומד כשהוא חוזר מבי"ס

עדיין לא אומר שהוא לא ילמד גם אם הוא לא יהיה בבי"ס בכלל. תארי לעצמך שהיו דוחפים לך לפה אוכל מהבוקר עד אחרי הצהריים. האם היית חוזרת הביתה ומיד מחפשת איזה גזר לכרסם? ככה הילדים, אחרי שדחפו להם דברים לראש כל היום, הם צריכים לנוח מזה לפני שהם מסוגלים להפתח ללמידה.

למעלה