אני בדילמה קשה ביותר .. :)

PaladiN17

New member
אני בדילמה קשה ביותר .. :)

... טוב אז ככה .. אני ממש נכנסתי לעולם הטרק .. בזמן האחרון .. זה התחיל עם DS9 כמה פרקים רנדומלים .. עד שהתחלתי לראות את הסדרה בקביעות .. ואז וויאג'ר.. ומשם באמת ניהייתי הממ אפשר לומר קצת טרקי.. לא בימיוחד אבל אני מאוד אוהב את העולם שנבנה בסדרות .. בכל מקרה .. את DS9 לא סיימתי לראות .. אבל את וייאג'ר סיימתי .. ומחר כנראה אני אספיק לצפות בפרק האחרון של TNG... אז ככה .. השאלה היא כזאת.. אני לא ממש ראיתי את כל הסרטים היותר ישנים של הטרק.. והיות והם מבוססים על TOS.. האם באמת כדאי לראות את קירק?.. פשוט אני חושב שעם ה""""אפקטים המרשימים"""" שלהם אני פשוט לא אוכל לראות את הסדרה.. אז מה אני יעשה ?.. זה אפשרי לראות רק את הסרטים .. או שאולי באמת לא צריך להחמיץ את TOS ובכל זאת לראות ?.. מה את אומרים ?.. אה וכן . ראיתי את חצי העונה הראשונה של אנטרפרייז והתאכזבתי במיוחד!..

CaptainOok

New member
טוב אז ככה

כדאי לראות את הסדרה המקורית, רק כדי שתוכל להתרשם מהרעיונות המקוריים שניעו את רודנברי ליצור את העולם הנפלא. אני אישית לא ראיתי את כל הפרקים, אלא רק פרקים נבחרים, כאלו שצריך לראות כדי להבין מספר דברים להמשך (כמו למשל הפרק עם קאהן וחבריו, כדי להבין את הסרט השני, וכל מיני אחרים. אני בטוח שהאנשים כאן יוכלו לערוך לך רשימה מדוייקת של איזה פרקים כדאי לראות). כמובן שזו לא חובה, אבל אני בהחלט ממליץ לראות קצת. ובקשר לסרטים, אני סיימתי לראות אותם בעצמי רק לפני איזה חצי שנה. החלטתי שלמרות הכל אני אראה את כולם, למרות שיש הרבה טענות נגד הסרטים ה"אי זוגיים". אני מודה שעכשיו גם לי יש טענות נגדם, אבל לפחות ראיתי אותם

PaladiN17

New member
היי תודה תודה ..

מישהו יוכל לערוך לי רשימה? .. ותגידו ליע Q נפגש בפעם הראשונה רק בTNG או שהוא מופיע גם בTOS?.. :)

[TNT]

New member
בקשר לאנטרפריז

גם אני התאכזבתי מהעונה הראשונה האמת ופשוט הפסקתי לראות אותה ובמקרה ראיתי את הפרק האחרון שהיה לא רע אז החלטטתי להוריד גם את הפרק הראשון של העונה השניה ומשם כבר התחלתי להוריד את כל השניה. העונה השניה אומנם לא היתה גרועה כמו הראשונה אבל לדעתי עדין היה חסר שם משהו או אפילו די הרבה דברים לעומת זאת העונה השלישית מעולה!!! אני במקומך לא היתי מוותר על העונה השלישית הוענה השניה זה כבר החלטה שלך. ובקשר ל TOS גם אני לא ראיתי מזה כלום ובינתים אני מסתדר לא רע.

Chakotay

New member
בעעע העונה השילישית היא העונה

הגרועה ביותר! רק מכונת רייטינג(מכונה שלא מתפקדת). גם רוברט דונקן מקניל(טום פאריס) שביים כמה פרקים של הסדרה, מסכים איתי. בראיון שלו בכנס ב UK הוא אמר שאנטרפרייז לא סטאר טרק בשבילו, בגלל שבסטאר טרק צריכים להיות מסרים, והוא מקווה שאנטרפרייז תשתפר. הוא גם אמר שהוא מאוד היה רוצה סרט של VOY או שילוב של כמה סדרות :)

SevenEleven

New member
שלום!

אני חדש
. לא רציתי לפתוח שירשור חדש.. אני מעריץ של הטרקים למיניהם מגיל צעיר למרות שאני לא הייתי ממש עקבי (ראיתי את רוב הסרטים, כמעט את כל DS9, רוב TNG, וקצת TOS.. וויאג'ר לא יצא לי לראות כמעט בכלל). ראיתי לאחרונה כמה פרקים של אנטרפרייז ויש לומר שדי התאכזבתי.. לא יודע למה, אולי בגלל שאני נהייתי ציני יותר או שהסדרה הזאת באמת לא הולמת הכי טוב את הסגנון הטרקי.. מה אתם חושבים? לשאלתו של הבחור למעלה אני ממליץ לך בכל זאת לראות, לפחות כמה פרקי מפתח כי לדעתי אחד הדברים היפים ביותר ב-ST זה שהכל קשור אחד לשני והכל נבנה אחד על השני ולמי שמכיר את התפתחות הדברים זה ממש מעניין.. ב TOS יש כמה פרקים טובים בטוח למרות שבאמת הגזימו שם טיפה עם כמות הנורות המהבהבות
..

n i v1

New member
קודם כל - ברוכים הבאים-תקציר../images/Emo124.gif

אני חייב לומר שאני מסכים בחלקו עם שניכם או יותר נכון עם כולכם. אנטרפרייז זו בעיה הסדרה לא יודעת לאן היא רוצה ללכת לפי דעתי, וכשהופכים אותה למכונת רייטינג היא גם נראית ככה. אבל אני חייב לצאת ידי חובה ולומר שהיו פרקים שהם ממש גאווה לטרק וחבל שלא היו עוד כאלה. אני יכול לתת מספר שמות פרקים רק בשביל לצייר לכם את התמונה:
קשת שבורה- הפרק הראשון- לפי דעתי הוא הטוב שבפרקים הראשונים של הטרק, ואתם יודעים, אני מעריץ גדול של הדור הבא ורק אחרי שנים רבות למדתי לאהוב את הפרק הראשון הבינוני שלהם.
דוקטור יקר- פרק חשוב מאד על הפריים דירקטיב, ממש באיכות של פרקי הדור הבא מבחינת הדרמה והרמה המוסרית הנדרשת, ממש פרק הביכורים של הנושא בסדרה הזו
היתוך- פרק האונס המסורתי של סדרות הטרק, ט'פאל גדלה וגדלה.
התקרית האנדורית
הצללים של פג'ם ושאר פרקי האנדורים- פשוט כיף לא נורמלי לראות אותם
התחדשות- פרק בורג ראשוני שהחיל את כל סיפור הבורג- רגע אחד לפני כל הסדרות האחרות- הפרק, שכל כך הרבה התבלבלו בו ואמרו שהוא דרך על הזמניות הטרקית ברגל גסה, התברר כלא דובים ולא יער, מישהו מהפורום הזה הצליח לפתור את הדילמה ולהראות שהפרק נכנס יופי בסיפור הבורגי. מקווה שהצלחתי להבהיר כמה דברים

itstzar

New member
מעניין מי זה המישהו הזה, הייתי שמח

להכיר אותו....

Broken Bow

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, אני חדש כאן. הופתעתי לגלות על הפורום הזה ואני שמח לגלות שיש עוד מעריצים של Star Trek בארץ... אני "טקרי" כבר כ-13 שנים, מאז שהצטרפתי לאח שלי לראות פרק של הסדרה המקורית והתאהבתי. ראיתי את כל הסדרה המקורית, הדור הבא וח"ע9 כמה וכמה פעמים, ואת וויג'ר באיכות גרועה מהאינטרנט (אני מתכנן לראות שוב, עכשיו שהיא יוצאת ב-DVD). וכמובן את כל הסרטים (גם כמה וכמה פעמים). בנוגע לאלה האם שווה לראות את הסדרה המקורית או הסרטים של הצוות המקורי, אז התשובה היא חד משמעית כן. רק בזכות הסדרה ניתן להבין מה ג'ין רודנברי ניסה לעשות עם הסידרה הזו, רק משם, אפשר להבין בכלל מה המשמעות של STAR TREK. יש הרבה מסרים בסדרה, בנוגע לאירועים אקטואלים (לשנות ה-60) כגון המלחמה הקרה, גזענות ועוד רבים וטובים. אני ראיתי את הסדרה המקורית כשהיא שודרה בחלקים בחינוכית, פעמים ששודרה ב-STAR WORLD ועוד פעם אחרי שיצאה ב-DVD ונהנתי כל פעם מחדש. חובה לראות את Where No Man Has Gone Before, שזהו הפיילוט השני של ST, לאחר שהראשון (The Cage) לא מצא חן בעיני NBC. זהו הפרק שהתחיל הכל, ומי שלא ראה אותו, לא יכול לקרוא לעצמו מעריץ אמיתי של STAR TREK. בנוסף אני חושב ש-ENTERPRISE היא סידרה מעולה, ותורמת ומרעננת את עולם STAR TREK. בסדרות הקודמות (הדור הבא והלאה) ההתעסקות בנושאים אקטואלים הייתה מזערית. ENTERPRISE החזירה את ST למקורות (הרי ברור לכולם שהעונה השלישית היא התייחסות לפיגועי ה-11 בספטמבר). חוץ מזה, אחלה קהילה יש לכם, אשמח להיות חלק ממנה.

EBow

New member
הנה כמה תגובות (מנוצל"ש במידת מה)

ראשית, לגבי TOS: אני מסכים עם מה שנאמר לגבי כך שע"מ להבין את הרוח ששרתה על ג'ין רודנברי כאשר יצר הסדרה וע"מ להבין את המסרים שהוא ניסה להעביר במהלכה רצוי לראות פרקים של TOS. באופן אישי, אני יכול לספור את כמות פרקי TOS שראיתי על אצבעות שתי הידיים (ועוד תשארנה לי מספיק אצבעות כדי לאחוז טריקורדר
), אבל לבד מכמה נגיעות בודדות אני חייב לומר שלא נהניתי מהם כלל וכלל. אני מתעלם כמובן מהעיצוב המצועצע של הספינה, מחצאיות המיני והמסקרות המוגזמות של הנשים ומהאפקטים דלי התקציב. אלו דברים שמוכתבים ע"י האופנה השלטת והמימון של ההפקה. אני כן רוצה להתייחס לרמת המשחק, לתחושת האמינות שמקנה ההפקה, לתסריטים ולבניית אופי הדמויות. בגדול - כל הארבעה לוקים בחסר. לוויליאם שאטנר לדוגמה, יש נטייה מוגזמת לאובר-דרמטיזציה. כולם מודעים לכך. הבעיה היא שזה משפיע על האופן שבו אנחנו תופסים את דמות הקפטן הטרקית (מאחר והוא היה הראשון, אם נתעלם לרגע מפייק) ומכיוון שרובנו נוטים לצאת מנקודת הנחה שסטארפליט בוחר את הקפטנים של ספינותיו באופן שיתאים לרוח הארגון הכללית אנו משליכים מדמותו של הקפטן לגבי אופי אותו ארגון. מה שמביא אותי לנקודה השנייה - תחושת אמינות. צר לי שאני משתמש שוב בדוגמה של קירק, אבל היא פשוט מתאימה למסר שאני רוצה להעביר. אם קפטן בכל ארגון צבאי-היררכי אחר (לפחות מאלו שקיימים בזמננו) היה מתנהג כפי שקפטן קירק מתנהג, הוא היה מודח מתפקידו עוד לפני שהיה מקבל את המינוי על פיקוד הספינה. כל כך הרבה עבירות, כל כך הרבה זלזול בנהלים (ואני לא מתייחס רק ל-Prime Directive), שימוש כל כך נפוץ ולא אחראי בכח ברוטלי - כל אלה פוגעים רבות באמינות של דמות הקפטן עפ"י מה שהיא אמורה לייצג. למרות שהתסריטים מקוריים ברובם וזו הגדולה (היחידה לדעתי) של הסדרה, יש דבר אחד שהתסריטאים והמפיקים בשנות השישים התעלמו ממנו, בהשוואה לתסריטאים של הדור הבא והלאה - תשומת לב לפרטים. אותם תסריטאים ומפיקים בשנות השישים חשבו כנראה שקהל הצופים טיפש. בתור סדרה שמתיימרת להיות מבוססת (ולו אך בצורה רופפת) על עובדות מדעיות, יש בה כל כך הרבה "חורים טכניים", עד כדי כך שאני מתעייף מלחשוב אפילו על להתחיל למנות אותם (למי שמתעניין, פירוט נוסף בנושא תוכלו למצוא באתר הזה). אבל מעבר לחורים הטכניים שקיימים בכל סדרת טרק, יש בה חורי הגיון עלילתיים. מטעמים אנטי-ספויילרים לא אפרט, אלא רק אומר שלא קשה למצוא אותם. כמעט כל פרק של TOS שצפיתי בו גרם לי למרוט את שערותי בייאוש ולזעוק אלי שמיים אמרות כגון 'למה הם לא פשוט משתמשים במשגר?! יכלו לפתור את הבעיה הזו כבר לפני חצי שעה!', והמבין יבין. ומי שלא - יצפה ולבטח יבין. ולגבי אופי הדמויות. מלבד קירק, ספוק ומק'וי - שנראה כי עלילת רוב הפרקים סובבת פחות או יותר סביבם - רוב הדמויות פלקטיות להחריד ופועלות בדיוק כפי שהיינו מצפים מהם: הגברים - מיליטנטיים וקשוחים, הנשים - עדינות, צייתניות ומצודדות כמרילין מונרו באודישן לסרט "חמים וטעים". לסיכום, אני חושב ש-TOS אינה מתאימה במיוחד לקהל המודרני שגדל על ברכי "הדור הבא", אלא אם הוא נתקף בפרץ נוסטלגיה, שזה בדיוק מה שגורם לי מפעם לפעם לצפות באחד מפרקיה. וואו, זה היה ארוך ותודה שהגעתם עד לכאן. למי ששואל האם כדאי לו לראות את TOS קודם, תשובתי היא - לא. כדאי להתחיל בפרקי "הדור הבא", כיוון שהיא נוצרה ע"י אותו היוצר של הסדרה המקורית, מה שאומר שהיא מכילה את הרוח המקורית של הסדרה וכן משום שהיא בנויה באופן שמתאים לצורת חשיבה קצת יותר מודרנית ולכן קל יותר להתחבר אליה. ולגבי אנטרפרייז: אני באופן אישי, נהנה מאוד מהסדרה. מצד שני אני מסכים כמעט עם כל הטענות של המלעיזים כנגדה: היא סדרה שממחזרת עלילות של פרקים ישנים, מכוונת בעיקר להשגת רייטינג ובוצעת חורי-תולעת מסיביים במרקם הזמן-חלל העדין של כרונולוגית סטאר טרק. אז למה אני נהנה מהסדרה בכל זאת? מכיוון שאני מבין שאנטרפרייז איננה עוד סדרת טרק שהתרגלנו אליה. באותו אופן שעובר קו גבול מאוד ברור בין התדמית של TOS לתדמית של TNG, עובר קו גבול ברור מאוד (לפחות בעיני) בין התדמית של Voyager (אני רושם Voyager פשוט מכיוון שהיא הייתה האחרונה ברצף עד לפני אנטרפרייז. אני מתכוון גם ל-TNG וגם ל-DS9 מבחינה זו) לתדמית של אנטרפרייז. שלא תהיינה לכם אשליות: העובדה שאנטרפרייז החלה בסמיכות לסיום Voyager לא מעידה על כך שהמפיקים תכננו אותה בדומה ל-Voyager, או לכל סדרת טרק אחרת לצורך העניין. המטרה של הסדרה הזו לפי דעתי שונה לגמרי. היא באה לספר את סיפור תולדות סטאר טרק בפרספקטיבה אחרת לחלוטין ממה שהכרנו. מחד - יש דגש על פרטים קטנים. לפחות בהשוואה ל-TOS. מאידך - יש נסיון להעביר מסר של תמונה גדולה שאומר שבני האדם בתקופה בה מתרחשת הסדרה היו חסרי נסיון בכל מה שנוגע לדינמיקות בין-כוכביות. יש תחושה של התחלת מסע שהצופים יודעים איך יסתיים אבל לדמויות אין מושג. זה מה שעושה את הסדרה למעניינת. זה נותן בידי היוצרים רשיון ל"תכנת" את הגיבורים להגיב בצורות לא שגרתיות, כפי שהכרנו אותן עד כה, לכל מיני סיטואציות. ברגע שמבינים שהמניע מאחורי פעולותיו של (בעיקר) ארצ'ר הוא אי הוודאות הזו, מתקבלת תמונה הגיונית יותר (במרבית המקרים). לכדי כך, לדעתי, מסתכם השוני בין אנטרפרייז לסדרות "הדור הבא". רוב אלו שמוציאים דיבתה של הסדרה, מעדיפים לשטוח את הביקורת שלהם לאחר שצפו בכל פרק פעם אחת בלבד והשוו אותו לסדרות האחרות. אני, אישית, מעדיף את הגישה שמחייבת את הצופה לקרוא בין השורות.

itstzar

New member
טוב, רוב הוותיקים בפורום כבר מכירים

את הדעה שלי, אבל בכל זאת, בתור אחד שכבר ראה את כל הפרקים של מס"ב ששודרו ועדיין חושב ש"הדור הבא" היא הסדרה הטובה ביותר וכנראה בין הבודדים שחושבים שאנטרפרייז היא סדרה מאוד טובה ואפילו התחילה להתקרב לדור הבא (לפחות ב2 עונות הראשונות ( לא שהשלישית רעה, להפך
אלא פשוט לוקחת לכיוון אחר...) אז בקיצור ולעניין, לא אי אפשר לוותר על TOS זה לא שלא תבין את העלילה או את המסרים, אבל זה הרבה יותר כיף שאתה קולט את הבדיחות הקטנות (זה? זה... ירוק) , את הניואנסים שלא תמיד תקלוט אם תראה רק פרקים שהמליצו לך עליהם, ולא משנה כמה טובים או כמה חשובים הם. אז נכון שלצופה ה"מודרני" יהיה יותר קשה לראות את TOS לפני ההכנה של TNG שבעצם תיתן את המסגרת שתעזור "לעכל" את ה"פרימייביות" היחסית של TOS, אבל ביננו, שרואים את כל הסדרה, כמכלול, מול סרטים וסדרות מאותה תקופה, אפשר לראות כמה חדשנית וגאונית יחסית לתקופתה ומקורית אפילו יחסית לסדרות בנות ימינו. אותו דבר לגבי חלל עמוק (שכרגע אני צופה בה שוב) ואפילו ויאג'ר (שאני פחות אוהב למען האמת) ןמה אני אגיד, השלם עולה על סך חלקיו

Lu Tze

New member
זה ממש מעצבן,

כל פעם שיש הודעה שמשווה בין סדרות הטרק, אני נאלץ להסכים איתך כמעט לגמרי. בפעם הבאה, אני מבקש ממך לבחור דעה שפחות דומה לשלי.

Lu Tze

New member
אממ...

|בודק בכיסים| רגע... |בודק בארנק| חכה שתי שניות... |בודק על השולחן| אני כבר אמצא משהו... |בודק במגירות| חייב להיות כאן משהו... |הופך את הכריות של הספה| אה! מה דעתך על מטבע חדש ונוצץ של חצי שקל?

itstzar

New member
תן לי לחשוב על זה, הצעה מפתה ממש

אתה יודע מה, אני אתן לך 10 אגורות כשי שתשנה את הדעה שלך :p

Lu Tze

New member
אפילו לי יש עקרונות שעליהם לא אתפשר

בעד פחות מ-5 ש"ח.

itstzar

New member
זכור לי באמת משהו כזה

שהייתי הולך בערב לראות סרט בקולנוע בבסיס בחמישה שקלים :)

למעלה