אני בדיכאון

לגבי הקינואה,

באופן אישי אני לא מתה על זה, אבל חברה שלי בעבודה הרבה פעמים מביאה קינואה מעורבת באורז מלא. ותשמעי, כשאני סוחבת לה מהצלחת, זה ממש לא רע. הרבה יותר טוב מהקינואה לבד.

oversensitived

New member
בהצלחה בשינוי

אוכל בריא הוא אכן כיפי, לדעתי עם בהתחלה קשה לך, תתפרעי לעיתים רחוקות עם הדבר שאת הכי אוהבת, לאט לאט תלמדי לאהוב אוכל שבאמת טוב לך והצורך באותם דברים מסיחים ירד

תתעודדי!

ואני מניח שאת קונה בתל אביב, אז פשוט תקני בסניף של ארלוזרוב/ קינג ג'ורג', ולא בדיזינגוף או אבן גבירול... ולגבי השאלה שלך- מכירה את תמונות התלת מימד האלה, שפעם היו בקניונים, וכולם הסתכלו עליהן שעות, ובסוף הצליחו? לי זה לא הצליח. אבל מה שכן הצליח לי זה להעמיק במטבח קלות, וללמוד לשחק קצת עם האוכל. אני לא יכול לתת מתכונים, לא כי זה סודי, אלא כי כל פעם יוצא משהו אחר מכל מה שיש בבית, ובד"כ זה אפילו ממש טעים. פתאום מגלים את הטעם של המזון, ואת היופי שבתבלינים (להבדיל מאבקות מרק), וכמה שרוטב סויה (אמיתי) תורם לטעם, וכמה שירקות מגורדים (או סתם בחתיכות גסות יותר) מוסיפים לקינואה ולאורז, ואיזה כיף זה לאכול עם זה גם עדשים עם ירקות (או בלי) ותבלינים שבושלו לאורך זמן... יכול מאוד להיות שלהעלות את מה שמותר לך לאכול יעזור לנו לעזור לך עם המתכונים... ובקשר לרופאים- כשלמדתי גם הייתי מטופל, והייתה לי יבלת ויראלית בכף היד. בחוברת הרפלקסולוגיה שלנו היתה מפה של כף היד, ולפיה המיקום היה כיס המרה. כשהלכתי לרופאה שלי לקבל את הבדיקות, היא אמרה לי שאת היבלת צריך להסיר בצריבה בלבד, ונתנה לי את הטפסים שביקשתי (הופתעתי מהנכונות לתת בדיקה "לא חשובה"). אחרי הטיפול שעברתי, היבלת, כמובן, פשוט נעלמה לה. בהצלחה!

Spiritualized

New member
קבלי מספר עצות

לא קראתי את שאר התגובות כך שיכול להיות שאני חוזר על אחרים אבל יש לי כמה רעיונות בשבילך. כמובן שאני לא ממליץ לך ליישם אף אחד מהם אלא ממליץ לך להתייעץ עם התזונאי ולתת לו לקחת את ההחלטה. חלק מהעצות מתאימות רק למי שלא צריך באופן דחוף את השינוי התזונתי ולכן מאוד מומלץ להתייעץ עם התזונאי לפני שמיישמים. 1)שינוי תזונתי בשיטת האלימינציה. בהתחלה להוריד המבורגרים לגמרי אבל להמשיך עם שוקולדים כאוות נפשך,וכך גם עם כל שאר החטאים. לאחר שהחיים מתחילים להראות לא נורא בלי המבורגרים - אפשר להוריד את השוקולדים... ורק לאחר שמתרגלים גם לזה - להוריד מהתפריט עוד אלמנט בעייתי, עד שמתאזנים. הקושי הגדול בכל העניין של שינוי תזונתי הוא המעבר החד ממצב שבו הכל מותר למצב שבו הכל אסור.... 2)תקבעי לעצמך ביומן מראש, 2 ימים בכל חודש שבהם מותר לך להשתולל ולאכול מה שבא לך וכמה שבא לך. זה עשוי להקל עלייך להגיד "לא" לדברים שלא טובים לך כי המחשבה תהיה "לא עכשיו" במקום "לא" , שזה מאוד מעודד
3)מאוד מומלץ לנהל יומן תזונה בשבועות הראשונים. זה יעזור מאוד לתזונאי שלך לעקוב אחריך ולתמוך בך, וגם לך באופן אישי זה יעזור מאוד. 4)שילוב של ספורט עשוי לעזור גם בהיבט הנפשי\פסיכולוגי. אנשים מעידים על כך שהרבה יותר קשה להם לוותר לעצמם בתזונה אם הם מתאמנים כי אז נוצרת תחושה של "בשביל מה הזעתי שעה וחצי?בשביל להרוס הכל עם קוראסון?". בהצלחה!

0 אור 0

New member
עצה מאד חשובה

אכן שינוי תזונתי נכון יותר לעשות בהדרגה, ככל שמשלבים יותר אלמנטים טבעיים בתזונה, באופן טבעי אנחנו כבר לא נהנים מהחטאים - במקום לאכול ירקות ולשאוף להמבורגר, מגיעים למצב שהוא פשוט כבר לא טעים ולא מפתה

Deosette

New member
האמת שזה לא עובד עליי ככה

אצלי זה חייב להיות הסרת פלסטר מיידית אחרת זה סתם מייגע. כמו גם עם סיגריות ודומיו, להפסיק מיד. דווקא הולך לי, אתמול אפילו פיתחתי חשק לגזר!!! גזר!!! ואני תמיד שנאתי גזרים!!! נהייתי גם כוסית יותר

למעלה