אני בברוך רציני,Help

YinYang

New member
אני בברוך רציני,Help ../images/Emo7.gif

הי לכולם... יש בעיה שמטרידה אותי המון זמן ורציתי להתייעץ אתכם. כבר תקופה די ארוכה(מאז שאני זוכר את עצמי) אני סובל מכאבים והרגשה של תקיעות בגרון. בדר"כ זה מלווה בכאבים באוזניים(משהו בתעלות) ובסתימה והיפתחות שלהן. זה קורה בעיקר אחרי שאני מדבר מעבר לגבול מסויים, וזה קצת בעייתי כי המקצוע שאני מתפרנס ממנו מחייב הרבה דיבורים. בגדול, זו מעיין חולשה של הגרון ושל מיתרי הקול שגורמת גם לצרידות מאוד לא נעימה. כשאני לא מדבר אז הכאב מוקל, אבל אני לא יכול לא לדבר, וזה הגיע למצב שאני צריך נורא להתאמץ כדי לדבר(וזה כרוך בהמון כאב). יש לכם מושג אנשים ממה זה יכול לנבוע ואיך אני יכול לטפל בבעיה? נ.ב יש לי כבר כמה חודשים דימומים מהאף, ואני תוהה אם יש קשר. שלכם אייל

m_katzmann

New member
צקרת הגרון../images/Emo124.gif

היי אייל, אף אוזן גרון אפילו ברפואה הקונוונציונלית הולכים ביחד. לדעתי יש לך חסימה רצינית בצקרת הגרון שמעידה על חוסר הכרה בערכך העצמי, על כעסים מודחקים ועל יצירתיות חנוקה. מה לעשות? בחר לדבר בקול רם ואל תתן לצרידות להחניק את קולך. למד להגיד "לא"! השתמש ביצירתיות שלך בכל דרך אפשרית:ריקוד, כתיבה,שירה, גינוןוכו. בדוק בבית אם יש דברים מהעבר שאינך זקוק להם. זרוק אותם. לבש כחול צמוד לצוואר. צבוט את הצוואר בכל הכיוונים כמה פעמים ביום. נשום עמוק וכשאתה נושף אמור ווים עד שנגמר לך האויר ואז שוב כך נשיפה ואמור ווים תוך כדי הוצאת כל האויר החוצה. דרך אגב אייל חשוב מה קרה לפני כמה חודשים שבעקבותיו החלו הדימומים מהאף. שים יד על המצח ויד מאחורי הראש במקביל למצח עצום עיניים ונסה להתרכז במה שקדם לדימומים אלה. לעתים ההקשרים שאנחנו עושים פותחים לנו ערוצים חדשים. אם אתה יודע לעשות לעצמך דמיון מודרך שחרר את הצרידות בעזרת דמיונך - לי זה תמיד עוזר. מאיה

YinYang

New member
אני אנסה...

את כל הדברים שהצעת, אבל אני מחפש פתרונות קצת יותר פרקטיים. תודה על הטיפים אייל

פתרונות פרקטיים חחחחח

יש כאן בעיה של מודעות קודם כל. משהו בנוסח: אתה מתאמץ יותר מדי כדי שיאהבו אותך מתאמץ יותר מדי כדי לזכות בהכרה אז... (עכשיו מגיעים הפתרונות הפרקטיים) תתחיל בלדבר ללא מאמץ ולדעת ששומעים אותך, גם אם אתה מדבר בשקט. לדבר בקצב הנשימה שלך. להחזיק כוס מים בטמפרטורת החדר על השולחן וללגום לגימה לעיתים קרובות תוך כדי דיבור. כאב, דימום = כעס אתה סוחב כעס על... (מישהו?) בגלל שלא זכית להכרה שאתה חושב אולי שמגיעה לך. לא דיברת על זה, אולי אפילו קשה לך לראות את זה. שמע בקול מאיה, חזור לאחור ובדוק מה קרה. האף
הכרה הגרון
תקשורת הצלחתי לעזור יותר? אני מתכוונת מבחינה פרקטית... אה! עוד משהו: משקה של מים חמים + מיץ לימון + דבש המורה שלי ליוגה סבל מאוד מצרידות והוא חי על זה אבל... אם יש לך חומציות נמוכה בקיבה או קנדידה זה יכול לגרום לצרבות ולא להתאים (בגלל הדבש) במקרה כזה: מים + לימון
לתקשורת חופשית

כשמדברים בשקט שומעים אותך יותר+...

סתם ככה , שימו לב, כשמדברים בשקט אנשים מקשיבים יותר. הסיביבה צריכה להתאמץ בכדי לשמוע וככה הקשב גדל כך שבעצת נאווה... לדבר בשקט , תתפלא עד כמה זה מועיל ולא רק לבריאות הגרון! וסתם ככה באותה נישה. תקיעות בגרון כהגדרתך (יכולה להיות גם עם הרגשת מחנק) וגם בעיות במיתרי הקול נשמע שיש אולי בעיה ממש כמו שהגדרת אותה. תקיעות בגרון. משהו תקוע שרוצה לצאת החוצה ואתה שומר אותו ולא נותן לו ביטוי. תחשוב על זה. יש משהו שיש לך צורך לומר למישהו או משהו שאתה רוצה להגיד ואתה נמנע ממנו??

פרקטי? ../images/Emo3.gif

אני אנסה.. ראשית גש לבדוק יבלות במיתרי הקול.. שנית, כל התופעות שציינת קשורים ברבדים שונים לראות ולכן יש מקום לחזקם הן ע"י פעילות גופנית מתונה והן ע"י טיפול משלים כמו דיקור / צימחי מרפא וכד´. לגבי הדימום מהאף - האם הוא נובע ממעברי חום וקור? ( ז"א יציאה מהמזגן וכד?) בכל מקרה , פרקטי או לא הייתי מאמצת בחום את תשובתה של מאיה ונאוה - ברובד הנפשי זה בהחלט הכיוון.. שבוע טוב יעל

למעלה