אני בבעיה....

sapir1303

New member
אני בבעיה....

שלום,תאמת אני רק בת 17 ודי עברתי חיים לא הכי קלים..אני מדברת על בדידות חרם גדול בכיתה שנאה לעג חברות טובות של הרבה שנים שעזבו אהבות נכזבות..כל דבר אני מגיבה בקייצוניות כאילו זה סוף העולם ונכנסת לדיכאון....אני לא יושנת בלילה אני בוכה הרבה יש לי סיוטים היו לי מחשבות אובדניות יש לי התפרצויות יש לי דפיקות לב כל הזמן וכאבים בחזה כשאני במתח אימא שלי אומרת שכל הגוף שלי רועד בעצבנות כשאני ישנה...ולא מצליחה לשלוט בזה אני כל הזמן עצובה אין אצלי כמעט רגעי אושר..הלכתי לפסיכאטר חשבתי משהו אצלי דפוק בראש אמר שאני נורמלית לגמרי ושאני סובלת מהפרעות חרדה ברמה גבוהה ודיכאון קל..רציתי לשאול אם מישהו יודע מזה הפרעת חרדה כי לא הבנתי....

כשאומרים חרדה

מתכוונים לאותה הרגשת דריכות ו"אוי ואבוי - העולם תיכף מתפרק לי ולא אוכל להחזיק בו מעמד" המלווה את האדם.

כשהכל תקין, תחושת דריכות זה טוב. צריך אותה. צריך להיות דרוכים למשל כשנוהגים, דרוכים לקראת מבחנים או משימות הדורשות ריכוז רב... אבל כשאין משימות הדורשות דריכות ובכל זאת דרוכים, כשמרגישים עומס ותחושה שאין אפשרות להחזיק את עצמך בתפקוד סדיר ומותאם למשימות יום יום רגילות - זה אומר שהחרדה נכנסה לפעולה גם איפה שלא צריך.

זו המהות של הפרעת החרדה בשפת יום יום.

למעלה