אני אמא לילד PDD

yyyasmin

New member
אני אמא לילד PDD

שזהו ספקטרום אוטיזם ולילדל בעל לקויות למידה קשות (קשב ריכוז ודיסלקציה) שני הילדים התקדמו בצורה מדהימה בעיקבות טיפול בשיטה הנוירו התפתחותית תפקודית. קצת התעצלתי לכתוב מהי השיטה ולכן שמתי פה קישורים. זה הובן בטעות כפרסומת ודברי נמחקו. בכל אופן רציתי לשטף אותכם. בני הקטן (שאובחן בספקטרום אוטיזם) - עברתי איתו 3 שנים של בכי בכאב הכי גדול שאפשר להעלות על הדעת . הוא לא תיקשר בכלל, לא דיבר לא קשר עין ולא שום מוטיבציה לתקשורת עם העולפ האנושי. היום, אחרי שנתיים וחצי של עבודה מאומצת וסיזיפית אני קוטפת את הפירות. הילד בגן שפה בשילוב גן רגיל, משחק עם הילדים משתף פעולה באופן מלא בפעילויות הגן. כל יום זו חגיגת ניצחון.רק מי שחווה כאב כל-כך גדול יכול להבין איזה כיף זה לבוא לקחת אותו ולמצא אותו שקוע במשחק עם עוד ילד. בני השני (היום בן 11) בסוף כיתה ג - לא היה מסיגל לקרא ולא לכתוב. שאלו אותי מה פתאום הוא במערכת הרגילה ולא בחינוך המיוחד.ומצבו החברתי היה מזעזע. כאב כפול לאמא. היום , אחרי 3 שנים של עבודה בשיטה, הוא נמצא במקום טוב מאוד בכיתה בקריאה , כתיבה חשבון, עברית וכל שאר המקצועות(ממוצע ציונים בערך 85) למעט אנגלית. ( באנגלית עדין הוא בפער גדול מהכיתה - אבל אני בטוחה שבחצי שנה של תרגול מאומץ ואינטנסיבי באנגלית הוא יסגור גם את הפער הזה. הוא הולך בכיף לבית-ספר. מבחינה חברתית מצבו סביר עם כי חסרות לו עדין עוד התנסויות חברתיות טובות כדי לישר קו עם ממוצע הכיתה. אבל המצב הולך ומשתפר. הטיפולים שעשינו כללו עוד דברים (Floor time ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת לקטן והוראה מתקנת לגדול) אבל השינוי המשמעותי והבסיסי הוא בזכות תרגול אינטנסיבי בגישה הנוירו-התפתחותית. המורה להוראה מתקנת אמרה " לבן שלך אין דיסלקציה -לבת שלי יש". אבל המציאות היא שלפני שנה הוא לא היה מסוגל לקרא משפט אחד והיום הוא קורא ספרים. פשוט רציתי לשתף עוד הורים כי אני יודעת איזה כאב עצום וחוסר אונים זה לראות את הבן שלך מתקשה כל-כך בעוד רוב הילדים מתפקדים בקלות.

yyyasmin

New member
הערה

אין לי קשר אישי לאתר ה"נל. פשוט השתמשתי בו במקום לכתוב מגילות. אני היום במצב שאני יודעת ועושה את התרגולים בעצמי (ללא עזרת מטפלים)וגם יכולה לעזור להורים אחרים אם הם רוצים.

zivadina

New member
תודה רבה על המידע המעניין

הכנסתי את הקישור שצרפת לספרייה שלנו. אשמח מאוד אם תקשרי ביני לבין מישהו מוסמך ורציני שעובד בגישה זו, כדי לארח אותו אצלנו. את מוזמנת לפנות אליי במסר אישי.

אני מכיר חברה רציניים שעובדים בזה.

חלקם גם דוברי עברית. הנקודה היא שהם מטפלים בעיקר באוטיסטים כי השיטה הוכיחה את עצמה מאוד אצל אוטיסטים. לפי הספר, השיטה מתאימה כמעט לכל ילד עם לקות כל שהיא אבל בשטח היא מצויינת לאוטיסטים. לבעלי לקויות אחרות היא עוזרת אבל פחות. אישית ראיתי שהיא עוזרת גם לי (לקויי למידה וריכוז) לתקשר טוב יותר עם סביבתי אבל כשאני משווה אותה לעזרה האחרת שקיבלתי עבור לקויי למידה וריכוז אז היא ממש לא בשורה הראשונה. קיבלתי את העזרה מהשיטה כי השיטה מטפלת בכל המשפחה ולא רק בילד עם הצרכים המיוחדים. השיטה היא אולי אחד הרסרים הכי טובים שקראו למשפחה שלי אבל זה בזכות מה שהיא נתנה לבן האוטיסט שלי ולא בזכות מה שהיא נתנה לשאר בני המשפחה. אגב, אנחנו קיבלנו טיפול באחד המרכזים הכי רציניים של השיטה בכל העולם.

חגית35

New member
יש גם את דר' רמי כץ- כישורי למידה

המעביר לימודים וטיפולים באותה השיטה הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית, ושם המכון שלו הוא כישורי למידה

yyyasmin

New member
נכון מאוד

ולדעתי הוא ענק באישיותו מפני שלמרות ים קבלות והצלחה בין-לאומית הוא נשאר צנוע ומכבד ב100 אחוז כל מטופל.

שןשנה

New member
אולי תתני טיפים בבקשה

ניסתי להכנס לאתר ולימצוא טיפים אבל לא מצאתי

yyyasmin

New member
זה כמו לבש לתת טיפים בשביל

להיות מאושר. אחד העקרונות הכי חשובים זה להתאים את הטיפול לילד ולא ההפך. וחשוב מאוד להכיר באופן יסודי את הילד. באופן כללי ביותר בודקים את הקשב שלו (מידת הרגישות) בכל החושים (ראייה -אור וקשב, שמיעה, ויסטיבולרי , מגע על פני האור, ומגע עמוק) ואת התפקודים (חציית קו אמצע, הצלבות, בידול, דומיננטיות, תפקודי עיניים ןעוד) ומתאימים תכנית תרגולים על-פי החזקים החולשות ומצב המשפחה.

גם לנו יש ניסיון טוב עם השיטה עבור

הPDD שלנו אבל העזרה שהיא נתנה לי, הADHD/LD שלנו, היא מוגבלת ביותר. בכלל, ככל שאני מכיר לעומק את שתי הבעיות האלה הן נראות לי שונות יותר ויותר. אף אחד מלקויי התקשורת שהכרתי לא מזכיר לי בכלל את אף אחד מלקויי הלמידה שהכרתי וגם הטיפולים המועילים שונים לחלוטין. אגב, את מוזמנת לפה (לשיקגו) כדי לראות את האד המרכזים הגדולים והמצליחים בעולם לשיטת 'הזמן ביחד' (המכונה גם: DIR, FLOOR TIME, גרינשפן...)

דליה.ד

New member
גישות נוירו התפתחותיות

אני, משלבת בשיעורי אלמנטיםפ נוירו התפתחותיים. עם זאת זה לא עונמד בהסתירה לטיפול תרופתי ו/או לימודי. לצערי עדיין אין מחקרים אקדמיים המוכיחים 100 אחוזי הצלחה בכל טיפול....

liatraBAN

New member
אשמח לדעת עוד על השיטה...

שמי ליאת ובני בן 4 אובחן כpdd ויש לא גם קשיים בקשב וריכוז, כיום בגן תיקשורתי, שם הוא מקבל קלינאית וריפוי בעיסוק, תנועה ועוד... כבר כמה זמן שאני מאוד מיתעניינת בשיטת טיפול כמו שיטת ורדי או שיטת רביב, או אלבאום אשמח לדעת על השיטה הנוירו התפתחותית בתודה ליאת

גש לחנות הספרים הקרובה לביתך וקנה

את הגרסא העברית של 'ילדים עם צרכים מיוחדים' מאת סטנלי גרינשפן וסרינה ווודר. אם אתה יכול להתמודד עם גרסת המקור, זה אפילו עדיף.

yyyasmin

New member
טוב לשמוע ממך

אגב מה עם אתר ה floor timr של ענת? למה התייבש?

האתר של ענת התייבש כי יש רק 24 שעות

ביממה וקשה גם לעבוד, גם לתת זמן ביחד וגם לנהל על זה פורום.

למעלה