אני באמת לא אכלנית!

אני באמת לא אכלנית!

איך אתן במסעדות? מבחינת מה אתן בוחרות מהתפריט? אני מודה שאני אכלנית לא גדולה בבית (לפעמים אני מתפרעת, אבל זהרק בנשנושים ולא באוכל "אמיתי", ארוחות). כשאני מוזמנת למסעדה או לחתונה או לאירוע אחר, אני אפילו אוכלת פחות. כי אני לא אוהבת מגוון טעמים וכל מיני מאכלים עם שמות פלצניים ומראה עוד יותר. זה לא עושה לי את זה, לא מושך אותי. אני אוהבת לאכול אוכל שמוכר לי: דג, עוף, סלט, דברים פשוטים ומוכרים. לגבי קינוחים, לפעמים אני לוקחת סלט פירות או גלידה או הכי פרוע חתיכת עוגה קטנה מחתיכה של מישהו אחר. ולא בגלל דיאטה, אני פשוט אוהבת לאכול את המוכר. וגם ככה גבינות שמנות מזמממן הוצאתי מהתפריט וכ"ל לגבי עוגות קרם ולחמים לא קלים, גי חשוב לי להיראות טוב. לא בשביל אחרים, רק בשביל עצמי. רע לי במידה 40-42. יום שישי הייתי עם אחותי ובעלה במסעדה בגדרה, מה אומר? לא אהבתי. מבין כל המנות עם המליון מרכיבים והשמות הארוכים הזמנתי דג דניס עם כרובית ושעועית וסלט עגבניות פיקנטי והרבה תה. אולי אם לא הייתי בשמירה הייתי הולכת על קינוח פשוט, או אולי על פסטה. בכל אופן אני יושבת עם המנות שלי ואחותי ובעלה, שאוהבים ויודעים לאכול, כל כל המשתמע מכך, כל הזמן מציקים לי: "גם פה את בדיאטה?" "חבל שאין סלט חסות עם גזר, מה?" ו"אז תאכלי, מה יקרה? אלוהים יעניש אותך אם תלבשי מידה 40?" אני לא רוצה להיכנס לויכוחים, האמת נעלבתי. לא סובלת שמסתכלים לי בצלחת ומעירים לי ואומרים לי: "את תעשי הכל כדי להיכנס למידה 38-36? גם תעני את עצמך?!" אז זהו, שאני ירדתי 5 ק"ג וחצי, ולמרות המעידה של יום חמישי החלטתי להמשיך בשמירה גם בתנאים האלו. אבל ההצקות שיגעו אותי. כמו שמישהו שאוכל הרבה לא אוהב שמחטטים לו בצלחת, גם אני שונאת את זה! ממש נפגעתי. פחדתי להזמין סלט, ועוד סלט עם ירקות בלבד ובלי אגוזים ופרמזן (שאני במילא מתעבת). למה אנשים לא מכבדים את זה? לא אוהבת מתוקים כ"כ ולא סלטים עם צ'דר ובוטנים, אולי אוהבת, אבל קבעתי לפני כמה שנים שאני אנסה ככל שאני יכולה להימנע מזה. זה פשע?

לילית462

New member
ממש לא פשע, מה שלמדתי לאחרונה זה ש..

אנשים אם שמים להם גבול הם מכבדים את זה. לא בא לך שיסתכלו לך בצלחת - תגידי להם, בצורה ענינית וברורה - עד כאן, אני מבקשת שלא תתערבו לי במה אני אוכלת או לא אוכלת. אם את תשימי לאחרים גבולות הם ישמרו עליהם, אבל את זאת שצריכה לשרטט אותם, לעצמך ולאחרים. ואני גם לא אוכלת מחוץ לבית בפראות, בארועים אני בד"כ לא אוכלת כלום - כי אני לא רוצה להתפתות ולאכול בלי חשבון, במסעדות אני מזמינה מה שבאמת בא לי לאכול, וזה בד"כ משהו שאני אוהבת ורגילה - סלט, או משהו כזה... בחתונה של גיסתי לפני פחות מחודש, שאלו אותי כמה פעמים, למה אני לא אוכלת... ועניתי שפשוט החלטתי להפסיק עם כל הענין הזה של אוכל - ישר הבינו את הבדיחה וירדו לי מהגב.

net the jet

New member
זה לא את- זה הם !! יש לך את הזכות המלאה לאכול

מה שאת אוהבת, באיזה צירופים שלך בא.... אם יש להם בעיה אם זה- הבעיה שלהם !! אבל את צריכה להיות שלמה עם עצמך, ואם את מרגישה נוח להעיר או להתבדח איתם על זה- אז יאללה. אם לא- אל תעני ! אני למדתי משהו בשנתיים האחרונות בגלל הצליאק. אני חייבת לאכול באירועים ראשונה ( אני ניגשת לדברים הלא חשודים ולוקחת מהר לפני שמשהו בטעות מערבב כפות ( אז בהתחלה היה לי לא נעים " כאילו מתחזרת"...אבל אין לי כל כך ברירה... זה או זה או לא לאכול. ) וגם לא נעים לי שאני מביאה לפעמים ( טיולים למשל ) אוכל וחטיפים משלי, ולא ממש מכבדת... אפילו אם מסתכלים לי לפה, אין לי ברירה, כי אם לי יגמר אני לא אוכל להתכבד במשהו של אחרים.... ואני כבר לא מתבישת להגיד את זה. אני גם לא מתכוונת לקנות מהדברים שלי לכולם כי הרוב יקר רצח. אז אני כן מביאה המון עוגיות\עוגות ועוד כל מיני דברים בקטע של האוכל ה"משותף" לשאר המשפחה שלי- ומזה כולם מוזמנים... אני לא חזירה או קמצנית... אבל בנוגע למה שאני אוכלת- שכולם יקפצו לי ולא יסתכללו וגם יפסיקו לשאול, כי אני לא תמיד כבר עונה כי נמאס לי...

למד3

New member
פשע? לא.....

אני חושבת שכל אחד צריך לעשות את מה שטוב לו ונעים לו בחיים. אם הגעת למסעדה ורצית לבחור עלה חסה ממולא בגזר, אשרי וטוב לך ואף אחד לא צריך להעיר לך על זה, גם אם את רוצה להגיע למידה 31, זה עניינך. אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אחותך שתכבד את הדרך שלך, להגיד לה שנעלבת, אל תשמרי בבטן שום דבר. אני מאמינה שאם מדברים עם מישהו באווירה שקטה, אחרי כמה ימים, כשכבר רגועים, השיחה תתנהל מצוין. ואם אחותך לא תצליח להבין זאת, אז זאת באמת הבעיה שלה. למד

קרמבו 112

New member
תדעי לך גמבונה../images/Emo97.gif יקרה../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif תדעי לך

שמזמן קראתי ורציתי להגיב ולענות לך אבל לא יצא לי אז עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. אני חושבת שזו חוצפה שאין כדוגמתה שאנחנו צריכים בכלל לתת דין וחשבון על מה שאנחנו אוכלים מה זה נכנסים לך לצלחת!!!! אנשים בלי טאקט לא עוצרים בכלל לרגע לחשוב גם על הרגשות של האדם השני מה הוא חושב באיזו עמדה הוא נמצא וכו' אני חושבת שפעם אחת ולתמיד נחמד לך או לא את חייבת להעמיד במקום בצורה ברורה לא פוגעת אבל בצורה ברורה את עמדתך .... בייחוד אם רשמת את זה פה בפורום סימן שזה נושא שמטריד אותך ומפריע לך ואסור שתרגישי כך לא קשור למישקל בכלל ולאיך שאנחנו ניראים הצלחת של הבן אדם היא התחום הפרטי שלו .נקודה. שלך באהבה קרמבו

למעלה