אני אמורה עכשיו (ט)..

hory0

New member
אני אמורה עכשיו (ט)..

לרצות למות. לשנוא את עצמי כל כך. להרגיש רע עם עצמי. להרגיש דחף לפגוע בעצמי, לחתוך, להתאבד..הכל ביחד. להרגיש כאב עצום. להרגיש שנאה, גועל וסלידה מעצמי. לא להיות מסוגלת להכיל את עצמי עוד. להרגיש שאני מתפרקת לרסיסים. להרגיש כל כך הרבה רע, כאב וסבל כמו תמיד אחרי נפילות.

ואני לא. וזה לא טוב. חייבת לשנוא את עצמי..חייבת. כי אחרת מה ייגן עלי?? ולמה השנאה הזו לא מתעוררת הפעם? אני חייבת אותה. אוף. חייבת. חייבת. חייבת. שמישהו יעזור לי..בבקשה..

אני יכולה להגיד לך מה לא יעזור לך

ואני מניחה שאת יודעת מה אני עומדת להגיד.
כל השנאה העצמית הזאת, הגועל והסלידה, הפגיעה והחתכים לא יובילו לשום מקום חיובי, לשום צמיחה והרגשה טובה אי פעם,
בטח שהם לא יגנו עלייך.
ההודעה הזאת כואבת אבל אני רואה בה גם שמץ של אופטימיות.
ואכן, את צריכה עזרה...יש מישהו שעוזר לך? מישהו מקצועי?

מאחלת לילה קל ושקט.

ואגב, כמה שזה נשמע מעצבן ומטומטם אם תגידי לעצמך דברים חיוביים על עצמך, תכתבי את זה, לך או לנו את תרגישי יותר טוב.
כי באמת שהשנאה לא מובילה לשום מקום. היא מובילה רק לשנאה יותר גדולה, לכדור שלג שמתגלגל עד שהוא נהיה כל כך גדול
שקשה לעצור אותו.

hory0

New member
תודה..

על ההתייחסות והרצון הטוב, אני באמת מעריכה. מורכב לי מאוד, חייבת את זה. את השנאה. את הדחף. את ההגנה. לא יכולה לאבד את זה כרגע, הכל מעורער מדי, וחייבת משהו יציב. (יודעת כמה זה נשמע דפוק..)

יש מי שעוזר.. פסיכולוגית, פסיכיאטרית ודיאטנית. אני מטופלת אינטנסיבית ומשתדלת להיעזר ככל יכולתי..

רק רוצה שהכל כבר יהיה אחרת. קשה לי מדי..כבד מדי..חונק מדי.

hory0

New member
יש םה מישהו?

מרגישה כל כך עלובה ומטומטמת, אבל כל כך צריכה עכשיו לא להיות לבד..

hory0

New member
יש פה מישהו?

מרגישה כל כך עלובה ומטומטמת, אבל כל כך צריכה עכשיו לא להיות לבד..

someone343

New member
אני כאן

אמנם הרבה שעות אחרי שנכתבה ההודעה הזו.. ואשמח אם תכתבי מה שלומך עכשיו?

אני כל כך מכירה את מה שכתבת, אני בדיוק בתקופה הזו, פתאום זה זר שאני לא חושבת על פגיעה עצמית או הרס או דיכאונות או כל דבר רע ומושך לכיוון השלילי שאנחנו נופלות אליו, ומה אנחנו בעצם בלעדיו?
והאם מותר לנו לא לשנוא את עצמנו? מי הרשה דבר כזה?
הרי אנחנו כבר רגילות לזה ..
אני חושבת שדווקא במקום הזה, במקום הכואב הזה שאת נאבקת להחזיר לעצמך את השנאה ואת הרע, אולי פתאום מעורר בך עוד קול ? אולי פתאום יש צד שרוצה לאהוב אותך?
אולי יש צד שלא מבין מאין הגיעה כל השנאה הזו? אולי יש צד שרוצה לנסות אחרת?
או.. אפילו אם הוא נייטרלי, ליצור משהו חדש שהוא לא שנאה וכאב,
כי אני מאמינה שהוא קיים בך,
את לא בנויה רק מהפרעות והרס,
יש בך גם דברים טהורים וטובים שקשה לראות, אני מבינה שממש קשה לראות,
ואני חווה את זה גם על עצמי, אולי תתני לצד הזה צאנס ?
המשיכי לכתוב, כאן להקשיב לך

hory0

New member
תודה..

לא יודעת, המילים שלך נשמעות לי כיכולות להיות נכונות, אבל כרגע אני כל כך רחוקה מכל אפשרות לחשוב בכלל..

תודה על החיבוק, וההרגשה שאני קצת פחות לבד אולי.

אף אחד לא אמור להרגיש כאלו דברים נוראיים

ושנאה עצמית לא שומרת, רק מחלישה ודוחפת עוד ועוד למטה.
למה את "אמורה" להרגיש ככה? מה קרה?
וממה את חושבת שזה ישמור עלייך?

hory0

New member
חייבת

אני חייבת להרגיש ככה, כי נפלתי עם האוכל, שוב, ורק השנאה שמתעוררת אחר כך מגנה עלי מספיק לא ליפול שוב.. הזיכרון הצורב של התחושות הקשות שמתעוררות מגן עלי. ולפתע, שוב נופלת, ויש בי רק קהות חושים, ולא מרגישה את השנאה ואני מוכרחה להרגיש אותה, בכל עוצמתה, חייבת לשנוא את עצמי כל כך, חייבת להרגיש שאמורה כבר למות, שלא מגיע לי לחיות, שמגיע לי לשנוא כל חלק שבי על מה שעשיתי, כי אני פשוט חייבת ולא יכולה להכיל את החוסר בשנאה. ואפילו בעצמי לא מבינה למה חייבת, ולמה לפתע לא מתעורר כמו תמיד..וזה זר לי כל כך. ודווקא החוסר בשנאה הוא שכואב יותר מכל, והופך בלתי נסבל עד שאני חייבת לפגוע בעצמי, לא כי הדחף והשנאה גדולים כל כך,. אלא דווקא כי החוסר בהם הוא בלתי נסבל, וחייבת איך שהוא לעצור את החוסר נסבלות הזו, את ההווה, לפחות לכאוב..

(כתבתי הכל בשטף, בשחרור רגעי..ולא מבינה מאיפה הוצאתי את כל מה שנאגר בימים האחרונים וחנק כל כך..ושולחת מבלי לקרוא לפני שאתחרט)

שמחה שאת כותבת.

את יודעת, זה כאילו השנאה מגינה עלייך. העובדה היא, שלמרות השנאה, את חוזרת לנקודה הזו עוד פעם ועוד פעם. נכון?
השנאה לא מגנה. היא רק דוחפת לעוד מקומות של הרס עצמי.
הבולמוסים והאכילה המופרעת נובעים משנאה לגוף שלך ולעצמך, מייאוש, מרגשות קשים שאת רוצה לשתק. הם לא קורים כי טוב לך. הם קורים כי רע לך. ובכל פעם שאת מתדלקת ומדרבנת את השנאה העצמית, את מתדלקת את המדורה הזו שממנה נוצר הבולמוס. את גורמת לעצמך להרגיש נורא, מה שבסוף מביא אותך לתוך אותו מעגל של הרס עצמי, שוב ושוב.

אני גיליתי שאחד הכוחות הכי חזקים במאבק בבולמוסים, הוא המחילה לעצמי. ההבנה שלא עשיתי שום דבר נורא. וגם את לא-
לא גנבת, לא רצחת. לא אכלת אוכל של ילדים יתומים מאפריקה. לא עשית שום דבר רע לאף אחד. יש אנשים רעים בעולם, שעושים רע- פוגעים, מעליבים, מתנהגים באכזריות. את? את לא עשית שום דבר רע. בסך הכל אכלת. מותר לאכול. מותר לאכול כמה שרוצים. אין חוק נגד זה, ואף אחד לא יכול להאשים אותך בכלום. את באמת באמת באמת בסדר. באמת לא עשית שום דבר רע.
תני לעצמך לסלוח לעצמך, זה מרגיע, וזה נותן אוויר, וזה עוזר לא להיות אכזרית לעצמך בעוד מעגלים של הרס עצמי....

מחזקת את דבריה של רחלי ומוסיפה מעט משלי

כבר כתבתי פה לא פעם שאנחנו חייבות לשנות את הדיבור העצמי הרע הזה, כמו שלא היינו מרשות לאף אחד לדבר אלינו ככה. אני יכולה לספר איך אני עושה את זה. בתכנית לימדו אותי להפסיק להשתמש במילים האלה נגדי בכלל, גם אם מאוד מתחשק לי, וגם אם זה הדבר היחיד שאני מכירה. שמתי לב שבכל פעם שאני מתחילה לדבר לעצמי לא יפה, אני מיד אומרת למחשבות האלה שישבו בשקט, ושאני חמודה ונפלאה ונהדרת, ושאני בדיוק מי שאלוהים התכוון שאהיה. ונכון שבהתחלה לא האמנתי לשום מילה שיצאה לי מהפה, כי כל כך התרגלתי לשנוא ולבעוט בעצמי ולדרוך על עצמי, להמשיך את דרכם המופלאה של משפחתי המדהימה ושל שלל המתעללים שטחנו לי את המוח, אבל אני לא מרפה ולא מוותרת ולא נותנת למחשבות האלה להיכנס יותר. אני מראה להן את הדרך החוצה. ובטח שיש נפילות מעת לעת, זה אך טבעי. אבל בפגישות אני מקבלת כוח מאחרים ומרגישה אהובה ורצויה (רוב הזמן), וזה נותן לי כוח להיות טובה יותר לעצמי. לא יודעת להסביר את זה בדיוק, מרגישה קצת עילגת עכשיו, אבל זה פחות או יותר בגדול.

hory0

New member
אני מעריכה כל כך

שאת משתדלת לכתוב לי כשאת מצויה בכל כך הרבה כאב וכאוס..באמת תודה יקרה. הלוואי ויכולתי איכשהו להקל עליך..

אני קוראת את מה שאת כותבת, ואוגרת את זה איפה שהוא בתוכי, עד שאהיה מסוגלת לחשוב על אפשרות כזו בכלל..כרגע הרגשות הקשים, הכאב, הסלידה, השנאה, התיעוב, הגועל, הכעס, ההרגשה שאני ככ מפגרת, דפוקה, מטומטמת, עלובה, שאני לא ראויה לחיים בכלל, שאני צריכה למות, שהייתי אמורה לחדול מלהתקיים כבר מזמן, שלא מגיע לי לחיות, שאני לא מסוגלת עוד..הכל מציף, דוקר ומצליף מכל כיוון, ואני לא מסוגלת להתנגד. פשוט לא מסוגלת.

אבל תודה על הרצון הטוב. הוא יקר לליבי. מאוד.

מהנהנת ומכירה יותר מדיי טוב את הרגשות האלה

בהתחלה בתכנית הסכמתי לקבל את זה שאני לא מקבלת את עצמי. גם זה סוג של קבלה. אולי תתחילי מזה?
אבל תכלס נראה לי שאין מצב שהייתי מצליחה להתמודד עם זה לבד, בלי החברים מהקבוצות. זה פשוט נראה לי משימה בלתי אפשרית.

hory0

New member

את הצעד הזה אני משתדלת לעשות. מסוגלת להבין שאני לא מקבלת את עצמי.

אני לא לבד. יש לי פסיכולוגית שיש לי איתה קשר מאוד אינטנסיבי, יקר ומשמעותי, ודיאטנית שגם מדהימה ועוזרת לי הרבה בעניין הדימוי העצמי והקבלה.. (וגם פסיכיאטרית).

hory0

New member
...

תודה על התגובה..

הצורך שלי בשנאה, ההכרה שלי שאני רוצה בה, אלו תחושות זרות ולא מוכרות לי..שאני נפגשת איתם לראשונה במלוא עוצמתם, ועכשיו רק מחלחלת בי ההבנה שזה לא רק קורה ומתרחש לי, אלא אני חייבת את זה. אוחזת בזה. רוצה בזה, במובן מסויים. לכן קשה לי עדיין לחשוב על לוותר על זה, כי רק עכשיו מבינה שיש לי חלק בנוכחות שלהם בכלל..וזה לא רק איזה גורם חיצוני שנכפה עלי.

זה בטח ישמע לא הגיוני לאור כל מה שכתבתי בהודעות האחרונות, אבל כעקרון הייתי בחודשים האחרונים בתהליך משמעותי, של העזה לקבל את עצמי יותר, של יכולת להכיל נפילות, לחבק מעט ולהמשיך הלאה, ולפחות בנפילות שהיו יחסית קטנות הצלחתי בכך. באמת התקדמתי כל כך מהמקום שהייתי מצויה בו..שלא האמנתי שיכול להיות כך בכלל.. ועכשיו הכל התמוטט לי, אני נסוגה בחזרה לשנאה עצמית ככ גדולה, לחוסר יכולת לקבל שום מעידה שהיא, של צורך לא לקבל שום דבר, להילחם במחילה לעצמי, להיות קשה ולא מתפשרת. להציב יעד של משקל וחוסר יכולת להכיל שום מצב ביניים, שום תהליכיות. רק משקל וזהו. ואני לא מבינה איך זה קרה, ומה השתבש לי כל כך. רק שהייתי שם, ועכשיו אני כל כך במקום אחר.. וכואב לי ככ.

אז אני מאוד מבינה תיאורטית כמה החמלה היא נכונה ואמורה להיות בתהליך כדי להצליח להתנתק מהמעגל הזה..אבל עכשיו לא מסוגלת לחשוב על אפשרות כזו בכלל. קוראת את המילים שלך, וכל מילה פוצעת מבפנים וכבר מתקשה לקרוא מרוב דמעות, כי יודעת שפעם, לא מזמן, חשבתי שאת צודקת שמותר לאכול, וזה בסדר, וכל כך עבדתי על זה וצעדתי לשם, ועכשיו מרגיש אסור ככ ומצריך הלקאה עצמית אינסופית. מרגישה כל כך רע וכל כך לא ראויה לשום סליחה שהיא. ורק לאסור את עצמי באזיקים, לא לוותר על שום פסיעה שאינה מכוונת בדיוק בדרך הישרה שהצבתי. ובכלל לא בטוחה שהשארתי לי משהו שנחשב חלק מהדרך הישרה ההיא, שהוא בסדר. והכל הפך לאסור. פסול. ורע. ולא נשארה לי אפשרות מילוט. ואין לי אפשרות לחיות. ואין לי אפשרות למות.

כותבת לך ומרגישה שאת גורמת לי להוציא את המערבולת שאני שוקעת לתוכה בימים האחרונים, לפגוש אותה, שאני מודעת עכשיו למערבולת שאני נסחפת אליה, אבל ממשיכה להישאב ולא מסוגלת לעצור. ופוחדת, וכואבת, ונשאבת עוד ועוד..ומסתחררת.

(ותודה שכתבת לי שאת שמחה שכתבתי.. במקום שלי, זה היה משמעותי לי..)

sanest

New member

זה שתזיקי לעצמך לא יעזור לאף אחד, בטח לא לך.
נופלים, קמים, ממשיכים הלאה.. למרות שאני יודעת שזה קל להגיד וקשה כ"כ לבצע..
אם השנאה לא מתעוררת אולי זה מראה שאת נמצאת במקום יותר טוב, שאת לומדת קצת לאהוב את עצמך יותר? ועם הזמן גם בעצמך תוכלי לראות שזה בעצם דבר טוב.
מקווה שאת מרגישה יותר טוב

hory0

New member
תודה על התגובה..

זה לא אומר שלמדתי לאהוב את עצמי..כל כך מתרחקת מהאפשרות הזו בכלל.. ודווקא התקדמתי בבייבי סטפס, אבל התקדמתי, ועכשיו נסוגה עד לנקודת המוצא, ומעבר אליה.
בעיקר אומר שאין בי כוחות, שאני בקהות חושים..

תודה על החיבוק. שולחת חיבוק בחזרה..

sanest

New member
דבר ראשון

רציתי להגיד לך כל הכבוד באמת.. שאת כל כך משתדלת לעודד פה אנשים ומגיבה לכולם והכל כשאת בכזה כאב.
אל תתייאשי מחזרה להתחלה! העיקר זה להמשיך ולנסות להתקדם.
הכוחות נמצאים עמוק עמוק בתוכך. תנסי למצוא אותם

למעלה