אני בדיכאון

Deosette

New member
אני בדיכאון

אחרי שחזרתי ממטפל ברפואה סינית ותזונאי, בנו לי תפריט (להורדת כולסטרול) בו אני נאלצת להפרד לגמרי מכל המאכלים האהובים עליי: המבורגרים, קותלי חזיר, פירות ים והגרוע מכל - עוגות שוקולד. במצב רוח מדוכדך לגמרי נאלצתי לקנות אוכל דוחה: גריסי פנינה, קטניות למיניהם, גבינות עיזים כשבדרך הביתה עברתי ליד מסעדת המבורגרים פיצריה ומעדנייה (מי חשב להציב חנות טבע לידם???). בנוסף לכל, זה היה נורא יקר. אין לי מושג איך אתקע לפה את דבש המלכות והשקדייה.... אז נכון שזה טוב בשביל הבריאות, אבל אני מרגישה שהחלק הגדול של הנאות החיים נגזל ממני וזה עצוב לי מאוד. כמה זמן אחזיק מעמד לא ליפול קורבן למראות השוקולד המפתים וריחות ההמבורגרים? מישהו מכיר אתר עם מתכונים להכנת אוכל טעים ממזון בריאות (קטניות בעיקר כמו קינואה) אבל באמת ובתמים טעים... אני מחפשת באינטרנט ומוצאת רק מתכונים עם ירקות מאודים ואני פשוט מתעבת אוותם. אני חייבת איכשהו לעלות על דפוס החשיבה של "אוכל בריא עשוי להיות כייפי" מי מוכן לעזור?

נעמי66

New member
מתכונים בריאים

אולי המתכונים בקישור הזה יעזרו - http://www.derech.net/food_recipes.htm מניסיון אישי - כאשר מבינים עד כמה מזון לא בריא מזיק לבריאות, כל הפיתויים נעלמים, בהדרגה, ומתחילים לרצות מזונות בריאים בלבד. קריאת ספר בנושא מאוד עוזרת לשנות את ההרגלים.

אדומה2

New member
אין ספק שזה קשה

אבל זה גם משתלם, שלא לדבר על זה שזו השקעה לעתיד- הקרוב והרחוק. אני באמת מבינה אותך אבל זה גם יכול להיות טעים. אני מצרפת לך רשומה בה יש קישורים לאתרים של מטבח בריא וגם תחרות שמסתיימת ממש מחר, את עוד יכולה להשתתף בה. אבל החשוב הוא לדעת איפה לחפש. דבר אחר שאת יכולה לעשות הוא באמת להירשם לקורס של בישול בריא, אני בטוחה שיש כאלה, בקישור הראשון שציינתי- המטבח- אוכל מוטעם אישית הוא על טהרת הבריאות, מי שמנהל את האתר, איתי בר, גם מבשל ותוכלי לקנות ממנו אוכל מוכן. מניסיון אישי, אני יכולה לספר לך שהקינואה סידרה לי חלק גדול מהאנטי שהיה לי בנושא, וזה ממש פתח לי את הדלת לעניין של אוכל בריא. קינואה, מלפפון ירוק, כוסברה, לימון סחוט טרי, טיפה מלח- מעדן שחבל על הזמן.
וזה ממישהי שהייתה מכורה לבורגר ראנץ'. בהצלחה, יעל

Deosette

New member
תודה רבה

נראה לי שבאמת יש משהו בקינואה. עלה לי רעיון לעשות ניסוי עם פלפל ממולא בקינואה. אני רק לא יודעת איך לתבל את הקינואה כי זה היה אמור להיות על בסיס פלפל עם אורז ובשר (אבל קינואה במקום) הבעיה שאסור לי בקר אז..... בעיה. יקח לי כמה זמן עם הניסויים... תודה

2_be

New member
מניסויים לומדים ואפילו יוצאים מהם דברים

ממש מוצלחים. מניסיון
כדי לבשל צריך רק דימיון אפילו לא צריך מתכונים של ממש, זה לפחות מה שהבנתי מהשנתיים האחרונות בהם מצאתי את עצמי מבשלת (בעיקר קינואה, אורז, עדשים, בורגול ושאר קטניות שאני אוהבת). לגבי הפלפלים שלך, את בהחלט יכולהלתבל אותם כמו שאת מתבלת בשר, את יכולה להוסיף לקינואה עדשים (אני אוהבת אדומות) שתבשלי ביחד מה שיהפוך את זה ליותר מגוון.

Deosette

New member
רוצים לשמוע משהו מצחיק?

המטפל בדיקור אמר שיש חסימת צ'י באזור הכבד שמושפע מהכעסים שלי וזה מה שגורם לייצור מוגבר של הכולסטרול. אז אמא שלי הלכה לרופאת המשפחה הישנה שלנו (ישנה מכל המובנים) וסיפרה לה את זה אז היא פתחה את בדיקות הדם ואמרה "איזה שטויות, הכבד בסדר גמור"

טאוֹ

New member
זה אכן משעשע קלות ../images/Emo13.gif

אבל מי שלא מעורה במושגים של הרפואה ההוליסטית, במקרה זה הרפואה הסינית, בהחלט יכול להתבלבל. העובדה שהיא רופאה לא מוריד ומעלה דבר, כי מדובר בעולם מושגים שונה לחלוטין. העיקר - תרגישי טוב.

Deosette

New member
תודה

היא פשוט די מיושנת... שלא כמו הרופאים הצעירים יותר שמכירים יותר את התחום ואף גם משלבים אותו בטיפול. פשוט קצת קשה לי איתה כי היא לא מכירה הרבה תחומים ואני מקבלת ממנה הרבה אנרגיות של "רפואה אלטרנטיבית זה רפואת אלילים". זה די מרגיז כי זה די עזר לי המון במיוחד בתקופה שבה היא רצתה לרשום לי משהו לבלוטת התריס וסירבתי כדי שאוכל לעבוד על זה בעזרת תזונה. וזה אכן השתפר פלאים.

טאוֹ

New member
אני מבין

אני חושב שיש כיום ברוב קופות החולים אפשרות לבחור את הרופא שלך, ואני מניח שאם טרם עשית זאת עד כה, הדבר נובע משום שאת בכל זאת מרוצה ממנה. אך אם אין זה כך, ואם קשה לך איתה, את יכולה לעבור לרופאה אחרת. נשמע שיש לה קושי עם גישות אחרות מהגישה שבה היא מאמינה, אבל כמו שקורה לעתים קרובות זה מעורר גם את הקושי שלך עם הגישה שלה - המיושנת. טוב, אולי זו סתם פילוסופיה בגרוש, בכל זאת השעה קצת מאוחרת... ואולי לא. שורה תחתונה: אם קשה לך עם הרופאה הזאת ואין לך סיבה מיוחדת להישאר אצלה, את יכולה לעבור לרופא/ת משפחה אחר/ת. אגב, אם מדובר באותה רופאה שצחקה עלייך אחרי מה שנשמע על פניו כאפשרות לאירוע מוחי, ההמלצה להחליף אותה חזקה שבעתיים. האם נבדקת בינתיים בעניין זה? ולגבי נושא השרשור הנוכחי: את עומדת בפני שינוי תזונתי מקיף, שמביא איתו גם שינויים נוספים - כמו מצבי רוח, כפי שסיפרת. הרי אנחנו כל הזמן אוכלים, ולאוכל יש משמעות עבורנו שחורגת מעבר להישרדות גרידא. אני מקווה שתמצאי את הדרך גם לאכול וגם להנות, כי ההנאה היא מרכיב חשוב באוכל ובתזונה ובחיים בכלל; ואני מקווה שגם תרגישי טוב וגם תהיי בטוב, או במילים אחרות - רפואה שלמה.

Deosette

New member
אני ממש לא מרוצה ממנה

היא פשוט קרובה לבית ואני מוציאה ממנה הפניות ובדיקות דם (כשמסתבר שגם את זה היא לא עושה טוב)אבל החלפתי רופא כבר אז זה בסדר. יום חמישי אני הולכת לנוירולוג ונשמע מה יש לו לומר. אבל הרופא שלי די בטוח שזה לא שבץ ולא התקף איסכמי. הרופאה שצחקה עליי היא מ"ביקור חולים" זאת לא אחת אבל היא גם בסגנון שלה, "ישנה" :) כרגע אני עוברת יסורי גמילה קשים. כל הזמן בראש פיתה עם גבינה צהובה בטוסטר, כמעיין פיצה. אני עורגת לזה כל כך....... אאאאההההה!!!!

0 אור 0

New member
האמת

קצת קשה לי להזדהות אתך כי אני מתה על גבינות עיזים ועל פירות ומתעבת קותלי חזיר, והמבורגר זה משהו שאני מכניסה לפה אולי פעם בכמה שנים ... מפתיע שאסרו עליך פירות ים כי בדרך כלל הם מזון מומלץ ובריא מאד - אם כי יקר מדי בשביל לצרוך על בסיס יומיומי. אבל אולי זה בגלל בלוטת התריס? על כל פנים, אני יכולה להבטיח לך שיש חיים אחרי הבשר, ואוכל בריא יכול להיות טעים בצורה מדהימה ומענגת (היום לצהריים אכלתי מג'דרה מדהימה, עלי גפן ממולאים באורז מלא ותאנים ממולאות בגבינת עיזים עם אפיה קלה - נהניתי מכל רגע) מתכוניםיש ברשת בכמויות כאלה שאני כבר לא טורחת לשמור מתכונים בכלל, בפרט יש בתפוז פורום מתכונים שנתקלתי בו בעבר עם מתכוני בריאות מצויינים ותחפשי גם בפורום להיות הורים ובמתכוני הפורום הזה - כמה מעדנים ללקק את האצבעות

Deosette

New member
זה לא בגלל הבלוטה

זה בגלל משהו אחר. כבר לא זוכרת למה. הבלוטה בסדר ברוך השם. ואפשר מתכון לעלי הגפן והמג'דרה פליייז?

0 אור 0

New member
פניתי לשף הבית וביקשתי והנה המתכון

מג'דרה בסגנון דרוזי: (המג'דרה המקורית עשויה מבורגול והויריאציה היהודית עשויה מאורז - אנחנו עושים מאורז מלא שאהוב עלינו מאד) משרים את הבורגול או האורז ואת העדשים 20 דקות במים מטגנים המון בצל קצוץ דק מאד (אפשר בפומפיה) עד שנהיה חום שרוף כזה שמים (לפי הטעם) 2/3 עדשים ושליש אורז או בורגול על כל כוס אורז 2 כוסות מים ועל כל כוס עדשים כוס מים מוסייפים מעט שמן זית, בצל ותבלינים לפי הטעם (כמון, מלח, פפריקה, אפשר שום) ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה. ---- עלי גפן ממולאים: למהדרים שמכינים לבד את העלים פשוט מכניסים לסיר מים ורתחים עם קצת מלח בישול, אחרי שטיפה במים, משאירים 5 דקות, מסננים ומוציאים אחד אחד אורז: משרים 20 דקות במים שיתנפח קצת (או שלא - במתכון הרגיל לא עושים את זה) מסננים, מוסיפים קצת שמן זית וקצת צנוברים ממלאים כפית בכל עלים ומגלגלים מסדרים את העלים המגוגלים בסיר קטן, מכסים במים, כפית אבקת מרק, הרבה מיץ לימון , אפשר קצת כורכום ולבשל 20 דקות עד חצי שעה בסיר מכוסה

0 אור 0

New member
ותוספות

שכחתי לציין שאלו עדשים אפורים-שחורים כאלה, יש כל מיני צבעים של עדשים - אני מתאימה את הטעם לפי המראה. חוץ מזה לפעמים הדברים הכי פשוטים הם הכי טעימים: סלט ירקות מכל הירקות שאת אוהבת אפשר לשדרג על ידי תוספת גרעיני חמניות ו/או אגוזים (ומאד מומלץ תערובת מוכנה עם כל מיני גודיז שיש בחנויות טבע מסויימות) בחורף אני אוהבת להקפיץ בווק רצועות של ירקות (בלי שום מתכון - סתם זורקים מה שבא ליד ומתבלים לפי מה שמתחשק לך באותו יום) או לאפות פרוסות של ירקות בתנור חומוס וטחינה תוצרת בית עם קצת ירקות חתוכים או לחם חי זה ממש טעים. ואורז או קינואה אפשר לבשל בעשרות צורות - המתכון הכי פשוט זה להקפיץ קצת בצל בסיר עם שמן, להוסיף לו את האורז להקפצה קלה ואז להוסיף 2 כוסות מים על כל כוס אורז + חצי כוס נוספת לכל הסיר, ואז את מוסיפה את כל מה שבא לך (שזה יכול להיות טעמים שונים לחלוטין בהתאם למה שהוספת) ומבשלים עם מכסה כ 20 דקות

מאיר72

New member
כמה אפשרויות

1. לקנות ספר בישול טוב של מזון בריא. 2. למצוא לך טבח/ית שיבשלו וילמדו אותך איך לבשל את המזון הזה (גם השפים הגדולים עושים את זה) וקינוא זה דיי סבבה (ואני בא מהאסכולה הטעימה), אתה יכול להכין סלט ולהוסיף לו קינוא (מבושלת כמובן) וזה מעשיר אותו בהצלחה

למעלה