אני אמא חרדה מאוד

sem41

New member
אני אמא חרדה מאוד

שמי סאמי אני בת 40 ואמא לשני בנים מקסימים הקטן בן 3 ושלושה חודשים ילד מקסים ונוח והגדול בן 5 ו-תשעה חודשים ילד מקסים חכם מאוד מעבר לגילו בעל תפיסה מהירה ומחשבה יצירתית מגיל קטן היו לבני הגדול תופעות שנראו כמו פינוק יתר (כי אכן פינקתי אותו) אנשים מסביב כל הזמן האשימו אותי שאני לא מציבה לו גבולות ואני ידעתי שיש לו גבולות בדרך כלל ברורים , התופעה התחילה בגיל שנתיים וחצי שלוש בדיוק נולד לו אח ואני קישרתי את זה לקינאה ,הוא שהיה מרכז עולמי היחיד צריך לחלוק את אמא ,זה יהי לי ברור שהוא עובר תקופה קשה וקיוויתי שישתפר עם הזמן, אבל עם הזמן הבנתי שזו תופעה שלא כפייתית עוד לא ידעתי על טוראט ובמקרה ראיתי בסידרה של "אלי מקביל" פרק שעוסק בטיקים, והתחלתי להבין שלבן שלי יש טיקים מסוג אחר או משהו דומה אבל ניתן להגדרה, הדחקתי, ניסיתי להתגבר בעצמי, ניסיתי 1000000000000 שיטות ביד רכה וביד קשה בהבטחות לילד הסברים ולפעמים גם בעונשים, ואז נוככתי לדעת שכל פעם שהצלחתי לבלום תופעה הופיע חדשה, סיפרתי לגיסתי שהיא גם החברה הכי טובה שלי בהתחלה היא יחסה לזה חרדת יתר ודאגנות שוא עד שיום אחד היא מספרת לי שהיא נכנסה לאינטרנט ובאמת כל מה שאני מספרת נכון לגבי "תסמונת טוראט" המשכתי להתכחש מחרדה לגורלו בחברה אם תדבק בו סתיגמה שלילית, מידי פעם טפטפתי שאלות לגננות, רופאים וכדומה ,והמודעות היא אפסית במקום לקבל תשובות נתקלתי בבורות בנושא דחו אותי כלאחר יד ,והתגובה היתה שאני סתם דאגנית , פחדתי לטפל אך גם חששתי שאולי אפשר לטפל בזה ואני גורמת לו ולי סבל מיותר שניתן למנוע,
אתמול הייתי אצל נאורולוג ובעשר דקות קיבלתי הבחנה שאכן צדקתי ולצערי בני סובל מתסמונת טוראט עכשיו מאוד קשה לי עם הידיעה, אני מבולבלת מאוד למרות שהתופעות הם קלות ואנשים לא מרגישים אני יודעת שהוא סובל. כתבתי כבר יותר מידי ארוך אני יפרט בפעם אחרת לגבי הסימפטונים פשוט רציתי לשתף מישהו

ש ל י ק

New member
היי סאם ברוכה הבאה

את בהחלט מציינת כאן מצב שרובנו חוינו בצורה כזו או אחרת עת התוודענו לטוראט. אז קודם כל קחי נשימה עמוקה, תשארי כאן איתנו תקראי אותנו, ממליצה גם להכנס לאתר אסט"י וללמוד על התסמונת ועם הזמן מבטיחה לך שעם האינטואיציות שלך תלמדי מהי דרך הטיפול הכי הכי טובה עבור בנך. שהיה לכם המון בהצלחה!

היי סאמי וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מכירה מאד את הסיטואציה הזו. בני בן 12.5 לוקה בטוראט קל יחסית, מאובחן מגיל 6 בערך...ולי בהתחלה אמרו שאני אמא היסטרית...שאני רואה דברים שלא קיימים...ושזה כנראה פינוק יתר...אבל ממש בפנים ידעתי שזה "תסמונת טוראט" ולא ממש הייתי צריכה את החותמת מהרופאים...אבל בכל זאת כדי לדעת איך אני יכולה לעזור לו בקשיים היומיומיים... פשוט התחלתי להתעמק יותר בנושא..ולקחתי חלק פעיל בעמותה וכך התוודעתי לכל התופעות...נחשפתי למספר אפשרויות לטיפול..והבנתי שיש דרגות שונות לטוראט...ולכן עלי ללמוד כמה שיותר "על אופי הטוראט אצל בני". מקווה שתוכלי להעזר בנו כתמיכה ראשונית...ואולי גם אח"כ...ממליצה בחום להצטרף לעמותה...ולקחת חלק פעיל תוך השתתפות במפגשים שונים...הרצאות...וכו'.

הלנה

New member
שלום SEM וברוכה הבאה

אני יודעת שזה לא יעזור אם אומר לך שכולנו הינו שם... אבל זאת האמת, כולנו הינו שם ואחרי ההלם הראשוני רובנו מבינים שזה לא נורא כל כך. טוראט זה לא דבר נעים ויש מי שסובלים יותר ויש מי שפחות, אבל בסופו של דבר הרוב מוצא את הדרך להתמודד עם מה שיש. תשארי איתנו, נשמח לענות לכל שאלה. אני אמא לנער בן 13 וחצי שלוקה בטוראט קל

שביק

New member
סאמי ברוכה הבאה. כולנו מכירים את

ההרגשה כפי שאת מתארת אותה. אך אומר לך שאני אם לבן בגיל 35, נשוי, אב ועובד,שירת בצ.ה.ל. עושה מילואים ובקיצור מנהל אורח חיים תקין לחלוטין עם טוראט. בני אומר לאורך כל השנים שתודה לאל שמדובר בטוראט ולא במחלה קשה אחרת. עם טוראט אפשר להסתדר ולהצליח. ישנם רבים וטובים המקיימים אורח חיים נורמטיבי לחלוטין ומאושרים. בעלי מקצועות אקדמאיים: רופאים, מנתחים, עו"ד, מהנדסים, ועד למקצועות אחרים בדיוק כמו כל אחד אחר לפי יכולותיו וכישוריו. כל מה שצריך זה המון אהבה, הכלה, אמון ביכולותיו של בנך. ואם הוא זקוק לעזרה כלשהי אז מן הראוי לספק לו אותה. כולנו כאן כדי לעזור ולתמוך. ישנן פעילויות שונות במסגרת העמותה ויש חומר הסברתי בנוסף לאתר. מאחלת לך רוב נחת מילדייך. שביק

sem41

New member
תודה ושאלה אולי טפשית

תודה לכל המגיבים מאמש הלב עדיין בוכה, אבל התמיכה מחממת את הלב
יש לי שאלה בסיסית למבוגרים שבינכם שלוקים בעצמם מהתסמונת: התופעות של בני בן ה-5.9 הם באופן כללי תופעות שגורמות לו להיות נודניק בעיקר איתי הוא הצליח להבין שבחוץ צריך להסתיר דברים מסוימים אבל על אמא אפשר לשפוך הכל . והבנתי מנסיון וגם מאחת ההודעות בפורום (פעילות גופנית) שאם מצליחים לבלום תופעה מסויימת היא מפצה אחר כך ביותר תיקים לכן בעצם איתי הוא מפצה על המעצורים שהוא פיתח בגן, אני יודעת מה אני מרגישה לידו בעיקר לחץ כי הוא מציף אותי ומלחיץ נורא, אני קצת מתביישת להודות שעם כל התיכה שאני מנסה לתת לו אני לא תמיד מצליחה לשמור על איפוק, אני יודעת מה נראה לי שהוא מרגיש כמו כור אתומי שעומד להתפוצץ, אבל השאלה: אני לא יודעת מה הוא מרגיש באמת כילד חכם שלא מצליח לשלוט בהרגלים , כי אני יודעת שהוא מנסה. לכן אני שואלת את הבוגרים שבינכם מה ההרגשה ? וכמה זה קשה לכם או מתסכל? רוב תודות מראש וחיבוקים לכולכם

ש ל י ק

New member
את תיארת יפה מאוד את הרגשתו של

בנך לדעתי.... גם אני מרגישה לעיתים מתוסכלת, כועסת ומתרגזת בקלות ולפעמים גם מאבדת שליטה ופוגעת בדרך באנשים שמאוד יקרים לליבי בגלל האימפולסיביות והחוסר מחשבה לפני... הקושי העיקרי שלי ,לעיתים אני מרגישה ויודעת שאני מסוגלת ליותר ולא מצליחה ליישם בגלל דימוי עצמי נמוך, רחמים עצמיים, ומחשבות טורדניות שמונעות ממני להיות מרוכזת ולקלוט יותר חומר מקצועי ולימודי.... בתקופה האחרונה חזרו לי טיקים שהצלחתי להסוות וזה גורם לי להתרכז בהם יותר מהפחד שמא בסביבת העבודה יראו (למרות ששמים לב מאוד) לכן אני מרגישה שאני בתוך לופ ומתוסכלת יותר....

למעלה