אני בבעיה!!

אנימל

New member
אני בבעיה!!

כנראה שאני מזדקנת. עד שסוף סוף אני מצליחה לגרור את ישבני לראות תערוכות, פרצופי מסתובב לו חמוץ ותמה. במה הדברים אמורים: קודם כל הסניליות דופקת אותי, ואני מגיעה למוזיאונים או ביום שהם סגורים או ברגע שנועלים אותם... זה לא כל כך נורא, כי זה מחייב אותי ללכת לגלריות. אז ככה הגעתי אל בית האמנים בירושלים הקדושה. אבל אז נתקלתי בבעיה האמיתית: נכנסתי לתערוכת הכתר - ניר לי-און. וקראתי את ההסברים המלומדים (אצר גלעד אופיר) וראיתי את התמונות, וקראתי את ההסברים והתבוננתי בתמונות, ואפילו קראתי לחברה לעזרה - ולא הצלחתי להבין את הקשר בין המלים (היפות, כל כך יפות..) לבין הפורטרטים הכל כך סתמיים-סטייל-שנה-א-של-תלמיד-מוצלח. שוין. עליתי עוד קומה, וראיתי שרבוטים פרחוניים צבעוניים וחדגוניים גם בפסטלים, וגם כמה אגסים ותפוחים. לא ממש התעכבתי לקרוא מלים יפות הפעם, אבל הסתבר שהמשרבטת זכתה על תערוכתה בפרס קרן שרת. כאן לא ניסיתי אפילו להבין, ועליתי עוד קומה. לפחות הפעם ראיתי שמישהו התאמץ להגיע. (גם לקומה שלישית וגם לתוצאות) - אז קצת התפוגגה תחושת הזלזול. ואז ראיתי שתערוכת הפיסול עומדת - ממש כך - על ריבועי קאפה!! יעני, שחמט, כזה כאילו ?!? פסלת, יוצקת במשך שעות ימים ושנים את עבודותיה, ובסוף מעמידה אותן על ריבועי קאפה!! (הנושא היה פנים, קרועים, חתוכים, גזורים כמו גאלה של דאלי - בלי אפילו להזכיר את שמו. תאמרו לי, זה יותר פוסטי לצטט? או לצטט ולא להגיד? ממש עלבון לאינטיליגנציה!) למזלי הטוב, הצלחתי לפגוש בשתי תערוכות שנעמו לחיכי מאד, אחת של צילומי בריכות ממרוקו, ואחת של ציירת שמציירת את מפעל המלט "נשר" בכל כך הרבה אהבה, שהייתי מוכנה אפילו לתלות קצת צינורות אצלי בסלון. זאת היתה הפנינה האמיתית, וחבל עד מאד שאנ'לא זוכרת איך קוראים לציירת הנפלאה הזאת. והגיע היום, ושוב פספסתי מוזיאון, והגעתי במקום לגלריה של המדרשה בדיזנגוף. ושוב ראיתי מישהי שמצלמת יד חונקת צוואר נערה (ניר ליאון: יד מעוותת פנים בכל מיני צורות) צילומים של ינת קוטלר, בוגרת טריה. חלל הגלריה לא גדול, והעבודות תלויות בו בצורה מאד לא סטנדרטית, אחת פה אחת שם, גורמות לי לשאול, אם לא היו לה מספיק עבודות למלא את הקירות, או שיש באמת סיבה למרחבי הענק בין התמונות. משפט המחץ של דף ההסבר: "הסתמיות של הצילומים חונקת". אותו מהתרגשות, אותי מתסכול. המטען שאיתו אני נשארת מהמספר הספור של התערוכות שראיתי השבוע, הוא שעל כל אובייקט שאתה מציב בקונטקסט של תערוכה, אתה יכול לבנות תילי תלים של מלים. והמלים האלה נשמעות כל כך משכנעות וכל כך יפות וכל כך נכונות - הרי מי שאוצר תערוכה, לבטח יודע על מה הוא מדבר, לא? אז איפה זה משאיר אותי ואת שלולית תסכולי? - רפת שכל, חסרת הבנה - מזדקנת, נו.

טוב, לא ראיתי את התערוכות,

ואני לא מכירה אוצרים, אבל זה נשמע לי כאילו האוצרים הפכו ליחצ"נים, והם נותנים נפח ומשמעות ליצירות שחסרות את זה.

אפיפני

New member
אבל... יקירתי.....

יש כמה תערוכות טובות בעיר. למה לא התיעצת ? טוב סתאאאאםם. ובכל זאת לפעם הבאה שתנוח עליך הרוח כדאי לך להציץ במיצב של אדוה דרורי כדאי תמיד לראות את נועה זית בדביר את פריד אבו שקרה בגלרית הקיבוץ. את נטלי צבילינגר בטל אסתר (נדמה לי שפוסט צייר גם כתב עליה כמה מילים ואני מצטרפת לכל המלצה חמה ) ואת אורלי מיברג בנגא שחבל לך להחמיץ. בחולון לא הייתי, רחוק מידי, וחוץ מזה אם את מצטרפת אלינו ברומא יש תערוכה רטרוספקטיבית של היפראליזם.

נוריקו,

למה את קוראת לזה תערוכה ולא שיר? מאוד אהבתי את השיר. הוא אומר המון דברים ובצורה תמציתית, ואלמלא הקישורים והקובץ המצורף - כל המשמעויות האלה לא היו מתגלות. וגם היה לי מעניין החיבור בין האסטרונומיה והמיתולוגיה היוונית. יש לך עוד?

nooriko

New member
אין לי עוד כאלה

תודה נוסעת
תמיד התעניינתי באופן די שטחי באסטרונומניה ואסטרופיסיקה אני אוהבת לקרוא מדי פעם חידושים והמצאות בעניין הזה... היקום הגדול הזה שם.. והביטוי הזה 'אופק הארועים'.. מצמרר.. אבל לא קראתי את הספר שאנימל הזכירה... המיתולוגיה היוונית יכולה להתקשר כמעט לכל דבר לדעתי.. יש בה כמעט הכל

nooriko

New member
אלוהים איזה מילים יוצאות לי

צריך להיות -- אסטרונומיה!

אנימל

New member
מעניין מאד. אני בדיוק קוראת עכשיו

את הספר "על מרחב" שדן בריבוי מרחבים, ביחסי חלל-זמן ובחורים שחורים. מוזר.

neoM

New member
אנימל זו היא....

הספר של ז'ורז' אכן מעולה, אבל אינני בטוח שאנימל מתכוונת אליו, אבל 'תה יודע את זה בעצם. פסח נגמר מחר, כהן. רמזון עדין

זצל

היה לנו פעם את הדיון באשר להוא והיא וזה שאני לא טורח להבחין בינן כשאני מגיב. סקסיסטי ללא ספק. מעבר לזה. כנראה שזכרוני אינה מה שהיה פעם. כן אפילו בטוח. שכן, אתמול אילצתי את שותפתי לשיחה לצטט בדיוק את הג'ינג'יות עם: "לא ייצא לנו שום דבר מתאוות המערב." אז אני לא זוכר בדיוק איך גנדי אמר זאת, אבל זכור לי שהוא אמר משהו בסגנון: "אם צריכים אותי אני בא." זה באשר לרמיזות המגונות שהועלו כאן לאחרונה. שכן רמיזות זה משהו שלא ממש עובד עליי, כפי שהרבה מאוד אנשים, ונשים (ובכיוון ההפוך מהטרדה מינית), יעידו. לא רק עליי. לדוגמא הפרחח שרצה טרמפ למרכז הכרמל היום, למרות שיכול היה לקחת אוטובוס לשם, הרי האוטובוסים בחיפה עובדים גם בשבתות ובחגים, לא הבין את העובדה שחלון מכוניתי (מכוניתם של הוריי) סגור ושאני מרוכז בשמשה שלפניי ובכך לא שם לב אליו בעומדו סמוך לשמשת חלון המכונית לצידי. לא, הוא לא הבין שאין לי כוונה לסרב מילולית לתת לו את הטרמפ המיוחל. הוא למרות חוסר הרצון שלי לתקשר, דפק על חלון המכונית, מלמל משהו, שמובן שלא יכולתי לשמוע שכן החלון היה סגור, ונע הלאה לאחר שנאלצתי להניע את ראשי בתנועה מאוזנת משמאל לימין, שסימנה לו "לא, אני לא אקח אותך". אז אם יש לך משהו להגיד תגיד. אפילו יש לי איפה לישון בגבעתיים, וכיון שהמועד הבא בוא אהיה עסוק הוא יום ראשון, לשכת האבטלה, ואחרי זה יום ראשון שאחרי זה, לשכת האבטלה, ואז עוד כל מיני מקומות מוזרים, אולם המשימה המרכזית הבאה שלי היא ביולי (אם אני לא טועה) הרי רמיזותיך המגונות הן כאקדח לרכתי. אקדח ריק, אללי.

neoM

New member
כולה דיברתי על פסטה

יאללה, יאללה, תבוא כבר ותפסיק לXXX את המוח.

אפיפני

New member
נוריקו מאוד מעניין

ומאוד מאוד מבטא את צורת החשיבה שלך, לפחות מהמעט שאני מכירה ממך :) בכל אופן היה מעניין ומענג ואם יש לך עוד כמה ומתחשק לך להראות - אשמח אם תביאי עוד מאותו .

למעלה