אני בדילמה

Ronit FL

New member
ביולוגיה או פיזיולוגיה?

לא מבינה בזה ולא בזה, אבל די ברור לי שהרבה מאוד מאוד מהדברים שנאמרים במסגרת הטפות המוסר של הטבעונים, נטולים ידע בסיסי בנושאים האלה והם בעיקר מדקלמים דברים שהר יורופסקי לוחש באוזניהם הכלות.

Aronsona

New member
בדיוק כך.

ואת צודקת. על זמינות למדתי בקורס "פיזיולוגיה של העיכול". אבל עדיין פיזיולוגיה היא חלק מהביולוגיה.

Ronit FL

New member
ייאיי, את זה אני כן יודעת!

בעצם כל מה שאני רוצה לאמר זה, ראבאק אנשים, תפעילו את השכל הישר שלכם!

hericane

New member
זה בעיקר כי הם לא מבינים דבר וחצי דבר

או במילים אחרות הם מקבלים B12 מהרבה דברים (חלב סויה, לחם, שמרי בירה, במבה) - פשוט כי מוסיפים B12 לדברים הללו מתוך ידיעה שטבעונים וצמחונים (וגם קרניסטים) צורכים אותם.
בירקות ופירות אין B12

יקח הרבה זמן, אם בכלל

עד שכל תושבי העולם יהיו צמחונים/טבעונים. לרוב האנשים בשר עדיין טעים וכנראה גם ימשיך להיות טעים.
חלק מהטבעונים מדמיינים חיים בעולם יותר טבעי ופחות ציוויליזציה, אך חזונם לא יכול להתגשם, כי הם צריכים מדענים ומפעלים שייצרו עבורם B12, וגם הפקה של שמנים וחלבונים מן הצומח שעושה את האוכל הטבעוני יותר טעים לאוכלי כל, הטבעונים צועדים לקראת מזון מתועש, ובעל מרקם מזוייף של "כאילו חלב", "כאילו בשר" ויש בכך הכרח בצריכת תוספי מזון סינטטי ( שנוסו על בעלי חיים מין הסתם).
בנתיים הם ימשיכו לאכול לנו את הראש....

זה בטח לא יקרה בעידן שלי או שלך וגם לא של נכדיי

אבל הם מרגישים שהם חלוצים. שהם מהווים פריצת דרך לעתיד טוב יותר.
אני לא מאמינה שזה יקרה אי פעם. יותר סביר שהעולם יושמד קודם לכן או במלחמה גרעינית
או ע"י החור באוזון... אחר כך ממילא כולם יהיו טבעונים ויאכלו חמציצים.
אבא שלי היה מספר שבזמן מלחמת העולם הראשונה הוא היה ילד קטן והיה מלקט בשדות פקעות לאכילה, וחמציצים...
אז אולי תהיה עדנה לטבעונים.

Aronsona

New member
תשמעי. הבנתי בדיוק מה כתבת

ועדיין, מחיר כבד האווז מצדיק את הגידול הקשה והמסובך (תאמינילי שאני יודע), רק במדינות המערב או בעיקר במדינות המערב.
אם שם נשכנע להקטין את הצריכה זה ישפיע על הגידול במדינות הלא מפוקחות.
למרות שבצרפת Patess de fois gras קשור במסורת, בפועל הצריכה יורדת גם אם לא דרמטית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

25330

New member
עדיין, אתה מתמקד בשאלת הכלכלית הידועה ...

של פיקוח על ביקוש מול פיקוח על היצע. למשל, אם רוצים למנוע או לאסור על שירותי מין, צריכת סמים וכו' האם נכון לאסור על ההיצע (עיסוק בזנות; השמדת שדות אופיום אפילו במדינות זרות וכו') או על הביקוש (לתפוס ולהעניש צרכני שירותי מין, העלאת מחירי סיגריות, אלכוהול וכו').

בקליפת אגוז, טענתי היא, איסור על היצע במדינה אחת אולי מצמצם את הצריכה כטענתך (אל עובדותיה אתייחס מיד בפסקה הבאה) אך בו זמנית מגדיל את סבל האווזים שעדיין מפוטמים בתנאים אכזריים יותר, ומפוקחים פחות.

באשר לעובדות, אין לי נתונים על גידול או פיטום אווזים בחתך מדינתי כפונקציה של GDP או מדדי רווחה השוואתיים אחרים. אגב, קינואה ואספרגוס שיקרים במערב נחשבו לפני הטרנד הצמחוני כמאכל עממי וזול שהיווה מרכיב מרכזי בדיטאה של עניי חבל ההר בבולביה ופרו. גם בישראל, כאשר כבד אווז היה אופנתי יותר הוא שווק בשיפודיות ולאו דווקא במסעדות שף. הייתי מסתכנת בניחוש שגם עתה הצריכה הלא-נמוכה מתרכזת בעיקר בשוק שצרכניו אינם בעלי מודעות כשם ששפים מובלים (חיים כהן ואחרים) מקפידים עתה, שלא כבעבר, שלא להכניס למטבחם.

בענייןן הצרפתי אתה מפתיע אותי. בעבר ניסו מדינות שונות ב-E.U. להגביל היבטים שונים הקשורים ל-.Fois gras כזכור, צרפת נעמדה על רגליה האחוריות והצליחה לכפות על כל אירופה שלא להעז ולהתקרב לגעת בסמל תרבותי-קולינארי שקשור לערכים צרפתיים בעלי היסטוריה ומסורת ארוכה.

לסיכום, למרות שהנושא באמת חשוב והדיון מעניין ונחוץ, אני ממש עצבנית שגב' גלבוע הצליחה לכפות, גם עלי, באלימות ותוקפנות, שיח שההסתרות מאוחריו משמשת לה מסווה ומסתור לדחפים אלימים, אישות מסוכסכת ובעייתית וצורך להפגין שליטה אף באלימות וחוסר אנושיות.

Aronsona

New member
אני בסך הכל אומר איך את ואני וצרפתי קטן כמונו

בעל מודעות יכולים, בכוחנו הדל, להשפיע על הצריכה בלי חקיקה.
ראי את מלחמת השוורים הברברית בספרד הקשורה גם היא למסורת עתיקת יומין ולמרות זאת גם שם יותר ויותר ספרדים מצביעים ברגליים בנושא. כך קראתי לאחרונה לפחות.
זוהי דרך איטית וסיבית אבל הגיונית בעיני.

25330

New member
מסכימה בהחלט

יתכן שמרוב אווזים קשה מעט לראות את נקודת המוצא והיא: אם כוונות טובות עשויות להוביל לגיהנום הרי שכוונות אלימות, כפיתיות, שתלטניות ושונאות מובילות בהכרח לרע מוסרי ותוצאה קשה לכולם.

לפני ההפלגה סביב העולם על גבו של האווז כנילס הקטן בקשתי להדגים שאפשר והנסיון לאסור על גידול ופיטום אווזים בישראל שנוהל בדוגמטיות וקנאות לא מעטים גרם, בסופו של יום לסבל רב יותר כתוצאה מפיטום וגידול מפוקחים פחות, ואפשר כי אכזריים הרבה יותר. מוסרית ופרקטית איני יודעת אם תוצאת (nimby (not in my back yard היא רצויה, משפיעה או מועילה - מוסרית, פרקטית וצרכנית. באופן דומה, נדמה לי שבטווח הארוך קנאי ירופובסקי בעזרת גב' גלבוע, לא רק שלא יועילו אלא אף, קרוב לוודאי יירעו את מצב חיות המשק (אולי גם צייד) ותנאי גידולם.

Aronsona

New member
נ.ב. פיטום אווזים קשה עם אחוז תמותה גבוהה

ולכן הוא היה תמיד יקר יותר.

אני לא מאמינה אבל שוב ושוב זה קורה לי

כתבתי לך כאן תשובה ארוכה ומפורטת,
ופתאום, שניה לפני שאני מסיימת את הכתיבה, באג בתפוז והכל נמחק ונעלם יחד עם העיגול שמסתובב עם פתיחת הודעה חדשה.
אני פשוט לא מסוגלת לכתוב הכל מהתחלה, אז אני אנסה לתמצת.
לך עם הלב שלך. מה חזק אצלך יותר? האהבה לבעלי החיים או התיעוב מטל ומכל מה שהיא מייצגת?
בסופו של דבר, זה מה שיכריע.

זהו. שאני לא בטוח שהם בסתירה

כי זה מרגיש לי כמו קידום אישי על חשבונם. וכשזה היה בטלויזיה אז ניחא, אבל עכשיו זה פשוט נוכחות מזהמת. מה החא כבר תעשה? תעלה לבמה ותשיר "בא לך לרקוד? " די!!!!!!!!!!!!

זה כמו שכתבתי למילימק

ולמעשה גם כתבתי בתגובה המקורית טרם נמחקה,
יש נטיה להכשיר את השרץ ומה טוב יותר מאשר לההעלות אותה לשאת נאום לאומה בטקס למען זכויות בעלי החיים?
היא בטח תספר מה היא וחבריה לקבוצה עושים למען בעלי החיים וזכויותיהם. מה היא כבר יכולה להגיד חוץ מזה?

אבל "היא וחבריה" הם לא האישיו של ההפגנה

זכויות בעלי חיים זה כן. וזה כולל גם טיפול בחתולי רחוב למשל. שזה נושא שידחק ויעלם אם את הטון תיתן טל "מרביצה לחתול" גלבוע...

נו, ברור

מה חשבת שזה יהיה כאשר מביאים את טל גלבוע לשאת דברים?
ושכחתי שהיא מרביצה לחתול שלה

תעשה את חשבון הנפש שלך. קשה לי לעזור לך בקטע הזה. דבר אחד בטוח שהמצעד הזה יסחוף הרבה יותר אנשים מאשר אי פעם.

כמה אלפים. בעיתונות ידברו על עשרות

הקהל הזה חזק. אבל עדין לא מדובר על הציבור החרדי שבנקישת אצבע מוציא לך 200000 לרחוב.

למעלה