אני?! אני פוליציסטית?!!!???

תוליק

New member
אני?! אני פוליציסטית?!!!???

שלום לכולן, לא השתתפתי פה באופן פעיל בזמן האחרון - אבל עקבתי אחרי כולן, ועכשיו אני רוצה לעדכן אתכם וגם לשאול משהו. התחלתי טיפול באופן פרטי
אצל פסופסור סופר, שנשמעו עליו המלצות רבות, ואכן הוא נראה מקצועי, מיומן ונחמד (לא פחות חשוב). הוא החליט לתת לי ביום ה- 30 למחזור- כשנראה היה שאני לא מקבלת מחזור- איקקלומין. עשינו US - וכלום. היום עשיתי את ה-US השני, ולהפתעתי כי רבה אני שומעת את הטכנאית אומרת - מבנה שחלות פוליציסטי!! פחות או יותר שנתיים של US ופעם ראשונה שמגלים את זה. אז קודם כל מה זה מבנה שחלות פוליציסטי ? (אני רואה כל הזמן את המילה הזו בפורום אבל אף פעם לא שאלתי כי החלטתי שאני לא רוצה מידע שלא קשור אלי, טעות שלי
) דבר שני, איך יכול להיות שרק עכשיו עלו על זה? זהו, אשמח לתשובות… תוליק.

מיכל ק-ש

New member
תוליקית, ממש בעמוד זה יש הודעה של

יובל@ בנושא פוליציזם ובעקבותיה תגובות ומאמרים מצורפים.

עמית@

New member
מבנה שחלות פוליציסטי אומר שנצפו

אצלך בשחלות הרבה זקיקים- זה לא אומר שאת פוליציסטית (משום שזה רק חלק מתסמונת שלמה שיש לה המוני מאפינים שחלקם אכן נידונים במאמרים) זה רק אומר שהשחלות במבנה כזה- עשית פרופיל הורמונלי? זה ועוד כמה פרטים יוכלו ל"אבחן" אותך בעיני הרופא הרבה יותר ממראה עיניים בUS

נועם@בת

New member
אף אחד לא אמר שאת פוליציסטית

מבנה שחלות פוליציסטי, זה כאשר יש הרבה זקיקים קטנים. אצל אשה "נורמלית" אחרי כמה ימים אחד הזקיקים מתחיל להתפתח על חשבון האחרים, הוא גדל, מבשיל ומבייץ. אצל פוליציסטית (מרובת ציסטות-זקיקים) כל הזקיקים הקטנים מתפתחים מעט ואף אחד לא מגיע לבשלות. אין ביוץ, ולכן גם הרירית לא משנה פאזה (הביוץ גורם לרירית להתנהג אחרת. ואם תוך 14 יום מהביוץ לא השתרש עובר - הרירית נושרת) וממשיכה לגדול לאט, עד שהיא לא מחזיקה ונושרת. זאת הסיבה שפולציסטיות מקבלות וסת בצורה לא סדירה. כדי לוודא אם מישהי פוליציסטית, צריך לעקוב אחרי השחלות במהלך המחזור, לעשות בדיקות דם כדי לראות את הפרופיל ההורמונלי שלהן, ולעקוב איך משתנים ערכי ההורמונים במהלך המחזור. אם לא עלו על זה עד עכשיו- ואם עשית מעקב זקיקים ופרופיל הורמונלי- אז כנראה שאת ממש לא פוליציסטית- וזהו
שיהיה בהצלחה נועם

תיליקי... ../images/Emo142.gif ../images/Emo141.gif

אני מקווה שנועם ועמית אמרו את הנכון ואת לא.. פוליציסטית... תשאלי ליתר בטחון את הרופא, עכשיו שאת כבר בפרטי, כדאי לשאול הכל ולנצל את היותו רופא פרטי. ככה את תהיי רגועה.. מקווה רק לטוב. ממני מכל ה-
ד.

תוליק

New member
נועם ועמית אכן צדקו

והבנתי את זה בשיחה שקיימתי עכשיו עם סופר כשדווחתי לו את התוצאות. הוא רוצה להתחיל מחר פרגונל (פרגונל זה גונול F? איך שלמדתי מונחים פה בפורום, אני כבר חצי דוקטור - רק דוקטור שלא יודע לשייך כל מונח לפירוש שלו...) בכל אופן אני לא כל כך מבינה- מה הקטע שלו שהוא לא מחכה למחזור ודוחף לי תרופות? סתם, אני ממש סומכת עליו (בסכומים האלה- אני חייבת ) אז זהו, אני מתחילה- אם הבנתי נכון- להזריק.

נועם@בת

New member
פרגונל הואמון ממקור אנושי

או במילים בוטות יותר, הורמוניםש הופקו משתן של נשים בגיל הבלות
אמפולת פרגונל מכילה 75 יחידות FSH שהוא הורמון מייצר זקיקים, ו75 יחידות LH שהוא הורמון ההצהבה, ההורמון שמבשיל את הזקיקים. גונל הוא הורמון סינטטי שמכיל רק FSH. למה לחכות למחזור, אם הרחם והשחלות שלך לא הגיבו, הם תקועים עדיין בשלב של הוסת הקודמת, אז אין למה לחכות. מתחילים היום כאילו זאת ההתחלה. יאללה, לכי על זה
נועם

תוליק

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif אאאאאייייחחחחחחסססס!

טוב, אז עשיתי חיפוש במנוע על פרגונל ולא יצא כלום, רק להכנה אם תוכלי לספר לי בדיוק (- או לצרף לי איזה לינק) מי מה למה ואיך בנושא. (נראה לי שכיסיתי את כל השאלות אבל למשל לגבי איך מזריקים ואיך עושים את זה בשבת (כי מתחילים ביום שישי וכל מיני כאלו) תודה תוליק ההסטרית

עמית@

New member
היי תוליק- פרגונל מזריקים לשריר

(ישבן או ירך) אבל רוב הסיכויים שיתנו לך מנוגון- שהוא זהה מבחינת החומרים המרכיבים אותו אבל של חברה אחרת- ואותו אפשר להזריק גם לבטן (וזה הרבה יותר נוח לעשות לבד) ואז גם השבת לא מהווה בעייה- כי את מזריקה לעצמך. אז בהצלחה ואם תרצי לדעת עוד משהו- אנחנו פה

למעלה