אני בדיכאון

אבו-דני

New member
כאן היו מספר הודעות שנזרקו למזבלה

--- אם יש בנמצא מי שמעוניין בהצצה לתוך כל הזוהמה מוזמן לבקש לא לפני שירכוש לעצמו מסיכה

אבו-דני

New member
אילוף אמריקאי בעבר ואילוף עכשווי

--- הקונספציה במערב ארה´ב היתה שצריך ל"שבור" את הסוס בדרך לאילופו השבירה נעשתה בדרך של קשירה והפלת הסוס עד להכנעתו.. התיזה העכשווית גורסת שיש להתמקד יותר בהתשת הסוס על ידי תנועה והבאתו לקבל מרות על ידי יצירת המאלף כמנהיגו. (סוסים החיים בעדרים מונהגים על ידי הסוס החזק והוותיק אצלי למשל הסוס הצעיר שיכול בקלות להרוג את ה"פנסיונר" עדיין מקבל מרות מהותיק...) . סוסים כחיות שניצודות פועלות מתוך פחדים לכן למשל יש את הקפיצות לזריקת הרוכב זוהי תנועה שאמורה להפיל את הטורף. בסבלנות אפשר לגרום לסוס לקבל בהכנעה דברים שעבורו היו מפחידים למשל יריות של רובים...סוסים בתוך אולם ששומעים מצילתיים רעשניים יתרגלו בעתיד לרעש רובים...כך אפשר לטפל גם בפחדים מניילונים, מים וכו´. הטיפול יכול לחסוך כאב ראש אדיר בזמן רכיבה שבמקום מאבק מתמיד תיהיה רכיבה סבבית

אבל כיום השבירה היא

גם: לשים על הסוס ציוד ולעלות עליו פעם ראשונה. לעלות על הסוס פעם ראשונה לכנס את הסוס("לשבור" לו את הצוואר)בפעם הראשונה... ובעצם רוב הדברים שהסוס לא רגיל עליהם בטבע. כל הכבוד על המאמר הקטן הזה! היה מענין! ומלמד... כי באמת יש לנו ליד האורווה עכשיו המון יריות( דייגים להברייח ציפורים) וזה מטריף ת´סוסים... אז אולי אני אבוא אליהם עם מצלתיים?

matan4

New member
זה כמו בלוחש לסוסים

שהוא מטיש אותו בתוך הראונד פן

להלהלה73

New member
לא מדויק

הגישה של "הפלת הסוס עד להכנעתו" אינה מדויקת השיטה היא לקשור את הסוס בצורה כזו שהדבר היחיד שיוכל לעשות הוא לרדת לשכיבה ובמקביל להדק את האחיזה עד למצב שבו הסוס אינו יכול לזוז. לאחר מכן פשוט עולים על הסוס ויושבים עליו כשהוא עדיין שוכב.העניין הוא שמצב זה הוא המצב הכי גרוע שיכול להיות לסוס שכן הוא הוכרע לאדמה ואינו יכול להלחם או לברוח מתוקפו.המטרה אינה לשבור את הסוס אלא ללמד אותו בדרך פיסית שכאשר אדם עולה עליו הוא אינו האויב או הטורף וששום נזק לא יגרם לו כשהוא חסר הגנה ובידיו של אדם. כל השיטה מבוססת על חושיו של הסוס ולכן כל הגישה לסוס ולציוד היא הפוכה,משמע,הסוס הוא זה שניגש למאלף ולציוד ואילו רק מתוך סקרנות.החסרון היחיד שיש לשיטה זו ואני חוזר על כך שזהו החסרון היחיד-העובדה שאילוף בשיטה זו לוקח הרבה זמן וזאת משום שהסוס והמאלף לומדים אחד את השני. השיטה הזו היא השיטה הישנה ביותר ולדעתי הטובה ביותר שכן חוץ מקשירת הסוס שהיא קשירה מגבילה וגם היא לא להרבה זמן ואינה כואבת או גורמת לנזק אין שימוש בכוח פיסי או עבודה עד להתשת הסוס. שיטה זו מגבירה את האמון של הסוס באנשים והדגש העיקרי הוא שבעליו של הסוס יהיה נוכח במהלך האילוף ואף יקח חלק פעיל.

להלהלה73

New member
טעות חמורה

שיטת האילוף לה אתה קורא אילוף אמריקאי היא בעצם שיטה אינדיאנית ואילו האילוף העכשווי זה המנסה להתיש את הסוס הוא האילוף האמריקאי

אבו-דני

New member
אינדיאני?

---- האינדיאנים (האדומים) עד כמה שידוע לי קיבלו את הסוסים (ואת האילוף) מהלבנים

להלהלה73

New member
בהחלט

הסוסים היו באמריקה הרבה לפני האדם הלבן וכן האינדיאנים שווה פעם להסתכל בספרות מקצועית ולבדוק את המקורות של הסוסים השונים. תבדוק בהזדמנות את הגזעים שמקורם באמריקה ואת אלו שמקורם באירופה שהיא במקרה גם מקור האדם הלבן שהגיע לאמריקה.

אבו-דני

New member
סוסים באמריקה

--- הסוסים יובאו לאמריקה על ידי הספרדים לאחר מסעו של קולומבוס לו יש ראיה או תגלית חדשה אשמח לשמוע

להלהלה73

New member
להלן ראיה

אני מצרף דף אינטרנט העוסק בסוסים מבידת הצורך ואם יהיה ביקוש אתרגם אותו לעברית

אבו-דני

New member
אבו-דני טען וללללה73 חיזק הטענה

--- בפסקה הבאה נאמר הדבר הבא: THE HORSE BECAME EXTINCT ON THE AMERICAN CONTINENT IT WAS NOT RE-ESTABLISHED UNTIL THE ARRIVAL OF THE SPANISH CONQUISTADORES "הסוס נעלם מיבשת אמריקה והוא חזר לא לפני הכובשים הספרדים (לאחר גילוי קולומבוס)" ותודה ל..ללה73 על המובאה המציינת שהסוסים הגיעו עם הספרדים לאמריקה

להלהלה73

New member
התנצלות

אבו דני היקר אני שמח להודיעך כי זו פעם אחרונה שתראה אותי בפורום הסוסים. אינני מבין איך נותנים לבן אדם חסר השכלה מקצועית,קיצוני ושחצן - כמוך,לנהל פורום. אינני אומר כי אינך יודע דבר כי סביר להניח שאתה מודע לעובדה אחת או שתיים אך אולי כדאי לך לבחון מחדש אם אתה עוסק בדבר הנכון. כואב לי על כל אותם צעירים אשר מסתכלים עליך כעל "מדריך" ובעל דעה נחשבת בענף הסוסים. סביר להניח שתנצל את מעמדך והודעה זו לא תישאר זמן רב. אולי בעתיד אם תחדל לפרסם את דעותיך האישיות בתור עובדות ותתחיל לפרסם מאמרים או לחלופין תביא אנשי מקצוע שיגיבו על פניות משתתפי הפורום יקבל הפורום צורה מקצועית. נחמד היה לראות שביקשתם לא להפוך את הפורום לצ´ט צעירים אבל כואב לראות שאתה במו ידיך הופך את הפורום לבדיחה. אולי שתתבגר(כי אתה כבר מבוגר אך לא בוגר)תבלע מעט מהיוהרה שלך ותלמד שיש אנשים שיודעים יותר. לכל שאר משתתפי הפורום עלו והצליחו ואל תשכחו שלא תמיד מה שמופיע שחור על גבי לבן הוא העובדות.

אל תלך\כי!!!!

אוף!!!! אבו דני וטאז- נימאס לי שאנשים בורחים לנו מהפורום!!! בסדר... הפורום הוא לא צ´ט ילדים אבל הוא נעשה יבששששששששש!!!! בואו נעשה משהו בנידון!!!!

the bra1n

New member
שתעוף

אם היא חייבת לרדת על אבו דני המוכשר שלנו, שתיהנה ותעוף לה מכאן

angel457

New member
אל תלכי!!!!מה אכפת לך מה הוא אומר??

ובאמת הפורום נהייה יבש...!!!!!

taz512

New member
כל אחד יכול ללכת

ולהלהלה73 הוא גבר לא אישה. אני במקרה מכיר את להלהלה73 אישית, עם הוא יחליט לעזוב אני מכבד את ההחלטה שלו. כרגע אנחנו מתכננים מספר דברים חדשים לפורום. אני מקווה שהם יעלו בשבועיים שלושה הקרובים ואז הפורום יעלה. המשך גלישה נעימים. טאז, השד וההודעות

the bra1n

New member
טוב

סליחה אבל אם יש לו חשק לרדת על המנהלים שלנון (שאנחנו באופן אישי מאוד אוהבים), אני לא בטוחה שאני רוצה אותם כאן...

M ar y K at e

New member
יש לי רעיון למשחק... ../images/Emo15.gif

זה משחק של בעיקר תמונות. אם אחד המנהלים ירצה לעזור לי. אנא שרשרו.

למעלה