אני בבעיה

אני בבעיה

נמאס לי כבר מתפוחי אדמה, גזר, דלעת!!!! ובא לי משהו טעים במוגבלות שלי (אני רק בשלב שאוכל דברים רכים ומבושלים) מה אתם מציעים לארוחת ערב? נ.ב. לא אכלתי היום שום חלבון

dubit1234

New member
אני כל כך מבינה אותך..לא מזמן הייתי במצבך

מותר לך גם חצילים, בטטה מתוקה ואבוקדו. מה הכנת עד כה? אנסה לעזור לך לגוון....

תודה

לא אוהבת מרקים חצילים אמרו לי שאסור אני בסוף יכין חזה עוף עם בצל מטוגן וירקות ויאכל את זה כי תבשיל תפ"א ודלעת עוד שבוע לשינוי התפריט ומחכה לזה מאדדדד

גם ככה כמה כבר אני אוכלת...

קצת מבואסת אבל יודעת שזה למטרה טובה. תודה לכם על התמיכה זה מאד עוזר לי

dubit1234

New member
למה אסור לך חצילים?

זה אחד הדברים הראשונים שהיה מותר לי לאכול... את רוצה מתכונים לחזה עוף?

dubit1234

New member
אולי במעקף זה אחרת....אני משורוולת

תכף אפתח קלסר בישול שלי ואכתוב לך מתכונים טובים לחזה עוף.

dubit1234

New member
חזה עוף בשום

2 חזות עוף 1.5 כפיות מרווה יבשה מפוררת ם היד מלח, פלפל שחור 1.5 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן חצי יבש/יבש (האלכוהול מתאדה בבישול ולכן אין בעיה להשתמש בו, אני בישלתי עם יין מהשבוע השני לניתוח) 1/2 ראש של שום מחולק לשיניים - לא מקולף! לפזר על העוף את המרווה, פלפל שחור ומלח ולטגן קלות כ- 3 דקות מכל צד. להרתיח את ראש השום בסיר קטן עם מים למשל 2 דקות, לסנן, לשטוף מתחת למי ברז ולקלף. בתבנית פיירקס, לסדר את השיניים מסביב לעוף, לצקת את היין מעל העוף. לכסות בנייר אלומניום ולאפות 15 דקות ב- 180 מעלות (כמובן לחמם מראש תנור). את הרוטב להעביר לסיר ולצמצם על להבה גבוהה, כך הוא מתעבה. זה לוקח בערך 3 דקות, לתבל במלח ופלפל ולצקת על החזה עוף.

dubit1234

New member
חזה עוף שהושרה במרינדה - רוטב צ'ילי מתוק

החומרים: 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות דבש 2 כפות שמן זית 2 כפות לימון סחוט (אני קונה סחוט מוכן, מגיע בבקבוק בצורה של לימון צהוב) 2 כפות סוייה 2-3 שיני שום פפריקה מתוקה פלפל שחור מלח מכינה מכל החומרים מרינדה, מכניסה את החזות ומשאירה בכוסה במקרר לילה ( או לפחות 3 שעות) ואופה בתנור 180 מעלות.

dubit1234

New member
חזה עוף בטריאקי וסילאן תמרים

מכינה מרינדה: 2 כפות טיראקי (אני אוהבת של קיקומן) 2 כפות סוייה 2 כפות סילאן תמרים 2 כפות שמן (לא חשוב איזה) פפריקה מתוקה פלפל שחור מלח להשרות כשעתיים ולבשל על מחבת עם הרוטב או לאפות בתנור 180 מעלות

dubit1234

New member
חזה עוף בלימון - בתנור

לימון - לסחוט 2 שיני שום 3 כפות שמן זית 1 כף טימין יבש (או להוריד את העלים מענף של טימין חי, לא מבשלים עם הגבעול) 1 כף רוזמרין יבש או 1 ענף רוזמרין, להניח על העוף והעלים כבר ינשרו על העוף במהלך האפיה. מלח פלפל שחור לשפוך את המרינדה על החזות, להשרות כשעה ולאפות 180 מעלות. בתאבון!

dubit1234

New member
ואחרון חביב - בדבש , סויה , שמן ושום

אם תירצי בעתיד עוד מתכונים, תכתבי לי מסר... לערבב בקערה דבש-סויה-שמן זית ביחס שווה. לקצוץ שיני שום, למרוח את החזה עוף ולאפות ב- 180 מעלות.

dubit1234

New member
../images/Emo13.gifמקווה שפתרתי לך את הבעיה לעת עתה

לפני זמן לא רבף הייתי בבעיה כמוך והרגשתי שאין לי מה לאכול... ולמעשה יש אפשרויות, תפתחי ספרי בישול ותחפשי באינטרנט, וכמובן תמיד נשמח לעזור

תודה....

אני מעלטרת ממה שיש וכמובן וממה שמותר לי אז עשיתי חזה עוף בקינמון ותפ"ע וקצת יין יש ריח מדהים ומגרה ועכשיו אני אוותר על התפ"א ויאכל את התפ"ע

למעלה